Budapest
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Unkari sulki kansainväliset rajansa (lukuun ottamatta Tšekin, Puolan ja Slovakian kansalaisia) tiistaina 1. syyskuuta alkaen tietyin poikkeuksin, kuten diplomaattivierailut ja muut hätätapaukset. Maahantulokielto on voimassa vähintään 1. lokakuuta 2020 saakka.

Parhaat nähtävyydet: Budapest

Budapest: Kaikki retket ja aktiviteetit

Budapest: huippunähtävyydet

Budapestin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Budapest on kaupunki, joka tunnetaan sen kulttuurin, taiteen ja arkkitehtuurin luomasta viehätysvoimasta. Tässä kymmenen vinkkiä siitä, mitä kokea Budassa ja Pestissä!

Széchenyin kylpylä

Kahden kuuman lähteen lämmittämät sisä- ja ulkoaltaat muodostavat Budapestin Kaupunginpuistossa sijaitsevan Széchenyin kylpylän, joka on yksi Euroopan suurimmista terveyskylpylöistä.

Unkarin parlamenttitalo

Uusgoottilaisen julkisivun lisäksi myös [Unkarin parlamenttitalon(/unkarin-parlamenttitalo-l3693/) sisätilat ja patsaat, freskot, lasimosaaikit sekä Unkarin pyhä kruunu häikäisevät talossa vierailevat!

Széchenyin ketjusilta

Vuonna 1849 valmistunut Széchenyin ketjusilta oli valmistumishetkellään todellinen moderni ihme. Tonavan yli kulkeva silta oli sittemmin tärkeässä roolissa Budan ja Pestin yhdistymisessä.

Andrássy út

Uusrenessanssiajan talojen reunustama Andrássyn bulevardi on kaupungin merkittävin ostoskatu sekä UNESCO:n maailmanperintökohde, joka tunnetaan myös sen upeista ravintoloista, kahviloista, museoista, teattereista ja luksusliikkeistä.

Unkarin valtionooppera

Budapestin upea oopperatalo on kenties Andrássyn bulevardin upein nähtävyys. Rakennus on vaikuttava myös sisältä, eivätkä siellä esitettävät maailmanluokan oopperatkaan ole hassumpia!

Matiaksenkirkko

Matiaksenkirkko on muuttunut myrskyisän historiansa aikana useaan otteeseen. Taianomainen kirkko on Budan linna-alueen tähti.

Kalastajanlinnake

Kalastajanlinnake sai nimensä kalastajien killalta, joka keskiajalla puolusti Budan rantaa. Linnakkeelta avautuvat näkymät tekevät siitä yhden kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Budan linna

Unkarin kuninkaat elivät vuonna 1265 perustetussa Budan linnakompleksissa aina vuoteen 1918. Budapestin suurinta ja kuuluisinta nähtävyyttä ei voi kirjaimellisesti jättää näkemättä!

Pyhän Tapanin kirkko

Unkarin ensimmäisen kuninkaan mukaan nimetyn Pyhän Tapanin kirkon uskomaton kauneus on täysi vastakohta pyhän Tapanin kädelle, jota säilytetään kirkon muiden reliikkien joukossa!

Terrorin talo

Terrorin talo ei ole vain museo, vaan muistomerkki fasistien ja kommunistien vallan uhreille.

Suunnittele käyntisi paikassa Budapest

Paras matka-aika

Budapestissä on paljon matkailijoita keskikesällä, jotka kookkaan ja tilavan kaupungin ansiosta kuitenkin mahtuvat kaupunkiin paremmin kuin monissa muissa Euroopan kohteissa. Paras aika vierailulle on kesän alussa tai lopussa, jolloin sää ei ole liian lämmin kuumista lähteistä nauttimiselle!

Suositeltu matkan kesto

Nähtävyyksien ihailemiseen voi käyttää helposti pidennetyn viikonlopun. Suosittelemme varaamaan aikaa ainakin viikon verran, jotta ehdit tutustua kaupungin parhaisiin kylpylöihin, museoihin ja yöelämään!

Budapestissä liikkuminen

Budapestissä on kattava julkisen liikenteen verkosto. Kaupungin metroverkosto on Lontoon verkoston jälkeen maailman vanhin maanalainen junaverkosto! Lippu tulee ostaa ennen matkan aloittamista metroasemalta tai lehtikioskista. Muista kuitenkin, että tavallisella lipulla ei voi vaihtaa linjalta toiselle - muista ostaa erikoislippu, mikäli matkasi vaatii linjan vaihdon.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Unkari
 • Rahayksikkö
  Unkarin forintti (HUF)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +36
 • Paras aika vierailla
  Kevät ja syksy

Tekemistä: Budapest

Huippunähtävyydet kohteessa Budapest

Kaupungit: Unkari

Budapest: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Budapest? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Budapest : Mitä vierailijat sanovat

Nouto hotellilta tapahtui sovitusti. Taksinkuljettaja ajoi meidät kokoontumispaikalle, josta bussi kyyti parlamenttitaloon. Parlamenttitalon edustalla opas kertoi paikan historiaa/taustaa. Turvatarkastuksen jälkeen pääsi opastetulle kierrokselle parlamenttiin. Opas oli hyvä ja kertoi huumorin sävytteisesti paikasta. Parlamenttiin kerkesi tutustumaan rauhassa ja kierros on sopiva käytettyyn aikaan.

Budapest: Tunnin kierros parlamenttitalossa ja nouto Arvostelija: Anonyymi, 04.12.2019

In the offer in Getyourguide it read that the option we chose includes picking up from the hotel AND taking back there. However it only included picking up from the hotel. The spa is great and worth going !! Take your own sandals too though they only say to take a towel and swimsuit. There's lot of walking on slipper floors inside and out.

Busseja tuli hyvin ja tiheästi, pysäkit hyvin merkitty. Bussin yläosa auki mikä rajoitti istuinpaikkoja koska ylhäällä oli liian kylmä. Ylhäällä katto rikki ja rämisi eestaas. Koko kierros uuvuttava koska siihen sisältyi 2 kpl 15min pysäkillä seisomista. Viimeinen kierros lähti liian aikaisin. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin hyvä !

Budapest: Hop-on hop-off -kierros Arvostelija: Julia, 09.03.2020

Really good experience and totally worth of the money. Only thing i didn't like was the lack of information about the boat's deck. I took all the pictures from the window and there was a reflections which made them poor. I wish that they were telling us if we were able to take pictures from the deck.

Budapest: Tunnin nähtävyysristeily ja tervetuliaisjuoma Arvostelija: Rosa-Maria, 01.03.2020

The evening cruise was very nice. The Danube River was very beautiful in the lights. The Hungarian band played entertaining music, which was quite suitable for this ship. The highlight of the trip.