Tekemistä kohteessa
Belfast

Kulttuurikohteet, konsertit ja katutaide ovat vain alkupala Pohjois-Irlannin pääkaupungista.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Peruuta aktiviteetti ilmaiseksi jopa 24 tuntia ennen kierroksesi alkua saadaksesi täyden hyvityksen.

Belfastin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Belfastin kaupunginosat ovat täynnä kulttuurinähtävyyksiä, joiden taide ja arkkitehtuuri kuvaavat kaupungin levotonta historiaa. Belfastin värikäs musiikkielämä pitää sinut mukana rytmissä pikkutunneille asti, olitpa sitten modernissa keikkapaikassa tai pubissa.

 • 1. Ulster Museum

  Tämän huippumuseon kohokohta on Armada-huone, jossa on Gironan hylky vuodelta 1588 sekä aarteita, kultaa ja erilaisia esineitä espanjalaisarmadan laivoista.

 • Belfastin kaupungintalo

  2. Belfastin kaupungintalo

  Tämä uusbarokkirakennus sijaitsee 1800-luvulla paikalla olleen liinavaaterakennuksen kohdalla. Hyppää alueella sijaitsevan Belfast Wheelin kyytiin kokeaksesi upeat kaupunkinäkymät.

 • Belfastin linna

  3. Belfastin linna

  Donegallin kolmas markiisi uudelleenrakennutti Cave Hill -kukkulalla sijaitsevan Belfastin linnan 1800-luvulla. Kaksi alkuperäistä kaupunginlinnaa tuhoutuivat tulipaloissa.

 • Pyhän Annan katedraali

  4. Pyhän Annan katedraali

  Katedraalin rakennus alkoi vuonna 1899 ja kesti vuoteen 1981 saakka. Vuonna 2006 rakennukseen lisättiin 40-metrinen Toivon torni. Kirkon sisällä on upeita mosaiikkeja ja lasimaalauksia.

 • Belfastin oopperatalo

  5. Belfastin oopperatalo

  Vuonna 1895 avatun ja sittemmin entisöidyn oopperatalon ohjelmistossa on oopperoita, konsertteja ja musikaaleja. Rakennus vahingoittui levottomuuksien aikaan vuosina 1991 ja 1993.

 • Kasvitieteellinen puutarha

  6. Kasvitieteellinen puutarha

  Puutarha avasi ovensa vuonna 1828 yksityisenä puutarhana. Julkiseksi puutarhaksi se muuttui vuonna 1895. Kohokohta on valuraudasta ja lasista valmistettu palmutalo.

 • 7. Sir Thomas & Lady Dixon Park

  Lady Dixon omisti puiston menehtyneelle puolisolleen vuonna 1959. Puisto tunnetaan kesäisestä Rose Week -tapahtumasta, jossa on 40 000 ruusua. Puistossa on myös Walesin prinsessa Dianan puutarha.

 • Waterfront Hall

  8. Waterfront Hall

  Rakennuksen pääauditorioon mahtuu ooppera- tai musiikkiesitystä seuraamaan jopa 2 000 hengen yleisö. Kuparinen kupoli vihertyy ajan myötä, kuten myös kaupungintalon ja monien muiden rakennusten kupolit.

 • The Odyssey

  9. The Odyssey

  Titanic Quarterissa sijaitseva SSE Arenasta, Odyssey Pavilionista ja W5:stä koostuva kompleksi on Pohjois-Irlannin urheilutapahtumien, konserttien ja komediaesityten ykköspaikka.

 • Carrickfergusin linna

  10. Carrickfergusin linna

  30 minuutin matkan päässä Belfasin keskustasta sijaitseva normannilinna on seissyt Belfast Loughin rannoilla jo 800 vuoden ajan. Linnakierroksella voi matkustaa ajassa taaksepäin keskiajalle.

Suunnittele vierailusi

 • Belfastin matkan suositeltu kesto

  Kaupungin nähtävyyksiin ja tunnelmaan ehtii tutustua rauhalliseen tahtiin noin neljässä päivässä. Varaa aikaa muutama lisäpäivä, mikäli haluat tehdä päiväretkiä esimerkiksi Carrickfergusin linnalle tai Giant's Causewaylle.

 • Kaupungissa liikkuminen

  "Kaupungin keskustaan ja sen päänähtävyyksiin voi tutustua helposti jalan. Belfastissa on myös Metro-nimellä tunnettu bussiverkosto, joka toimii klo 6.00-23.00. Julkisen liikenteen pääsolmukohta sijaitsee Donegall Squarella. Myös taksilla kulkeminen on hyvä vaihtoehto varsinkin, jos myöhästyt viimeisestä bussista.
  Automatka Carrickfergusin linnalle kestää noin 30 minuuttia. Linnalle pääsee myös junalla Belfastin päärautatieasemalta 30 minuutin välein. Junamatka kestää yhtä kauan kuin automatka."

 • Belfastin majoitusvinkit

  Majoitu keskustassa, esimerkiksi Cathedral Quarterissa, joka on yöelämän, ravintoloiden, pubien ja taiteen keskus. Myös Quaan's Quarter -alueella on kauppoja, kahviloita ja baareja.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti, iiri ja ulsterskotlanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Suosituin vierailuaika kestää toukokuusta syyskuuhun. Lämpötilat ovat tuolloin miellyttävimmillään ja kaupungissa on paljon tapahtumia, markkinoita ja karnevaaleja. Vieraile toukokuussa tai syyskuussa, mikäli haluat kesäkauden edut vähemmällä ihmismäärällä.

Belfast: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Belfast? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Belfast : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 12 742 arvosteluun

Jättiläisten maantie oli uskomaton kokemus. Sillä on mukava pieni vaellus ja henkeäsalpaavat näkymät, kun käännät ympäri ja alas kauniisiin kiviin. Matkaopas Gavin teki erinomaisen työn selittäessään Pohjois-Irlannin historiaa ja osoittautui erittäin osaavaksi. Pysäkki valtaistuimien sijainnissa ja köysisilta olivat erittäin viileitä ja auttoivat antamaan mukavan tauon matkalla bussista. Bussikuljettaja Joesph teki hienoa työtä navigoidessaan Irlannin kapeilla maanteillä.

Se oli täydellistä! Nautin todella matkastamme, koska meillä oli vauva kanssamme. Haluan kiittää sinua matkaoppaamme Gavinista! (Olen pahoillani, jos kirjoitan väärin) Hän oli todella kärsivällinen kanssamme, kun myöhästyimme yleensä linja-autoon! Yleensä se oli hieno matka Gavinin kanssa selittäen meille monia asioita vierailtamme paikojen historiasta. Haluan myös kiittää Josephia, koska se pitää meidät turvassa ja ajaa meidät kaikkiin näihin paikkoihin.

We've had a great day trip to Northern Ireland with Finn McCools Tours and our guide Dan. In just one day you get to see a lot, the tour is very efficient and it has exceeded our expectations. Thanks to Dan the bus ride wasn't boring.

Todella kattava ja mielenkiintoinen kierros! Opas Andrew ja kuski Davy tekivät päivästä ikimuistoisen huolehtimalla meistä. Kierros ylitti odotukset.

Todella kokemisen arvoinen retki! Sateesta huolimatta nähtävyydet olivat parasta Irlantia jota halusinkin nähdä!