Auschwitz-Birkenaun muistomerkki ja museo
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Suosikki

Auschwitz-Birkenaun muistomerkki ja museo: Varaa liput ja kierrokset

Auschwitz-Birkenaun muistomerkki ja museo: Kaikki retket ja aktiviteetit

Krakova: huippunähtävyydet

Kaikki 542 lippua ja kierrosta

Auschwitz-Birkenaun muistomerkki ja museo : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.5 / 5
perustuen 49 757 arvosteluun

Selkeä ja hyvin järjestetty historiaan tutustuminen

Retki oli reipas. Kuski oli ajoissa ja välttävällä englannilla kertoi matkan kulun. Autoon jätimme eväät, juomapullot otimme mukaan. Kohteessa odotimme hetken kunnes menimme turvatarkastukseen. Sen jälkeen opas odotti meitä ja museovierailu alkoi. Opas kertoi kattavasti ja asiallisesti tunteella paikan historiasta. Historian kosketus niin konkreettisesti liikutti kovasti monia ryhmäläisiä. Kierros Auchwitsissä kesti n.1h 45min. Sen jälkeen ajoimme n 10min matkan Birkenauhun. Matkan varrella söimme eväitä. Birkenaussa sama opas odotti meitä ja lähdimme kierrokselle jonka aikana kävelimme n. 3km. Tahti oli reipas ja helteisessä säässä +30, osa porukasta jäi jälkeen, joita sitten odoteltiin ennen kun opas aloitti jutustelun. Olisi kaivannut rauhallisempaa tahtia varsinkin Birkenaussa. Koko matkan kesto meidän päivänä oli se 7h Kaikenkaikkiaan hyvä ja mielenkiintoinen retki ja helppo toteuttaa vähemmänkin matkustaneen.

Todella ammattitaitoisesti järjestetty retki.

Oppaamme oli erittäin ammattitaitoinen ja tiesi paljon aiheesta. Oppaamme puhui selkeää ja yksinkertaista englantia, ja puhetta oli helppo seurata. Opas oli täydellinen valinta tälle retkelle. Krakovan keskustassa oli hieman epävarmuutta siitä, olimmeko oikeassa kohtaamispaikassa, mutta kannattaa luottaa vaan karttaan, kohtaamispaikka on täysin siinä missä sen sanotaankin olevan. Minibussi oli paahtavan kuumalla säällä hyvin ilmastoitu, kuskin ajotyyli tosin ehkä hieman lennokas, mikä senkin taitaa olla osa puolalaista kulttuuria. Aikataulut ovat tarkat ja niitä kannattaa noudattaa orjallisesti, silloin retkestä saa eniten irti. Kannattaa myös tutustua pukeutumisohjeisiin ja yleisiin sääntöihin Auschwitziin vieraillessa, jotta ei vaaranna pääsyään alueelle vääränkokoisen laukun tai vaatetuksen takia. Vettä kannattaa alueelle erityisesti helteellä ottaa mukaan. Kokonaisuutena suosittelemme vahvasti!

Täsmällisesti hoidettu, tiivis, asiantunteva ja pysäyttävä retki.

Hyvin järjestetty retki. Oli melko hankalaa löytää kiss and ride- pysäkkiä, vaikka etsittiin porukalla edellisenä iltana. Retki oli tiivis, hyvin vähän mutta riittävästi taukoja. Opas kertoi jo linja-autossa täsmällisesti miten toimitaan, missä tavataan ja missä aikataulussa edetään. Paikallinen kiertueen opas oli erittäin hyvä ja tiesi mistä puhui, asiaa tuli paljon ja tyyli kertoa asioista oli hyvin selkeä. Olin vaikuttunut oppaan tavasta kertoa asioista selkeästi, uhrien muistoa kunnioittaen. Turisteja oli valtavasti, joten oli hienoa ettei tarvinnut jonottaa yhtään. Jäi tyytyväinen olo koko 5 hengen seurueellemme.

Auschwitz-Birkenauhun jokaisen pitäisi tulla käymään

Puhutteleva päiväretki yhteen maailman karmaisevampaan paikkaan. Aika Birkenaussa ja Auschwitzissa oli aavistuksen liian lyhyt. Etenkin Birkenaussa, joka oli alueena valtavan suuri. Muuten retki oli kattava, opas asiantunteva ja puhui hyvää englantia. Bussi tuli sovittuun paikkaan, sovittuna aikana ja matka sujui turvallisesti.

Krakovasta: Auschwitz-Birkenaun vierailu ja kuljetus Arvostelija:

Erittäin hyvin organisoitu reissu, suosittelen!

Kerrassaan loistava kokemus! Opas oli asiallinen ja todella mukava! Keskitysleirivierailulla oli eri opas, mutta tämäkin todella mukava! Puheesta sai hyvin selvää, vastasi hyvin kysymyksiimme ja avasi keskitysleirin tapahtumia vieläkin syvemmin. Oli kyllä mahtava ja silmiä avaava reissu, Suosittelen!