Dublin
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Dublin

Dublin: Kaikki retket ja aktiviteetit

Dublin: huippunähtävyydet

Dublinin top 10 aktiviteetit ja nähtävyydet

Dublinin vastoinkäymisiä täynnä oleva historia on kenties tehnyt siitä runoilijoiden, näytelmäkirjailijoiden ja muusikkojen keskuudessa suositun kaupungin. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit tutustua eloisan kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin!

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse -panimonäyttelyssä voit tutustua tämän mustan kullan historiaan ja panimomenetelmiin. Kyllä, kierrokseen sisältyy ilmainen tuopillinen!

Dublin Zoo

Dublin Zoo

Dublinin eläintarhassa on niin suuria kuin pieniäkin eläimiä koko maailmasta. Päivittäiset ruokintaesitykset ja eläintenhoitajien esitelmät tekevät siitä mielenkiintoisen paikan myös aikuisille!

National Gallery of Ireland

National Gallery of Ireland

Irlannin kansallisgalleriassa on vaikuttava kokoelma maalauksia Euroopasta ja Yhdysvalloista, mutta museon irlantilaiset mestariteokset ovat sen todellinen vetonaula. Ei pääsymaksua!

Phoenix Park -puisto

Phoenix Park -puisto

Phoenix Park on yksi Euroopan suurimmista aidatuista puistoista. Puistossa on useita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Dublin Zoo, Wellington-monumentti ja Magazine Fort -linnoitus.

Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol

Pääsiäiskapinan johtajat teloitettiin Kilmainhamissa. Irish Bastille -irlantilaislinnoituksessa vierailemista suositellaan niille, jotka ovat kiinnostuneet maan itsenäisyystaistelun historiasta!

Christ Church -katedraali

Christ Church -katedraali

Christ Church -katedraali on vierailemisen arvoinen kohde kaikkina viikonpäivinä, mutta keskiviikkoisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin voit kuunnella iltajumalanpalveluksessa upeaa kuorolaulua.

Dublin Castle -linna

Dublin Castle -linna

Eri aikakausilta peräisin olevat rakennelman muodostavat tämän erikoisen linnan. Linnan puutarhassa sijaitsi ennen Dubh Linn -allas, jonka mukaan kaupunki nimettiin!

Croke Park
Valokuva: zoonabar @Flickr (CC BY 2.0)

Croke Park

Hurling, gaelilainen jalkapallo ja rugby. Irlannista löytyy urheilulajeja, joita muissa maissa ei ole. Hanki Croke Park -lippu ja sytytä urheilukipinäsi!

Aviva Stadium
Valokuva: Sean MacEntee @Flickr (CC BY 2.0)

Aviva Stadium

Croke Park ei ole ainoa merkittävä urheilustadion. Virtaviivaisella [Aviva Stadiumilla(/aviva-stadium-l3551/) pelataan suurin osa Irlannin rugby- ja jalkapallomaajoukkueen otteluista.

National Museum of Ireland -museo
Valokuva: Larry Koester @Flickr (CC BY 2.0)

National Museum of Ireland -museo

Kansallismuseossa voit tutustua sekä suoruumiisiin, pronssikauden kultaan, aseisiin että itsenäistymiseen. Museo tarjoaa varsin perinpohjaisen tietopaketin Irlannista.

Suunnittele käyntisi paikassa Dublin

Paras aika vierailulle

Irlanti ei ole hyvästä säästä tunnettu kohde. Parhaat säät ajoittuvat kesän loppuun, suunnilleen syyskuun alkuosaan. Mikäli haluat laittaa päähäsi hauskan lakin ja kitata Guinnessia, suuntaa kaupunkiin 17. maaliskuuta, jolloin vietetään Pyhän Patrickin päivää.

