Lisää päivät

ApuliaUNESCO-nähtävyydet

Suosituksemme kategoriassa Apulia UNESCO-nähtävyydet

Materasta: Sassi di Materan kiertoajelu, jossa on sisäänpääsy luolastoihin

1. Materasta: Sassi di Materan kiertoajelu, jossa on sisäänpääsy luolastoihin

Aloita päivä Sassissa ja tutustu muinaisiin lähiöihin live-oppaan avulla. Katso sarja kalkkikivestä kaiverrettuja luolia ja ihmettele Sasso Barisanoa ja Sasso Caveosoa. Kiertueesi alkaa Via Alessandro Voltan tapaamispaikasta. Täältä asiantuntijaoppaasi johdattaa sinut San Francescon kirkkoon, joka sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Seuraavaksi jatkat panoraamatietä, joka koostuu kapeista kaduista ja mutkaisista kujista. Saavuttuasi Sant'Antonio Abaten Rupestre-kirkkoon, huomaat miellyttävän yllätyksen odottamassa sisällä: klassinen esimerkki tämän merkittävän kaupungin perinteisestä kulttuurista. Myöhemmin siirryt vierailemaan tyypillisessä Materan luolatalossa ennen kuin jatkat Via Madonna delle Virtù- ja Porta Pistoia "Pert P'stèl" -katua kulttuuriseikkailun päättämiseksi.

Matera: Sassin historia ja kulttuuri kävelykierros

2. Matera: Sassin historia ja kulttuuri kävelykierros

Tutustu Sassin historiallisiin kaupunginosiin paikallisen, sertifioidun oppaan johdolla liittymällä pieneen ryhmään (enintään 16). Tällä miellyttävällä kävelyllä, joka mutkittelee Sasso Caveoson ja Sasso Barisanon kujilla ja panoraamanäkymissä, on useita pysähdyksiä, joiden aikana voi kaivautua Materan historiallisen, arkkitehtonisen ja kulttuurisen taustan syvyyksiin. Sassin kaupunkialue on vuosisatojen kuluessa kokenut monia muutos- ja kerrostumisprosesseja, ja sen arkkitehtuuri on todellakin kiehtovaa. Kierroksen varrella on useita pysähdyspaikkoja, joissa analysoidaan syvällisesti historiallisia ja sosiaalisia näkökohtia, jotka määrittivät ajan mittaan alueen sosioekonomisten olosuhteiden muuttumisen. Sassin alueen asteittainen ja vääjäämätön rappeutuminen teki siitä lopulta "aavekaupungin"; nykyään voimme kuitenkin vihdoin arvostaa ja nauttia Sassin uudestisyntymästä, jota se tällä hetkellä kokee. On mahdollista ihailla katedraalin ulkosivuja ja vierailla yhdessä edustavimmista kallioon hakatuista kirkoista, sekä täydellisesti tunnistettavan arkkitehtonisen rakenteen että keskiaikaisten seinämaalausten erinomaisen säilyneisyyden vuoksi.

Alberobello: 2 tunnin opastettu trullikierros

3. Alberobello: 2 tunnin opastettu trullikierros

Kun olet tavannut oppaasi, lähde kiertoajelulle Alberobelloon. Seuraa opastasi Rione Montin historialliseen keskustaan, jossa on yli 1000 ikonista Trulli-rakennusta. Ihaile näiden kiehtovien rakennusten ainutlaatuista arkkitehtuuria ja opi samalla niiden historiasta ja merkityksestä. Jatka kiertuetta vierailemalla Rione Aia Piccolassa, alueella, joka edustaa parhaiten muinaista keskiaikaista kylää, jossa voit pysähtyä näköalapaikalla ottamaan kauniita kuvia. Matkasi päättyy kaupungin korkeimpaan kohtaan, jossa sijaitsee Pyhän Antoniuksen Padovalaisen kirkko. Huomaa yhtäläisyydet kirkon ja Trulli-rakennusten välillä ja nauti paikan historiallisesta tunnelmasta kuuntelemalla oppaasi tarinoita ja anekdootteja.

Matera: Sassi-kierros, jossa on sisäänpääsy kalliotaloihin ja kirkkoihin

4. Matera: Sassi-kierros, jossa on sisäänpääsy kalliotaloihin ja kirkkoihin

Historiallinen keskusta ja Sassi-kierrosSe koostuu kävelykierroksesta historiallisen keskustan pääaukiolta, Piazza Vittorio Venetolta (lähtöpiste, kaarenmuotoisen suihkulähteen viitoitus), josta avautuu panoraamanäkymä Sasso Barisanolle.Jatka historiallisen keskustan läpi, kunnes saavut Piazza Duomolle, jossa on mahdollista nähdä katedraali ulkoa ja sen jälkeen astua sisään Sasso Caveosoon. Sieltä lähdetään tutustumaan kalustettuun talonpoikien sivistystaloon, freskokivillä koristeltuun kalliokirkkoon, käydään barbaarihautausmaalla ja eri kaupunginosissa.Kaikkea selittää valtuutettu opas, jonka avulla ymmärrät kaupungin historiaa.Kierros päättyy Piazza Giovanni Pascolille historiallisessa keskustassa, Sasso Caveoson läheisyydessä.Kierros päättyy Piazza Giovanni Pascolille historiallisessa keskustassa, Sasso Caveoson lähellä.

