Suosittelemamme elämykset kaupungissa Unkari

Budapest: Nähtävyysristeily illalla, rajoittamaton prosecco

1. Budapest: Nähtävyysristeily illalla, rajoittamaton prosecco

Suuntaa veneretkelle Tonava-joelle ja koe Budapestin nähtävyydet illalla. Nauti joko kotitekoista limonadia tai proseccoa rajoittamattomasta katsellessasi Unkarin pääkaupungin kohokohtia. Bongaile muun muassa Unkarin parlamenttia, Vapaudensiltaa ja useita muita nähtävyyksiäoppien samalla nähtävyyksistä audio-oppaan johdolla. Halutessasi voit varata kierrokselle paikallisen aterian. Kierros alkaa Pestin puolelta. Ilmoittaudu kierrokselle, istahda alas ja nauti lasillinen paikallista kuohuviiniä, spritzeriä tai kotitekoista limonadia. Ihaile Budapestin upeimpia nähtävyyksiä kuunnelle englanninkielistä audio-opasta. Jos olet janoinen, nauti baarista rajattomasti kuohuviiniä, limonadia tai spritzeriä. Voit ostaa myös eri juomia erikseen. Yläkannelta voit ottaa valokuvia Budapestin illasta. Kuuntele musiikkia, siemaile juomia ja ihaile näkymiä. Varattavana on myös unkarilaisia erikoisuuksia sisältävä ateria (Mangalica-kinkkua, kaksi erilaista makkaraa, juustoa, marinoitua vuohenjuustoa, grillattua paprikaa, pikkelöityjä kasviksia ja ciabattaa). Hemmottelevan kierroksen jälkeen palaat satamaan.

Budapest: Tunnin nähtävyysristeily ja tervetuliaisjuoma

2. Budapest: Tunnin nähtävyysristeily ja tervetuliaisjuoma

Tutustu Budapestiin Tonavan risteilyllä. Rentoudu ohittaessasi joitakin kaupungin merkittävimpiä maamerkkejä ja siemaillessasi ilmaista tervetuliaisjuomaa (lasi proseccoa, kauden mukainen tervetuliaisjuoma tai virvoitusjuoma). Kiipeä alukselle Budapestin Szent Istvánin puiston laiturissa ja ota vastaan tervetuliaisjuoma. Risteile sitten Tonavaa pitkin ohittaen monumentteja, kuten Unkarin parlamenttitalon, Budan linnan ja Várkert Bazárin, joka on vastikään entisöity alkuperäiseen loistoonsa. Suuntaa avonaiselle kannelle katselemaan valaistun Vigadón konserttitalon täydellistä näkymää tai katsele valaistuja monumentteja Margitin sillan ja Rákóczin sillan välillä ilmastoidun kannen panoraamaikkunoiden läpi. Koe kaupunki paikallisten tapaan - vaikka veneellä ei ole ääni- tai live-opasta, se toimii kelluvana kahvilana tai pub-elämyksenä, sillä siellä on oma baari 

Budapest: Széchenyin kylpylä, Pálinka-vaihtoehto

3. Budapest: Széchenyin kylpylä, Pálinka-vaihtoehto

Varaa koko päivän lippu Széchenyin kylpylään etukäteen ja hyödynnä Unkarin kuuluisan viinan, pálinkan, ilmainen maistelu valinnaisella opastetulla kierroksella Pálinka-museossa. Széchenyi on paitsi Budapestin, myös Euroopan suurin lämminvesikylpylä. Uusbarokkilaistyylinen kylpylä aukaistiin vuonna 1913. Aluksi kylpylässä oli yksityisiä altaita sekä erilliset höyrysaunat ja julkiset kylpylät miehille sekä naisille. Vuonna 1927 kylpyläkompleksia laajennettiin ja nykyään se koostuu kolmesta ulko- ja 15:stä sisäaltaasta. Laajennuksen jälkeen vesiarteesi ei ollut tarpeeksi riittävä kylpylälle, joten alueen vesijärjestelmä uusittiin. Toinen kuuma lähde on peräisin vuodelta 1938. Pyyhkeitä ja uima-asuja voidaan ainoastaan ostaa omaksi, ei vuokrata. Koko vartalon peittävät uima-asut eivät ole sallittuja. Rentoudu vuonna 1913 rakennetussa Széchenyin kylpylässä. Se on 15 sisä- ja kolmella suurella ulkoaltaallaan Euroopan suurin terveyskylpylä. Altaiden lämpötila vaihtelee 18-38 °C:n välillä. 6220 neliömetrin laajuisessa kompleksissa on myös saunoja ja höyrysauna. Tutustu sitten kaupungin keskustassa unkarilaiseen pálinkaan (myös alkoholittomia juomia on saatavilla). Pálinka valmistetaan viskistä ja vodkasta poiketen erilaisista hedelmistä, jotka antavat juomalle aromaattisen tuoksun. Pálinka-museossa on interaktiivisia näyttelyitä, jotka kertovat juoman synnystä, perinteistä ja historiasta. Unkarissa on erityinen pálinka-laki, jonka avulla pálinkan laatua ja tuotantoa suojellaan ja tarkkaillaan.

