Tekemistä kohteessa
Big Ben

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Lontoon Big Ben: viisi historiallista faktaa

Ikoninen Big Ben on kenties Lontoon tunnetuin nähtävyys. Maailmankuulun monumentin ympärillä on kuitenkin salaperäisyyden verho ja jopa sen nimi on tulkittu väärin! Tässä viisi kiehtovaa Big Ben -faktaa mukaan matkallesi brittiläiseen pääkaupunkiin.

 • Mikä Big Ben on?

  1. Mikä Big Ben on?

  Moni luulee Big Benin olevan kauniin kellotornin nimi, mutta oikeasti se kuuluu sisälle kätkeytyvälle kellolle. Itse rakennuksen nimi on Elizabeth Tower.

 • Kuinka kello sai lempinimensä?

  2. Kuinka kello sai lempinimensä?

  Alunperin 13-tonnista kelloa kutsuttiin Grand Bell -nimellä (suuri kello). Big Ben -nimitys on kunnianosoitus julkisten rakennustöiden päällikkönä toimineelle Sir Benjamin Hallille, jonka nimi on kaiverrettu kellon sisälle.

 • Milloin Big Ben soi?

  3. Milloin Big Ben soi?

  Big Benin pienemmät kellot lyövät vartin välein, kun taas itse Big Ben soi aina tasatunnein. Kellon voi kuulla soivan jopa 14 kilometrin päässä!

 • Kuinka vanha Big Ben on?

  4. Kuinka vanha Big Ben on?

  Big Ben valettiin 10. huhtikuuta 1858, joten se täytti 157 vuotta vuonna 2015. Itse kello soi kuitenkin ensimmäisen kerran vasta 11. heinäkuuta 1859, joka on joidenkin mukaan sen oikea syntymäpäivä.

 • Kuinka kello pysyy ajassa?

  5. Kuinka kello pysyy ajassa?

  Kellon toiminta on yhä tänäkin päivänä riippuvainen vanhoista pennyn kolikoista. Yhden pennyn lisääminen nopeuttaa päivässä kellon vauhtia 0,4 sekuntia.

Suunnittele vierailusi

 • Tutustu Big Beniin tarkemmin

  96-metrisen kellotornin ulkokuoressa on niin paljon kauniita yksityiskohtia ja koristeita, että niiden näkeminen maan pinnalta voi olla haastavaa. Tornin kauneutta kannattaakin ihailla mieluummin kiikareilla.

 • Paras aika vierailulle

  Big Benillä vierailu on suosituinta keskipäivällä, jolloin kello lyö 12 kertaa. Tuolloin ja viikonloppuisin tornilla on myös eniten ruuhkaa. Vieraile varhain arkiaamuna tai illalla välttääksesi väkijoukot.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Kierroksia järjestetään aina lauantaisin, mutta katsasta tarkat kierrosajat verkosta.
 • Hinta
  Ilmainen ulkopuolelta katseltuna. Kierros rakennuksessa maksaa aikuiselle 18-25 puntaa. Saatavilla on myös erikoisuuksia lisähintaan.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kaikki hop-on hop-off -bussit kulkevat Big Benille. Suosittelemme osallistumaan parlamenttikierrokselle, jolla voit tutustua Big Beniin tarkemmin.
 • Kuinka päästä perille
  Metrolinja District, Circle tai Jubilee Westminsterille. Perille pääsee myös bussilla.
 • Lisävinkkejä

  • Parlamenttitalossa ei saa valokuvata, videokuvata eikä käyttää matkapuhelinta.

Big Ben: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Big Ben? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Big Ben : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.3 / 5

perustuen 2 993 arvosteluun

Näkemisen arvoinen

Kuljettajan perehdyttäminen olisi tärkeää tämmöisessä ammatissa. Kohdallamme kuljettaja eksyi reitiltä, rikkoi auton U-käännöstä tehdessä olimme keskellä ei mitään mutta emme tienneet mitä tapahtuu, koska tulee apua, hakeeko meidät joku niin lähdimme kävelemään sinne mistä olimme tulleet ja löysimmekin maamerkin että paikallistettiin missä olimme ja jatkoimme matkaa kävellen. Sinänsä harmi 24h lippua olisi ollut vielä vajaa pari tuntia jäljellä mutta siihen hätään emme heti löytäneet uutta bussia mihin hypätä niin kaikkea ei nähty mitä olisi voinut koko rahalla nähdä.

Helppo, loistava tapa nähdä kaupunki, jos sinulla ei ole kauan käydä. Käytä kuulokkeita, jos sinulla ei ole opasta, opit paljon enemmän kaupungista ja voit löytää muita vierailukohteita. Bussilla toimitettua karttaa oli helppo käyttää, ja jokaiseen pysäkkiin sijoitetut työntekijät auttoivat vastaamaan kysymyksiin.

Paras tapa nähdä nähtävyydet.

Vain kerran odotimme bussia liian kauan ( melkein tunnin ajan) sininen linja. Muuten todella hyvä . Laivaristeily kruunasi kaiken.

Vallan mainio ja toimiva tapa tutustua tähän miljoonakaupunkiin. Hintataso nähtävyyksien näkemiseen verrattuna ei päätä huimaa.

Toimiva paketti. Hlökunta erittäin ystävällinen, auttava ja helposti lähetystyttävissä.