Matera: Sassi di Materan opastettu kierros

5. Matera: Sassi di Materan opastettu kierros

Tapaa oppaasi Piazza Vittorio Venetolla Materassa. Täältä asiantuntijaoppaasi esittelee sinut Sassin kaupunginosaan. Suuntaa aukiolta historiallisen keskustan sydämeen, josta löydät upean apulialais-romaanisen San Giovanni Battista -kirkon. Jatka vierailulla Casa Cavaan, hypogeumiin, jota muinaisina aikoina käytettiin louhoksena, ja josta on nykyään tullut kongressikeskus erinomaisten entisöintitöiden ansiosta. Pysähdy Sasso Barisanoon vieraillaksesi Sant'Antonio Abaten kalliokirkossa, jossa on miellyttävä yllätys odottamassa sisällä, klassinen esimerkki tämän merkittävän kaupungin perinteisestä kulttuurista. Siirry Sasso Caveosoon vieraillaksesi tyypillisessä Materan luolatalossa ennen kuin jatkat Via Madonna delle Virtùa ja Porta Pistoiaa pitkin. Pysähdy lyhyesti Piazza San Pietro Caveosolle ja kävele yhtä Sassin pääkaduista, Via Bruno Buozzia, päästäksesi toiseen Madonna delle Grazien kalliokirkolle. Jatka Purgatorion barokkikirkkoon. Seuraava pysäkki on Piazza San Francesco d' Assisi, jossa vierailet pyhille omistetussa kirkossa ja siirryt sieltä Piazza del Sedilelle, parlamentin päämajaan Napolin kuningaskunnan aikana. Lopeta kiertueesi vierailulla upeassa Apulian-romaanisessa katedraalissa, josta on näkymät kaupungin korkeimmalle osalle.

Sassi di Matera: Vierailu kävellen ja 2 sisäänkäyntiä

6. Sassi di Matera: Vierailu kävellen ja 2 sisäänkäyntiä

Visitare i Sassi di Matera è un'esperienza che lascia il segno in ciascun viaggiatore. Farlo with una guida locale, esperta ed autorizzata, renderà la tua esperienza ancora più ricca. Durante la visita guidata passeggerai per gli incantevoli vicoli dei rioni Sassi, ammirando angoli e scorzi tra i più affascinanti. Lo stupore con cui ammirerai questo meraviglioso paesaggio, sarà arricchito e reso ancora più emozionante dalle spiegazioni e dai racconti della nostra guida locale altamente preparata. Non solo informazioni storiche vaan anche, e soprattutto, racconti autentici e personali di chi i Sassi li ha vissuti realmente. Durante la visita guidata potrai renderti conto personalmente di come si svolgeva la vista domestica delle famiglie contadine che abitavano i rioni Sassi, visitando anche una casa grotta tipicamente arredata ed una Chiesa rupestre affrescata.

Alberobello: Historiallinen kävelykierros ja oliiviöljyn maistelu

7. Alberobello: Historiallinen kävelykierros ja oliiviöljyn maistelu

Kierros alkaa kauniilla näkymillä Belvederen terassilta, jossa esitellään tämän Unescon maailmanperintökohteen mielenkiintoinen historia. Jatka vierailua kahdessa kaupunginosassa Aia Piccolassa ja Rione Montissa, joissa voit ihailla tyypillisiä taloja ja niiden ainutlaatuista arkkitehtuuria. Kävellen "trullien" ja pienten kujien seassa saavutat trullojen muotoisen San Antonion kirkon. Kierroksen päätteeksi vierailet paikallisen kodissa, jossa sinulla on mahdollisuus maistaa ekstra-neitsytoliiviöljyä.

Andria: Castel del Monte sisäänpääsy & yksityinen historiallinen kierros.

8. Andria: Castel del Monte sisäänpääsy & yksityinen historiallinen kierros.

Castel del Monte on muinainen kartano, jonka Frédéric Schwabenin rakennutti Alta Murgan korkeimmalle kukkulalle ja joka hallitsee upeaa maisemaa kuin keisarin kruunu, symboli Federico II:n suurmiehen voimasta ja nerokkuudesta. Nykyään se on Unescon maailmanperintökohde, linna täynnä salaperäisyyttä ja monia kysymyksiä, joihin etsitään vastausta kivien joukosta, jotka ovat ainoat todistajat menneisyydestä. Henkilökohtainen oppaasi odottaa sinua bussin ja auton pysäköintialueella, ja yhdessä otamme sukkulan, joka tuo meidät linnaan, jossa kävelemme ympäri aluetta ja ihailemme muistomerkkiä ulkopuolelta ja koko Alta Murgian upeaa aluetta, sitten astut linnan sisälle ja tutustut eri tiloihin: cort, huoneet ja tornit. Käyttämällä tarina oppaan oppinut ja oman mielikuvituksen uppoutua keskitasolla tunnelma ja yrittää ymmärtää mysteeri tämän ainutlaatuisen kartanon niin kapea liittyvät sen rakentaja.

