Tekemistä kohteessa
British Museum

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

British Museumin kokoelman kohokohdat

Lontoon valtava British Museum -museo on niin suuri, että sen näkemiseen voisi käyttää useita päiviä. Tässä museon vaikuttavan kokoelman kohokohdat, joita ei kannata jättää väliin, mikäli vietät museossa vain muutaman tunnin.

 • Rosettan kivi

  1. Rosettan kivi

  Vuonna 1799 Napoleonin armeijan sotilaat löysivät Rosettan kiven (196 e.Kr.), joka oli merkittävin työkalu egyptiläisten hieroglyfien koodin purkamiseen.

 • Parthenonin veistokset

  2. Parthenonin veistokset

  Nämä Elginin marmorit -nimellä tunnetut 2 500 vuotta vanhat antiikin Kreikan jäännökset ovat olleet esillä British Museumissa vuodesta 1817 saakka.

 • Katebetin muumio

  3. Katebetin muumio

  Katebet on yksi modernin ajanlaskun tutkituimmista muumioista. Jumalten kuningas -nimellä tunnettu Katebet lauloi ja suoritti temppelirituaaleja muinaisessa Egyptissä.

 • Japanilainen samuraihaarniska

  4. Japanilainen samuraihaarniska

  British Museumissa on samuraiden suojavarusteita eri vuosisadoilta. Rintahaarniska ja hihahaaarniskat ovat peräisin 1500-luvulta, kypärä 1600-luvulta ja loput haarniskan osista 1700-1800-luvuilta.

 • Kuninkaallinen Ur

  5. Kuninkaallinen Ur

  Tämä 5000 vuotta vanha lautapeli oli suosittu Välimeren itäisillä alueilla, Egyptissä sekä Intiassa. Museossa esillä oleva kappale on peräisin vuodelta 2600 e.Kr. ja se löydettiin Etelä-Irakista.

Suunnittele vierailusi

 • Kuinka kauan museossa kannattaa vierailla?

  Museon kokoelma on valtava, joten on hankala sanoa tarkasti, kauanko sen näkeminen kokonaisuudessaan kestäisi. Ohessa listatut kohokohdat ovat vain esimerkkejä. Muutaman tunnin vierailun aikana ehdit nähdä vain murto-osan museon 8 000 000 esineestä. Museossa vieraileminen on kuitenkin ilmaista, joten kiirettä ei tarvitse pitää. Pyri varaamaan kokonainen päivä museossa vierailemiselle, mikäli vain mahdollista.

 • Vältä ruuhka-aikoja

  Museo on ruuhkaisimmillaan sateisina päivinä. Suunnittele vierailusi etukäteen ja saavu museolle klo 10.00, eli silloin kun se aukeaa.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Avoinna joka päivä klo 10.00-17.30. Suljettu 24.-26. joulukuuta sekä 1. tammikuuta.
 • Hinta
  Museosa ei peritä pääsymaksua, mutta siitä saa enemmän irti kierrosten ja muiden etujen avulla, joita on saatavilla maksusta.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Museo on valtava, joten oppaasta on ehdottomasti apua. Oppaan avulla voit tutustua juuri sinua kiinnostaviin nähtävyyksiin sekä historiallisesti merkittävimpiin teoksiin.
 • Kuinka päästä perille
  Lähimmät metroasemat ovat Holborn, Russell Square ja Goodge Street. Museolle pääsee myös useilla eri busseilla.
 • Lisävinkkejä

  • Osa gallerioista on perjantaisin avoinna klo 20.30 saakka.

  • Museolla on käytössä tavaransäilytys- ja narikkapalvelu nimellistä korvausta vastaan.

British Museum: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa British Museum? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

British Museum : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.3 / 5

perustuen 2 453 arvosteluun

Wikipedian tahto oli uskomatonta !!! Hänen kaltaiset ihmiset tekevät näistä kokemuksista fantastisia! Hänen tietonsa olivat ilmiömäisiä ja hänen aurinkoinen tilanne ja anekdootit tekivät erittäin kylmän matkan, joka oli paljon nautinnollisempi. Tarvitseeko ylennys! Koulutetaan joitain muita oppaita parhaasta tavasta tiedottaa ja kouluttaa Lontoon historiasta. Bussin oppaat ovat virkistävä muutos ennalta tallennettuun kappaleeseen, mutta niiden laatu vaihtelee voimakkaasti. Sanomalla, että itse bussimatkat ovat hienoja, kätevillä paikoilla ja paljon pysähtyneitä. Bussit olivat aika kiireisiä, mutta korkea taajuus tarkoittaa, että sinun ei tarvitse odottaa kauan.

Lontoon Big Bus Hop off Hop kiertoajelulla oli erinomainen ja on hieno tapa nähdä lukuisia nähtävyyksiä Lontoon ympäristössä! Siellä on neljä linjaa, jotka kulkevat säännöllisesti, ja bussikierroksen vetäjät olivat erittäin avuliaita ja ammattitaitoisia. Lisäksi on olemassa live-kommentteja sekä tallennettu lukuisilla kielillä.