Krakova
Talvimatkat

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Krakova: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Krakova? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Krakova : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 7 563 arvosteluun

Kaivos on aivan älyttömän hieno paikka! Kuvista vaikea käsittää miten laajasta kokonaisuudesta on kyse. Tulimme itse junalla kylään Krakovasta, ja Getyourguiden tapaamispiste oli juna-aseman pihassa, josta oli vain parin minuutin kävely kaivokselle. Oppaamme oli erittäin asiantunteva ja hauska mies, ja aika kaivoksessa hurahti siivillä. Heikompijalkaisten on syytä huomioida, että alussa laskeudutaan kapeita puuportaita alas kaivokseen monta sataa askelmaa ja kävelyä tulee kaivoksen sisällä muutama kilometri (osa myös täällä portaita). Ja ahtaanpaikankammoisille tiedoksi että lopussa kaivoksesta noustaan ylös pikahissillä joka on todella pieni ja ahdas. Mutta kaiken kaikkiaan ehdottomasti vierailun arvoinen paikka jos Krakovassa on. Retki vie kokonaisuudessaan vain aamupäivän aikaa. Ainoat miinukset siitä, että jouduimme odottamaan yli puoli tuntia yliaikaa ennen kaivokseen laskeutumista, sekä melko heikkolaatuisista kuulokejärjestelmistä

Kyyti oli ajoissa paikalla ja auto oli siisti. Auschwitzin sekä kaivoksen oppaat olivat molemmat hyviä. Minulla on ahtaan paikan kammo, mutta selvisin silti kaivoksista, eikä missään vaiheessa ahdistanut. Auschwitz on kaikessa surullisuudessaan käymisen arvoinen paikka ja kaivokset olivat todella upeat!

Varauksessani oleva kohtaamispaikka eli meeting point oli väärä. Odottelin sovittuun aikaan ja ketään ei tullut paikalle, joten otin yhteyttä watsapin palvelunumeroon, jossa myös ihmeteltiin lähettämääni kuvakaappausta lipustani. Onneksi sentään antoivat uuden lipun seuraavalle päivälle.

Kaivos vuosisatojen historioineen on kokemisen arvoinen. Kaivosmuseo on hienosti rakennettu. Kävelymatkaa tuli paljon, joten hyvät kengät on syytä olla mukana. Kaivostunneleissa on aika lämmintä eli reppu ylimääräisille vaatteille voi olla tarpeen talviaikana.

Kierroksella kaikki sujui erittäin hyvin. Nähtävää oli runsaasti ja liikkuminen portaissa ei tuottanut vaikeuksia. Hieman vähemmällä vaatetuksellakin olisi pärjännyt. Hieman oppaan selostus pätki kuulokkeissa, jos jäi kauemmas jonon hännille.