Budapest: Nähtävyysristeily illalla

4. Budapest: Nähtävyysristeily illalla

Koe Budapest uudesta perspektiivistä ja ihaile kaupungin nähtävyyksiä upeassa iltavalaistuksessa. Ajelehdi upeiden siltojen ali, ihaile joen varren kävelykatua ja bongaile muita Budapestin nähtävyyksiä. Näe Budapestin upeimmat sillat, kuten Ketjusilta suojelusleijonineen, Vapaudensilta, joka yhdistää Gellertin kylpylän keskuskauppahalliin, sekä Elisabethin silta. Ihaile Tonavan promenadia ja katsele Vigadón aukiota. Vieraile Gellértin patsaalla, joka sijaitsee Gellertin kukkulan huipulla, ja näe myös parlamenttitalo sekä kuninkaallinen palatsi. Kannelta voit talvella ostaa lämmintä teetä ja kesällä kylmää olutta.

Budapest: Koko päivän ohita jono -lippu Gellértin kylpylään

5. Budapest: Koko päivän ohita jono -lippu Gellértin kylpylään

Tee Budapestin-matkastasi täydellinen vierailemalla yhdessä sen kuuluisimmista kylpylöistä. Gellértin kylpylä on paikallistenkin suosima kohde. Se sijaitsee aivan Tonavan varrella, ja on kuuluisa upeasta art nouveau -tyylisestä arkkitehtuuristaan. Kylpylän lasikatto tekee kokemuksesta rauhallisimman koko Budapestissa. Kylpylälle on usein pitkät jonot, koska se on hyvin suosittu paikka. Tällä lipulla pääset jonojen ohi, eikä sinun tarvitse odottaa kylpylään pääsyä. Huomioithan, että uimapuvut jotka eivät peitä koko kehoa eivät ole sallittuja.

Budapest: Jaettu lentokenttäkuljetus bussilla

6. Budapest: Jaettu lentokenttäkuljetus bussilla

Vältä julkisen liikenteen tuomat haasteet ja varaa mukava lentokenttäkuljetus Budapestin hotellillesi. Nauti kätevästä jaetusta kuljetuksesta haluamaasi kohteeseen Budapestin keskustassa. Valitse yhden suunnan lippu tai meno-paluukuljetus, ja hyödynnä 24 tuntia vuorokaudessa kulkevaa palvelua.  Kun saavut lentokentän tuloaulaan, vahvista kuponkisi infopisteillä. Kun kuponkisi on skannattu, voit mennä bussin kyytiin. Tämän ovelta ovelle -palvelun avulla kokenut kuljettaja vie sinut hotellillesi tai muuhun kohteeseen Budapestin keskustassa.

Budapest: Risteily historiallisella risteilyllä ääniopastuksella ja tervetuliaisjuomalla.

7. Budapest: Risteily historiallisella risteilyllä ääniopastuksella ja tervetuliaisjuomalla.

Nauti Budapestin upeista maisemista tunnin mittaisella veneretkellä (55-60 min risteilyaika) historiallisella Kisfaludy-melkkahöyrylaivalla! Astu tyylikkään, mustankultaisen veneen kyytiin ja uppoa Unkarin uudistusajan tunnelmaan. Balaton-järven ensimmäisen höyrylaivan kopiona Kisfaludy vie sinut takaisin 1800-luvulle ja saa sinut tuntemaan, että purjehdit oikealla höyrylaivalla tuolta ajalta! Kun lähdet kierrokselle, etsi itsellesi sopivin istuin ja nauti virkistävä tervetuliaisjuoma valintasi mukaan (lasi kuohuviiniä, olutta tai virvoitusjuomaa). Ihaile Budapestin parhaita nähtävyyksiä, kuten Unkarin parlamenttia, Budan linnaa ja Kalastajan bastionia. Muilla kansilla informatiivinen englanninkielinen ääniopas antaa mielenkiintoista tietoa matkan varrella olevista kuuluisista nähtävyyksistä. Muista tutustua salongissa olevaan näyttelyyn, joka tarjoaa tietoa merenkulun historiasta reformiaikana, ennen kuin poistut laivasta matkan päätteeksi.

