Big Ben

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Lontoon Big Ben: viisi historiallista faktaa

Ikoninen Big Ben on kenties Lontoon tunnetuin nähtävyys. Maailmankuulun monumentin ympärillä on kuitenkin salaperäisyyden verho ja jopa sen nimi on tulkittu väärin! Tässä viisi kiehtovaa Big Ben -faktaa mukaan matkallesi brittiläiseen pääkaupunkiin.

 • Mikä Big Ben on?

  1. Mikä Big Ben on?

  Moni luulee Big Benin olevan kauniin kellotornin nimi, mutta oikeasti se kuuluu sisälle kätkeytyvälle kellolle. Itse rakennuksen nimi on Elizabeth Tower.

 • Kuinka kello sai lempinimensä?

  2. Kuinka kello sai lempinimensä?

  Alunperin 13-tonnista kelloa kutsuttiin Grand Bell -nimellä (suuri kello). Big Ben -nimitys on kunnianosoitus julkisten rakennustöiden päällikkönä toimineelle Sir Benjamin Hallille, jonka nimi on kaiverrettu kellon sisälle.

 • Milloin Big Ben soi?

  3. Milloin Big Ben soi?

  Big Benin pienemmät kellot lyövät vartin välein, kun taas itse Big Ben soi aina tasatunnein. Kellon voi kuulla soivan jopa 14 kilometrin päässä!

 • Kuinka vanha Big Ben on?

  4. Kuinka vanha Big Ben on?

  Big Ben valettiin 10. huhtikuuta 1858, joten se täytti 157 vuotta vuonna 2015. Itse kello soi kuitenkin ensimmäisen kerran vasta 11. heinäkuuta 1859, joka on joidenkin mukaan sen oikea syntymäpäivä.

 • Kuinka kello pysyy ajassa?

  5. Kuinka kello pysyy ajassa?

  Kellon toiminta on yhä tänäkin päivänä riippuvainen vanhoista pennyn kolikoista. Yhden pennyn lisääminen nopeuttaa päivässä kellon vauhtia 0,4 sekuntia.

Suunnittele vierailusi

 • Tutustu Big Beniin tarkemmin

  96-metrisen kellotornin ulkokuoressa on niin paljon kauniita yksityiskohtia ja koristeita, että niiden näkeminen maan pinnalta voi olla haastavaa. Tornin kauneutta kannattaakin ihailla mieluummin kiikareilla.

 • Paras aika vierailulle

  Big Benillä vierailu on suosituinta keskipäivällä, jolloin kello lyö 12 kertaa. Tuolloin ja viikonloppuisin tornilla on myös eniten ruuhkaa. Vieraile varhain arkiaamuna tai illalla välttääksesi väkijoukot.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Kierroksia järjestetään aina lauantaisin, mutta katsasta tarkat kierrosajat verkosta.
 • Hinta
  Ilmainen ulkopuolelta katseltuna. Kierros rakennuksessa maksaa aikuiselle 18-25 puntaa. Saatavilla on myös erikoisuuksia lisähintaan.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kaikki hop-on hop-off -bussit kulkevat Big Benille. Suosittelemme osallistumaan parlamenttikierrokselle, jolla voit tutustua Big Beniin tarkemmin.
 • Kuinka päästä perille
  Metrolinja District, Circle tai Jubilee Westminsterille. Perille pääsee myös bussilla.
 • Lisävinkkejä

  • Parlamenttitalossa ei saa valokuvata, videokuvata eikä käyttää matkapuhelinta.

Big Ben: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Big Ben? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Big Ben : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 7 557 arvosteluun

Käyn aina uusissa kaupungeissa oppimassa kulkuani. Aika ajoitettu 20 minuutin välein meidän 3 päivän lipulle. Helppo nähdä ympäri kaupunkia, pelasti meidät taksit/Uberit noustamalla pois lähemmällä pysäkillä asioihin, joita halusimme nähdä ja tehdä kaikkialla kaupungissa. Huomautus: SININEN linja ei ole nyt toiminnassa - se on "kausiluonteista". Minulta se on varmasti jäänyt varaamatta. Jokiristeily on todella sen arvoinen. Rakastan erilaisia näkemyksiä ja kommentteja. Helppoa, luotettavaa. Rauhallista jopa vain ratsastaa heidän silmukoillaan. Suosittelen ehdottomasti sekä kiertueeksi että taksiksi sinulle!

Mieheni, 12-vuotias poika ja minä nautimme todella tästä yökiertueesta. Se antoi meille jotain hauskaa tekemistä illalla, joka ei vaatinut enää kävelyä - hieno tauko jaloille! Opas oli erinomainen ja erittäin informatiivinen. Opimme paljon. Istuimme ulkoilmabussin yläosassa, mikä oli hauskaa. Suosittelen niputtamista, koska kiertueen puolivälissä oli kylmä. Suosittelisin tätä kiertuetta viihdyttävänä ja turvallisena tapana nähdä kaupunki ja valot yöllä.

Tapaamispaikka linja-autoon oli helppo löytää; bussi saapui aikaisin. Opas oli erittäin ystävällinen ja melko hauska. Nautimme kiertueesta valtavasti ja opimme Lontoosta monia asioita, joita emme olleet tienneet. Ota tämä kiertue; et tule katumaan sitä! * Saavuimme aikaisin, kuten muut ovat ehdottaneet, jotta voisimme istua ylhäällä katetun alueen alla. Olimme iloisia, että teimme, koska se oli erittäin kylmä yö.

Erinomainen kokemus ja erittäin hyvin hoidettu. Kiipeämisestä teki todella nautinnollisen oppaamme Joey - onnea rumpujen soittamiseen! - ja tuntui erittäin turvalliselta. Huipulla oli runsaasti aikaa ihailla uskomatonta näkymää ja nousi tasaiseen tahtiin. Nopea varoitus, että katon korkeus ja pieni liike voi yllättää jopa niille, jotka eivät piittaa korkeudesta, mutta silti erittäin suositeltavaa. Kiitos joukkue!

Kaunis yökierros. Pukeudu lämpimästi näinä päivinä, jos istut yläosassa. Muiden suosituksen ansiosta saavuin kello 7:15 ja menin huipulle takana - ehdottomasti parhaat paikat. Kiertueen alkamista odotellessa keskustelimme muiden kanssa ja jaoimme tähänastiset kokemuksemme Lontoossa ja sen alueella. Hienoa aikaa.