Dublinissa liikkuminen

Irlantilaiset tunnetaan heidän ainutlaatuisesta huumorintajustaan, jonka huomaa Dublinin julkisen liikenteen verkostossa! Kaupungissa on kaksi yhdistymätöntä raitiovaunulinjaa, ja suurin osa junista kulkee kaupungin laitamilla. Bussiverkosto on laaja, mutta voi vaikuttaa monimutkaiselta (katsasta lisätiedot osoitteesta dublinbus.ie). Onneksi suurin osa merkittävistä nähtävyyksistä sijaitsee kaupungin keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan!

Montako päivää varata Dublinia varten?

Dublinin päänähtävyydet voi nähdä päivässä tai kahdessa, mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaupunki on täynnä mielenkiintoisia museoita, jännittäviä musiikki- ja urheilutapahtumia sekä viekoittelevia moderneja ravintoloita. Viikon aikana ehdit tutustua kaupungin parhaisiin salaisuuksiin!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +353
 • Paras aika vierailla
  Sää on parhaimmillaan syyskuussa, mutta juhlakausi on maaliskuun puolivälissä, jolloin juhlitaan Pyhän Patrickin päivää.

Tekemistä: Dublin

Huippunähtävyydet kohteessa Dublin

Kaupungit: Irlanti

Dublin: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Dublin? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Dublin : Mitä vierailijat sanovat

Retki antoi, mitä lupasi hauskan oppaan johdolla!

Opas oli huikea. Harmi vain, ettei englannin kielen taitoni riittänyt ymmärtämään kaikkea. Näimme hienosti kaiken sen, mitä pitikin. Bussikuski taas oli toista luokkaa (italialainen): ei osannut käyttää ilmastointia; ikkunat välillä täysin huurussa, välillä bussissa oli kuuma, välillä kylmä. Sopivaa ei pitkällä menomatkalla kertaakaan. Paluussa onnistui. Pahinta oli, että kuski juttelun lisäksi räpläsi liian usein kännykkänsä, joka oli ikkunassa kiinni.

Dublin: Moherin kalliot, Galway Bay ja Burrenin rantatie Arvostelija: Marja-Liisa, 07.09.2018

Erinomainen elämys täynnä upeita maisemia ja loistavia nippelitietoja!

Matka oli kertakaikkisen upea! Maisemat ja nähtävyydet olivat upeita! Matkan kohokohta oli ehdottomasti kallioilla vierailu. Retken opas (Daniel ja George) oli paras, mitä meillä on koskaan ollut. Hänellä oli loistava huumorintaju ja hän kertoi hyviä, hauskoja pieniä vitsejä ja faktoja matkan aikana ja paluumatkalla soitti jopa kitaraa ja lauloi! SUOSITTELEN!

Todella hyvä koko päivän retki upeilla maisemilla

Aivan loistava koko päivän retki. Bussin kuljettaja ja samalla retken guide osasi kertoa hyvin irlannin historiasta matkan edetessä. Retken huipennus oli cliffs of moher,todella upee paikka. Vahvasti suosittelen tätä retkeä. Ehkä pienenä miinuksena että lounastauko oli hyvin hätäinen. Muuten kaikki sujui aivan loistavasti.

Cliffs of Moher – koko päivän kierros Dublinista Arvostelija: Anonyymi, 28.09.2017

Hieno päivämatka, saa rahalle vastinetta

Opas ja kuski ( Julia & John ) vetivät reissun erittäin ammattitaitoisesti. Varsinkin Julia osasi kertoa paljon mielenkinntoisia asioita kohteisiin liittyen ja vähän muuhunkin. Suosittelen, ei mennyt päivä hukkaan.

Mahtava vierailukohde joka avasi viskin valmistuksen salat.

Hienosti toteutettu vierailukohde, missä sai hyvän tuntuman viskin valmistukseen ja historiaan. Vertaileva maistelu kierroksen lopussa kruunasi vierailun. Hinta-laatusuhde kohdillaan. Vannoutunut Jamesonin ystävä.