Yleiset käyttöehdot 

Versio 21/09/2022


Nämä yleiset käyttöehdot "GYG:n yleiset käyttöehdot" yhdessä tietosuojakäytännön Privacy Policy kanssa koskevat GetYourGuide-verkkovälitysalustan (“GYG-alusta”) käyttöä, jota voi käyttää osoitteissa (i)(http://www.getyourguide.de),(http://www.getyourguide.com) sekä tietyillä muilla GYG:n verkkosivustoilla (yhteisesti "GYG-sivusto") ja (ii) GetYourGuide:n julkaisemilla mobiilisovelluksilla (“GYG-sovellukset”). 

 

GYG-alusta on saatavilla käyttäjille maailmanlaajuisesti. GYG:n yleisten käyttöehtojen joitakin osia sovelletaan vain tietyissä maissa tai tietyillä alueilla asuviin käyttäjiin.

 

Kaikki maat (paitsi Yhdysvallat): Jos asut missä päin maailmaa tahansa, paitsi Yhdysvalloissa, A-liitettä sovelletaan sinuun. 

 

Yhdysvallat: Jos asut Yhdysvalloissa (mukaan lukien sen alueet ja hallintoalueet), B-liitettä sovelletaan sinuun. B-liite sisältää pakollisen, sitovan yksilöä koskevan välityslausekkeen, joka tarkoittaa sitä, että suostut saattamaan usiemmat GYG-alustaa, palvelujamme tai näitä GYG:n yleisiä käyttöehtoja koskevat riidat välimiesmenettelyn ratkaistavaksi tuomioistuinmenettelyn sijaan. Sinulla on mahdollisuus olla valitsematta välimiesmenettelyä vain, jos noudatat B-liitteen toimintaohjeita. B-liite sisältää myös vastavuoroisen luopumisen ryhmäkanteiden tai valamiehistön oikeudenkäynneistä.

1. Tietoja meistä


Me, GetYourGuide Deutschland GmbH, jonka rekisteröity toimipaikka on Sonnenburger Straße 71-75, 10437 Berliini, Saksa, rekisteröity Charlottenburgin käräjäoikeudessa HRB 132059 B ("GetYourGuide" tai "me" tai "meidät") olemme GYG-alustan ylläpitäjiä ja siten myös vastuussa siitä. Nopea ja helppokäyttöinen alustamme on saatavilla maailmanlaajuisesti useilla kielillä.


Käytämme GYG-alustaa välitysalustana, jolla monet paikalliset palveluiden tarjoajat, kuten huvipuistot, museot, matkaoppaat, veneretket ("Palveluntarjoajat") ympäri maailmaa tarjoavat matkailupalveluja ja aktiviteetteja ("aktiviteetti”) verkossa. Aktiviteetteihin kuuluvat esimerkiksi opastetut kierrokset, ruoanlaittokurssit, bussikierrokset, laivamatkat, liput nähtävyyksiin ja muut palvelut. Toimimme palveluntarjoajien kaupallisina edustajina. Aktiviteettien kuvaukset, kuvitukset ja muu sisältö ovat kyseisten palveluntarjoajien toimittamia. Meillä ei siis ole suoraa vaikutusta tällaiseen sisältöön.

2. Soveltamisalue


2.1 Näitä GYG:n yleisiä käyttöehtoja sovelletaan kaikkiin GYG-alustan käyttäjiin ("Käyttäjät"), jotka käyttävät mitä tahansa sisältöä tarjotuissa käyttöjärjestelmissä (tällä hetkellä iOS, Android).  Heti kun käytät GYG-alustaa, olet velvollinen noudattamaan näitä GYG:n yleisiä käyttöehtoja. Lue nämä ehdot siksi huolellisesti, ennen kuin käytät palvelua ensimmäistä kertaa.


2.2 Käyttöehdot ovat saatavilla verkossa, ja niitä sovelletaan kaikkiin palveluihimme, paitsi jos sovelletaan tietyn palvelun tarkemmin määriteltyjä ehtoja. Tässä tapauksessa ilmoitamme siitä selvästi kyseisessä kohdassa. Ehtoja, jotka ovat ristiriidassa näiden käyttöehtojen kanssa tai poikkeavat niistä, ei sovelleta, ellemme ole nimenomaisesti hyväksynyt niitä kirjallisesti.


2.3 GYG-alustan käyttö on tarkoitettu vain sinulle henkilökohtaisesti, eli et saa käyttää alustaa missään olosuhteissa tehdäksesi liiketoimintaa alustan kanssa missään muodossa. Avainsana: Lipukkeiden jälleenmyynti on ehdottomasti kiellettyä! Tämä tarkoittaa, että kaikki käyttö, joka ylittää henkilökohtaisen käytön yksityisessä ympäristössä ja/tai palvelee kaupallisia tai liiketoiminnallisia tarkoituksia, ne, jotka ovat henkilökohtaisesti yhteydessä sinuun ja/tai muihin kolmansiin osapuoliin, erityisesti lippujen kaupallinen jälleenmyynti, on ehdottomasti kiellettyä.

3. Mitä me teemme


3.1 Voit tarkastella Aktiviteettejä GYG-alustalla. Aktiviteettien tarjoamista koskeva sopimus tehdään yksinomaan suoraan sinun ja palveluntarjoajan välillä ("palvelusopimus"). Kun ostat Aktiviteetin GYG-alustalta, ostat sen suoraan palveluntarjoalta, et meiltä. Me teemme palvelusopimuksen palveluntarjoajien nimissä ja laskuun. Toimimme palveluntarjoajien kaupallisena edustajana, ja palveluntarjoajat ovat antaneet meille toimeksiannon ja valtuuttaneet meidät tekemään palveluntarjoajien ja käyttäjien, eli esimerkiksi sinun, välisiä liiketoimia palveluntarjoajien nimissä ja laskuun sekä perimään maksuja käyttäjiltä. Emme itse tarjoa mitään aktiviteettejä, joten meistä ei tule sopimuskumppaneitasi palvelusopimuksissa. Emme toimi itse järjestäjinä emmekä myöskään vuokranantajana, myyjänä tai muuna sopimuskumppanina suhteessa kanssasi tehtyyn palvelusopimukseen. Me saamme palveluntarjoalta välityspalkkiota palvelusopimuksen välittämisestä. 

 

3.2 Voit suodattaa Aktiviteettien luetteloa eri kriteerien mukaan. Ohjattu etsintä näyttää sinulle Aktiviteetit, jotka vastaavat kriteerejäsi ja joita tietty palveluntarjoaja tarjoaa.  Jos useampi kuin yksi palveluntarjoaja pystyy tarjoamaan Aktiviteetin, joka vastaa ohjatussa etsinnässä annettuja kriteerejä, Aktiviteetit näytetään järjestyksessä suosion, monipuolisuuden, saatavuuden, peruutusasteen, luokituksen, ajan mittaan saavutetun suorituskyvyn ja tuotettujen tulojen määrän perusteella.


3.3 Esitä varausta koskevat kysymyksesi GetYourGuiden asiakaspalveluun nopean ja sujuvan käsittelyn vuoksi. Tätä varten on erilaisia lomakkeita osoitteessa Ota yhteyttä ⎸GetYourGuide ja palvelunumero. Kaupallisena edustajana tuemme palveluntarjoajia käsittelyssä. Vastaamme yleensä 24 tunnissa, mutta viimeistään 48 tunnissa. Voit olla suoraan yhteydessä palveluntarjoajaan. Hätätapauksessa löydät palveluntarjoajan yhteystiedot palvelukupongistasi.


3.4 Pidätämme oikeuden asettaa GYG-alustan tai GYG-alustan yksittäisten toimintojen käytön tai yksittäisten toimintojen käytön laajuuden tietyille ehdoille, kuten asiakkaan maksukäyttäytymiselle (esimerkiksi aiemmin tehtyjen varausten tapauksessa) tai tiettyjen todisteiden esittämiselle (esimerkiksi varmennus henkilöllisyydestä, ostosta, maksusta tai omistuksesta). Pidätämme oikeuden rajoittaa Aktiviteettiesi varausta tai perua varaamasi Aktiviteetit, mikäli GetYourGuide saa tietoonsa petosepäilyn, näiden GYG:n yleisten käyttöehtojen rikkomisen tai palvelusopimuksesta johtuvien velvoitteiden rikkomisen.


3.5 Emme ole velvollisia parantamaan, laajentamaan (päivitykset/palvelun parannukset) tai asettamaan saataville GYG-alustan kautta tarjottua sisältöä, toimintoja ja palveluita. Voimme lopettaa palvelumme milloin tahansa. Jatkamiseen ei ole pakotetta. Jos olet kuitenkin jo tehnyt palvelusopimuksen palveluntarjoajan kanssa, lauseketta 5.3 sovelletaan sinuun, eli palvelusopimukseen.

4. Rekisteröinti ja GYG-tili


4.1 Vaikka rekisteröitymistä ei vaadita GYG-alustan käyttämiseen, sinun on rekisteröidyttävä, jotta voit käyttää kaikkia alustan toimintoja, esimerkiksi "Toivomuslistaa".

4.2 Jotta voit luoda tilin (“GYG-tili"), sinun on annettava nimesi ja sähköpostiosoitteesi totuudenmukaisesti GYG-alustan rekisteröintilomakkeeseen ja asetettava salasana.  Mikäli mahdollista, voit luoda tilin ilman salasanaa käyttämällä vaihtoehtoa salasanaton tili, jossa sähköpostiin lähetetään vahvsituslinkki. Sinun on pidettävä nämä tiedot salassa, jotta kukaan kolmas osapuoli ei pääse käyttämään tiliäsi. Kun olet napsauttanut painiketta "Vahvista sähköpostiosoite", saat tervetuliaisviestin GetYourGuidelta. GYG-tilisi on nyt luotu.

 

 

4.3 Voit luoda GYG-tilin vain itsellesi.  Et voi siirtää tiliä muille henkilöille.

5. GYG-sovellukset

 

5.1 Tämän sopimuksen ehtojen mukaisesti me myönnämme sinulle ei-yksinomaisen, peruutettavan, ei-siirrettävän, ei-alilisensoitavan, rajoitetun lisenssin, jolla voit ladata, asentaa ja käyttää GYG-sovelluksia mobiililaitteellasi. Edellytämme, että GYG-sovellusten asentaminen ja käyttö on ainoastaan (i) henkilökohtaiseen käyttöön ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin (ii) tämän sopimuksen rajoitusten mukaisesti. Et saa kopioida, siirtää, liisata, lainata, muokata, mukauttaa, luoda johdannaisteoksia, levittää edelleen tai alilisensoida GYG-sovelluksia. Ennen kuin myyt puhelimesi kolmannelle osapuolelle sinun on poistettava GYG-sovellukset mobiililaitteestasi. Et saa takaisinmallintaa, purkaa tai yrittää johtaa GYG-sovellusten lähdekoodia tai mitään niiden osaa, paitsi jos tällainen rajoitus on nimenomaisesti kielletty sovellettavassa laissa. Kaikki oikeudet, joita ei ole nimenomaisesti myönnetty sinulle tässä yhteydessä, on varattu meille ja lisenssinantajillemme.

 

5.2 GetYourGuide voi ajoittain oman harkintansa mukaan kehittää ja tarjota GYG-sovelluksiin päivityksiä, joihin kuuluvat palvelun parannukset, vikojen korjaukset, ohjelmistopäivitykset, muut virheenkorjaukset ja/tai uudet ominaisuudet (yhdessä, mukaan lukien asiaan liittyvät asiakirjat, "päivitykset") Päivitykset voivat myös muokata tai poistaa kokonaan tiettyjä ominaisuuksia ja toimintoja. Hyväksyt, että GetYourGuidella ei ole velvollisuutta tarjota päivityksiä tai jatkaa minkään ominaisuuden tai toiminnan tarjoamista. Mobiililaitteesi asetuksista riippuen, kun mobiililaitteesi on yhdistetty internetiin:

  1. GYG-sovellukset lataavat ja asentavat automaattisesti kaikki saatavilla olevat päivitykset; tai

  2. vastaanotat ilmoituksen tai sinua kehotetaan lataamaan ja asentamaan saatavilla olevat päivitykset.

Sinun pitäisi pikaisesti ladata ja asentaa kaikki päivitykset sekä tietää ja hyväksyä, että GYG-sovellukset ja niiden osat eivät välttämättä toimi kunnolla, jos et päivitä niitä. 

 

Hyväksyt, että kaikki päivitykset katsotaan osaksi GYG-sovelluksia, ja niihin sovelletaan GYG:n yleisten käyttöohjeiden kaikkia ehtoja.

 

5.3 Tiedät, että kun lataat, asennat tai käytät GYG-sovelluksia, GetYourGuide voi käyttää automaattisia keinoja (esimerkiksi evästeet, SDK:t, verkkojäljitteet) tietojen keräämiseen mobiililaitteestasi ja GYG-sovellusten käytöstäsi. Sinua voidaan myös vaatia antamaan tiettyjä tietoja itsestäsi, jotta voit ladata, asentaa tai käyttää GYG-sovelluksia, sen ominaisuuksia tai toimintoja. Kaikki tiedot, jotka keräämme GYG-sovellusten kautta tai sen yhteydessä ovat tietosuojakäytännön Privacy Policy alaisia. Voit hallita joitakin tietojenkäsittelytoimia valitsemalla olla antamatta suostumustasi GYG-sovelluksen kehotuksesta. 

6. Sopimuksen tekeminen GetYourGuiden kanssa – käyttäjäsopimus


6.1 Sopimuskumppanin kanssa tehdyn sopimuksen kohteena on GYG-alustan maksuton käyttö (”Käyttäjäsopimus”).


6.2 Sinun ja meidän välinen sopimussuhde tulee voimaan heti, kun käytät GYG-alustaa (sisältää GYG-sovelluksen asentamisen). GYG-tilin estäminen, lopettaminen tai poistaminen on mahdollista milloin tahansa GetYourGuide-asiakaspalvelun kautta puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella kohdassa "Poista tili". Yhteystiedot löytyvät osoitteesta Ota yhteyttä ⎸GetYourGuide.


6.3 GetYourGuide voi yksipuolisesti irtisanoa käyttäjäsopimuksesi, GYG-tilisi tai GYG-alustan käytön milloin tahansa viikon irtisanomisajalla. Irtisanominen tulee kuitenkin voimaan vasta, kun jo tehdyt palvelusopimukset on täytetty tai peruutettu.  Oikeus poikkeukselliseen irtisanomiseen säilyy ennallaan.

 

7. Asiakaspalvelu / GetYourGuiden paras hintavastaava


7.1 Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme täällä Ota yhteyttä ⎸GetYourGuide, olemme tavoitettavissa puhelimitse, chatissa tai sähköpostitse.


7.2 Jos löydät GYG-alustan kautta varatun aktiviteetin (i) samoilla ehdoilla (päivämäärä, kaupunki, henkilömäärä) ja (ii) samoilla palveluilla (iii) edullisemmalla hinnalla verkosta (iv) varattavissa samalta palveluntarjoajalta ja todistat tämän meille, maksamme sinulle GetYourGuiden kautta varatun edullisemman hinnan ja verkosta löytämäsi ja saatavissasi olevan edullisemman hinnan välisen erotuksen.


