Suosittelemamme elämykset kaupungissa Adžaria

Batumi: Kaupungin kohokohdat & Batumin bulevardin kävelykierros

1. Batumi: Kaupungin kohokohdat & Batumin bulevardin kävelykierros

Kävele 3 tunnin kävelyretkellä Batumin nähtävyyksien läpi kokeneen oppaan johdolla. Kierroksesi alkaa vierailulla Piazza-aukiolla, jota ympäröi hotellien, ravintoloiden, kahviloiden ja pubien muodostama kokonaisuus. Tämän aukion italialaista arkkitehtuuria koristavat mosaiikit ja lasimaalaukset. Tutustu seuraavaksi Pyhän Nikolauksen kreikkalaiseen kirkkoon, joka on yksi kaupungin vanhimmista. Kun jatkat tutkimaan Eurooppa-aukiota, oppaasi kertoo sinulle tarinan Kolkian prinsessa Medeasta ja maagisesta kultaisesta taljasta. Lopuksi saavut kierroksen tärkeimpään kohokohtaan: Batumin bulevardi, joka ulottuu 8 kilometriä Mustanmeren rannikkoa pitkin. Tätä katua reunustavat suositut nähtävyydet, rannat, kahvilat ja baarit sekä värikkäät suihkulähteet. Tällä monipuolisella bulevardilla voit tutustua, jutella paikallisten kalastajien kanssa, juoda lasillisen viiniä tai ihailla merinäköaloja. Bulevardilta löydät myös Ali & Nino -liikkuvan patsaan, joka on ikuisen rakkauden symboli ja jonka inspiraationa on ollut todella traaginen tarina. Tutustu lopuksi majakkasatamaan, porttiin merelle sekä useampiin tanssiviin suihkulähteisiin. Kierroksen päätteeksi oppaasi ehdottaa mielellään muita aktiviteetteja, joita voit tehdä Georgiassa oleskelusi aikana.

Batumista/Kobuletista: Martvilin kanjoni ja Prometheuksen luola.

2. Batumista/Kobuletista: Martvilin kanjoni ja Prometheuksen luola.

Todista tällä opastetulla kierroksella Georgian upeimpia luonnonmaisemia. Vieraile kuuluisassa Prometheuksen luolassa ja Martvilin kanjonissa mukavassa ajoneuvossa. Aloita seikkailusi kätevällä noutopalvelulla majapaikastasi Batumissa. Rentoudu, kun ajat maisemallisella ajomatkalla Kobuletin ja Potin sataman läpi ennen kuin saavut ensimmäiseen kohteeseesi, Martvilin kanjoniin. Valitse Martvilin kanjonissa ollessasi mahdollisuus osallistua köysirata- tai veneretkelle omalla kustannuksellasi. Saavut Martvilin kanjoniin ja pääset nauttimaan lukuisten pienten vesiputousten upeasta näkymästä. Vieraile Georgian kuuluisassa Prometheus-luolassa ja ihaile sen lumoavaa tunnelmaa, jonka tippukivi- ja tippukivimuodostelmat luovat.

Kutaisi: Batumi ja Mustanmeren rannikko opastettu päiväretki

3. Kutaisi: Batumi ja Mustanmeren rannikko opastettu päiväretki

Georgian Mustanmeren rannikolla on paljon tarjottavaa vierailijoille, hiekkarannoista kivirantoihin, historiallisiin linnoituksiin, teeviljelmiin, ikivanhoihin puistoihin ja puutarhoihin, vuoristokyliin ja omaleimaiseen kulttuuriin. Tämän Kutaisiista lähtevän päiväretken aikana vierailet Mustanmeren rannikolla Gurian ja Adjaran alueilla, vierailet luonnonihmeissä, maistelet adjarialaista ruokaa ja tutustut Batumiin. Lähdet Kutaisi aamulla Megobari Tours Georgian oppaan kanssa. Ensin pysähdytte magneettisella hiekkarannalla, jolla on parantavia ominaisuuksia, ja jatkatte tutustumista Dendrologiseen puistoon, jossa on tuhansia eksoottisia kasvilajeja, flamingoja ja bambumetsiä. Jatka rehevän vihreää vuoristotietä tutustumaan Tsikhisdzirin kylän kalliolla sijaitsevaan 6. vuosisadan Petran linnoitukseen. Ennen kuin saavut Batumin vanhaan kaupunkiin, nautit paikallista ruokaa lounaalla sataman kalamarkkinoilla, jossa valitsemasi tuoreet merenelävät valmistetaan paikallisessa ravintolassa. Batumissa kävelet pitkin 140 vuotta vanhaa Batumin bulevardia ja näet kuuluisan Ali & Nino -veistoksen, Aakkostornin, erilaisia moderneja veistoksia bulevardin varrella, pienen japanilaisen puutarhan ja kuuluisan Batumin Octopus-kahvilan (avoinna vain kesäkaudella). Jatkamme kävelyä Eurooppa-aukiolle, joka on kuuluisin Medeia-patsaasta ja tähtitieteellisestä kellosta. Täällä opit tarinan kultaisesta taljasta, argonauteista ja prinsessa Medeasta. Pyynnöstä vierailet paikallisessa moskeijassa, joka rakennettiin ottomaanien vallan aikana. Päivän päätteeksi nousette Argon köysiradalla, josta avautuu vaikuttava näköala Batumiin ja merelle. Illalla palaat Kutaisiin, jossa sinut jätetään Kutaisi-hotelliisi.

