Colosseum
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Hanki lippusi nyt

Colosseum: Varaa liput ja kierrokset

Colosseum: Kaikki retket ja aktiviteetit

Rooma: huippunähtävyydet

Kaikki 1342 lippua ja kierrosta

Colosseumin historia

Rooma on ainutlaatuinen kaupunki, jossa vanha ja uusi elävät keskenään sulassa sovussa. Älä lähde Roomasta, ennen kuin olet vieraillut Colosseumilla. Mitä lähemmäksi tätä upeaa rakennelmaa menet, sitä enemmän ällistyt sen kokoa ja mahtia. Astu sisään ja matkusta vuosituhansia ajassa taaksepäin.

Milloin Colosseum rakennettiin?

Milloin Colosseum rakennettiin?

Keisarien Vespasianuksen ja Tituksen aloittama rakennusurakka valmistui Tituksen aikakaudella vuonna 80. Colosseumin valmistumista juhlittiin sadan päivän ajan seremonioilla sekä urheillen.

Gladiaattoreita ja urheilun urotekoja

Gladiaattoreita ja urheilun urotekoja

Colosseum suunniteltiin muinaisia urheilulajeja, kuten gladiaattoreiden ja villipetojen välisiä taisteluita varten. Puoliympyrän muotoiselle areenalle mahtui jopa 50 000 katsojaa.

Hauskoja faktoja

Hauskoja faktoja

Viimeiset gladiaattoritaistelut pidettiin tässä maailman suurimmassa amfiteatterissa vuonna 435. Pääsymaksua ei ollut ja areenan täyttyessä ihmiset saattoivat seurata meritaisteluesityksiä.

Kuinka Colosseum on säilynyt

Kuinka Colosseum on säilynyt

Colosseum rakennettiin aikaisimmista roomalaisista amfiteattereista poiketen kestämään. Perustukset valettiin betonista, pylväskaaret tehtiin travertiinista ja täyte tuffista sekä tiilistä.

Kulissien takana

Kulissien takana

Vaikka maanjäristykset ovat jättäneet jälkensä rakennukseen, Colosseum on silti suurimmaksi osaksi pystyssä. Kierros tällä arkkitehtonisella ihmeellä, joka kulkee muinaisten gladiaattorien jalanjäljissä, on taatusti kokemisen arvoinen.

Sisäpiirin vinkkimme

Pääsymaksu

Colosseum on avoinna klo 8.30 alkaen ja sulkeutuu tunti ennen auringonlaskua. Voit varata verkosta etukäteen lipun, jolla pääset alueen kaikille kolmelle monumentille: Colosseumille, Forum Romanumille, ja Palatium-kukkulalle.

Kierrokset

Suosittelemme, että varaat paikan pienryhmäkierrokselle, jolla voit tutustua Colosseumiin tarkemmin. Asiantunteva opas kertoo sinulle kaiken muinaisen Rooman historiasta, arkkitehtuurista ja urheilusta. Lisäksi voit kuulla kierroksella mielenkiintoisia Colosseum-faktoja, jotka herättävät rakennuksen eloon. Voit lisätä opastetun kierroksen etapeiksi myös Forum Romanumin tai Palatium-kukkulan ja halutessasi ohittaa jonot nähtävyyksillä. Forum Romanum ja Palatium-kukkula.

Reittiohjeet

Colosseo-asema sijaitsee Rooman sinisellä metrolinjalla, kaksi pysäkkiä Terministä. Poistuttuasi asemalta et voit olla huomaamatta Colosseumia.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Auki kaikkina viikonpäivinä, ympäri vuoden klo 8.30-18.15. Suljettu 25. joulukuuta sekä 1. tammikuuta.
 • Hinta
  Peruspääsylippu maksaa 12 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, opas on suositeltava.
 • Kuinka päästä perille
  Colosseo-metroasema. Colosseum sijaitsee heti aseman uloskäynnin läheisyydessä.
 • Lisävinkkejä
  Voit välttää jonot, jos vierailet Colosseumilla aamulla.
  Colosseumissa ei ole kattoa, joten älä unohda aurinkovoidetta.

Colosseum : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.4 / 5
perustuen 85 113 arvosteluun

Kuski tuli hakemaan meidät hotellin alaovelta ja lähdimme ajamaan kohti aavikkoa. Aavikkoajelun jälkeen lähdimme kohti Al Khayma-leiriä, jossa pääsimme ratsastamaan kameleilla. Leirillä saimme maistaa arabialaista kahvia ja makeisia. Tämän jälkeen saimme vapaasti käydä polttamassa shishaa ja ottamassa henna-tatuointeja, minkä jälkeen söimme herkullisen aterian. Kaikki, mitä varausvaiheessa luvattiin, toteutettiin. Suosittelen ehdottomasti tätä kokemusta kaikille, tämä todella on hintansa väärtti. Lisäksi kuski oli hauska ja mukava, ja hän piti huolen, että meille jäi omiin puhelimiin rutkasti kuvia päivän kulusta.

Eräily good your with mitä of details of an ancient Rome. The Guide says you have to be at the meeting place 30 min earlier than the beginning nyt really you didnt. Just 10 min is guite enough. Thats if your flight is late and you are thinking are you gonna make it. Yeas you do!

Rooma: Jonon ohi Colosseumiin ja opastettu kierros Arvostelija:

Selkeä, sopivan pituinen retki, joka antoi paljon tietoa Colosseumista, Forum Romanumista ja Palatinuksen kukkulasta. Suosittelen lämpimästi opastettua retkeä.

Loistava idea varata "fast-track-liput". Arvostan, että jää aikaa muuhunkin kuin jonottamiseen. Ohjeiden avulla oli helppo löytää oikea paikka sisäämenoon.

Kierros oli hyvä, sopiva yleiskatsaus Colosseumiin, Palatinuksen kukkulalle ja Forum Romanumiin. Reipas eteneminen, eikä tarvinnut jonottaa.