7.3 Jotta voit hyödyntää tämän parhaimman hintatarjouksen, sinun on pyydettäessä lähetettävä meille linkki (ja/tai kuvakaappaus vaihtoehtoisesta tarjouksesta). Tämän jälkeen tarkistamme tämän, ja jos hinta on todellisuudessa alhaisempi, maksamme erotuksen, jolloin maksu voidaan suorittaa myös kupongilla.


7.4 Kaikki erikoistarjoukset ja alennuskampanjat on merkitty sellaisiksi.

8. Maksaminen GetYourGuide –alustalla


8.1 GYG-alustalla tarjottu hinta ("Julkaistu hinta") koskee Aktiviteettia. Aktiviteetista maksamasi summa ("Varaushinta") on Julkaistu hinta, josta vähennetään mahdollinen alennus. Ellei toisin ole sovittu, Aktiviteetin Varaushinta maksetaan heti varauksen yhteydessä. 

 

8.2 Tiettyjen Aktiviteettien osalta voit tarvittaessa valita "Varaa nyt, maksa myöhemmin” -ominaisuuden. Tämä on mahdollista vain luottokortilla, joka on voimassa vähintään valitun Aktiviteetin päivämäärään asti - tämän selvittämiseksi luottokortiltasi veloitetaan 0 euroa, kun suoritat varauksen loppuun. 72 tuntia ennen Aktiviteetin alkua veloitamme varauksen hinnan. Jos luottokortin veloitus epäonnistuu, sinulla on 47 tuntia aikaa suorittaa maksu manuaalisesti. Jos tämä ei onnistu etkä pysty suorittamaan maksua meille, peruutamme varaamasi Aktiviteetin automaattisesti.

 

8.3 GetYourGuide on oikeutettu vastaanottamaan laskutetut summat palveluntarjoajan nimissä ja puolesta (kaupallisena edustajana), ellei palveluntarjoajan laskussa nimenomaisesti toisin mainita. Kun olet suorittanut maksun GetYourGuidelle, olet täyttänyt maksuvelvollisuutesi palveluntarjoajaa kohtaan vapauttavin vaikutuksin. Jos käyttäjän on maksettava saatavansa muussa valuutassa kuin kansallisessa valuutassaan (ulkomaanvaluuttasaaminen), GetYourGuide (kaupallisena edustajana) voi vaatia maksua käyttäjän kansallisessa valuutassa ja muuntaa ulkomaanvaluuttasaamisen sopimuksen tekohetkellä voimassa olevan valuuttakurssin mukaan. Voimakkaasti vaihtelevista valuutoista saatamme veloittaa kohtuullisen vaihtopalkkion.

 

8.4 Olemme yhteyshenkilösi palvelusopimukseen ja siitä koituvaan maksuun liittyen olemme palveluntarjoajan kaupallisena edustajana. Jos haluat vaatia varaushinnan palautusta peruutusehtojemme ulkopuolella, ota meihin yhteyttä. Tällöin me otamme yhteyttä palveluntarjoajaan, ja palveluntarjoaja päättää oman harkintansa mukaan, hyväksyykö se palautuspyynnön. Palveluntarjoaja voi käsitellä myöntämänsä hyvityksen meidän kauttamme.


8.5 Sinun on annettava oikeat maksutiedot ja päivitettävä ne viipymättä, jos ne muuttuvat. Kunkin Aktiviteetin sallitut maksutavat ilmoitetaan sinulle tilausprosessin yhteydessä. Maksupalveluntarjoajan käyttöehtoja sovelletaan. Maksupalveluntarjoajasi voi veloittaa lisämaksuja. Sinun on vahvistettava meille, että sinulla on oikeus käyttää valitsemaasi maksutapaa.

 

8.6 Joissakin tapauksissa et maksa varauksesi hintaa GetYourGuidelle tai suoraan palveluntarjoajalle, vaan toiselle yritykselle, jonka olemme nimittäneet käsittelemään maksun aliedustajana. Jos esimerkiksi asut Yhdysvalloissa tai käytät maksamiseen Yhdysvalloissa myönnettyä luottokorttia, GetYourGuide Operations Inc, yksi tytäryhtiöistämme, käsittelee maksun. Näihin maksuihin sovelletaan samoja ehtoja kuin suoraan meille suoritettuihin maksuihin, joten sinulle ei muutu mikään. Sinun on myös täytettävä maksuvelvollisuutesi suorittamalla onnistuneen maksun toimeksiannon saaneelle yritykselle, jolla on vastuuvapauden myöntävä vaikutus palveluntarjoajia kohtaan. Jos sinulla on kysyttävää maksusta, voit ottaa yhteyttä paikalliseen asiakaspalveluumme täällä Ota yhteyttä ⎸GetYourGuide.

 

8.7 Vahvistamalla maksun annat suostumuksesi siihen, että maksutietojasi käytetään maksujen keräämiseen palveluntarjoajalle. Pidätämme oikeuden asettaa maksutoiminnon tai yksittäisten maksutapojen käytön GYG-alustalla riippuvaiseksi vaaditun luottokelpoisuuden tarkistamisesta.

 

9. Muutokset ja peruutukset


9.1 Voit peruuttaa palvelusopimukset ainoastaan palveluntarjoajan käyttöehdoissa, GYG-alustoilla olevassa aktiviteetin kuvauksessa tai aktiviteettia varten myönnetyssä kupongissa esitettyjen peruutusehtojen mukaisesti.


9.2 Väärinkäsitysten välttämiseksi sinun on tehtävä muutokset (esim. Aktiviteetin päivämäärän muuttaminen tai osallistujien muutosten tekeminen) ja peruutukset GYG-alustan kautta, ellei toisin sovita. Peruutukset voi tehdä lomakkeella, joka on saatavilla osoitteessa Ota yhteyttä ⎸GetYourGuide. Muutos tai peruutus on tehtävä hyvissä ajoin; mikä on "hyvissä ajoin", riippuu yksittäistapauksesta (esim. sovellettavan peruutusajan kuluessa) ja Aktiviteetin saatavuudesta. Siksi on erittäin tärkeää, että luet kaikki ehdot huolellisesti Aktiviteetin sivulla tai palveluntarjoajan ehdot. Ratkaisevaa ajoissa tapahtuvan peruutuksen kannalta on se, että GetYourGuide vastaanottaa ilmoituksen ajoissa. Jos nämä ehdot täyttyvät, annamme peruutus-/muutosvahvistuksen palveluntarjoajan puolesta. Tämä on myös todiste peruutuksesta/muutoksesta, joten se on säilytettävä.


9.3 Voimme ilmoittaa sinulle lyhyellä varoitusajalla palveluntarjoajan muutoksista tai peruutuksista puhelimitse antamaasi puhelinnumeroon tai sähköpostitse sähköpostiosoitteeseesi.

 

9.4 Jos Aktiviteetin kuvauksessa GYG-alustalla, palveluntarjoajan käyttöehdoissa tai Aktiviteetin kupongissa ei ole eri peruutusehtoja, sovelletaan seuraavaa:
a) yli 24 tuntia ennen Aktiviteetin aloittamista:

varauksen hinta palautetaan kokonaisuudessaan.

b) 24 tuntia tai vähemmän ennen Aktiviteetin alkua tai jos sovittuun paikkaan ei saavuta: ei palautusta.

10. Arvostelut ja käyttäjien sisältö


10.1 Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tarkastella muiden käyttäjien GYG-alustalla julkaisemia arvosteluja tai muuta sisältöä.  Arvostelut kuvastavat kyseisen käyttäjän henkilökohtaista mielipidettä tiettynä ajankohtana, johon vaikuttavat henkilökohtaiset ajatukset ja odotukset. On myös otettava huomioon, että Aktiviteetti on saattanut muuttua sen jälkeen, kun sisältö tai arvostelu on julkaistu. Myös arvostelujen määrä olisi otettava huomioon, sillä yksittäinen mielipide on usein vähemmän merkityksellinen kuin useiden arvostelujen yhteenlaskettu määrä.


10.2 Voit itse vaikuttaa GYG-alustan sisältöön kirjoittamalla arvosteluja Aktiviteeteista, joista olet maksanut tai julkaissut kuvia (yhdessä "Käyttäjäsisältö").  Olet täysin vastuussa julkaisemastasi Käyttäjäsisällöstä. On ehdottomasti kiellettyä julkaista GYG-alustalla käyttäjäsisältöä, joka: (i) on totuudenvastainen tai harhaanjohtava; (ii) mainostaa avoimesti tai peitellysti tuotteita, palveluja tai yrityksiä; (iii) on luotu palkkiota vastaan kolmannelta osapuolelta; (iv) on luotu Aktiviteetin suorittavan palveluntarjoajan toimesta tai sen johdolla; (v) loukkaa kolmannen osapuolen immateriaalioikeuksia, yksityisyyttä tai muita oikeuksia; tai (vi) sisältää linkkejä tai vastaavia tietoja/viittauksia, jotka todennäköisesti haittaavat kolmansien osapuolten tietojenkäsittelyjärjestelmien toimintaa. 

 

10.3 Sinun on ennen käyttäjäsisällön lataamista varmistettava, että sinulla on tarvittavat käyttöoikeudet kuviin. Erityisesti kuvia tai valokuvia, joissa on muita henkilöitä, saa ladata GYG:n alustalle vain, jos näiden henkilöiden suostumus on saatu. Jos haluat käyttää jonkun muun kuin itsesi ottamia kuvia, tarvitset myös tämän henkilön suostumuksen.     

 

10.4 Käyttäjäsisällön julkinen sisältö ei saa rikkoa lakisääteisiä säännöksiä, moraalia ja/tai kolmansien osapuolten oikeuksia; erityisesti et saa ladata ja/tai asettaa julkisesti saataville käyttäjäsisältöä, joka sisältää väkivaltaa, pornografiaa, syrjintää, solvauksia, rasismia, kunnianloukkausta tai muuta laitonta sisältöä tai kuvauksia.

 

10.5 Säilytät kaiken luomasi käyttäjäsisällön omistusoikeuden. Sinä annat GetYourGuidelle yksityisoikeudettoman, alilisensoitavan (yhden tai useamman tason kautta), maailmanlaajuisen, täysin maksetun ja tekijänpalkkioista vapautetun oikeuden kaikissa nyt tunnetuissa tai myöhemmin löydettävissä tai kehitetyissä tiedotusvälineissä käyttää, jäljentää, mukauttaa, kääntää, tehdä johdannaisteoksia, muokata, esittää, näyttää julkisesti, esittää julkisesti, lähettää ja levittää käyttäjäsisältöä (i) GetYourGuide-alustalla tai sen kautta, (ii) GetYourGuiden kumppaneiden alustalla tai niiden kautta ja (iii) online- ja offline-markkinamateriaaleissa.

 

10.6 Voimme poistaa käyttäjäsisältöä tarpeen ja oman harkintamme mukaan. GetYourGuide voi esimerkiksi poistaa käyttäjäsisällön, jos se mielestämme rikkoo lausekkeiden 9.2-9.4 mukaisia velvoitteitamme. Emme ole velvollisia säilyttämään kopioita käyttäjäsisällöstä tai toimittamaan tällaisia kopioita.

 

10.7 GetYourGuide, sen tytäryhtiöt, alihankkijat ja (jakelu)yhteistyökumppanit voivat näyttää mainoksia ja muuta tietoa käyttäjäsisällön rinnalla tai yhdessä sen kanssa GYG-alustalla ja muissa medioissa. Sinulla ei ole oikeutta saada korvausta tällaisista mainoksista. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tällaisen mainonnan luonteeseen ja laajuuteen, emmekä ilmoita sinulle tällaisista muutoksista.

11. Tietosuoja


11.1 Rekisterinpitäjänä GetYourGuide käsittelee kaikki GYG-alustan kautta kerätyt hekilötietosi asiaankuuluvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja tietosuojakäytännössä Privacy Policy kuvattuja tarkoitusperiä varten. GetYourGuide jakaa henkilötietojasi palveluntarjoajille siinä määrin kuin se on sinun ja palveluntarjoajan välisen palvelusopimuksen täyttämisen kannalta tarpeellista tai kun se on tarpeen laillisen velvoitteen noudattamiseksi ja muihin lain sallimiin tarkoituksiin. Palveluntarjoajat ovat itsenäisiä rekisterinpitäjiä ja ovat yksin vastuussa henkilötietojesi käsittelemisestä. 

 

11.2 Löydät tietosuojakäytännöstä yksityiskohtaista tietoa siitä, miten voit käyttää tietosuojaoikeuksiasi.

12. Vahingonkorvaukset


12.1 Sinun on korvattava meille kaikki vahingot, kustannukset ja kulut (mukaan lukien kohtuulliset oikeudellisen puolustuksen kustannukset), jotka meille, edustajillemme tai kumppaneille aiheutuvat seuraavista velvollisuuksien laiminlyönneistä:


12.1.1 sinun tahallinen tai huolimaton harhaanjohtaminen, teko tai laiminlyönti GYG-alustan käytön yhteydessä;


12.1.2 sinun tahallinen tai huolimaton GYG:n yleisten käyttöehtojen noudattamatta jättäminen; tai


12.1.3 kolmansien osapuolten esittämät vaatimukset, jotka johtuvat tai liittyvät siihen, että olet tahallisesti tai huolimattomasti käyttänyt GYG-alustaa GYG:n ehtojen vastaisesti.

13. Toimeksiannot


Et saa siirtää tai luovuttaa mitään GYG:n yleisten käyttöehtojen mukaisia oikeuksiasi ja/tai velvollisuuksiasi, paitsi vahingonkorvausvaatimusten osalta.

14. Erotettavuuslauseke


Jos näiden GYG:n yleisten käyttöehtojen yksittäiset määräykset ovat tai tulevat kokonaan tai osittain mitättömiksi tai tehottomiksi, tämä ei vaikuta muiden ehtojen voimassaoloon. Lakisääteinen laki korvaa kaikki näiden GYG:n yleisten käyttöehtojen määräykset, jotka eivät sisälly niihin tai jotka eivät päde. Jos tällaista lakisääteistä oikeutta ei ole kyseisessä tapauksessa käytettävissä tai se johtaisi tulokseen, jota ei voida hyväksyä, osapuolten on aloitettava neuvottelut sisällyttämättä jääneen tai pätemättömän määräyksen korvaamiseksi pätevällä määräyksellä, joka vastaa mahdollisimman hyvin pätemättömän määräyksen taloudellista tarkoitusta.

 

15. Palveluntarjoaja - Palvelusopimus

 

15.1 Sopimuksen tekeminen palveluntarjoajan kanssa 


15.1.1 Kun valitset ja ostat aktiviteetin GYG-alustalta, teet sopimuksen suoraan palveluntarjoajan kanssa. Me toimimme palveluntarjoajien kaupallisena edustajana sopimusta tehtäessä. 

 

15.1.2 Kun olet tarkistanut aktiviteetin saatavuuden, lisäät kyseisen aktiviteetin ostoskoriin klikkaamalla painiketta "Lisää ostoskoriin". Kun olet napsauttanut "Kassa"-painiketta, sinulta kysytään muita pakollisia tietoja, erityisesti maksutapaa, jotka sinun on täytettävä.


