Belfast

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Belfast

Belfastin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Belfastin kaupunginosat ovat täynnä kulttuurinähtävyyksiä, joiden taide ja arkkitehtuuri kuvaavat kaupungin levotonta historiaa. Belfastin värikäs musiikkielämä pitää sinut mukana rytmissä pikkutunneille asti, olitpa sitten modernissa keikkapaikassa tai pubissa.

 • 1. Ulster Museum

  Tämän huippumuseon kohokohta on Armada-huone, jossa on Gironan hylky vuodelta 1588 sekä aarteita, kultaa ja erilaisia esineitä espanjalaisarmadan laivoista.

 • Belfastin kaupungintalo

  2. Belfastin kaupungintalo

  Tämä uusbarokkirakennus sijaitsee 1800-luvulla paikalla olleen liinavaaterakennuksen kohdalla. Hyppää alueella sijaitsevan Belfast Wheelin kyytiin kokeaksesi upeat kaupunkinäkymät.

 • Belfastin linna

  3. Belfastin linna

  Donegallin kolmas markiisi uudelleenrakennutti Cave Hill -kukkulalla sijaitsevan Belfastin linnan 1800-luvulla. Kaksi alkuperäistä kaupunginlinnaa tuhoutuivat tulipaloissa.

 • Pyhän Annan katedraali

  4. Pyhän Annan katedraali

  Katedraalin rakennus alkoi vuonna 1899 ja kesti vuoteen 1981 saakka. Vuonna 2006 rakennukseen lisättiin 40-metrinen Toivon torni. Kirkon sisällä on upeita mosaiikkeja ja lasimaalauksia.

 • Belfastin oopperatalo

  5. Belfastin oopperatalo

  Vuonna 1895 avatun ja sittemmin entisöidyn oopperatalon ohjelmistossa on oopperoita, konsertteja ja musikaaleja. Rakennus vahingoittui levottomuuksien aikaan vuosina 1991 ja 1993.

 • Kasvitieteellinen puutarha

  6. Kasvitieteellinen puutarha

  Puutarha avasi ovensa vuonna 1828 yksityisenä puutarhana. Julkiseksi puutarhaksi se muuttui vuonna 1895. Kohokohta on valuraudasta ja lasista valmistettu palmutalo.

 • 7. Sir Thomas & Lady Dixon Park

  Lady Dixon omisti puiston menehtyneelle puolisolleen vuonna 1959. Puisto tunnetaan kesäisestä Rose Week -tapahtumasta, jossa on 40 000 ruusua. Puistossa on myös Walesin prinsessa Dianan puutarha.

 • Waterfront Hall

  8. Waterfront Hall

  Rakennuksen pääauditorioon mahtuu ooppera- tai musiikkiesitystä seuraamaan jopa 2 000 hengen yleisö. Kuparinen kupoli vihertyy ajan myötä, kuten myös kaupungintalon ja monien muiden rakennusten kupolit.

 • The Odyssey

  9. The Odyssey

  Titanic Quarterissa sijaitseva SSE Arenasta, Odyssey Pavilionista ja W5:stä koostuva kompleksi on Pohjois-Irlannin urheilutapahtumien, konserttien ja komediaesityten ykköspaikka.

 • Carrickfergusin linna

  10. Carrickfergusin linna

  30 minuutin matkan päässä Belfasin keskustasta sijaitseva normannilinna on seissyt Belfast Loughin rannoilla jo 800 vuoden ajan. Linnakierroksella voi matkustaa ajassa taaksepäin keskiajalle.

Suunnittele vierailusi

 • Belfastin matkan suositeltu kesto

  Kaupungin nähtävyyksiin ja tunnelmaan ehtii tutustua rauhalliseen tahtiin noin neljässä päivässä. Varaa aikaa muutama lisäpäivä, mikäli haluat tehdä päiväretkiä esimerkiksi Carrickfergusin linnalle tai Giant's Causewaylle.

 • Kaupungissa liikkuminen

  "Kaupungin keskustaan ja sen päänähtävyyksiin voi tutustua helposti jalan. Belfastissa on myös Metro-nimellä tunnettu bussiverkosto, joka toimii klo 6.00-23.00. Julkisen liikenteen pääsolmukohta sijaitsee Donegall Squarella. Myös taksilla kulkeminen on hyvä vaihtoehto varsinkin, jos myöhästyt viimeisestä bussista.
  Automatka Carrickfergusin linnalle kestää noin 30 minuuttia. Linnalle pääsee myös junalla Belfastin päärautatieasemalta 30 minuutin välein. Junamatka kestää yhtä kauan kuin automatka."

 • Belfastin majoitusvinkit

  Majoitu keskustassa, esimerkiksi Cathedral Quarterissa, joka on yöelämän, ravintoloiden, pubien ja taiteen keskus. Myös Quaan's Quarter -alueella on kauppoja, kahviloita ja baareja.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti, iiri ja ulsterskotlanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Suosituin vierailuaika kestää toukokuusta syyskuuhun. Lämpötilat ovat tuolloin miellyttävimmillään ja kaupungissa on paljon tapahtumia, markkinoita ja karnevaaleja. Vieraile toukokuussa tai syyskuussa, mikäli haluat kesäkauden edut vähemmällä ihmismäärällä.

Other Sightseeing Options in Belfast

Want to discover all there is to do in Belfast? Click here for a full list.

Belfast : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.7 / 5

perustuen 10 866 arvosteluun

Gorgeous day trip in stunning scenery with a great guide Daniel! And a good and skillful driver Irinel! Daniel has an incredible knowledge of Irish history and culture, as well as places to visit and local knowledge. The Giant`s Causeway was breathtakingly beautiful and the trees of The Dark Hedges touched our hearts with their magnificence. Daniel brought the filming locations of G.O.T to life with his exact knowledge and personal touch. Fantastic! The guide took great care of the group members and the schedules. The narration was very understandable also for those whose language is not English. We got great tips on where to go and what to see at our visit destinations. Also in Belfast. The info and stories and music heard during the trip was very interesting and well chosen. The live presentation of the guide on the bus crowned the trip! A great guide made the trip unforgettable! We strongly recommend!

Bussi lähti melkein tunnin myöhässä liikkeelle ja ehkä siitä johtuen kohteilla vietetyt ajat olivat liian lyhyet ja päivä tuntui kiireiseltä. Kaikissa kuvauksessa mainituissa paikoissa ei vierailtu. Kuski oli kuitenkin hauska ja asiantunteva, josta plussaa.

Todella kattava ja mielenkiintoinen kierros! Opas Andrew ja kuski Davy tekivät päivästä ikimuistoisen huolehtimalla meistä. Kierros ylitti odotukset.

Mielenkiintoiset vierailukohteet, kauniit maisemat. Mukava ja huumorintajuinen opas. Tutustumisaika Belfastiin olisi voinut olla pidempi.

Todella kokemisen arvoinen retki! Sateesta huolimatta nähtävyydet olivat parasta Irlantia jota halusinkin nähdä!