Dubai
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Dubai

Dubai: Kaikki retket ja aktiviteetit

Dubai: huippunähtävyydet

10 nähtävyyttä Dubaissa, joita ei kannata jättää väliin

Dubain kunnianhimoiset ja luovat rakennusprojektit ovat nostaneet sen nopeasti maailman huippukaupunkien joukkoon. Tässä lista aavikkokaupungin parhaimmista nähtävyyksistä.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

829,8 metriä korkea Burj Khalifa on maailman korkein rakennus. Vieraile 124. kerroksen näköalatasanteella ja katsele painovoimaa uhkaavia maisemia.

Dubain suihkulähteet

Dubain suihkulähteet

Dubai Fountains -suihkulähteen takana on sama tiimi, joka on suunnitellut myös Las Vegasin Bellagio-suihkulähteet. Istahda läheiseen kahvilaan ja ihaile upeaa suihkulähdeshow'ta.

Burj Al-Arab

Burj Al-Arab

Dubain Burj Al-Arab on maailman korkein hotelli. Mikäli sinulla ei ole varaa 15 000 dollarin luksussviittiin, voit käydä esimerkiksi herkuttelemassa vedenalaisessa ravintolassa mereneläinten ympäröimänä!

Palmusaaret

Palmusaaret

Rannikolla sijaitsevilta palmunmuotoisilta saarilta löytyvät Palm Jumeirahin luksushuvilat ja vesipuisto. Saarista suuremman, Palm Jebel Alin rakennusurakka on vielä keskeneräinen.

The World Dubai

The World Dubai

2,5 kilometriä rannikolta sijaitseva The World Dubai on keinotekoinen maailman kartan muotoinen saaristo. Nämä 300 minisaarta ovat yksityissijoittajien henkilökohtaisessa käytössä.

Jumeirahin ranta

Jumeirahin ranta

Aurinko hellii Dubaissa vierailevia lämpimästi. Suuntaa Jumeirahin rannalle, joka on kaupungin paras ranta. Sen hotellit muodostavat jokaiselle Dubain vierailijalle hyvän tukikohdan, josta tehdä päiväretkiä muihin kaupunginosiin.

Dubainlahti

Dubainlahti

Lahti jakaa Dubain kahteen kaupunkiin, pohjoiseen Deiraan ja eteläiseen Bur Dubaihin. Vieraile dhowsatamassa, jossa jotkin kalastusdhowit ovat olleet ankkuroituneena yli sadan vuoden ajan.

Dubai Museum -museo

Dubai Museum -museo

Dubain museo sijaitsee 1700-luvulta peräisin olevassa Al-Fahidin linnoituksessa. Tutustu Emiraattien öljybuumin vaikutuksiin ja tutustu perinteisiin kansansoittimiin.

Dubai Mall -ostoskeskus

Dubai Mall -ostoskeskus

Luksuskaupungin Dubai Mall -ostoskeskus on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Sisältä voit löytää muun muassa sisäänkäynnin Burj Dubaihin, luisteluradan, pelikeskuksen sekä elokuvateatterin.

Dubain venesatama

Dubain venesatama

Kolmen kilometrin leveydelle levittäytyvä Dubain venesatama on valmistuttuaan maailman suurin keinotekoinen venesatama, joka palvelee yli 12 000 asukkaan ja turistin tarpeita.

Suunnittele käyntisi paikassa Dubai

Kuinka monta päivää Dubaissa kannattaa viettää?

Dubain merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä 3-4 päivässä, jollet ole erityinen arkkitehtuurin ystävä. Suunnittele etukäteen kohteet, jotka haluat nähdä. Pidä mielessä, että toukokuusta syyskuuhun lämpötila Dubaissa nousee hyvin korkealle.

Missä Dubaissa kannatta majoittua?

Kaupungissa on useita vaikuttavia luksushotelleja. Dubaissa on vaihtoehtoja myös tiukemman budjetin matkustajille. Tee illallisvaraus Burj Al-Arabin ravintolaan tai pistäydy iltapäiväcocktaililla The Address Downtown Dubai -hotellilla ja ihaile upeaa Burj Khalifaa.