Matera: Kävelykierros ja sisäänpääsy luolastotaloon

9. Matera: Kävelykierros ja sisäänpääsy luolastotaloon

Matera on Basilicatan vehreän alueen korvaamaton aarre, alueen kivinen mestariteos, ja se kohoaa kaikessa kauneudessaan korkealla maastossa. Se julistettiin Unescon kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1993 osoituksena ainutlaatuisuudestaan, ja siellä on säilynyt rakenteita, jotka ovat kaikki ainutlaatuisia, kuuluisat "Sassit". Ne on jaettu kahteen alueeseen nimeltä "Caveoso" ja "Barisano", jotka tarjoavat uskomattomat näkymät alueelle, mutta ovat itsessään hyvin ainutlaatuisia ja kiinnostavia niiden tuhatvuotisen historian ja arkkitehtuurin vuoksi. Tämän vierailun aikana sinulla on mahdollisuus tutustua kallioon kaivettuun luolamökkiin, joka sijaitsee kolmessa eri tasossa. Kuljet Keskusaukion läpi, josta avautuu kaunis näkymä Sassille, ja koet ihmeiden ja tunteiden crescendon noustessasi Civitaan ja katedraaliin, joka hallitsee kaupunkia ylhäältä päin. Kävelykierros päättyy Sasso Caveoson sydämeen, joka on viehättävine luolastoineen tarjonnut monta kertaa tiloja erilaisille elokuvatuotannoille, kuten Mel Gibsonin "Kristuksen passio" -elokuvalle tai 007:n "Ei aikaa kuolla" -elokuvalle, jossa James Bondia näyttelee Daniel Craig. Nautinnollinen opastettu kävelykierros, joka toteutetaan oikeassa tahdissa, jotta voit nauttia Materan parhaista puolista 100-prosenttisesti paikallisen oppaan johdolla.

Brindisistä: Alberobello, Locorotondo, Ostuni. Kokopäiväretki 8h

10. Brindisistä: Alberobello, Locorotondo, Ostuni. Kokopäiväretki 8h

Ensimmäinen kohde on Alberobello: se on hyvin vanha kaupunki lähellä Murgian ja Valle d'Itrian kukkuloita. Sen vanhassa kaupungissa on noin 2000 trullia, kivitaloja, jotka tekevät Alberobellosta kuuluisan kaikkialla maailmassa! Vuonna 1996 Unesco nimesi nämä rakennukset maailmanperintökohteeksi. Toinen pysähdyspaikka: Locorotondo! yksi Italian kauneimmista kylistä, joka on kuuluisa tyypillisestä ruoastaan, barokkipalatsistaan ja käsityöläiskaupoistaan, jotka osaltaan luovat henkeäsalpaavia näkymiä, jotka ovat postikortin tai matkamuistokuvien arvoisia. Viimeinen, mutta ei vähäisin kohde on Ostuni: yksi Apulian pakollisista nähtävyyksistä. Se on kolmelle kukkulalle rakennettu ihastuttava pikkukaupunki, joka tunnetaan myös "valkoisena kaupunkina" sen talojen tyypillisten valkoisten kalkkipestyjen seinien vuoksi. Ostuni kohoaa Adrianmeren rannikon niemekkeillä ja loistaa valkoisilla taloillaan vain muutaman askeleen päässä merestä. Viehätyksensä vuoksi on lähes mahdotonta olla rakastumatta tähän maagiseen kaupunkiin. Yksityiskohdat: Ostunin kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa: - Lähtö klo 09:00, noutopalvelu hotellista; - Klo 10.15 saapuminen Alberobelloon ja oleskelu 2 tuntia; - klo 12.15 tapaaminen Locorotondoon, jossa on mahdollista tutustua kaupunkiin ja syödä lounasta (lounas ei sisälly hintaan); - klo 14.00 nouto Locorotondosta Ostuniin. - paluu Brindisiin noin klo 17.00. Huom: Noutopalvelu on aktiivinen vain Brindisin keskustassa sijaitsevista B&B-hotelleista ja hotelleista; Matka toteutetaan enintään 7/8 hengellä; Voit vierailla jokaisessa kaupungissa vapaasti; Kuljettaja jättää sinut kussakin kaupungissa parhaaseen paikkaan, jotta voit tutustua paikkojen kauneuteen.

48 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 3

Apulia: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Apulia? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.