Tekemistä kohteessa
Budapest

Sekä idän että lännen piirteitä sisältävä Budapest on sekoitus kulttuuria, taidetta ja arkkitehtuuria.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Peruuta aktiviteetti ilmaiseksi jopa 24 tuntia ennen kierroksesi alkua saadaksesi täyden hyvityksen.

Budapestin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Budapest on kaupunki, joka tunnetaan sen kulttuurin, taiteen ja arkkitehtuurin luomasta viehätysvoimasta. Tässä kymmenen vinkkiä siitä, mitä kokea Budassa ja Pestissä!

 • 1. Széchenyin kylpylä

  Kahden kuuman lähteen lämmittämät sisä- ja ulkoaltaat muodostavat Budapestin Kaupunginpuistossa sijaitsevan Széchenyin kylpylän, joka on yksi Euroopan suurimmista terveyskylpylöistä.

 • 2. Unkarin parlamenttitalo

  Uusgoottilaisen julkisivun lisäksi myös [Unkarin parlamenttitalon(/unkarin-parlamenttitalo-l3693/) sisätilat ja patsaat, freskot, lasimosaaikit sekä Unkarin pyhä kruunu häikäisevät talossa vierailevat!

 • 3. Széchenyin ketjusilta

  Vuonna 1849 valmistunut Széchenyin ketjusilta oli valmistumishetkellään todellinen moderni ihme. Tonavan yli kulkeva silta oli sittemmin tärkeässä roolissa Budan ja Pestin yhdistymisessä.

 • 4. Andrássy út

  Uusrenessanssiajan talojen reunustama Andrássyn bulevardi on kaupungin merkittävin ostoskatu sekä UNESCO:n maailmanperintökohde, joka tunnetaan myös sen upeista ravintoloista, kahviloista, museoista, teattereista ja luksusliikkeistä.

 • 5. Unkarin valtionooppera

  Budapestin upea oopperatalo on kenties Andrássyn bulevardin upein nähtävyys. Rakennus on vaikuttava myös sisältä, eivätkä siellä esitettävät maailmanluokan oopperatkaan ole hassumpia!

 • 6. Matiaksenkirkko

  Matiaksenkirkko on muuttunut myrskyisän historiansa aikana useaan otteeseen. Taianomainen kirkko on Budan linna-alueen tähti.

 • 7. Kalastajanlinnake

  Kalastajanlinnake sai nimensä kalastajien killalta, joka keskiajalla puolusti Budan rantaa. Linnakkeelta avautuvat näkymät tekevät siitä yhden kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

 • 8. Budan linna

  Unkarin kuninkaat elivät vuonna 1265 perustetussa Budan linnakompleksissa aina vuoteen 1918. Budapestin suurinta ja kuuluisinta nähtävyyttä ei voi kirjaimellisesti jättää näkemättä!

 • 9. Pyhän Tapanin kirkko

  Unkarin ensimmäisen kuninkaan mukaan nimetyn Pyhän Tapanin kirkon uskomaton kauneus on täysi vastakohta pyhän Tapanin kädelle, jota säilytetään kirkon muiden reliikkien joukossa!

 • 10. Terrorin talo

  Terrorin talo ei ole vain museo, vaan muistomerkki fasistien ja kommunistien vallan uhreille.

Suunnittele vierailusi

 • Paras matka-aika

  Budapestissä on paljon matkailijoita keskikesällä, jotka kookkaan ja tilavan kaupungin ansiosta kuitenkin mahtuvat kaupunkiin paremmin kuin monissa muissa Euroopan kohteissa. Paras aika vierailulle on kesän alussa tai lopussa, jolloin sää ei ole liian lämmin kuumista lähteistä nauttimiselle!

 • Suositeltu matkan kesto

  Nähtävyyksien ihailemiseen voi käyttää helposti pidennetyn viikonlopun. Suosittelemme varaamaan aikaa ainakin viikon verran, jotta ehdit tutustua kaupungin parhaisiin kylpylöihin, museoihin ja yöelämään!

 • Budapestissä liikkuminen

  Budapestissä on kattava julkisen liikenteen verkosto. Kaupungin metroverkosto on Lontoon verkoston jälkeen maailman vanhin maanalainen junaverkosto! Lippu tulee ostaa ennen matkan aloittamista metroasemalta tai lehtikioskista. Muista kuitenkin, että tavallisella lipulla ei voi vaihtaa linjalta toiselle - muista ostaa erikoislippu, mikäli matkasi vaatii linjan vaihdon.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Unkari
 • Rahayksikkö
  Unkarin forintti (HUF)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +36
 • Paras aika vierailla
  Kevät ja syksy

Budapest: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Budapest? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Budapest : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.3 / 5

perustuen 41 153 arvosteluun

Hauska, hieman pelottava ja erittäin mielenkiintoinen kiertue :-) Se oli loistava tapa oppia lisää Unkarin historian pimeimmistä ja mystisemmistä osista, ja oppaamme Balint kertoi loistavasti kertoessaan meille kaikille vampyyreistä, aaveista ja linnaa ympäröivä historia. Balint oli myös erittäin ystävällinen ja tarjosi meille kaikille valokuvia kanssamme tai kanssamme, ja jätti meille myös aikaa katsella rakennuksia ja nauttia alueesta. Tämä on loistava ja erilainen tapa tutustua Budapestiin. Suosittelen sitä ehdottomasti kaikille!

Se oli viimeinen iltamme Budapestissa. Kesti vain 2 tuntia ennen kuin toiminta alkoi, kun päätimme varata sen. Olimme iloisia, että se todella tapahtui. Selitykset viinitiloista ja makuista olivat erittäin mielenkiintoisia, Mikillä on paljon tietoa viinintuotannosta. Hän oli iloinen kuullessaan kysymyksemme. Ilmapiiri oli erittäin helppo ja avoin, aika lensi.

Thomas oli erinomainen opas. Kertoi ajomatkalla paljon taustatietoa Unkarista ja sen historiasta. Oli myös taitava kuljettaja. Viinitilat (2) olivat mielenkiintoisia perheomisteisia pieniä tuottajia.

Mukava matka, hyvä ruoka ja viini, ystävällinen henkilökunta ja hyvä pehmeä elävä musiikki

Vähän erilainen sight seeing kiertos ajaa bussilla jokeen!