Auschwitz I

Enter your dates to find available activities

Auschwitz I: Varaa liput ja kierrokset

Auschwitz I : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 50 447 arvosteluun

Ei voi kuin suositella. Meidät noudettiin hotellilta minuutilleen ajallaan. Erittäin ystävällinen kuski vei meidät tila-autolla varsinaisen pikkubussin luokse, jolla lähdettiin matkaan. Matkalla katsottiin dokumentti Auschwitzista. Perillä 10min vessatauko ja oppaan johdolla Parin tunnin kierrokselle. Oppaamme oli kaikin puolin aivan huippu. Kierroksen jälkeen taas 10min tauko, jonka jälkeen jatkoimme bussilla Birkenauhun. Sama opas odotti meitä siellä. Tunnin kierros, jonka jälkeen taas hyvin nopea tauko. Meistä pidettiin hyvä huoli koko päivän. Kierroksilla ollaan paljon ulkoilmassa, joten kylmällä ilmalla kannattaa pukeutua lämpimästi. Jotain evästä kannattaa varata myös etukäteen mukaan bussissa syötäväksi. Ainoa miinus siitä, että menomatkalla kuski laittoi ilmastoinnin päälle vasta aivan loppumatkasta. Bussi oli aivan täynnä ja happi meinasi loppua. Kukaan ei kuitenkaan kehdannut huomauttaa asiasta.

Loistava puolalainen opas! Avarsi historiantietämystäni ja ymmärrystäni Puolasta. Vaikka olin paljon lukenut 2.maailmansodasta ja holokaustista jo teini-iässä 30 vuotta sitten oli asioita joista en tiennyt. Oli todella surullista katsoa kauheuksien tapahtumapaikkoja. On kuitenkin tärkeää ettei historiaa unohdeta, ja että näistä kerrotaan jälkipolville jotta ne eivät toistuisi. Teini-ikäinen lapseni oli mukana ja sai samalla historian oppitunnin. Lähipiirissäni on ihmisiä jotka ovat väheksyneet holokaustin tapahtumia, ostin heille pari kirjaa mukaan Auschwitzista.

English: One of the best guides that I have ever had! Pavel was REALLY helpful and polite. Offered us going to the gas station so we couls get snacks a little cheaper. When coming back, asked us where we wanted to be dropped off. I would REALLY recommend this! Suomeksi: Pavel oli todella ystävällinen ja mukava opas, halusimme ostaa pikkunaposteltavaa, niin tarjoutui viemään huoltoasemalle jotta saisimme ne hieman edullisemmin. Lisäksi paluumatkalla kysyi missä haluamme jäädä kyydistä. Vaikka itse olen yleensä kriittinen, tätä suosittelen ehdottomasti!

Oikein hyvä kierros. Tauot olisivat voineet olla pidempiä. Ja miinuksena kuljetus krakovasta oli täyteen ahdatastussa tilataksissa. Mutta tämäkin vain miinuksena siksi, että satuttiin olemaan vähän isompi kokoisia miehiä. Kaikin puolin kuitenkin hyvä ja luotettava palvelu. Muista matkustajista johtuen haku hotellilta oli muutaman minuutin myöhässä, tästä opas kuitenkin otti heti meihin yhteyttä puhelimitse ja ilmoitti myöhästymisestä. Loistavaa palvelua!

Kohde itsessään ei ole mikään riemukas tai riehakas. Se on jotain jonka on pakko nähdä jos haluaa saada asiasta ja paikasta oikeat mittasuhteet... Hirveä mutta kaikessa karmeudessaan mieleenpainuva kohde.