15.1.3 Klikkaamalla tilausprosessin lopussa olevaa "Maksa nyt" –painiketta, annat sitovan tarjouksen palvelusopimuksen tekemisestä aktiviteetin tarjoavan palveluntarjoajan kanssa. Olet sidottu tarjoukseen kahden työpäivän ajan. Tarjouksen vastaanottamisen jälkeen lähetämme sinulle automaattisen tilausvahvistuksen palveluntarjoajan puolesta.  Tämä tilausvahvistus ei vielä tarkoita palvelusopimuksen hyväksymistä.


15.1.4 Palveluntarjoajat voivat määritellä omat ehtonsa ("Palveluntarjoajan ehdot") vastaavissa luetteloissaan GYG-alustalla.  Lue nämä palveluntarjoajan ehdot huolellisesti, sillä ne sisältävät sinulle tärkeitä tietoja esimerkiksi peruutusmahdollisuuksista tai -ehdoista. Mikään palveluntarjoajan ehto ei vaikuta sinun ja meidän suhteeseemme tai oikeudellisiin oikeuksiimme. Jos palveluntarjoajan ehtojen määräys ja GYG:n yleisten käyttöehtojen lausekkeen 14 määräys ovat ristiriidassa keskenään, sinun ja palveluntarjoajan suhdetta hallitsee sinulle hyödyllisempi ehto.


15.1.5 Hyväksymme tarjouksen palveluntarjoajan nimissä ja puolesta, kun saat varausvahvistuksen, joka on annettu palveluntarjoajan nimissä ja puolesta, sekä tarvittaessa kun olet saanut kupongin (joko mobiilikuponki tai ladattava PDF) ja maksuvahvistuksen. Pidätämme oikeuden hyväksyä tai hylätä minkä tahansa sopimustarjouksen oman harkintamme mukaan.

 

15.1.6 Sinun ja palveluntarjoajan välistä sopimusta ei ole esitetty erillisessä sopimustekstissä. Sopimuksen sisältö määräytyy tilatun tuotteen (eli valitsemasi aktiviteetin), näiden GYG:n yleisten käyttöehtojen lausekkeen 15 määräysten ja - jos saatavilla - palveluntarjoajan yleisten ehtojen mukaan.

 

15.1.7 Sinun on tarkistettava välittömästi tilausvahvistuksesta, että kaikki tiedot on syötetty tilaukseen oikein.

15.2 Hinnat 

15.2.1 Useimmissa tapauksissa ilmoitetut hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut.  On kuitenkin mahdollista, että paikallisesti peritään paikallisia lisäveroja tai maksuja.  Aktiviteetin kuvauksessa kerrotaan, jos lisäveroja tai maksuja peritään paikallisesti.


15.2.2 Palveluntarjoajien asettamiin hintoihin voi liittyä erityismääräyksiä, jotka koskevat esimerkiksi peruutuksia ja suoritettujen maksujen palauttamista. Sinun on ennen varauksen tekemistä tarkistettava, onko palveluntarjoajalla erillisiä ehtoja.

 

15.3 Aktiviteetin suorittaminen 


15.3.1 Sinun on saavuttava ajoissa palveluntarjoajan ilmoittamaan tapaamispaikkaan. Tutustu myös palveluntarjoajan ehtoihin. Jos matkustat toimintaan ulkomailta, olet vastuussa tarvittavista matkustusasiakirjoista (passi, viisumi jne.) ja terveysmääräysten noudattamisesta jne.


15.3.2 Vakuutus ei sisälly varaushintaan. Olet itse vastuussa siitä, että sinulla on riittävä vakuutusturva. Me kannustamme voimakkaasti sinua hankkimaan matkavakuutuksen erityisesti, jos varaat ulkoilma-aktiviteetin tai riskialttiin aktiviteetin.  Me emme järjestä kiertoajeluja, palkkaa oppaita tai aseta aktiviteettien turvallisuusstandardeja. 

 

15.3.3 Palveluntarjoajat ovat itsenäisiä palveluyrityksiä, eivät GetYourGuiden edustajia tai työntekijöitä. Me emme ole vastuussa palveluntarjoajan teoista, virheistä, laiminlyönneistä, esityksistä, takuista, rikkomuksista, huolimattomuudesta tai väärinkäytöksestä tai mistään näistä aiheutuvista tai varauksesta tai aktiviteetistä aiheutuvista henkilövahingoista, kuolemasta, omaisuusvahingoista tai muista vahingoista tai kuluista. 


15.3.4 Palveluntarjoajan aikavyöhyke on ratkaiseva tekijä aikaa ja määräaikaa laskettaessa.

 

15.4 Palveluntarjoajan muut oikeudet 

 

15.4.1 Palveluntarjoaja voi peruuttaa aktiviteetin sovittuna ajankohtana noudattamatta peruutusaikaa, jos sääolosuhteet, viranomaistoimenpiteet, lakot tai muut ulkoiset olosuhteet, jotka eivät ole ennakoitavissa tai jotka voidaan välttää vain palveluntarjoajan suhteettoman suurilla ponnisteluilla ja jotka eivät ole palveluntarjoajasta riippuvaisia (erityisesti ylivoimainen este) tekevät toiminnan toteuttamisen mahdottomaksi tai vaikeuttavat sitä huomattavasti tai vaarantavat sen. Tässä tapauksessa peruutetusta aktiviteetista maksettu varaushinta palautetaan. Voit ohjata lisäkorvauspyynnöt suoraan palveluntarjoajalle kohdan 15.3.3 mukaisesti.

 

15.4.2 Palveluntarjoaja voi sulkea sinut pois aktiviteetista, jos (i) et täytä GYG-alustalla vaadittuja osallistumisehtoja, (ii) jos vaarantaisit osallistumisesi kautta itsesi tai muut tai (iii) jos muutoin häiritset aktiviteetin toteuttamista. Tässä tapauksessa peruutetusta aktiviteetista maksettua varaushintaa ei palauteta.

 

15.4.3 Palveluntarjoaja voi tehdä aktiviteettiin pieniä muutoksia milloin tahansa, jos se vaikuttaa tarpeelliselta lyhyellä varoitusajalla ilmenevien olosuhteiden vuoksi.  Merkityksettömiin ohjelmamuutoksiin kuuluu myös aktiviteetin lähtö- tai tapaamispaikan muuttaminen edellyttäen, että asiakas pääsee uuteen tapaamispaikkaan alun perin sovitusta tapaamispaikasta jalan tai julkisilla liikennevälineillä 15 minuutissa. Lähtö- tai tapaamispaikan muuttaminen on mahdollista viimeistään 24 tuntia ennen varatun aktiviteetin alkua, ja siitä ilmoitetaan sinulle sähköpostitse tai GYG:n alustan kautta.

 

16. Loppusäännökset


16.1 Voimme käyttää muita GetYourGuide-yrityksiä ja kolmansia osapuolia apulaisasiamiehinä sopimuksen toteuttamiseksi ja sellaisten oikeuksien käyttämiseksi, joihin meillä on oikeus GYG:n yleisten käyttöehtojen nojalla.

 

16.2 Voimme muuttaa tai mukauttaa GYG:n yleisiä käyttöehtoja tulevaisuudessa esimerkiksi lakimuutosten, markkinamuutosten tai sääntelyn puutteiden huomioon ottamiseksi. Ilmoitamme tästä sinulle hyvissä ajoin ja asianmukaisella tavalla. Jos esität vastalauseen, me tai sinä voit välittömästi irtisanoa GYG-tilisi tai pääsysi GYG-alustalle.

