Ateena
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Ateena

Ateena: Kaikki retket ja aktiviteetit

Ateena: huippunähtävyydet

Top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet Ateenassa

Vuosisatojen ajan maailman sivistyksen edelläkävijänä toiminut Ateena on upea kaupunki, jossa vieraileminen auttaa näkemään mitä kaikkea voidaan saavuttaa, jos keskitytään tieteeseen ja taiteeseen sodan sijaan. Tässä kymmenen vinkkiä Kreikan ylpeään ja intohimoiseen pääkaupunkiin.

Monastiraki

Monastiraki

Ateenan vanhan kaupungin markkina-alue Monastiraki on suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskukkessa. Alueella on edullisten matkamuistomyymälöiden lisäksi tarjontaa myös vaativimmille ostajille.

Parthenon

Parthenon

[Parthenon] (/parthenon-l3764/) on paljon muutakin kuin temppelin rauniot. Länsimaisen sivilisaation ikoni on Ateenan kierrosten suosituin kohde!

Akropolis

Akropolis

Iso osa muinaisen Ateenan merkittävimmistä rakennuksista sijaitsee tässä laajassa linnoituksessa. Linnoituksen rauniot näyttävät ikäisikseen yllättävän upeilta.

Erekhtheion

Erekhtheion

Athenen ja Poseidonin kiistapaikkana tunnettu Erekhtheion oli aikanaan jopa Parthenonia pyhempi rakennus!

Akropolis-museo

Akropolis-museo

Akropoliksesta on jäljellä lähinnä rauniot. Tässä upeassa museossa on esillä lähes 4 000 alueen kaivauksissa löydettyä esinettä.

Kansallinen arkeologinen museo
Valokuva: Xuan Che @Flickr (CC BY 2.0)

Kansallinen arkeologinen museo

Maailman parhaaksi museoksikin kutsuttua kansallisaarretta arvostetaan sen suuren historiallisten kreikkalaisesineiden kokoelman ansiosta.

Sýntagma-aukio

Sýntagma-aukio

Vuoden 1844 perustuslain mukaan nimetty aukio sijaitsee entisen kuninkaallisen palatsin edustalla, ja se on ollut valmistumisestaan saakka Kreikan politiikan keskus.

Olympoksen Zeuksen temppeli

Olympoksen Zeuksen temppeli

Näiden raunioiden paikalla sijaitsi ennen doorilaisarkkitehtuurin mestarillinen esimerkki, eli temppeli, jossa oli Zeuksen kultainen patsas. Patsas oli yksi maailman seitsemästä ihmeestä.

Athene Niken temppeli

Athene Niken temppeli

Nike tarkoitti antiikin kreikan kielellä voittoa. Tämä upealla paikalla sijaitseva temppeli rakennettiin auttamaan Ateenaa sodassa Spartaa vastaan - tuloksetta!

Plaka

Plaka

Akropoliksen juurella sijaitseva historiallinen kaupunginosa tunnetaan myös Jumalten naapurusto -lempinimellä. Alue tarjoaa erinomaiset puitteet kävelyretkelle sekä jopa arkeologisten kaivausten bongaamiselle!

Suunnittele käyntisi paikassa Ateena

Majoitusvinkit

Plaka on paras alue majoittumiselle, mikä haluat tutustua pääasiassa Akropolikseen. Vaikka alue onkin melko suosittu turistien keskuudessa, ovat sen kadut miellyttävän hiljaisia. Päänähtävyyksille pääsee helposti myös Monastirakin alueella, joka soveltuu Ateenan arkisesta elämästä kiinnostuneille.

Matkan kesto

Akropoliksen nähtävyyksiin, arkeologisiin alueisiin, parhaisiin ravintoloihin ja suosituimpiin markkina-alueisiin voi tutustua kolmessa päivässä.

Kaupungissa liikkuminen

Kaupungissa kulkee busseja sekä johdinautoja, joiden kyytiin voi hypätä sinisiltä (bussi) ja keltaisilta (johdinauto) pysäkeiltä. Liput ovat edullisia, kuten myös taksilla ajaminen. Ateenassa on myös melko uusi metrosysteemi, jonka valmistuminen myöhästyi, sillä kaivausvaiheessa löydettiin jatkuvasti antiikin Kreikan historiallisia esineitä!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Kreikka
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+02:00)
 • Maakoodi
  +30
 • Paras aika vierailla
  Ateena on parhaimmillaan keväällä ja kesällä, jolloin lämpötilat ovat miellyttävimmillään ja turisteja ei ole kaupungissa niin paljoa.

Tekemistä: Ateena

Huippunähtävyydet kohteessa Ateena

Kaupungit: Kreikka

Ateena: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Ateena? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Ateena : Mitä vierailijat sanovat

Lipputoimisto oli käytännnössä kävelyreitillämme Acropolisille, joten lisää matkaa lippujen hakeminen ei aiheuttanut. Acropolisille saapuessamme oli lippujono vain muutamien asiakkaiden mittainen, joten suurempi hyöty jäi saamatta. Kun poistuimme niin vain yksi kassa oli käytössä ja jono noin 10 metriä. Lipun hyöty saattaa vaihdella paljonkin päivän mittaa. Olimme kuitenkin ihan tyytyväisiä palveluun.

Juna-asemalla perillä oli meitä opas vastassa sovitusti ja aktiviteetti alkoi kivuttomasti. Kuljettajamme ja opas olivat erittäin palvelualttiita koko retkemme ajan. Saimme tietoa kohteesta ja maisemat olivat aivan huikaisevat. Tämä on kaikkien itse nähtävä ja koettava.

Koko päivän retki Ateenasta Meteoraan junalla Arvostelija: Petri, 06.03.2019

The tour was really superb! Out guide Artemis was very enjoyable, knowledgable and kept us enthralled the entire time. It was the best 50 euros spent on this trip, we learned so much! The meeting point was easy to find as well, so arrangement all went smoothly

Kuljettaja oli meitä vastassa nimikyltin kanssa, vaikka lentomme oli sääolosuhteiden vuoksi lähes 1,5h myöhässä aikataulusta. Tapaamispaikka oli helppo löytää. saimme erittäin hyvän palvelun matkamme aikana.

Ateenan lentokentälle Yksityinen taksi Arvostelija: Petri, 06.03.2019

Kierros oli erinomainen, opas puhui selkeästi ja oli asian tunteva.

Vahva suositus kierrokselle, suosittelen myös varaamaan myöhemmän ajan jolloin vähemmän ihmisiä. Meidän opas oli erittäin hyvä, olisiko ollut Angelica (?).