Feuerlen kokoelmassa yhdistyvät kansainväliset nykytaiteilijat, keisarilliset kiinalaiset huonekalut ja Kaakkois-Aasian muinaistaide. Brittiläisen arkkitehdin John Pawsonin kunnostamassa entisessä toisen maailmansodan aikaisessa bunkkerissa sijaitseva museo kannustaa keskustelemaan eri aikakausien ja kulttuurien välillä. Kun tutustut kokoelmiin, saat uuden näkökulman antiikin ja nykyajan teoksiin, joita ympäröi vaikuttava arkkitehtuuri ja hienostunut valosuunnittelu, joka stimuloi kaikkia aisteja.
Tapaa asiantunteva oppaasi ja aloita kävelykierros kokoelmissa. Ihaile khmerien kivi-, pronssi- ja puuveistoksia 7.-13. vuosisadalta, keisarillisia kiinalaisia lakka- ja kivihuonekaluja. Lisäksi löydät puisia ja kivisiä kiinalaisia Scholar-huonekaluja Han-dynastian ja Qing-dynastian ajalta 200 eaa. ja 18. vuosisadan väliseltä ajalta. Niitä täydentävät nykytaiteilijoiden, kuten Cristina Iglesiasin, Anish Kapoorin, Zeng Fanzhin, James Lee Byarsin, Nobuyoshi Arakin ja Adam Fussin teokset.
Tutustu siihen, miksi museon perustaja Désiré Feuerle on valinnut ja kerännyt kaikki nämä teokset. Hän on aasialaisen taiteen tuntija, joka oli edelläkävijä antiikkiesineiden ja nykytaiteen rinnastamisessa 1990-luvulla järjestetyissä uraauurtavissa näyttelyissä.
Ensimmäiseen Silk Room -näyttelyyn voi tutustua myös 8. huhtikuuta 2022 asti kokoelman yläkerran pohjakerroksessa. Silkki-huoneessa on keskitytty brittiläisen taiteilijan ja kirjailijan Edmund de Waalin viimeaikaisiin teoksiin, jotka on asetettu vastakkain kokoelman ennennäkemättömien teosten kanssa.
"Näyttelyn ideana on asettaa vastakkain Edmund de Waalin teosten runollinen sisältö ja 6.-16. vuosisadan poikkeuksellisten aasialaisten saavutusten ajaton luonne. De Waal on nykytaiteilija, mutta hänen sielunsa näen Rembrandtissa, Italian renessanssimaalareiden kauneudessa ja historiallisessa filosofiassa. De Waal on tarinankertoja, joka kuljettaa sinut pimeisiin maisemiin, mutta myös valon kauneuteen. Siksi de Waalin aallot löytyvät sekä muinaisesta aasialaisesta taiteesta että eurooppalaisten Wunderkammern-mestareiden suurista saavutuksista, ikään kuin ne nähtäisiin Morandin silmin. de Waal luo maagisia mielikuvituslaatikoita, jotka pitävät sisällään kauneuden katsojan silmissä. Useimmat ihmiset näkevät hänet yhteydessä posliiniin, mutta mielestäni hänen posliinia käyttävät luomuksensa menevät paljon pidemmälle ja ylittävät sen tunteen, jonka posliini luo silmissämme." (Désiré Feuerle)
Kiitämme Edmund de Waalin studiota ja Galerie Max Hetzleriä Berliinissä.