Colosseum
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Hanki lippusi nyt

Colosseum: Varaa liput ja kierrokset

Colosseum: Kaikki retket ja aktiviteetit

Rooma: huippunähtävyydet

Kaikki 1414 lippua ja kierrosta

Colosseumin historia

Rooma on ainutlaatuinen kaupunki, jossa vanha ja uusi elävät keskenään sulassa sovussa. Älä lähde Roomasta, ennen kuin olet vieraillut Colosseumilla. Mitä lähemmäksi tätä upeaa rakennelmaa menet, sitä enemmän ällistyt sen kokoa ja mahtia. Astu sisään ja matkusta vuosituhansia ajassa taaksepäin.

Milloin Colosseum rakennettiin?

Milloin Colosseum rakennettiin?

Keisarien Vespasianuksen ja Tituksen aloittama rakennusurakka valmistui Tituksen aikakaudella vuonna 80. Colosseumin valmistumista juhlittiin sadan päivän ajan seremonioilla sekä urheillen.

Gladiaattoreita ja urheilun urotekoja

Gladiaattoreita ja urheilun urotekoja

Colosseum suunniteltiin muinaisia urheilulajeja, kuten gladiaattoreiden ja villipetojen välisiä taisteluita varten. Puoliympyrän muotoiselle areenalle mahtui jopa 50 000 katsojaa.

Hauskoja faktoja

Hauskoja faktoja

Viimeiset gladiaattoritaistelut pidettiin tässä maailman suurimmassa amfiteatterissa vuonna 435. Pääsymaksua ei ollut ja areenan täyttyessä ihmiset saattoivat seurata meritaisteluesityksiä.

Kuinka Colosseum on säilynyt

Kuinka Colosseum on säilynyt

Colosseum rakennettiin aikaisimmista roomalaisista amfiteattereista poiketen kestämään. Perustukset valettiin betonista, pylväskaaret tehtiin travertiinista ja täyte tuffista sekä tiilistä.

Kulissien takana

Kulissien takana

Vaikka maanjäristykset ovat jättäneet jälkensä rakennukseen, Colosseum on silti suurimmaksi osaksi pystyssä. Kierros tällä arkkitehtonisella ihmeellä, joka kulkee muinaisten gladiaattorien jalanjäljissä, on taatusti kokemisen arvoinen.

Sisäpiirin vinkkimme

Pääsymaksu

Colosseum on avoinna klo 8.30 alkaen ja sulkeutuu tunti ennen auringonlaskua. Voit varata verkosta etukäteen lipun, jolla pääset alueen kaikille kolmelle monumentille: Colosseumille, Forum Romanumille, ja Palatium-kukkulalle.

Kierrokset

Suosittelemme, että varaat paikan pienryhmäkierrokselle, jolla voit tutustua Colosseumiin tarkemmin. Asiantunteva opas kertoo sinulle kaiken muinaisen Rooman historiasta, arkkitehtuurista ja urheilusta. Lisäksi voit kuulla kierroksella mielenkiintoisia Colosseum-faktoja, jotka herättävät rakennuksen eloon. Voit lisätä opastetun kierroksen etapeiksi myös Forum Romanumin tai Palatium-kukkulan ja halutessasi ohittaa jonot nähtävyyksillä. Forum Romanum ja Palatium-kukkula.

Reittiohjeet

Colosseo-asema sijaitsee Rooman sinisellä metrolinjalla, kaksi pysäkkiä Terministä. Poistuttuasi asemalta et voit olla huomaamatta Colosseumia.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Auki kaikkina viikonpäivinä, ympäri vuoden klo 8.30-18.15. Suljettu 25. joulukuuta sekä 1. tammikuuta.
 • Hinta
  Peruspääsylippu maksaa 12 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, opas on suositeltava.
 • Kuinka päästä perille
  Colosseo-metroasema. Colosseum sijaitsee heti aseman uloskäynnin läheisyydessä.
 • Lisävinkkejä
  Voit välttää jonot, jos vierailet Colosseumilla aamulla.
  Colosseumissa ei ole kattoa, joten älä unohda aurinkovoidetta.

Colosseum : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.5 / 5
perustuen 79 697 arvosteluun

Opas puhui selkeästi ja rauhallisesti sekä valokuvaukseen oli aikaa

Opas puhui rauhallisesti ja selkeästi. Kierros eteni sopivaa vauhtia, valokuvaukseen oli varattu riittävästi aikaa. Opas huolehti ryhmän jäsenistä. Pääsimme jonon ohi sukkelasti. Kokoontumispaikka olisi hyvä kertoa tarkemmin esim. Palatinon pääsisäänkäyntiä vastapäätä kadun toisella puolen. Se että Colosseo oli viimeisenä kierroksella oli hyvä, koska halutessa kohteeseen voi jäädä tutustumaan vielä itsenäisesti.

Erinomainen opas Joe kruunasi esittelyn.

Otimme lapsen kanssa tunnin setin, jossa käytiin läpi Colosseumin ja Rooman vaiheita ja Gladiaattorien elämää. Tunti oli tiivis ja sopiva mittainen setti lapsen kanssa. Suosittelen, kohde on ehdottomasti vielä enemmän kuin legendaarinen maineensa. Oppaalle 5/5. Huomioikaa tapaamispaikka, jossa pitää olla vähintään 30 min ennen kierroksen alkamisaikaa.

Rooma: Jonon ohi Colosseumiin ja gladiaattoriareenalle Arvostelija:

Hyvin toimi! Jonojen välttäminen oli tärkeää.

Hyvin toimi! Kohtaamispaikka olisi voinut olla vaikka 50metriä syrjemmässä, oli aika tungoksellinen kohtaamispaikka. Oli mukava kuulla oppaalta kohteesta, mutta puolet opastuksesta oli muuta asiaa asian vierestä ja jatkuvaa vitsailua. Tärkeintä tässä itselleni oli, että ei tarvinnut jonottaa.

Erinomainen opastus, erinomainen opas, suosittelen ehdottomasti.

Colosseum ja lähialueet sekä Rooman valtakunnan sosiaali-, talous- ja kulttuurihistoria avautuivat lukuisista uusista näkökulmista asiantuntevan oppaan avulla. Opas huomioi taitavasti kaikkien ryhmän jäsenten lähtökohdat ja tarpeet.

Rooma: Colosseum, Palatium & Forum Romanum -kierros Arvostelija:

Big Bus pysäkin löytäminen oli työläistä

Tuntui, että Big Bus Hop-On ja Hop-Off pysäkkejä oli vaikeata löytää. Muut saman kaltaiset bussit kulkivat useammin. Big Bussilla oli silloin poikkeus reittikin. Vatikaanissa nähtiin vain Oikeustalo, ei muuta ja se oli pettymys.

Rooma: Hop-On Hop-Off -nähtävyysbussikierros Arvostelija: