Dresden
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Dresden

Dresden: Kaikki retket ja aktiviteetit

Dresden: huippunähtävyydet

Dresdenin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Taidemuseoista, jokimaisemista ja barokkiarkkitehtuurista tunnettu Dresden on pysähtymisen arvoinen kohde kaikille Euroopassa matkustaville. Tässä muutama vinkki kaupunkiin, jossa riittää uskomattoman paljon nähtävää ja koettavaa.

Semperoper

Semperoper

Tämä upea oopperatalo ja konserttisali ei petä. Rakennuksen renessanssiarkkitehtuuri ja upeat sisätilat tekevät siitä kohteen, joka jokaisen Dresdenissä vierailevan tulisi nähdä.

Frauenkirche

Frauenkirche

Tämän historiallisen kirkon kupoli on ällistyttävä näky. Kirkon 67 metrin korkeudella sijaitsevalta näköalatasanteelta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja sen yli.

Pillnitzin linna

Pillnitzin linna

Matkusta ajassa taaksepäin Saksin hovin aikaan historiallisessa linnassa. Puvustetut ja eläytyvät kierrosoppaat ja samppanjavastaanotto tekevät tämän linnan kierroksesta ainutlaatuisen.

Blaues Wunder -silta

Blaues Wunder -silta

Sininen ihme -silta oli aikansa arkkitehtoninen ihme, joka kätkeytyy urbaanien legendojen ja toisen maailmansodan historian muodostaman salaisuuksien verhon taakse.

Zwinger

Zwinger

Tämä kaunis itä-saksalainen palatsi on upea näky. Muista vierailla Zwingerin galleriassa ihaillaksesi taiteen mestariteoksia.

Dresdenin linna

Dresdenin linna

Tämä linna on yksi Dresdenin vanhimmista rakennuksista. Entisenä kuninkaallisena asuinpaikkanakin toimineen linnan arkkitehtuurissa voi nähdä barokin ja uusrenessanssin tyyliä.

Gemäldegalerie Alte Meister
Valokuva: Allie_Caulfield @flickr (CC BY 2.0)

Gemäldegalerie Alte Meister

Euroopan parhaisiin taidegallerioihin lukeutuvassa Gemäldegaleriessa on esiillä lukuisia merkittäviä teoksia 1400-luvulta alkaen aina 1700-luvulle saakka.

Asisi Panometer Dresden

Vuonna 2006 entiseen kaasusäiliöön rakennetulla modernilla nähtävyydellä voi tutustua mielenkiintoisessa näyttelyssä vuoden 1756 Dresdeniin.

Moritzburgin linna

Moritzburgin linna

Mikäli haluat nauttia raikkaasta ulkoilmasta, suuntaa päiväretkelle saksikuninkaiden suosimalle entiselle metsästysalueelle, jossa tämä upea barokkipalatsi sijaitsee.

Kreuzkirche

Kreuzkirche

Näyttävä Kreuzkirche eli Pyhän ristin kirkko on Saksin suurin kirkko. Kirkko tunnetaan myös sen Dresdner Kreuzchor -poikakuorosta, sekä merkittävänä konserttisalina.

Suunnittele käyntisi paikassa Dresden

Matkan kesto

Dresdenissä viihtyy helposti viikon ilman, että tekeminen loppuu kesken. Mikäli Dresden on laajemman Euroopan matkasi välietappi, voit tutustua merkittäviin nähtävyyksiin kolmessa päivässä.

Kuinka Dresdeniin pääsee?

Kulkeminen Dresden-Klotzschen lentokentältä kaupunkiin on helppoa. Kaupunkiin kulkee säännöllisesti busseja sekä S-Bahn-junan linja S2. Kaupunkiin pääsee helposti myös muualta Saksasta, kuten Berliinistä, Frankfurista ja Münchenistä, sekä Prahasta, Budapestistä ja Wroclawista.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Keväällä kaupungissa on vähemmän turisteja, lämpötilat ovat miellyttäviä ja päivät pitkiä. Myös joulun aikaan matkustamista voi suositella upeiden joulutorien ansiosta.

Tekemistä: Dresden

Huippunähtävyydet kohteessa Dresden

Kaupungit: Saksa

Dresden: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Dresden? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.