 

16.3 Kaikki GYG:n yleisten käyttöehtojen piiriin kuuluvat ilmoitukset on tehtävä kirjallisesti (esim. sähköpostitse).

 

16.4 Yhdistyneiden Kansakuntien yleissopimuksen kansainvälistä tavaran kauppaa koskevia määräyksiä ei sovelleta näihin GYG:n yleisiin käyttöohjeisiin tai niiden perusteella tehtyihin ostoihin.

 

16.5 Sinun ja meidän välinen sopimus muodostetaan ja solmitaan Berliinissä, Saksassa.

 

16.6 Näissä GYG:n yleisissä käyttöehdoissa "mukaan lukien" tarkoittaa "mukaan lukien, mutta ei rajoittuen", (ii) yleisille sanoille ei saa antaa rajoittavaa merkitystä sen vuoksi, että niitä edeltää sanat, jotka osoittavat tiettyä tekojen, seikkojen tai asioiden luokkaa, ja (iii) sanat, jotka viittaavat yksikköön, sisältävät monikon ja päinvastoin. Näissä GYG:n yleisissä käyttöehdoissa käytetyt kuvatekstit ja lausekkeiden otsikot ovat vain selvyyden vuoksi, eikä niitä saa käyttää GYG:n yleisten käyttöehtojen tulkitsemiseen.

 

 

 

 

 

 

A-liite

Kaikkien maiden asukkaita koskevat lausekkeet (Paitsi Yhdysvaltain asukkaat) 


A1 Soveltamisalue. Nämä GYG:n yleiset käyttöehdot on suunnattu yksinomaan kuluttajille §13 BGB:ssä (Saksan siviililaki) tarkoitetulla tavalla.

 

A2 Vastuuvelvollisuus.

 

A2.1 Lukuun ottamatta lausekkeessa A2.2 mainittuja tapauksia, enimmäisvastuumme, joka aiheutuu sopimusvelvoitteidemme täyttämisestä sinua kohtaan rajoittuu tyypillisesti ennakoitavissa olevaan menetykseen tai vahinkoon, joka aiheutuu tästä käyttöehdoista johtuvan olennaisen velvoitteen huolimattomasta rikkomisesta. Näiden GYG:n yleisten käyttöehtojen mukainen "olennainen sopimusvelvoite" on velvoite, jonka täyttäminen on olennaista näiden GYG:n yleisten käyttöehtojen asianmukaisen täyttämisen kannalta ja jonka rikkominen vaarantaisi näiden GYG:n yleisten käyttöehtojen tarkoituksen ja niiden täyttämisen, johon sinä käyttäjänä voit säännöllisesti luottaa. Menetys tai vahinko on tyypillisesti ennakoitavissa, jos se oli tyypillisesti ennakoitavissa silloin, kun nämä GYG:n yleiset käyttöehdot hyväksyttiin. Poissuljemme vastuumme ja sijaisten vastuun vahingoista, jotka johtuvat muun kuin olennaisen käyttövelvoitteen huolimattomasta rikkomisesta.

 

A2.2 Mikään näissä GYG:n yleisissä käyttöehdoissa ei sulje pois tai rajoita meidän tai edustajiemme tai palvelijoidemme vastuuta törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisesta laiminlyönnistä tai kuolemasta tai henkilövahingosta tai petoksesta.  Samoin kaikki laajemmat pakolliset lakisääteiset kuluttajan oikeudet säilyvät ennallaan.


A2.3 Edellä mainittuja vastuunrajoituksia ei sovelleta, jos salaamme vilpillisesti GYG-alustan standardiin liittyvän seikan tai jos meidän pitäisi olettaa, että takuu koskee tiettyä toiminnallisuutta. Sama koskee käyttäjän mahdollisia tuotevastuulain mukaisia vaatimuksia.

 

A2.4 Vastuu ei koske ylivoimaisen esteen tapauksissa, mukaan lukien mutta ei rajoittuen: sähköisten tai mekaanisten laitteiden tai tietoliikenneyhteyksien vikaantuminen, kolmansien osapuolten toimet (mukaan lukien palvelunestohyökkäykset ja GYG-alustan liiallinen tai väärinkäyttö), puhelin- tai muut yhteysongelmat, tietokonevirukset, luvaton pääsy, varkaus, operaattorivirhe, tulipalo, ankarat sääolosuhteet, mukaan lukien tulvat, sääntely- tai muut säädökset, hallitusten tai ylikansallisten viranomaisten toimet, sota, mellakat tai työtaistelut.

 

A2.5 Sinulla on aina mahdollisuus todistaa palveluntarjoajalle, ettet ole aiheuttanut vahinkoa tai että vahinko on merkittävästi alhaisempi kuin palveluntarjoajan vaatimat peruutusmaksut.

 

A3 Vahingonkorvaukset

A3.1 Lausekkeessa 12.1 tarkoitettuihin vahinkoihin kuuluvat myös korvaukset, jotka me joudumme maksamaan sijaisillemme (Saksan lain mukaan) tai avustajillemme, koska jokin lausekkeissa 12 kuvatuista tapahtumista on sattunut.


A3.2 Lausekkeessa A3.1 mainittuja velvoitteita sovelletaan vain, jos olet vastuussa jostakin lausekkeessa 12 kuvatuista rikkomuksista tai näiden GYG:n yleisten käyttöehtojen rikkomisesta, eli olet toiminut tahallisesti tai huolimattomasti, ja tämä väärinkäytös johti suoraan edellä kuvattuihin tapahtumiin tai rikkomuksiin.   .


A4 Riidanratkaisumenettely verkossa. Euroopan komission verkkovälitteiseen riidanratkaisufoorumiin pääsee täältä here. Emme ole halukkaita emmekä velvollisia osallistumaan riidanratkaisumenettelyyn kuluttajasovittelulautakunnassa.

 

A5 Sovellettava laki. Siinä määrin kuin asuinmaasi pakollinen paikallinen (kuluttaja)laki sallii, näihin GYG:n yleisiin käyttöehtoihin ja palveluihimme sovelletaan Saksan lakia. 

 

A6.1 ETA-asukkaiden lainkäyttövalta. Mikäli vakinainen asuinpaikkasi on ETA:ssa (Euroopan talousalue), sovelletaan seuraavaa: Siinä määrin kuin pakollinen paikallinen (kuluttaja)laki sallii, kaikki riidat käsitellään yksinomaan toimivaltaisissa tuomioistuimissa Berliinissä, Saksassa. 

 

A6.2 ETA:n ja Yhdysvaltojen ulkopuolella asuvien lainkäyttövalta. Jos vakinainen asuinpaikkasi on ETA:n (Euroopan talousalueen) ja Yhdysvaltojen ulkopuolella, sovelletaan seuraavaa:  Kaikki riidat käsitellään yksinomaan toimivaltaisissa tuomioistuimissa Berliinissä, Saksassa. 

 

 

A7 Peruuttamisoikeus

"Jos olet kuluttaja, eli luonnollinen henkilö, joka toimii tarkoituksessa, joka ei kuulu hänen elinkeino- tai ammattitoimintaansa, ja asuinpaikkasi sijaitsee Euroopan talousalueella, sinulla on yleensä lakisääteinen peruuttamisoikeus seuraavien peruuttamista koskevien tietojen mukaisesti. Joissakin tapauksissa peruuttamisoikeus on kuitenkin laissa suljettu pois, joten sinulla ei välttämättä ole peruuttamisoikeutta tietyn sopimuksen osalta.

A7.1 Peruuttamisoikeuden poissulkeminen

Peruuttamisoikeus on laissa suljettu pois vapaa-ajan palveluita koskevien etäsopimusten osalta, jos sopimus edellyttää suoritusta määrättynä ajankohtana tai määrätyn ajan kuluessa. Tähän sisältyvät erilaiset päivämäärään tai aikaan sidotut matkat, "(Usean) päivän matkat", "Pääsyliput", "Opastetut kierrokset", "Vesiaktiviteetit", "Seikkailut", "Muut elämykset" ja "Yhdistelmätarjoukset", joita me järjestämme.

