Suosittelemamme elämykset kaupungissa Chiatura

Chiatura: Journey Through Time - Päiväretkiseikkailu

1. Chiatura: Journey Through Time - Päiväretkiseikkailu

Tule mukaan unohtumattomalle matkalle Georgian teolliseen menneisyyteen yhden päivän Urbex-kierroksella Chiaturaan ja Katskhi-pilarille Tbilisistä. Seikkailusi alkaa aamulla, kun kuljettaja ja opas tapaavat sinut hotellissasi tai asunnoillasi Tbilisissä. Ensin vierailemme kunnioitusta herättävällä Katskhi-pilarilla, henkeäsalpaavalla 40-metrisellä (130 jalkaa) luonnon kalkkikivimonoliitilla, joka kohoaa Karshuna-joen rotkon yli. Pilarin huipulla on jälleenrakennettu 8. vuosisadan kirkko ja pieni luostari, jonka ainoa asukas on Maxime-niminen munkki. Hän on asunut täällä yksinäisyydessä ja hiljaisuudessa yli 25 vuotta, mikä tekee tästä poikkeuksellisen hengellisen kohteen. Seuraavaksi matkustamme Chiaturaan, 1800-luvun lopulla perustettuun teollisuuskaupunkiin, jolla oli tärkeä rooli Georgian kaivosteollisuudessa. Kaupunki tarjoaa välähdyksen menneestä aikakaudesta ainutlaatuisen ja neuvostoaikaisen köysiratajärjestelmänsä ansiosta, joka on yhä paikallisten käytössä. Tässä kuljetusjärjestelmässä on yli tusina toimivaa köysirataa matkustajille ja kaksi rahtirataa mangaanin kuljetukseen. Köysiradan kokonaispituus on yli 6 000 metriä. Kun tutkimme kaupunkia, löydät kiehtovia esimerkkejä brutalistisesta arkkitehtuurista ja Neuvostoliiton menneisyyden piilotettuja helmiä. Chiatura sijaitsee jyrkkien laaksojen ja syvien rotkojen välissä ja tarjoaa ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen kaupunkitutkimuksesta ja teollisuusperinnöstä kiinnostuneille vierailijoille. Päivän päätteeksi ajamme sinut takaisin Tbilisiin ja jätämme sinut hotellillesi tai asuinpaikallesi. Älä missaa tätä tilaisuutta tutustua Georgian teollisen perinnön piilotettuihin helmiin urbex-kierroksellamme Chiaturaan ja Katskhi-pilariin. Varaa nyt ja tutustu tähän polkujen ulkopuoliseen kohteeseen kanssamme!

Tbilisi: Urbex ja Neuvostoliiton kiertue Tbilisissä

2. Tbilisi: Urbex ja Neuvostoliiton kiertue Tbilisissä

Tutustu sosialistisen arkkitehtuurin silmiinpistävimpiin esimerkkeihin, vieraile kiehtovissa museoissa turistipolun ulkopuolella ja näe, miten neuvostoperintö on yhä osa kaupungin infrastruktuuria ja nykyaikaista elämää. Tbilisissä on yhä suuri määrä neuvostorakennuksia, asuin- ja hallintorakennuksia, jotka ovat levittäytyneet eri puolille kaupunkia, poispäin historiallisesta matkailukeskuksesta. Näet upeita esimerkkejä kunnostetuista betonijättiläisistä sekä rapistuvasta brutalismista, muun muassa entisen tieministeriön, Skybridge-talojen, Georgian kronikka -monumentin ja monia muita piilotettuja helmiä. Tämä kierros sopii erinomaisesti urbexin ystäville, valokuvaajille, modernin historian ystäville ja kaikille, jotka haluavat nähdä erilaisen, ei-turistisen osan Tbilisistä.

Tbilisi: Yksityinen kiertoajelu Neuvostoliiton Chiaturaan & Katskin pylvääseen.

3. Tbilisi: Yksityinen kiertoajelu Neuvostoliiton Chiaturaan & Katskin pylvääseen.

Jos olet kiinnostunut Neuvostoliiton historiasta ja arkkitehtuurista, Chiatura odottaa sinua. Chiaturaa hallitsevat neuvostoaikaisten köysiratojen laajasta verkostosta tunnetut neuvostotyyliset kerrostalot. Vieraile menneisyyden haamujen luona Georgian köysiratakaupungissa. Saavut Chiaturaan klo 12.10 ja tutustut kiehtovaan Mgvimevin luostariin, joka on toimiva nunnaluostari ja kirkko, joka on upotettu kalliojyrkänteen kylkeen. Siellä on kauniita kivikaiverruksia, lasilaatikko, jossa on esillä kolme ihmiskalloa ja muita pyhäinjäännöksiä, sekä pieni kappeli, jossa on kauniita freskoja ja puinen ikonimaalaus. Portaiden kiipeäminen kestää noin 15 minuuttia. Mgvimevin luostarin jälkeen siirryt paikalliseen paikkaan, jossa nautit herkullisen lounaan. Seuraava paikka on Katskin pylväs. Suuri kirkko, jossa uskaliaat munkit kiipeävät lähemmäs Jumalaa. Katskhi-pylväs (Katskhi Pillar) on yli 40 metriä korkea kalkkikivipylväs, jonka päällä on ortodoksiluostari, joka on rakennettu 6-8. vuosisadalla. Ja tämän retken viimeinen kohde on köysirata. Nouset köysiradalla vanhaan neuvostoliittolaiseen pioneeripalatsiin, nautit upeista näkymistä ja tunnet neuvostohenkeä. Tutustuttuasi kaikkiin historiallisiin paikkoihin palaat takaisin Tbilisiin ja päätät kierroksen klo 21:00.

Chiatura: Neuvostoliiton köysiradat kokopäiväretki

4. Chiatura: Neuvostoliiton köysiradat kokopäiväretki

Tutustu Georgian toiseen puoleen tällä kokopäiväretkellä Chiaturaan. Valitse vaihtoehtoinen reitti pois turistikohteista, joka johtaa Imeretin alueelle kaivoksistaan tunnetun Sachkheren kautta. Chiatura oli aikoinaan maailman johtava mangaanin tuottaja, ja neuvostoliittolaiset uskoivat teollisuuskaupungin valoisaan tulevaisuuteen - he loivat laajan köysiratajärjestelmän, joka yhdisti kaivosvuoret asuinalueisiin. Vielä nytkin, kun suurin osa kaivoksista on suljettu ja ihmiset lähtevät kaupungista, se pitää hallussaan maailmanennätystä suurimmassa määrässä julkiseen liikenteeseen tarkoitettuja köysiratoja. Lähde ajelulle yhdellä niin sanotuista rauta-arkuista, kuten paikalliset kutsuvat köysiratoja, ja tutustu hylättyihin taloihin, upeaan teatteriin, jossa on Stalinille omistettu muistomerkki, sekä kallioon kätketyn luostarin ankaraan kauneuteen.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Chiatura

Chiatura

Chiatura: Koe enemmän

Näytä kaikki

Chiatura: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Chiatura? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.