Agafay Desert Camp

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Agafay Desert Camp : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.8 / 5

perustuen 705 arvosteluun

Tämä retki oli oikein hyvin järjestetty ja erinomainen oppaamme Ibrahim piti ryhmästä hyvää huolta koko matkan ajan. Ensin ajoimme n. 1,5 h minibussilla pieneen berberien vuoristokylään 1600 m korkeudelle Atlas-vuoristossa. Siellä Ibrahim johdatti meidät 1,5 h maastokävelylle kolmen kylän läpi. Matkalla oli henkeäsalpaavat maisemat, ihanan rauhallista ja aitoa elämänmenoa katseltavaksi ja ilma oli puhdasta hengittää, mikä tuntui erityisen hyvältä Marrakechin katkujen ja hälinän jälkeen. Söimme lounaaksi maukasta tajinea pienen vierastalon kattoterassilla viimeisessä noista vuoristokylistä ja ihailimme maisemia - todellinen 360 vuoristopanoraama! Paluumatkalla pysähdyimme ratsastamaan kameleilla aavikolla. Tuo oli oikein hauska kokemus, josta napattiin monta hullunkurista kuvaa jälkipolville ihmeteltäviksi. Päivän kruunasi auringonlaskun ihaileminen aavikolla. Kaikkinensa täydellinen päivä.

Viestintä hakuajoista pelasi hyvin. Viestiä tuli sekä whatsapp:illa ja sähköpostilla. Jouduimme odottelemaan kahta retkeläistä yli 30 minuuttia (ei löytänyt oikeaa hakupaikkaa?) joka vaikutti koko päivän ohjelman myöhästymiseen. Jouduimme useassa paikassa odottelemaan vuoroamme noin 30 minuuttia. Wc mahdollisuuksia oli riittävästi. Kuski sekä opas Idrahim olivat mahtavia ja koko ajan kyselemässä onko kaikki hyvin. Vaelsimme noin 2 tuntia kivisessä maastossa. Varaa omat vedet. Vettä ei ollut tarjolla järjestäjien puolesta. Ruoka oli hyvää ja kameliratsastus täytti odotukset. Muita turisteja oli paljon vaelluksella. Lähtö hotellilta oli 8.10 ja paluu hotellille 19.40.

Berberikylät vuoristossa olivat mahtava ja erittäin avartava kokemus.Lunta oli satanut edellisenä yönä, joten näimme talven Marokossa. Yllättäen kameliratsastus olikin hauska ja turistikaravaani näytti puettuna aidolta. Oppaamme Hassam oli miellytävä, avulias ja neuvokas. Lisäksi aito berberi.