A7.2 Peruuttamisoikeuden harjoittamista koskevat ohjeet

A7.3 Peruuttamisoikeus

Sinulla on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä päivästä, kun olet saanut tai osoittasi kolmas osapuoli, joka ei ole rahdinkuljettaja, on saanut tavarat fyysisesti hallintaansa. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi sinun on ilmoitettava meille (GetYourGuide Deutschland GmbH, Sonnenburger Straße 73, 10437 Berliini, Saksa, withdrawal @ getyourguide . com  (Roskapostisuojaus), +49 30 2202 7135) päätöksestäsi peruuttaa sopimus yksiselitteisellä ilmoituksella (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla). Voit käyttää liitteenä olevaa peruuttamislomakkeen mallia, mutta se ei ole pakollinen. Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetät ilmoituksesi peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisen määräajan päättymistä.

A7.4 Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutat tämän sopimuksen, palautamme sinulle kaikki sinulta saamasi maksut, mukaan lukien toimituskustannukset (lukuun ottamatta lisäkustannuksia, jotka johtuvat siitä, että olet valinnut muun toimitustyypin kuin edullisimman tarjoamamme vakiotoimitustyypin), ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluessa päivästä, jona saamme tiedon päätöksestäsi peruuttaa tämä sopimus. Suoritamme palautuksen sillä maksuvälineellä, jota olet käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellet ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että sinulle ei aiheudu palautuksesta kustannuksia. Sinun on lähettävä tavarat takaisin tai luovutettava ne meille ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua päivästä, jona ilmoitat meille peruuttvasi tämän sopimuksen. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetät tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä. Vastaamme tavaroiden palauttamiskustannuksista. Olet vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alenemisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Edellä mainitun lisäksi peruuttamisoikeutesi osalta sovelletaan seuraavaa: Voit käyttää alla olevaa peruuttamislomakkeen mallia peruuttamisilmoituksen tekemiseen, mutta se ei ole pakollista. Voit esimerkiksi ilmoittaa peruuttamisestasi nopeasti ja tehokkaasti alustamme kautta täyttämällä ja lähettämällä lomakkeen osoitteessa Peruuta varaus. Jos käytät alla olevaa mallin peruuttamislomaketta, pyydämme sinua ystävällisesti ilmoittamaan varausnumerosi. Näin meidän on helpompi sovittaa peruuttamisesi sopimukseesi, mutta tämä ei ole pakollista sinulle.

A7.5 Peruuttamislomakkeen malli

(täytä ja palauta tämä lomake vain, jos haluat peruuttaa sopimuksen).

GetYourGuide Deutschland GmbH, Sonnenburger Straße 73, 10437 Berliini, Saksa, withdrawal@getyourguide.com:

  • Ilmoitan/ilmoitamme (*) täten, että peruutan/peruutamme (*) seuraavia tavaroita/tavaroitamme (*) /palveluita/palveluitamme (*)  koskevan myyntisopimukseni/myyntisopimuksemme (*),

  • Tilattu (*) / vastaanotettu (*),

  • Kuluttajan (kuluttajien) nimi/nimet,

  • Kuluttajan (kuluttajien) osoite/osoitteet,

  • Kuluttajan (kuluttajien) allekirjoitus (vain, jos tämä lomake toimitetaan paperilla),

  • Päivämäärä

Tarpeeton poistetaan.

Appendix B

Clauses Applicable Only to Residents of the U.S.

B1 Warranty Disclaimers. TO THE FULLEST EXTENT ALLOWED BY APPLICABLE LAW AND EXCEPT AS EXPRESSLY SET FORTH HEREIN, WE MAKE NO, AND HEREBY SPECIFICALLY DISCLAIM ANY, REPRESENTATIONS OR WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, STATUTORY OR OTHERWISE, REGARDING THE ACTIVITIES AND SERVICES CONTEMPLATED BY THIS AGREEMENT, INCLUDING ANY IMPLIED WARRANTY OF MERCHANTABILITY, OR FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND ANY IMPLIED WARRANTIES ARISING FROM COURSE OF DEALING, COURSE OF PERFORMANCE, OR USAGE OF TRADE. The GYG Platform is provided “as is,” without warranty of any kind, either express or implied. We do not warrant that (i) the GYG Platform will meet all of your requirements or that performance of the GYG Platform will be uninterrupted, virus-free, secure, or error-free, or (ii) the content on the GYG Platform will be complete, accurate, or free from technical defects or changes by unauthorized third parties. We are not responsible for the accuracy or completeness of Supplier-provided data. 

 

B2 Activity-Related Liabilities. 

 

B2.1 Injury Incidents. You (and any other person for whom you made a booking for an Activity (a “Co-Traveller”)) agree and understand that Activities are provided by Suppliers, not by GetYourGuide. Suppliers are independent third parties that are not under the control of GetYourGuide. In the event that you or a Co-Traveller is injured, killed, or suffers a loss during or in connection with an Activity (an “Injury Incident”), you agree to seek compensation directly from the Supplier that provided the Activity, not from GetYourGuide or its affiliates, subsidiaries, distribution partners, or their respective officers, directors, employees and agents (the “GetYourGuide Parties”). 

 

B2.2 Release. YOU, ON BEHALF OF YOURSELF AND ANY CO-TRAVELLERS , HEREBY RELEASE THE GETYOURGUIDE PARTIES TO AND FROM ANY AND ALL CLAIMS, DEMANDS, CAUSES OF ACTION, OBLIGATIONS, DAMAGES, AND LIABILITIES, COSTS AND EXPENSES (INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, ATTORNEYS FEES), WHETHER OR NOT NOW KNOWN, SUSPECTED, OR CLAIMED, RELATING TO ANY INJURY INCIDENT, WHICH YOU EVER HAD, NOW HAVE, OR MAY IN THE FUTURE HAVE. 

 

B2.3 Unknown Claims. California Civil Code section 1542 provides as follows: “A general release does not extend to claims that the creditor or releasing party does not know or suspect to exist in his or her favor at the time of executing the release and that, if known by him or her, would have materially affected his or her settlement with the debtor or released party.” You agree that you have read and understand this language. You specifically and expressly WAIVE any and all rights you may have under California Civil Code section 1542 (or any similar statute) as they relate to the release in this section. You acknowledge and agree that this waiver is an essential and material term of these Terms.

 

B2.4  Covenant. You covenant and agree never to commence, prosecute, or cause, permit, or advise to be commenced or prosecuted against any GetYourGuide Party, any action at law or equity, or other proceedings (including arbitration), based upon any Injury Incident.  If any such prohibited action or proceeding is instituted, these Terms may be pleaded as a full and complete defense thereto.

 

B2.5. Third-Party Beneficiaries. The GetYourGuide Parties are expressly named as third-party beneficiaries to this Section B2. Each of the GetYourGuide Parties has the right to enforce this Section B2 against you as this Section B2 pertains to its respective rights as a third-party beneficiary.

 

B3 Liability Limitations.

 

B3.1 Waivers. TO THE FULLEST EXTENT ALLOWED BY APPLICABLE LAW, WE WILL BE NOT BE LIABLE FOR ANY INDIRECT, SPECIAL, INCIDENTAL, CONSEQUENTIAL, EXEMPLARY OR PUNITIVE DAMAGES, INCLUDING DAMAGES FOR LOST DATA, LOST PROFITS, LOST REVENUE OR COSTS OF PROCUREMENT OF SUBSTITUTE GOODS OR SERVICES, HOWEVER CAUSED AND UNDER ANY THEORY OF LIABILITY, INCLUDING CONTRACT OR TORT (INCLUDING PRODUCTS LIABILITY, STRICT LIABILITY AND NEGLIGENCE), AND WHETHER OR NOT WE WERE OR SHOULD HAVE BEEN AWARE OR ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGE AND NOTWITHSTANDING THE FAILURE OF ESSENTIAL PURPOSE OF ANY REMEDY STATED HEREIN. 