Pidä kulttuurierot mielessäsi

Ensimmäistä kertaa Dubaissa vierailevan matkustajan mielestä kaupungin ja kulttuurin säännöt saattavat tuntua eriskummallisilta. Pukeudu konservatiivisesti ja peitä olkapääsi. Julkisia hellyydenosoituksia ei Dubaissa katsota hyvällä, eikä alkoholia saa nauttia muualla kuin sitä varten tarkoitetuissa baareissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Arabia
 • Rahayksikkö
  AED
 • Aikavyöhyke
  UTC (+04:00)
 • Maakoodi
  +971
 • Paras aika vierailla
  Dubaissa kannattaa vierailla keväällä tai syksyllä, jolloin lämpötilat ovat mielyttävällä tasolla.

Tekemistä: Dubai

Huippunähtävyydet kohteessa Dubai

Kaupungit: Arabiemiirikunnat

Dubai: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Dubai? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Dubai : Mitä vierailijat sanovat

Mukava ja toimiva aamupäivä sekä lasten että aikuisten makuun!

Reissu varattiin netistä ja kaikki toimi näppärästi mobiililippujen avulla. Kuski tuli hakemaan meidät ajallaan hotellilta - varmisti tulonsa vielä noin tunti ennen Whatsapp-viestillä. Matka aavikolle (Dubain keskustasta) oli sopivan lyhyt, kuskilla on mukana kylmää vettä ja pysähdyspaikalla saa mehua. Kameliratsastus ei kestä kauaa, mutta on ihan riittävä. Pikku vinkki: Jos teille tullaan laittamaan pysähdyspaikalla huivit päähän, niin ne eivät kuulu reissu hintaan... tingin ja pulitin vain n. 12 euroa (4 huivia) ja kameliratsastuskuvat ovat niiden ansiosta kyllä erityisen kivat. Kuski oli taitava ja dyyniajelu oli vauhdikas, jännittävä ja iloinen kokemus. Hiekkalautailua olisi saanut jatkaa varmasti pidempäänkin, jos kunto olisi kestänyt kiivetä useamman kerran dyyniä laudan kanssa ylös :) Teimme reissun noin kolmessa ja puolessa tunnissa ja aikaa jäi iltapäivä vielä muille kuvioille. Meillä mukana oli 8- ja 9-vuotiaat lapset, jotka tykkäsivät reissusta kovasti. Suosittelen!!

Vauhdikas, jännittävä ja hauska seikkailu.

Kuljettajamme Imram ei säälinyt autoaan eikä kuljetettaviaan, vaan antoi kaikkensa meidän viihdyttämiseksi hiekkadyyneillä. Siihen kuului myös opastus hiekkalautailun alkeisiin, joka näytti olevan meidän suomalaisten helppo omaksua. Näin jälkikäteen kuvia katsellessa, voi todeta, että Imram onnistui mainiosti myös kuvaajana. Safarin oheisohjelma maistui pakkopullalta, jolla tarjotaan enemmänkin paikallisille turismiin liittyvän elannon mahdollisuus. Kuitenkin kaikki toimi ennakkotietojen mukaisesti. Erikoinen ja upea kokemus, jota voi suositella. Thank you Imram for offering this tremendous experience. All the best for the new year 2018!

Aavikkosafari oli Dubai-viikon kohokohta!

Päivä oli kokonaisuudessaan todella kiva! Dyyneillä ajellessa olisi tullut todella huono olo, jos ei olisi ottanut matkapahoinvointilääkettä. Tanssiesitykset olivat mielenkiintoisia ja ruoka oli hyvää, länsimaalaisille suunnattua paikallista ruokaa. Kuskilme Ilyas oli huomaavainen ja mukava. Hän antoi meille viltit illalla, kun tuli kylmä, ja autossa kysyi, onko paha olo, tai mitä musiikkia haluamme kuunnella.

Kokonaisuus ja hinta-laatusuhde oli kohdallaan.

Kuskimme Arif oli erittäin mukava ja sosiaalinen ihminen. Kyydissä oli turvallista ja olimme kokoajan tietoisia siitä mitä tapahtuu. Elämyksellistä oli käydä ensimmäistä kertaa elämässä aavikolla. Ruokailu oli hyvin jörjestetty ja herkullista, myös paikallista ruokaa. :)

Hienot maisemat, mutta etenkin ilta-aikaan pitkä jonotusaika

Myöhästyimme opastetun ryhmän lähdöstä (paikalla piti olla 19.30, kierros alkoi 20.00 jolloin olimme paikalla) emmekä päässeet enää mukaan. Onnistunut kokemus kuitenkin pitkistä jonoista huolimatta (yhden jomon alussa sai ohitettua ennakkolipulla).

Dubai Burj Khalifan pääsylippu: 124. ja 125. kerros Arvostelija: Anonyymi, 23.01.2018