Batumista: Gonion linna ja Adžarian ylängön kiertoajelu.

4. Batumista: Gonion linna ja Adžarian ylängön kiertoajelu.

Tapaa oppaasi Batumin hotellisi vastaanotossa aamulla. Matkusta kaupungin eteläpuolelle tutustumaan Adjaran alueeseen. Upean luonnonkauneuden lisäksi alueella on runsaasti muinaisia monumentteja, jotka roomalaiset rakensivat. Vieraile ensin Gonion linnassa, joka rakennettiin 1. vuosisadalla jKr. ja josta tuli hyvin muodostunut roomalaiskaupunki vuosisadassa. Se on yksi maan tärkeimmistä roomalaisista arkeologisista kohteista, ja siellä tehdään kaivauksia vielä nykyäänkin. Matkusta sen jälkeen itään kohti vuoria. Vieraile suosituimmalla adjarilaisella viinitilalla, Adjarian Wine Housella, jossa voit maistella alueen perinteisiä viinejä. Jatka matkaasi ylös vuoristoon ja nauti kauniista luonnonmaisemista. Näe Makhuntsetin vesiputoukset ja kuningatar Tamarin silta. Hyödy lukuisista pysähdyksistä, joilla voit ottaa valokuvia alueesta.

Adjara: Batumin kasvitieteellinen puutarha ja Mtiralan kansallispuisto

5. Adjara: Batumin kasvitieteellinen puutarha ja Mtiralan kansallispuisto

Kierroksesi alkaa, kun matkustat 8 kilometriä Batumin kaupunkiin, jossa on kasvitieteellinen puutarha. Se on Georgian suurin ja on toiminut yli 100 vuotta. Kompleksi koostuu yli 113 hehtaarista, joka käsittää 21 erilaista vyöhykettä, kuten Ala- ja Yläpuisto, Bambu-puutarha sekä australialaiset, meksikolaiset ja välimerelliset teema-alueet. Näiden puutarhojen jälkeen sinulla on aikaa lounaalle paikallisessa ravintolassa, jota varten oppaasi antaa sinulle mielellään neuvoja. Kasvitieteellisessä puutarhassa kävelyn jälkeen siirryt toiseen kauniiseen paikkaan, joka on yhä suositumpi, Mtiralan kansallispuistoon. Mtirala käännetään georgian kielestä "itkeväksi vuoreksi", ja se on suuri rotko, jossa on runsaasti vesiputouksia, järviä, puksipuumetsikkö ja punaisen kirjan kasveja. Sen ainutlaatuinen "smaragdinvärinen" luonnonmaisema on varmasti kohokohta, joka saa sinut henkeäsalpaamaan!

Ylä-Svaneti. Kaukasusvuoriston helmi

6. Ylä-Svaneti. Kaukasusvuoriston helmi

Kuten sanonta kuuluu: "Jos et tunne Svanetiä, et ole nähnyt Georgiaa!". Svaneti on yksi Georgian kauneimmista ja vaikuttavimmista alueista. Kukkivat niityt, jäätikön peittämät, jopa 5200 metrin korkeuteen kohoavat vuoret, Euroopan korkeimmat yhtäjaksoisesti asutut asutukset ja maailmanperintöluetteloon merkityt keskiaikaiset kylät tekevät alueesta ainutlaatuisen.

Trabzon: Batumi - Georgia Group Tour & Walking Tour

7. Trabzon: Batumi - Georgia Group Tour & Walking Tour

Ensin pidämme teetä ja tarvitsemme tauon Rizessä ja lähdemme kohti Sarpin rajaporttia. Kun olemme suorittaneet tarvittavat siirtymämenettelyt jyrkällä rajaportilla oppaamme seurassa, tapaamme jälleen georgialaisen rannikkoautomme. Ensin tervehdimme Sarpin vesiputousta ja sen vieressä olevaa Pyhän Andreaksen patsasta. Sitten pysähdymme valuutanvaihtopisteessä vaihtamaan turkkilaiset liiramme georgialaisiksi lareiksi. Sitten, kun asumme rannikolla ja tutustumme Batumiin, jossa on useampiakin mielenkiintoisia arkkitehtuuria, meillä on ensin tilaisuus nähdä tämä mielenkiintoinen arkkitehtuuri pitämällä valokuvatauko vastapäisen ravintolan julkisivun luona. Jälleen samaa reittiä pitkin saavumme kaupunkiin hetkessä nähdessämme Coruh-joen, Justice Buildingin, Batumin lentokentän, Nurigeli-järven ja avaruussukkulaksi suunnitellun huoltoaseman. Tämän jälkeen kierroksemme jatkuu oppaan johdolla. Aloitamme kierroksemme näkemällä Batumin bulevardilla olevat eeppiset Ali- ja Nino-patsaat, jotka saadaan joka 10. palvelun puitteissa, ja päätämme kaupunkikierroksemme näkemällä aakkosrakennuksen, Poseidon-patsaan, Euroopan aukion Medeia-patsaan, astronomisen kellon, Pyhän Nikolauksen kirkon ja Piazza-aukion. Voit tarkastella kaupunkia eri kohdista ottamalla Batumin köysiradan ja/tai venekierroksen, arvioimalla lounaan määrättynä vapaa-aikana. Vapaa-ajan päätyttyä tapaamme nimetyssä keskuksessa ja aloitamme paluumatkan, ja tullimuodollisuuksien jälkeen saavumme Trabzoniin.