 

B3.2 Maximum. TO THE FULLEST EXTENT ALLOWED BY APPLICABLE LAW, IF GETYOURGUIDE IS HELD LIABLE FOR ANY LOSS OR DAMAGE ARISING OUT OF OR RELATED TO THESE TERMS (INCLUDING YOUR USE OF GETYOURGUIDE’S SERVICES, YOUR PARTICIPATION (OR NON-PARTICIPATION) IN AN ACTIVITY, OR AN INJURY INCIDENT), THEN GETYOURGUIDE’S LIABILITY WILL IN NO EVENT EXCEED, IN THE AGGREGATE, THE GREATER OF (A) THE SUM PAID TO GETYOURGUIDE IN CONNECTION WITH THE ACTIVITY GIVING RISE TO THE CLAIM (IF APPLICABLE), OR (B) TWO HUNDRED DOLLARS (US $200.00).

 

B3.3 Allocation of Risk. THE PARTIES ACKNOWLEDGE AND AGREE THAT THE PROVISIONS IN THIS SECTION B3 REPRESENT A REASONABLE ALLOCATION OF RISK AND THAT THE GETYOURGUIDE WOULD NOT ENTER INTO AN AGREEMENT ABSENT SUCH PROVISIONS. In no event shall we be liable to you for any acts or omissions of any Supplier. 

 

B4 Arbitration. 

Please read this Section B4 carefully, it may affect your rights. This section provides for resolution of most disputes through arbitration instead of court trials.  Arbitration is more informal than a lawsuit in court, uses a neutral arbitrator instead of a judge or jury, and discovery is more limited. Arbitration is final and binding and subject to only very limited review by a court. This Section B4 shall survive termination of your GYG Account.

 

B4.1 Binding Arbitration. This provision is intended to be interpreted broadly to encompass all disputes or claims arising out of or relating to the GYG Platform, our services, these GYG GTC, and your relationship with us (or our subsidiary, parent or affiliate company or companies), whether based in contract, tort, statute, fraud, misrepresentation, or any other legal theory, including the interpretation and scope of this arbitration clause and the arbitrability of a dispute (collectively, “Claims”). All Claims will be resolved by binding arbitration, unless expressly excluded from arbitration as set forth in Section B4.4. 

B4.2 Opt Out. Notwithstanding Section B4.1, you may opt out of binding arbitration by following the Opt-Out Procedure and mailing us a written notice, by the Opt Out Deadline. The opt-out notice must be postmarked no later than 30 calendar days after the earliest of (i) the date you first used the GYG Platform, (ii) the date you first used our services, or (iii) the date of your first transaction with us (“Opt Out Deadline”). 

The written notice must be sent to the following address: GetYourGuide Legal Department, Sonnenburger Straße 71-75, 10437 Berlin, Germany. Any opt-out received after the Opt Out Deadline (allowing three (3) additional days for mailing) will not be valid and you must pursue your claim in arbitration or small claims court.

B4.3 Governing Law for this Clause. The parties agree that these GYG GTC evidence a transaction in interstate commerce and this arbitration provision will be interpreted and enforced in accordance with the U.S. Federal Arbitration Act and federal arbitration law, and not governed by state law.

B4.4 Excluded Claims. The following claims are not subject to binding arbitration and may be litigated in a judicial proceeding in a court of competent jurisdiction (as specified in Section B5): (i) any claim or cause of action alleging actual or threatened infringement, misappropriation, or violation of a party’s copyrights, trademarks, trade secrets, patents, or other intellectual property rights; (ii) any claim or cause of action seeking emergency injunctive relief based on exigent circumstances (e.g., imminent danger of the commission of a crime, hacking, or cyber-attack); or (iii) a request for the remedy of public injunctive relief, where such remedies are permitted and cannot be waived by applicable law. In addition, either of us may take a claim to small claims court, if the claim qualifies for hearing by such a court, subject to the limitations specified in Section B5.

B4.5 Arbitration Process. For all disputes, whether pursued in court or arbitration, you must first send us a written description via a form available at Contact us ⎸GetYourGuide of your claim to allow us an opportunity to resolve the dispute. You may request arbitration if your claim or dispute is not resolved within 60 days of our receipt of the claim. The arbitration of any dispute or claim shall be conducted (i) before one neutral arbitrator, (ii) in English, (iii) under the Arbitration Rules of the International Chamber of Commerce (“ICC Rules”) together with the IBA Rules on the Taking of Evidence in International Commercial Arbitration (1999) (the “IBA Rules”) (where there is inconsistency, the IBA Rules shall prevail, but solely as regards the taking of evidence). Neither party is permitted to make any application pursuant to 28 U.S.C. § 1782. The arbitrator shall be empowered to award only those damages which are permitted in these GYG GTC, subject to any disclaimers or damages and liability limits set forth in these GYG GTC. The award rendered by the arbitrator shall include costs of the arbitration, reasonable attorneys’ fees and reasonable costs for experts and other witnesses. Any arbitration shall be confidential, and neither you nor we may disclose the existence, content, or results of any arbitration, except as may be required by law or for purposes of enforcement of the arbitration award. Judgment on any arbitration award may be entered in any court having proper jurisdiction. For claims under $25,000, the arbitration will not involve any personal appearance by the parties or witnesses but will instead be conducted based solely on written submissions, unless you request an in-person or telephone hearing, or the arbitrator determines that an in-person or telephone appearance is required. Hearings by telephone shall be preferred, unless the arbitrator determines that a party’s right to a fundamentally fair process would be impaired without an in-person hearing. In the case of an in-person hearing, the

hearing shall be conducted in New York, New York, unless otherwise ordered by the arbitrator.

B4.6 Class Action Waiver. YOU AND WE EACH AGREE THAT ANY PROCEEDING, WHETHER IN ARBITRATION OR IN COURT, WILL BE CONDUCTED ONLY ON AN INDIVIDUAL BASIS AND NOT IN A CLASS, CONSOLIDATED OR REPRESENTATIVE ACTION. If a court or arbitrator determines in an action between you and us that this class action waiver is unenforceable, this Section B4 will not apply to you. If you opt out of binding arbitration in accordance with Section B4.2, this class action waiver will not apply to you. Neither you, nor any other consumer, can be a class representative, class member, or otherwise participate in a class, consolidated or representative proceeding without having opted out of binding arbitration in accordance with Section B4.2. 

If any provision of this arbitration agreement is found unenforceable, the unenforceable provision will be severed and the remaining arbitration terms will be enforced.

B5 Governing Law. Except as specified in Section B4.3, these GYG GTC are governed by the laws of the State of New York, without regard to its conflict of laws rules. 

B5 Venue. Any legal suit, action, or proceeding arising out of or related to these GYG GTC or our services (including (i) any proceeding initiated by a User who has opted out of binding arbitration in accordance with Section B4.2, and (ii) any small claims proceeding) shall be subject to the exclusive jurisdiction of the State and Federal Courts located in Kings County, New York. Each party irrevocably consents to the personal jurisdiction of such courts and agrees that it is a convenient forum and that it will not seek to transfer such action or proceeding to any other forum or jurisdiction, under the doctrine of forum non conveniens or otherwise.

B6 Jury Waiver. IF FOR ANY REASON A CLAIM PROCEEDS IN COURT RATHER THAN THROUGH ARBITRATION, YOU AND WE EACH WAIVE ANY RIGHT TO A JURY TRIAL.