Budapest: Suuren synagogan ohita jonot -lippu

8. Budapest: Suuren synagogan ohita jonot -lippu

Ohita jonot ja suuntaa suoraan turvatarkastukseen aloittaaksesi vierailusi Suuressa synagogassa, joka on Euroopan suurin ja maailman toiseksi suurin synagoga. Vuonna 1859 rakennettu synagoga on yksi Budapestin kohokohdista keltaisista ja punaisista tiilistä, romanttisesta tyylistä sekä maurilaisista elementeistä koostuvan julkisivunsa ansiosta. Lähde opastetulle kierrokselle kuullaksesi lisää sen historiasta, arkkitehtuurista sekä Unkarin juutalaisten historiasta ennen ja jälkeen toisen maailmansodan.  Käytä sitten lippuasi päästäksesi sisään synagogan vieressä sijaitsevaan unkarilaiseen juutalaismuseoon. Opi lisää juutalaisten elämästä Unkarissa arkisten esineiden kautta.  Näe kuuluisa Emmanuel Memorial Tree -muistopuu synagogan takapihalla. Ihastele tämän upean itkupajun pieniä metallilehtiä, joihin on kaiverrettu holokaustin uhrien nimiä ja muistolaattoja, jotka osoittavat kunnioitusta ei-juutalaisille pelastajille.  Päätä sitten vierailusi Sankareiden temppelin takapihalla sijaitsevalle hautausmaalle, jonne on haudattu toisen maailmansodan aikana getossa kuolleet.

Budapest: Budan linna ja luola, kävelykierros

9. Budapest: Budan linna ja luola, kävelykierros

Tämän elämyksen aikana voit kokea Budan linnakukkulan maanalaiset salat opastetusti. Tutustu geologisiin ja historiallisiin faktoihin koskien tunneliverkostoa. Luolaverkoston labyrinttimainen rakenne tarjoaa vaikuttavia ihmiskädentaitojen ja luonnollisten kalkkikivien tähdittämiä kohokohtia. Tämä elämys alkaa joko Kolminaisuuden aukiolta (Trinity Square, Szentháromság tér) tai vaihtoehtoisesti Dárda-kadulla sijaitsevalta tapaamispaikalta, jos valitset lyhyemmän kierrosvaihtoehdon. Suuntaa sitten maanalaiseen luolaverkostoon. Opas kertoo sinulle napakan alustuksen. Aloita sitten kierros tutustua luolaston historiaan. Maanalainen verkosto on toiminut muun muassa keskiaikaisena vankilana, pommisuojana ja viinikellarina. Kyseessä on yksi Unkarin vaikuttavimmista luolaverkostoista, joista löytyy muun muassa 800 vuotta vanhoja ihmisten luomia kellareita sekä luonnollisia kalkkikivikammioita. Tämä elämys on kuin aikamatka sekä Budan linnan taustoihin että vuosisatoja vanhaan luonnon ja ihmisten luoman yhteistyön taustoihin.

