Budapest

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Budapest

Budapestin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Budapest on kaupunki, joka tunnetaan sen kulttuurin, taiteen ja arkkitehtuurin luomasta viehätysvoimasta. Tässä kymmenen vinkkiä siitä, mitä kokea Budassa ja Pestissä!

 • 1. Széchenyin kylpylä

  Kahden kuuman lähteen lämmittämät sisä- ja ulkoaltaat muodostavat Budapestin Kaupunginpuistossa sijaitsevan Széchenyin kylpylän, joka on yksi Euroopan suurimmista terveyskylpylöistä.

 • 2. Unkarin parlamenttitalo

  Uusgoottilaisen julkisivun lisäksi myös [Unkarin parlamenttitalon(/unkarin-parlamenttitalo-l3693/) sisätilat ja patsaat, freskot, lasimosaaikit sekä Unkarin pyhä kruunu häikäisevät talossa vierailevat!

 • 3. Széchenyin ketjusilta

  Vuonna 1849 valmistunut Széchenyin ketjusilta oli valmistumishetkellään todellinen moderni ihme. Tonavan yli kulkeva silta oli sittemmin tärkeässä roolissa Budan ja Pestin yhdistymisessä.

 • 4. Andrássy út

  Uusrenessanssiajan talojen reunustama Andrássyn bulevardi on kaupungin merkittävin ostoskatu sekä UNESCO:n maailmanperintökohde, joka tunnetaan myös sen upeista ravintoloista, kahviloista, museoista, teattereista ja luksusliikkeistä.

 • 5. Unkarin valtionooppera

  Budapestin upea oopperatalo on kenties Andrássyn bulevardin upein nähtävyys. Rakennus on vaikuttava myös sisältä, eivätkä siellä esitettävät maailmanluokan oopperatkaan ole hassumpia!

 • 6. Matiaksenkirkko

  Matiaksenkirkko on muuttunut myrskyisän historiansa aikana useaan otteeseen. Taianomainen kirkko on Budan linna-alueen tähti.

 • 7. Kalastajanlinnake

  Kalastajanlinnake sai nimensä kalastajien killalta, joka keskiajalla puolusti Budan rantaa. Linnakkeelta avautuvat näkymät tekevät siitä yhden kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

 • 8. Budan linna

  Unkarin kuninkaat elivät vuonna 1265 perustetussa Budan linnakompleksissa aina vuoteen 1918. Budapestin suurinta ja kuuluisinta nähtävyyttä ei voi kirjaimellisesti jättää näkemättä!

 • 9. Pyhän Tapanin kirkko

  Unkarin ensimmäisen kuninkaan mukaan nimetyn Pyhän Tapanin kirkon uskomaton kauneus on täysi vastakohta pyhän Tapanin kädelle, jota säilytetään kirkon muiden reliikkien joukossa!

 • 10. Terrorin talo

  Terrorin talo ei ole vain museo, vaan muistomerkki fasistien ja kommunistien vallan uhreille.

Suunnittele vierailusi

 • Paras matka-aika

  Budapestissä on paljon matkailijoita keskikesällä, jotka kookkaan ja tilavan kaupungin ansiosta kuitenkin mahtuvat kaupunkiin paremmin kuin monissa muissa Euroopan kohteissa. Paras aika vierailulle on kesän alussa tai lopussa, jolloin sää ei ole liian lämmin kuumista lähteistä nauttimiselle!

 • Suositeltu matkan kesto

  Nähtävyyksien ihailemiseen voi käyttää helposti pidennetyn viikonlopun. Suosittelemme varaamaan aikaa ainakin viikon verran, jotta ehdit tutustua kaupungin parhaisiin kylpylöihin, museoihin ja yöelämään!

 • Budapestissä liikkuminen

  Budapestissä on kattava julkisen liikenteen verkosto. Kaupungin metroverkosto on Lontoon verkoston jälkeen maailman vanhin maanalainen junaverkosto! Lippu tulee ostaa ennen matkan aloittamista metroasemalta tai lehtikioskista. Muista kuitenkin, että tavallisella lipulla ei voi vaihtaa linjalta toiselle - muista ostaa erikoislippu, mikäli matkasi vaatii linjan vaihdon.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Unkari
 • Rahayksikkö
  Unkarin forintti (HUF)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +36
 • Paras aika vierailla
  Kevät ja syksy

Other Sightseeing Options in Budapest

Want to discover all there is to do in Budapest? Click here for a full list.

Budapest : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.3 / 5

perustuen 35 942 arvosteluun

Nouto hotellilta tapahtui sovitusti. Taksinkuljettaja ajoi meidät kokoontumispaikalle, josta bussi kyyti parlamenttitaloon. Parlamenttitalon edustalla opas kertoi paikan historiaa/taustaa. Turvatarkastuksen jälkeen pääsi opastetulle kierrokselle parlamenttiin. Opas oli hyvä ja kertoi huumorin sävytteisesti paikasta. Parlamenttiin kerkesi tutustumaan rauhassa ja kierros on sopiva käytettyyn aikaan.

Busseja tuli hyvin ja tiheästi, pysäkit hyvin merkitty. Bussin yläosa auki mikä rajoitti istuinpaikkoja koska ylhäällä oli liian kylmä. Ylhäällä katto rikki ja rämisi eestaas. Koko kierros uuvuttava koska siihen sisältyi 2 kpl 15min pysäkillä seisomista. Viimeinen kierros lähti liian aikaisin. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin hyvä !

Really good experience and totally worth of the money. Only thing i didn't like was the lack of information about the boat's deck. I took all the pictures from the window and there was a reflections which made them poor. I wish that they were telling us if we were able to take pictures from the deck.

The evening cruise was very nice. The Danube River was very beautiful in the lights. The Hungarian band played entertaining music, which was quite suitable for this ship. The highlight of the trip.

Upea kokemus ja hyvä tunnelma. Hinta ja laatu kohdallaan. Oppaalla miellyttävä ääni, selkeä englanti ja puhenopeus, jotka auttoivat myös taitamattomampaa kielen osaajaa ymmärtämään selostuksesta.