Berliini

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Berliini

10 parasta nähtävyyttä ja aktiviteettia Berliinissä

Berliini tunnetaan sen hajonneesta ja kahtia jakautuneesta historiasta, jonka yöelämä ja kaupunginosat ovat yhtä huikeita kuin sen museot ja arkkitehtuurikin. Kaupunkien kadut ovat täynnä historiallisia tarinoita. Tässä kymmenen vinkkiä, joihin Berliinissä kannattaa ehdottomasti tutustua!

 • Alexanderplatz

  1. Alexanderplatz

  Tämä 1910-luvun kabareen kehto oli kylmän sodan aikaan tärkeä alue Neuvostoliitolle. Alexanderplatzin keskeinen sijainti tekee siitä erinomaisen tukikohdan matkallesi, josta pääsee helposti joka puolelle kaupunkia.

 • TV-torni

  2. TV-torni

  Torni on Berliinin korkein rakennus, jonka voi nähdä lähes mistä tahansa päin kaupunkia. Edullisimmillaan TV-tornin liput aikuisille maksavat 13 €, joka on pieni hinta maksettavaksi kaupungin upeimmista näköaloista!

 • Brandenburgin portti

  3. Brandenburgin portti

  Unter den Lindenillä sijaitseva Brandenburgin portti seisoo Reichstagin ja holokaustimuistomerkin lähellä. Sodan voiton muistomerkkinä aiemmin tunnettu monumentti on sittemmin tunnettu yhdistymisen muistomerkkinä.

 • Reichstag

  4. Reichstag

  Saksan parlamenttitalo on Berliinin arkkitehtoninen ikoni. Vierailijat voivat käydä kierroksella uusbarokkirakennuksen kupolissa. Reichstagin kupolilta avautuu upeat näkymät kaupunkiin.

 • Hallinnollinen alue

  5. Hallinnollinen alue

  Berliinin hallinnolliselta alueelta löytyy paljon muutakin kuin Reichstag. Tiergarten-puiston koillisnurkassa sijaitsevalta alueelta löytyy upeita esimerkkejä Berliinin modernista arkkitehtuurista.

 • Madame Tussauds Berlin

  6. Madame Tussauds Berlin

  Madame Tussauds on melko uusi tulokas kaupungissa, mutta sillä on silti värikäs historia. Museon avauspäivänä vierailija repi Hitlerin vahanuken pään irti!

 • Berlin Dungeon

  7. Berlin Dungeon

  Sadepäivänä kannattaa tutustua Berliinin karmaisevaan historiaan Berlin Dungeonissa. Suuret ryhmät saavat nähtävyydellä merkittäviä alennuksia.

 • Potsdamer Platz

  8. Potsdamer Platz

  Aiemmin sodan runtelemana joutomaana tunnetulla Potsdamer Platzilla sijaitsee nykyään huippuluokan hotelleja. Potsdamer Platzilla on esitetty myös lukuisten IMAX-elokuvien ensi-iltoja.

 • Kurfürstendamm

  9. Kurfürstendamm

  Ku'Damm-lempinimellä paikallisten keskuudessa tunnettu bulevardi on Berliinin suurin shoppailualue. Sen itäisessä päädyssä Wittenbergplatzin lähellä sijaitseva KaDeWe on maanosan suurin tavaratalo.

 • Gendarmenmarkt

  10. Gendarmenmarkt

  Gendarmenmarktilla sijaitseva Berliinin konserttitalo on kahden katedraalin välissä. Saksalaisessa katedraalissa vieraileminen on ilmaista, mutta vanhemman ranskalaiskatedraalin lippu maksaa 3 €.

Suunnittele vierailusi

 • Milloin Berliinissä kannattaa vierailla?

  Mikäli väkijoukot eivät häiritse sinua, Berliinissä kannattaa vierailla kesällä, jolloin kaupungissa vallitsee rento tunnelma. Vietä kaupungissa ainakin yksi sunnuntai tutustuen sen lukuisiin kirpputoreihin.