Batumista: Pyöräily ja melonta Kolkheti-kansallispuistossa

8. Batumista: Pyöräily ja melonta Kolkheti-kansallispuistossa

Tutustu muinaiseen Georgian Kolkhetiin osavaltioon tällä pyörä- ja kajakkikiertueella. Sukella osavaltion kaukaiseen ja salaperäiseen historiaan ja seuraa polkuja, jotka aikoinaan johtivat argonautit. Batumista lähdettäessä matkusta mukavalla autolla pyöräreitin alkuun. Matkalla ihaile Kolkheti-alan kauneutta ja opi lisää paikallisesta elämäntavasta ja Georgian perinteistä paikalliselta ohjaajaltasi. Pyöräile puistossa metsäpolkuja pitkin Kolkheti-kansallispuiston tasangoilla. Tunne viileä merituuli vasemmalta rannikolta ja oikealla ihaile vaikuttavaa Paliastomi-järveä. Kierroksen aikana saat vehreyden mellakkaa ja lintujen lakkaamattomia ääniä. Lopeta pyöräretkesi Kultaisella järvellä ja opi, mikä antaa järvelle tämän erityisen nimen, kun tutkit sitä kaksoiskajakilla. Kun olet tehnyt ruokahalua, pysähdy syömään perinteiseen Georgian ravintolapöytään, jossa on tyypillisiä ruokia ja herkullisia viinejä. Jää takaisin Batumiin päivän päätteeksi.

Gonio Makhuntseti vesiputous Paikallinen perhe Viinin maistelu

9. Gonio Makhuntseti vesiputous Paikallinen perhe Viinin maistelu

Tule mukaan kiehtovalle matkalle, jossa uppoudumme georgialaisen kulttuurin lämpimään syleilyyn ja koemme matkailijoiden vieraanvaraisuuden todellisen olemuksen. Lähde tälle upealle kiertomatkalle, jossa paikallinen perinteinen perhe toivottaa sinut ystävällisesti tervetulleeksi kotiinsa ja tutustuttaa sinut georgialaisten perinteiden elinvoimaiseen kudokseen. Hemmottele itseäsi houkuttelevilla kulinaarisilla herkuilla, kun nautit seitsemän eri kotitekoisen viinilajikkeen rikkaista mauista, joista jokainen on valmistettu äärimmäisellä huolellisuudella ja omistautumisella. Georgian ainutlaatuiset viinat vangitsevat makusi aina Chachan hienosta mausta konjakin pehmeään viehätykseen. Näiden juomien lisäksi voit nauttia valikoiman aitoja georgialaisia ruokia, jotka on valmistettu huolellisesti maan gastronomisesta perinnöstä. Herkullisen ruoan lisäksi voit valmistautua ihastumaan paahtoleivän taiteeseen, joka on georgialaisen kulttuurin arvostettu perinne. Kun kohotat lasisi, anna sydämellisten maljapuheiden viedä sinut Georgian historian ja tapojen syvyyksiin ja luoda rajat ylittävä side. Kun lähdet tälle kiertomatkalle, et vain nauti Georgian hienoimmista mauista vaan saat myös syvemmän käsityksen aidosta vieraanvaraisuudesta, joka on tämän kiehtovan maan ytimessä. Tule mukaan tälle unohtumattomalle matkalle, joka lupaa jättää sieluusi lähtemättömän jäljen.

Batumi: Magical Christmas Tour

10. Batumi: Magical Christmas Tour

Näe, miten Batumin kaupunki juhlii joulua tällä kiertomatkalla kaupungin parhaisiin juhlapaikkoihin ja joulumarkkinoille. Tutustu monenlaisiin georgialaisiin perinteisiin ja tapoihin ja maistele erilaisia kausituotteita. Todista alueen tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kauniisti koristeltuja paikkoja, kun seuraat ammattitaitoista paikallista opastasi kaupungin kaduilla. Kuuntele juhlallisia anekdootteja ja opi, miksi georgialaiset haluavat juhlia joulua 6. tammikuuta. Kierroksen aikana sinulla on mahdollisuus maistella joitakin Batumin tunnetuimmista juhlallisista herkuista ja ihailla chichilakia, joka on georgialainen versio joulukuusesta.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Adžaria

11 aktiviteettia löydetty
Järjestys:

Adžaria: Koe enemmän

Näytä kaikki

Adžaria: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Adžaria? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.