Budapest
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Budapest

Budapest: Kaikki retket ja aktiviteetit

Budapest: huippunähtävyydet

Budapestin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Budapest on kaupunki, joka tunnetaan sen kulttuurin, taiteen ja arkkitehtuurin luomasta viehätysvoimasta. Tässä kymmenen vinkkiä siitä, mitä kokea Budassa ja Pestissä!

Széchenyin kylpylä

Kahden kuuman lähteen lämmittämät sisä- ja ulkoaltaat muodostavat Budapestin Kaupunginpuistossa sijaitsevan Széchenyin kylpylän, joka on yksi Euroopan suurimmista terveyskylpylöistä.

Unkarin parlamenttitalo

Uusgoottilaisen julkisivun lisäksi myös [Unkarin parlamenttitalon(/unkarin-parlamenttitalo-l3693/) sisätilat ja patsaat, freskot, lasimosaaikit sekä Unkarin pyhä kruunu häikäisevät talossa vierailevat!

Széchenyin ketjusilta

Vuonna 1849 valmistunut Széchenyin ketjusilta oli valmistumishetkellään todellinen moderni ihme. Tonavan yli kulkeva silta oli sittemmin tärkeässä roolissa Budan ja Pestin yhdistymisessä.

Andrássy út

Uusrenessanssiajan talojen reunustama Andrássyn bulevardi on kaupungin merkittävin ostoskatu sekä UNESCO:n maailmanperintökohde, joka tunnetaan myös sen upeista ravintoloista, kahviloista, museoista, teattereista ja luksusliikkeistä.

Unkarin valtionooppera

Budapestin upea oopperatalo on kenties Andrássyn bulevardin upein nähtävyys. Rakennus on vaikuttava myös sisältä, eivätkä siellä esitettävät maailmanluokan oopperatkaan ole hassumpia!

Matiaksenkirkko

Matiaksenkirkko on muuttunut myrskyisän historiansa aikana useaan otteeseen. Taianomainen kirkko on Budan linna-alueen tähti.

Kalastajanlinnake

Kalastajanlinnake sai nimensä kalastajien killalta, joka keskiajalla puolusti Budan rantaa. Linnakkeelta avautuvat näkymät tekevät siitä yhden kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Budan linna

Unkarin kuninkaat elivät vuonna 1265 perustetussa Budan linnakompleksissa aina vuoteen 1918. Budapestin suurinta ja kuuluisinta nähtävyyttä ei voi kirjaimellisesti jättää näkemättä!

Pyhän Tapanin kirkko

Unkarin ensimmäisen kuninkaan mukaan nimetyn Pyhän Tapanin kirkon uskomaton kauneus on täysi vastakohta pyhän Tapanin kädelle, jota säilytetään kirkon muiden reliikkien joukossa!

Terrorin talo

Terrorin talo ei ole vain museo, vaan muistomerkki fasistien ja kommunistien vallan uhreille.

Suunnittele käyntisi paikassa Budapest

Paras matka-aika

Budapestissä on paljon matkailijoita keskikesällä, jotka kookkaan ja tilavan kaupungin ansiosta kuitenkin mahtuvat kaupunkiin paremmin kuin monissa muissa Euroopan kohteissa. Paras aika vierailulle on kesän alussa tai lopussa, jolloin sää ei ole liian lämmin kuumista lähteistä nauttimiselle!

Suositeltu matkan kesto

Nähtävyyksien ihailemiseen voi käyttää helposti pidennetyn viikonlopun. Suosittelemme varaamaan aikaa ainakin viikon verran, jotta ehdit tutustua kaupungin parhaisiin kylpylöihin, museoihin ja yöelämään!

Budapestissä liikkuminen

Budapestissä on kattava julkisen liikenteen verkosto. Kaupungin metroverkosto on Lontoon verkoston jälkeen maailman vanhin maanalainen junaverkosto! Lippu tulee ostaa ennen matkan aloittamista metroasemalta tai lehtikioskista. Muista kuitenkin, että tavallisella lipulla ei voi vaihtaa linjalta toiselle - muista ostaa erikoislippu, mikäli matkasi vaatii linjan vaihdon.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Unkari
 • Rahayksikkö
  Unkarin forintti (HUF)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +36
 • Paras aika vierailla
  Kevät ja syksy

Tekemistä: Budapest

Huippunähtävyydet kohteessa Budapest

Kaupungit: Unkari

Budapest: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Budapest? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Budapest : Mitä vierailijat sanovat

Kaunis paikka, ei jonoa, etenkin joissain sisäaltaissa likaista!

Opasteet lähinnä vain unkariksi. Muista pyytää esittely, esim mistä löytyy hiustenkuivaajat, tallelokerot yms. Uimahallikäytäntöjä ei kunnolla opastettu, joten vesi osittain tosi likaista joissain altaissa (ihmiset eivät älyä peseytyä ennen allasta). Upea elämys, termiset altaat mahtava kokemus. Isokin ihmismäärä mahtuu nätisti sisään. Ei täällä mitään jonoa ollut (12.7.), saat lipun halvemmalla suoraan kylpylästä (normilippu 6000 ft).

Ohita jonot: Széchenyin kylpylän koko päivän lippu Arvostelija: Anonyymi, 14.07.2019

Sovellus erinomainen, mutta paikallinen info puutteellista.

Sovellus toimi erinomaisesti ja olisimme välttäneet turhaa haahuilua, etsimistä ja kyselyä, mikäli kylpylän ulkopuolella ja vastaanottoeteisessä olisi ollut kunnolliset opasteet ja ohjaus. Kylpylän sisällä hlökohtainen opastus/ohjaus kyllä toimi hyvin.

Ohita jonot: Széchenyin kylpylän koko päivän lippu Arvostelija: Anonyymi, 17.09.2018

Luvatun drinkkitarjoilun kanssa oli ongelmia.

Maisemat tienkin upeat, laiva ok, paljon porukkaa. Musiikki ok. Mutta tarjoilu klikkasi. Toista lipun hintaan kuulunutta drinkkiä piti pyytää monta kertaa ja käydä lopulta ravintolassa pyytämässä. Drinkki tuli kun risteily oli lähes laiturissa.

Budapest: Illallisristeily ja livemusiikkia Arvostelija: Anneli, 13.05.2018

Toimi hyvin ja oli suhteellisen edullinen.

Kannattaa varata netistä etukäteen, sillä hotellista paluumatkaa varattuamme, taksi kehtasi ottaa kokonaista 50 euroa paluumatkasta Budapestin keskustasta lentokentälle. Pyöristi forintit hieman ylöspäin!!!

Yksityinen lentokenttäkuljetus Budapestissä Arvostelija: Vuokko, 06.10.2017

Kuljettaja miellyttävä ja kuljetus vaikutti turvalliselta.

Ainoa seikka, joka mietitytti, oli se, että myös toinen kuljettaja, toisesta taksiyrityksestä oli vastaanottanut palvelukutsun. Peruin sen, eikä mitään ongelmia ilmaantunut.

Kuljetus hotellilta Liszt Ferencin lentokentälle Arvostelija: Jaana, 02.08.2019