Tekemistä kohteessa
Berliini

Saksan energinen ja trendikäs pääkaupunki on historiasta ja kulttuurista kiinnostuneiden ykköskohde.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Berliini: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat kohteen Berliini parhaat nähtävyydet?

Millä kohteen Berliini kierroksilla noudetetaan erityisiä Covid-19-turvatoimia?

10 parasta nähtävyyttä ja aktiviteettia Berliinissä

Berliini tunnetaan sen hajonneesta ja kahtia jakautuneesta historiasta, jonka yöelämä ja kaupunginosat ovat yhtä huikeita kuin sen museot ja arkkitehtuurikin. Kaupunkien kadut ovat täynnä historiallisia tarinoita. Tässä kymmenen vinkkiä, joihin Berliinissä kannattaa ehdottomasti tutustua!

 • Alexanderplatz

  1. Alexanderplatz

  Tämä 1910-luvun kabareen kehto oli kylmän sodan aikaan tärkeä alue Neuvostoliitolle. Alexanderplatzin keskeinen sijainti tekee siitä erinomaisen tukikohdan matkallesi, josta pääsee helposti joka puolelle kaupunkia.

 • TV-torni

  2. TV-torni

  Torni on Berliinin korkein rakennus, jonka voi nähdä lähes mistä tahansa päin kaupunkia. Edullisimmillaan TV-tornin liput aikuisille maksavat 13 €, joka on pieni hinta maksettavaksi kaupungin upeimmista näköaloista!

 • Brandenburgin portti

  3. Brandenburgin portti

  Unter den Lindenillä sijaitseva Brandenburgin portti seisoo Reichstagin ja holokaustimuistomerkin lähellä. Sodan voiton muistomerkkinä aiemmin tunnettu monumentti on sittemmin tunnettu yhdistymisen muistomerkkinä.

 • Reichstag

  4. Reichstag

  Saksan parlamenttitalo on Berliinin arkkitehtoninen ikoni. Vierailijat voivat käydä kierroksella uusbarokkirakennuksen kupolissa. Reichstagin kupolilta avautuu upeat näkymät kaupunkiin.

 • Hallinnollinen alue

  5. Hallinnollinen alue

  Berliinin hallinnolliselta alueelta löytyy paljon muutakin kuin Reichstag. Tiergarten-puiston koillisnurkassa sijaitsevalta alueelta löytyy upeita esimerkkejä Berliinin modernista arkkitehtuurista.

 • Madame Tussauds Berlin

  6. Madame Tussauds Berlin

  Madame Tussauds on melko uusi tulokas kaupungissa, mutta sillä on silti värikäs historia. Museon avauspäivänä vierailija repi Hitlerin vahanuken pään irti!

 • Berlin Dungeon

  7. Berlin Dungeon

  Sadepäivänä kannattaa tutustua Berliinin karmaisevaan historiaan Berlin Dungeonissa. Suuret ryhmät saavat nähtävyydellä merkittäviä alennuksia.

 • Potsdamer Platz

  8. Potsdamer Platz

  Aiemmin sodan runtelemana joutomaana tunnetulla Potsdamer Platzilla sijaitsee nykyään huippuluokan hotelleja. Potsdamer Platzilla on esitetty myös lukuisten IMAX-elokuvien ensi-iltoja.

 • Kurfürstendamm

  9. Kurfürstendamm

  Ku'Damm-lempinimellä paikallisten keskuudessa tunnettu bulevardi on Berliinin suurin shoppailualue. Sen itäisessä päädyssä Wittenbergplatzin lähellä sijaitseva KaDeWe on maanosan suurin tavaratalo.

 • Gendarmenmarkt

  10. Gendarmenmarkt

  Gendarmenmarktilla sijaitseva Berliinin konserttitalo on kahden katedraalin välissä. Saksalaisessa katedraalissa vieraileminen on ilmaista, mutta vanhemman ranskalaiskatedraalin lippu maksaa 3 €.

Suunnittele vierailusi

 • Milloin Berliinissä kannattaa vierailla?

  Mikäli väkijoukot eivät häiritse sinua, Berliinissä kannattaa vierailla kesällä, jolloin kaupungissa vallitsee rento tunnelma. Vietä kaupungissa ainakin yksi sunnuntai tutustuen sen lukuisiin kirpputoreihin.

 • Missä kannattaa majoittua?

  Kullakin Berliinin kaupunginosalla on omanlaisensa viehätysvoima. Charlottenburg on melko prameaa aluetta, kun taas Mitte on trendikkäämpi vaihtoehto. Lapsiperheiden asuttamassa Prenzlauer Bergissä sijaitsee kaupungin kahvilakeskittymä. Schöneberg tunnetaan gayklubeista ja baareista. Myös Friedrichshain ja Kreuzberg tarjoavat paljon hieman rajummasta yöelämästä kiinnostuneille.

 • Kuinka Berliinissä kannattaa liikkua?

  Berliinissä on kattava junien, raitiovaunujen, taksien ja bussien muodostama liikennejärjestelmä. Suuri osa juna-asemista on miehittämättömiä ja liput voi ostaa niiden automaateista. Junalippu kannattaa muistaa ostaa 40 € tarkastusmaksun välttämiseksi!
  Berlin WelcomeCardilla voi matkustaa Berliinissä ja Potsdamissa 2-5 päivän ajan. WelcomeCardilla voi myös hyödyntää alennuksia ravintoloissa ja nähtävyyksillä, kuten Berlin Dungeonissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Sää on parhaimmillaan toukokuusta syyskuuhun.

Berliini: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Berliini? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Berliini : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 93 095 arvosteluun

Poikkeuksellisella arkkitehtuurilla on symboliikka, joka ravistelee aistisi. Upea paikka, joka korostaa historiaa, mutta myös juutalaisia tapoja. Kokeellinen museo ja muistomerkki henkiselle loistolle ja raittiudelle. Paremman kokemuksen saamiseksi ota kuulokkeet mukaan aloittavaan ja interaktiiviseen kurssiin ilmaisen museosovelluksen ansiosta (useilla kielillä)

Super helppoa. Erittäin hyvä palvelu myös. Koska tarvitsimme lipun jo lentokentällä myöhään illalla ja he järjestivät sen. Julkinen liikenne on siellä erittäin helppokäyttöinen. He työskentelivät joillakin linjoilla, mutta kaikki oli hyvin listattu, joten tiesit mitä muita linjoja valita...

Kaikki toimi hyvin, tarjoilija ja muukin henkilökunta oli muikeita ja ystävällisiä. Baarikin oli auki ja homma toimi hyvin. Osan aikaa selostus kuului hyvin (suomeksi), mutta loppui ennen aikojaan. Erittäin mielenkiintoinen risteily - kiitos!!

Erittäin hyödyllinen liikenteessä, kun keräsimme voucherin, joka on voimassa myös verkossa, aloimme kiertää Berliinissä mukavasti ja tarjoaa hyvät alennukset jokaisesta nähtävyyksestä.

sehr übersichtig und natürlich grossartige Werke , auch gut im Kontext erklärt