Budapest: Opastettu kierros parlamenttitalossa espanjaksi

10. Budapest: Opastettu kierros parlamenttitalossa espanjaksi

Espanjankielisen oppaamme kanssa aloitamme kierroksemme Kossuth-aukiolla sijaitsevalta Ferenc Rákóczi -patsaalta, jossa puhumme päähenkilöstä, jolle patsas on saanut nimensä, ja voimme nauttia ainutlaatuisesta panoraamanäkymästä kaupunkiin. Paikalliset unkarilaiset oppaamme paljastavat parhaat vierailukohteet ja tärkeimmät kuriositeetit, joita et voi jättää väliin vieraillessasi tässä uskomattomassa kaupungissa. Ulkoisella vierailullamme käymme valtavan Kossuth-aukion ja sen ympäristön tärkeimmissä paikoissa, viittaamme siihen ja elämme selostuksemme avulla uudelleen kaikki siellä tapahtuneet historialliset tapahtumat. Tulet olemaan järkyttynyt! Vierailemme Vertanuk tereen pystytetyssä punaisen terrorin unkarilaisten uhrien art deco -muistomerkissä ja näemme yhden Unkarin kansalaisten kannalta tuskallisimman ja tärkeimmän tapahtuman, niin sanotun vuoden 1956 Unkarin vallankumouksen verisen torstain luodin jäänteet. Vierailemme myös yhdessä kaupungin innovatiivisimmista muistomerkeistä, Kansallisen yhtenäisyyden muistomerkissä, ja kerromme, miksi sen vihkiminen ei jäänyt huomaamatta. Päätämme ulkoilmakierroksemme nauttimalla historiasta ja näkymistä Etnografisen museon vaikuttavaan, valtavilla pylväillä ja kivestä veistetyillä patsailla koristeltuun julkisivuun, jossa on tällä hetkellä erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Ulkovierailumme jälkeen astumme sisään Unkarin parlamenttiin. Tällä ääniopastetulla Budapestin parlamenttikierroksella pääset tutustumaan maailman kolmanneksi suurimman parlamenttirakennuksen tärkeimpiin huoneisiin, jotka ulottuvat Ketjusillalta Margit-sillalle. Sisälle päästyäsi löydät suurenmoisen pääportaikon, jonka vaikuttava sisustus ei jätä sinua välinpitämättömäksi: pitkät punaiset matot, tyylikkäät kattokruunut ja ylellisesti kullattu koristelu, todella ainutlaatuiset puitteet! Näet myös vanhan ylähuoneen, edustajaneuvostot, kupolisalin ja kruununjalokivet. Älä jätä väliin tätä tärkeää aktiviteettia Unkarin pääkaupunkiin suuntautuvalla vierailullasi! Mitä saat selville kierroksella? - Kuka oli Ferenc Rákóczi? - Mitkä ovat tärkeimmät paikat, joita ei kannata jättää väliin Budapestissa? - Mikä on punaisen terrorin uhrien muistomerkki ja mitä se edustaa? - Mikä oli verinen torstai? - Mitä tarkoittaa Unkarin parlamentin edessä sijaitseva uusi muistomerkki? - Kuka suunnitteli Budapestin parlamentin? - Mistä kuuluisasta englantilaisesta palatsista se on saanut vaikutteita? - Minkä muotoinen ylähuone on? - Kuinka monta metriä pitkä rakennus on? - Kuinka korkea on kupolisali? - Miksi Pyhän Tapanin kruunu ei ole pelkkä kuninkaallinen jalokivi?

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Unkari

Kaikki aktiviteetit

467 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 30

Kaupungit: Unkari:

Unkari: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Unkari? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Unkari : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 56 288 arvosteluun

Löysimme varauksen osastolta tarkalleen missä meille kerrottiin sen olevan, nuori tyttö oli erinomainen nopeudessa, jolla hän kirjasi meidät sisään, menimme odotusalueelle ja siellä oli näyttö, joka ilmoitti sinulle sukkulan numeron ja se saapui melko nopeasti. . Kuljettaja lastasi nopeasti matkatavaramme perävaunuun ja ohjasi meidät bussiin (se oli melko kiireinen). Olimme kolmas pudotus, joten näimme hieman kaupunkia. Kuljettaja tunsi kaupungin hyvin ja ajoi melko hyvin, menimme määränpäähän ja hän näytti meille tarkalleen kuinka päästä rakennukseen. Paluumatkalla meille lähetettiin viesti, jossa kerrottiin noutoaika, olin skeptinen! He kuitenkin osoittivat minun olevan täysin väärässä ja saapuivat käytännössä paikalle annettuun aikaan. Jälleen virheetön matka ja silti hyvin ajettu, en voi moittia palvelua, koska olen töykeä ihminen, mikä on suuri kohteliaisuus!

Erittäin mukava kokemus, jota ei kannata jättää väliin, joesta katsottuna valaistu kaupunki näyttää taianomaiselta. Mahdollisuus istua sekä ulkona että sisällä (selityksiä kuullaan käytännössä vain sisätiloissa). Siellä on baari, jota emme kuitenkaan ole käyttäneet. Kokemusta ei kannata jättää väliin Budapestin matkalla.

Risteily meni kauniita maisemia katsellessa. Klo:18 risteily oli oikein sopiva, kun ilta alkoi jo hämärtää ja kaupungin valot olivat upeita. Prosecco virtasi taukoamatta, kannattaa olla varovainen sen kanssa

hieno siirto Varaamme myös paluumatkan. Nopeasti ja tutustut kaupunkiin hieman, koska matkustat muiden kanssa, jotka eivät ole samassa hotellissa. Voit jo etsiä alueita, joissa haluaisit vierailla.

Monipuolinen, syvällinen kokemus ja muistutus Holokaustin epäinhimillisestä ja järkyttävästä todellisuudesta.