 • Missä kannattaa majoittua?

  Kullakin Berliinin kaupunginosalla on omanlaisensa viehätysvoima. Charlottenburg on melko prameaa aluetta, kun taas Mitte on trendikkäämpi vaihtoehto. Lapsiperheiden asuttamassa Prenzlauer Bergissä sijaitsee kaupungin kahvilakeskittymä. Schöneberg tunnetaan gayklubeista ja baareista. Myös Friedrichshain ja Kreuzberg tarjoavat paljon hieman rajummasta yöelämästä kiinnostuneille.

 • Kuinka Berliinissä kannattaa liikkua?

  Berliinissä on kattava junien, raitiovaunujen, taksien ja bussien muodostama liikennejärjestelmä. Suuri osa juna-asemista on miehittämättömiä ja liput voi ostaa niiden automaateista. Junalippu kannattaa muistaa ostaa 40 € tarkastusmaksun välttämiseksi!
  Berlin WelcomeCardilla voi matkustaa Berliinissä ja Potsdamissa 2-5 päivän ajan. WelcomeCardilla voi myös hyödyntää alennuksia ravintoloissa ja nähtävyyksillä, kuten Berlin Dungeonissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Sää on parhaimmillaan toukokuusta syyskuuhun.

Berliini: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Berliini? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Berliini : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 85 622 arvosteluun

Mielenkiintoinen päiväretki Dresdeniin, parin tunnin bussimatkan aikana näki alueita Berliinin ja Dresdenin välillä sekä kuuli asiantuntevan oppaamme selostusta Dresdenin alueen historiasta. Oppaamme johdolla teimme kiertokävelyn kaupungin läpi ja saimme kaupungin historiasta ja rakennuksista. Meille jäi noin 3 tuntia aikaa kierrellä kaupunkia omalla ajalla. Kävin kirkon kupolin näköalatasanteella, josta sai upean yleiskuvan kaupungista ja joesta. Koska retkemme oli heti joulunpyhien jälkeen, keskiaikainen joulutori oli vielä auki ja se oli mielenkiintoinen ja kokemisen arvoinen. Kaikki oli hyvin järjestetty, aikataulut pitäviä ja matkaoppaamme oli ystävällinen, asiantunteva ja bussinkuljettaja ja bussi erinomainen.

Erilainen tapa viettää jouluaatto oli osallistua Sachsenhausenin kävelykierrokselle. Opastus lähtöpisteessä oli hyvin järjestetty ja meidät johdatettiin turvallisesti S-junan lähtöpaikalle, jossa oppaamme Ariel otti meidät johtoonsa. Sachsenhauseniissa kävelimme historiallista reittiä leirille ja oppaamme kertoi leirin historiasta ja vaiheista sekä rakennuksista kävelymatkamme aikana. Koska oli Jouluaatto, leirillä ei ollut myymälä yms. auki. Oppaan johdolla kiersimme leirin tärkeät kohteet ja hän kertoi asioista ja historiasta leirin toiminnan aikana.

Kierros on pitkä ja raskaskin, mutta erittäin antoisa. Jos on vain vähän aikaa Berliinissä, tällä kierroksella saa tärkeistä nähtävyyksistä hyvän kokonaiskäsityksen. Kaikkien tähän saakka tapaamieni GetYourGuide - oppaiden tietotaso ja ammattitaito ovat olleet erittäin vakuuttavia!

Opas, Kai, oli innostunut ja asiantunteva. Vaikka kierroksemme koko ajan oli kylmä ja sateinen sää, sai hän porukan pysymään kasassa. Ainut miinus oli juuri säästä johtuva ja lopetimme kierroksen jo Brandenburgin portille menemättä Valtiopäivätalolle.

Joykkoliiikennevälineillä olu helppo kulkea sen suhteen ettei tarvinnut miettiä mistä hankkia lippuja. Matkakassa olisi varmasti vaiennut enemmän ilman korttia, koska sillä sai joukkoliikennelippujen lisäksi alennusta museoihin.