Belfast
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Belfast

Belfast: Kaikki retket ja aktiviteetit

Belfast: huippunähtävyydet

Belfastin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Belfastin kaupunginosat ovat täynnä kulttuurinähtävyyksiä, joiden taide ja arkkitehtuuri kuvaavat kaupungin levotonta historiaa. Belfastin värikäs musiikkielämä pitää sinut mukana rytmissä pikkutunneille asti, olitpa sitten modernissa keikkapaikassa tai pubissa.

Ulster Museum

Tämän huippumuseon kohokohta on Armada-huone, jossa on Gironan hylky vuodelta 1588 sekä aarteita, kultaa ja erilaisia esineitä espanjalaisarmadan laivoista.

Belfastin kaupungintalo

Belfastin kaupungintalo

Tämä uusbarokkirakennus sijaitsee 1800-luvulla paikalla olleen liinavaaterakennuksen kohdalla. Hyppää alueella sijaitsevan Belfast Wheelin kyytiin kokeaksesi upeat kaupunkinäkymät.

Belfastin linna

Belfastin linna

Donegallin kolmas markiisi uudelleenrakennutti Cave Hill -kukkulalla sijaitsevan Belfastin linnan 1800-luvulla. Kaksi alkuperäistä kaupunginlinnaa tuhoutuivat tulipaloissa.

Pyhän Annan katedraali

Pyhän Annan katedraali

Katedraalin rakennus alkoi vuonna 1899 ja kesti vuoteen 1981 saakka. Vuonna 2006 rakennukseen lisättiin 40-metrinen Toivon torni. Kirkon sisällä on upeita mosaiikkeja ja lasimaalauksia.

Belfastin oopperatalo
Valokuva: William Murphy@flickr CC BY-SA 2.0)

Belfastin oopperatalo

Vuonna 1895 avatun ja sittemmin entisöidyn oopperatalon ohjelmistossa on oopperoita, konsertteja ja musikaaleja. Rakennus vahingoittui levottomuuksien aikaan vuosina 1991 ja 1993.

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Puutarha avasi ovensa vuonna 1828 yksityisenä puutarhana. Julkiseksi puutarhaksi se muuttui vuonna 1895. Kohokohta on valuraudasta ja lasista valmistettu palmutalo.

Sir Thomas & Lady Dixon Park

Lady Dixon omisti puiston menehtyneelle puolisolleen vuonna 1959. Puisto tunnetaan kesäisestä Rose Week -tapahtumasta, jossa on 40 000 ruusua. Puistossa on myös Walesin prinsessa Dianan puutarha.

Waterfront Hall

Waterfront Hall

Rakennuksen pääauditorioon mahtuu ooppera- tai musiikkiesitystä seuraamaan jopa 2 000 hengen yleisö. Kuparinen kupoli vihertyy ajan myötä, kuten myös kaupungintalon ja monien muiden rakennusten kupolit.

The Odyssey

The Odyssey

Titanic Quarterissa sijaitseva SSE Arenasta, Odyssey Pavilionista ja W5:stä koostuva kompleksi on Pohjois-Irlannin urheilutapahtumien, konserttien ja komediaesityten ykköspaikka.

Carrickfergusin linna

Carrickfergusin linna

30 minuutin matkan päässä Belfasin keskustasta sijaitseva normannilinna on seissyt Belfast Loughin rannoilla jo 800 vuoden ajan. Linnakierroksella voi matkustaa ajassa taaksepäin keskiajalle.

Suunnittele käyntisi paikassa Belfast

Belfastin matkan suositeltu kesto

Kaupungin nähtävyyksiin ja tunnelmaan ehtii tutustua rauhalliseen tahtiin noin neljässä päivässä. Varaa aikaa muutama lisäpäivä, mikäli haluat tehdä päiväretkiä esimerkiksi Carrickfergusin linnalle tai Giant's Causewaylle.

Kaupungissa liikkuminen

"Kaupungin keskustaan ja sen päänähtävyyksiin voi tutustua helposti jalan. Belfastissa on myös Metro-nimellä tunnettu bussiverkosto, joka toimii klo 6.00-23.00. Julkisen liikenteen pääsolmukohta sijaitsee Donegall Squarella. Myös taksilla kulkeminen on hyvä vaihtoehto varsinkin, jos myöhästyt viimeisestä bussista.
Automatka Carrickfergusin linnalle kestää noin 30 minuuttia. Linnalle pääsee myös junalla Belfastin päärautatieasemalta 30 minuutin välein. Junamatka kestää yhtä kauan kuin automatka."

Belfastin majoitusvinkit

Majoitu keskustassa, esimerkiksi Cathedral Quarterissa, joka on yöelämän, ravintoloiden, pubien ja taiteen keskus. Myös Quaan's Quarter -alueella on kauppoja, kahviloita ja baareja.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti, iiri ja ulsterskotlanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Suosituin vierailuaika kestää toukokuusta syyskuuhun. Lämpötilat ovat tuolloin miellyttävimmillään ja kaupungissa on paljon tapahtumia, markkinoita ja karnevaaleja. Vieraile toukokuussa tai syyskuussa, mikäli haluat kesäkauden edut vähemmällä ihmismäärällä.

Tekemistä: Belfast

Huippunähtävyydet kohteessa Belfast

Kaupungit: Iso-Britannia

Belfast: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Belfast? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.