Berliini
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Berliini

Berliini: Kaikki retket ja aktiviteetit

Berliini: huippunähtävyydet

10 parasta nähtävyyttä ja aktiviteettia Berliinissä

Berliini tunnetaan sen hajonneesta ja kahtia jakautuneesta historiasta, jonka yöelämä ja kaupunginosat ovat yhtä huikeita kuin sen museot ja arkkitehtuurikin. Kaupunkien kadut ovat täynnä historiallisia tarinoita. Tässä kymmenen vinkkiä, joihin Berliinissä kannattaa ehdottomasti tutustua!

Alexanderplatz

Alexanderplatz

Tämä 1910-luvun kabareen kehto oli kylmän sodan aikaan tärkeä alue Neuvostoliitolle. Alexanderplatzin keskeinen sijainti tekee siitä erinomaisen tukikohdan matkallesi, josta pääsee helposti joka puolelle kaupunkia.

TV-torni

TV-torni

Torni on Berliinin korkein rakennus, jonka voi nähdä lähes mistä tahansa päin kaupunkia. Edullisimmillaan TV-tornin liput aikuisille maksavat 13 €, joka on pieni hinta maksettavaksi kaupungin upeimmista näköaloista!

Brandenburgin portti

Brandenburgin portti

Unter den Lindenillä sijaitseva Brandenburgin portti seisoo Reichstagin ja holokaustimuistomerkin lähellä. Sodan voiton muistomerkkinä aiemmin tunnettu monumentti on sittemmin tunnettu yhdistymisen muistomerkkinä.

Reichstag

Reichstag

Saksan parlamenttitalo on Berliinin arkkitehtoninen ikoni. Vierailijat voivat käydä kierroksella uusbarokkirakennuksen kupolissa. Reichstagin kupolilta avautuu upeat näkymät kaupunkiin.

Hallinnollinen alue

Hallinnollinen alue

Berliinin hallinnolliselta alueelta löytyy paljon muutakin kuin Reichstag. Tiergarten-puiston koillisnurkassa sijaitsevalta alueelta löytyy upeita esimerkkejä Berliinin modernista arkkitehtuurista.

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds on melko uusi tulokas kaupungissa, mutta sillä on silti värikäs historia. Museon avauspäivänä vierailija repi Hitlerin vahanuken pään irti!

Berlin Dungeon

Berlin Dungeon

Sadepäivänä kannattaa tutustua Berliinin karmaisevaan historiaan Berlin Dungeonissa. Suuret ryhmät saavat nähtävyydellä merkittäviä alennuksia.

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Aiemmin sodan runtelemana joutomaana tunnetulla Potsdamer Platzilla sijaitsee nykyään huippuluokan hotelleja. Potsdamer Platzilla on esitetty myös lukuisten IMAX-elokuvien ensi-iltoja.

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm

Ku'Damm-lempinimellä paikallisten keskuudessa tunnettu bulevardi on Berliinin suurin shoppailualue. Sen itäisessä päädyssä Wittenbergplatzin lähellä sijaitseva KaDeWe on maanosan suurin tavaratalo.

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarktilla sijaitseva Berliinin konserttitalo on kahden katedraalin välissä. Saksalaisessa katedraalissa vieraileminen on ilmaista, mutta vanhemman ranskalaiskatedraalin lippu maksaa 3 €.

Suunnittele käyntisi paikassa Berliini

Milloin Berliinissä kannattaa vierailla?

Mikäli väkijoukot eivät häiritse sinua, Berliinissä kannattaa vierailla kesällä, jolloin kaupungissa vallitsee rento tunnelma. Vietä kaupungissa ainakin yksi sunnuntai tutustuen sen lukuisiin kirpputoreihin.

Missä kannattaa majoittua?

Kullakin Berliinin kaupunginosalla on omanlaisensa viehätysvoima. Charlottenburg on melko prameaa aluetta, kun taas Mitte on trendikkäämpi vaihtoehto. Lapsiperheiden asuttamassa Prenzlauer Bergissä sijaitsee kaupungin kahvilakeskittymä. Schöneberg tunnetaan gayklubeista ja baareista. Myös Friedrichshain ja Kreuzberg tarjoavat paljon hieman rajummasta yöelämästä kiinnostuneille.

Kuinka Berliinissä kannattaa liikkua?

Berliinissä on kattava junien, raitiovaunujen, taksien ja bussien muodostama liikennejärjestelmä. Suuri osa juna-asemista on miehittämättömiä ja liput voi ostaa niiden automaateista. Junalippu kannattaa muistaa ostaa 40 € tarkastusmaksun välttämiseksi!
Berlin WelcomeCardilla voi matkustaa Berliinissä ja Potsdamissa 2-5 päivän ajan. WelcomeCardilla voi myös hyödyntää alennuksia ravintoloissa ja nähtävyyksillä, kuten Berlin Dungeonissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Sää on parhaimmillaan toukokuusta syyskuuhun.

Tekemistä: Berliini

Huippunähtävyydet kohteessa Berliini

Kaupungit: Saksa

Berliini: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Berliini? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Berliini : Mitä vierailijat sanovat

Kätevä tapa liikkua kaupungissa ja säästää pääsymaksuissa

Welcome Cardin sai kuponkia vastaan noudettua heti lentokentältä lyhyellä jonotuksella, ja julkinen liikenne siten hoitui koko matkan ajan Welcome Cardin turvin. Oppaasta oli helppo pienen selailun jälkeen suunnitella päivän aktiviteetteja, ja hyödynsinkin alennuksia museoissa käydessäni. Welcome Card myös tunnettiin hyvin kohteissa, eikä sen käytössä ollut matkan aikana ongelmia.

Mielenkiintoista; hyvä, kun alkupuoli englanniksi ryhmän toivomuksesta

Oppaamme, Ulrich, oli oikein hyvä ja miellyttävä. Saimme kunnon selostuksen ulkokierroksella ja vielä englanniksi koko ryhmän toiveen mukaisesti. Hienoa oli nähdä, missä parlamentti kokoontuu. Kuuluisa lasikupoli oli myös kokemus ja näkymät hienoja. Parlamentin oman oppaan esitys oli saksaksi, minkä tiesimmekin etukäteen. Tähän aktiviteettiin kannatti ilman muuta osallistua.

Huippu retki synkän aiheen äärellä. ++++

Matka Berliinin portilta junalla n.50min. Lisäksi 20min kövely kohteeseen. Kierros 1/7 osa koko paikasta. Paljon puhetta ja pysähdyksiä, loistava jos itsellä ei aiheesta ennestään tarkempaa tietoa. Asiantunteva ja myötätuntoinen, fiksu opas. Toistamiseen menisin paikalle kuitenkin yksin.

Mukava tapa nähdä kaupungista muutakin kuin pakolliset turistikohteet

Suomalainen oppaamme Reetta oli innostunut ja mukaansa tempaava. Hän puhui erinomaista englantia. Tahti oli sopiva, vaikka kävelyä oli aika paljon ja lounastauko osui juuri sopivaan saumaan. Suosittelen lämpimästi!

Vaihtoehtoinen Berliini -elämys Arvostelija: Eeva, 11.04.2016

Mukavalla tavalla historiallista taustaa nähtävyyksistä.

Osittain epäselvät ohjeet, mikä aiheutti väärään suuntaan kulkua. Pari remonttia menossa kohteissa, joten joitain vihjeitä ei voinut käyttää. Muuten kiva tapa tutustua keskustan nähtävyyksiin.

Berlin: aarteenmetsästys koululuokille ja perheiden Arvostelija: Anonyymi, 02.07.2019