Tekemistä kohteessa
Ateena

Koe Kreikan pääkaupungin kaikki puolet kävelykierroksella Akropolikselta trendialueille.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Ateena: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat kohteen Ateena parhaat nähtävyydet?

Top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet Ateenassa

Vuosisatojen ajan maailman sivistyksen edelläkävijänä toiminut Ateena on upea kaupunki, jossa vieraileminen auttaa näkemään mitä kaikkea voidaan saavuttaa, jos keskitytään tieteeseen ja taiteeseen sodan sijaan. Tässä kymmenen vinkkiä Kreikan ylpeään ja intohimoiseen pääkaupunkiin.

 • Monastiraki

  1. Monastiraki

  Ateenan vanhan kaupungin markkina-alue Monastiraki on suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskukkessa. Alueella on edullisten matkamuistomyymälöiden lisäksi tarjontaa myös vaativimmille ostajille.

 • Parthenon

  2. Parthenon

  [Parthenon] (/parthenon-l3764/) on paljon muutakin kuin temppelin rauniot. Länsimaisen sivilisaation ikoni on Ateenan kierrosten suosituin kohde!

 • Akropolis

  3. Akropolis

  Iso osa muinaisen Ateenan merkittävimmistä rakennuksista sijaitsee tässä laajassa linnoituksessa. Linnoituksen rauniot näyttävät ikäisikseen yllättävän upeilta.

 • Erekhtheion

  4. Erekhtheion

  Athenen ja Poseidonin kiistapaikkana tunnettu Erekhtheion oli aikanaan jopa Parthenonia pyhempi rakennus!

 • Akropolis-museo

  5. Akropolis-museo

  Akropoliksesta on jäljellä lähinnä rauniot. Tässä upeassa museossa on esillä lähes 4 000 alueen kaivauksissa löydettyä esinettä.

 • Kansallinen arkeologinen museo

  6. Kansallinen arkeologinen museo

  Maailman parhaaksi museoksikin kutsuttua kansallisaarretta arvostetaan sen suuren historiallisten kreikkalaisesineiden kokoelman ansiosta.

 • Sýntagma-aukio

  7. Sýntagma-aukio

  Vuoden 1844 perustuslain mukaan nimetty aukio sijaitsee entisen kuninkaallisen palatsin edustalla, ja se on ollut valmistumisestaan saakka Kreikan politiikan keskus.

 • Olympoksen Zeuksen temppeli

  8. Olympoksen Zeuksen temppeli

  Näiden raunioiden paikalla sijaitsi ennen doorilaisarkkitehtuurin mestarillinen esimerkki, eli temppeli, jossa oli Zeuksen kultainen patsas. Patsas oli yksi maailman seitsemästä ihmeestä.

 • Athene Niken temppeli

  9. Athene Niken temppeli

  Nike tarkoitti antiikin kreikan kielellä voittoa. Tämä upealla paikalla sijaitseva temppeli rakennettiin auttamaan Ateenaa sodassa Spartaa vastaan - tuloksetta!

 • Plaka

  10. Plaka

  Akropoliksen juurella sijaitseva historiallinen kaupunginosa tunnetaan myös Jumalten naapurusto -lempinimellä. Alue tarjoaa erinomaiset puitteet kävelyretkelle sekä jopa arkeologisten kaivausten bongaamiselle!

Suunnittele vierailusi

 • Majoitusvinkit

  Plaka on paras alue majoittumiselle, mikä haluat tutustua pääasiassa Akropolikseen. Vaikka alue onkin melko suosittu turistien keskuudessa, ovat sen kadut miellyttävän hiljaisia. Päänähtävyyksille pääsee helposti myös Monastirakin alueella, joka soveltuu Ateenan arkisesta elämästä kiinnostuneille.

 • Matkan kesto

  Akropoliksen nähtävyyksiin, arkeologisiin alueisiin, parhaisiin ravintoloihin ja suosituimpiin markkina-alueisiin voi tutustua kolmessa päivässä.

 • Kaupungissa liikkuminen

  Kaupungissa kulkee busseja sekä johdinautoja, joiden kyytiin voi hypätä sinisiltä (bussi) ja keltaisilta (johdinauto) pysäkeiltä. Liput ovat edullisia, kuten myös taksilla ajaminen. Ateenassa on myös melko uusi metrosysteemi, jonka valmistuminen myöhästyi, sillä kaivausvaiheessa löydettiin jatkuvasti antiikin Kreikan historiallisia esineitä!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Kreikka
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+02:00)
 • Maakoodi
  +30
 • Paras aika vierailla
  Ateena on parhaimmillaan keväällä ja kesällä, jolloin lämpötilat ovat miellyttävimmillään ja turisteja ei ole kaupungissa niin paljoa.

Ateena: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Ateena? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Ateena : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 22 529 arvosteluun

Kiertue oli fantastinen. Opas otti minut Halandrin metroasemalta ja ajoimme pois. Koska olin ainoa sinä päivänä, pystyin esittämään kaikki kysymykseni ja hän vastasi kaikkeen. Kreikan täydellinen muinaishistoria. Olemme puhuneet myös lähihistoriasta. Tämä mies on kävelyhistorian kirja. Olen innoissani. Maisema Delfin ympärillä on fantastinen ja paikka itsessään on kiehtova. Pakollinen kaikille historiasta kiinnostuneille. Paluumatkalla olimme edelleen Arachovassa. Mahtava kaupunki. Koko päivä oli upea, voin vain suositella sitä. Ja oppaani ansiosta hän tekee todella upeaa työtä. Uudelleen ja uudelleen ja nähdään seuraavalla kerralla. Silke

Billy, oppaamme nousi meidät kohtaamispaikalle ajoissa. Matkalla hän kertoi meille päivän kulusta. Koska hän on myös arkeologi, hän pystyi kertomaan meille erittäin hyvin kaikesta. Matka meni hetkessä. Kun saavuimme Delfiin, meillä oli tarpeeksi aikaa ja upea sää, jotta pystyimme ottamaan tarpeeksi valokuvia. Museon jälkeen menimme Arachovaan syömään ja ottamaan lisää valokuvia. Bille auttoi myös tässä!

Pääsi kätevästi rannalle ja vielä pois sieltä. Matkalla näki paljon hienoja ja toki myös uusia maisemia, mistä tykkään paljon! Bussi oli kuvan mukainen kaksi kerroksinen bussi ja lämmin tuulenviima sekä suomesta poikkeava kasvillisuus loivat tunnelmaa tälle edulliselle bussimatkalle.

Erittäin hyvä, mukava ja helppo yo käyttö. Voit mennä hyvin kaukana eri linjoilla, todella hienoa! Linja-autossa voit löytää audiooppaan monista kielistä

Trip to Delphoi was great. I nearly fell in love with the guide