Dubrovnik

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Dubrovnik

Dubrovnikin top 10 -nähtävyydet

Kobaltinsinisen meren taustoittaman Dubrovnikin vanhat muurit ovat suojelleet kaupungin arkkitehtonisia aarteita vuosisatojen ajan. Nähtyäsi tämän Adrianmeren timantin vannot varmasti palaavasi.

 • Stradun

  1. Stradun

  Tämä auringonpaisteessa kimaltavalla kalkkikivellä päällystetty kävelykatu on peräisin 1000-luvulta. Vanhan kaupungin halki kulkeva katu on eloisa niin päivällä kuin yölläkin.

 • Dubrovnikin katedraali

  2. Dubrovnikin katedraali

  Pyhälle Blasiukselle omistettu 1700-luvulla rakennettu barokkirakennus sijaitsee paikalla, jolla on aiemmin ollut muitakin katedraaleja. Katedraalin aarrekammiossa on pyhimyksen kullatut käsi, jalka ja kallo.

 • Dubrovnikin synagoga

  3. Dubrovnikin synagoga

  Ulica Žudioskalla eli "juutalaisella kadulla" sijaitseva rakennus on vuodelta 1408. Se on maailman vanhin sefardisynagoga, ja samalla Prahan synagogan jälkeen Euroopan toiseksi vanhin synagoga.

 • Dubrovnikin muurit

  4. Dubrovnikin muurit

  Kaupunkia ympäröivien muurien rakentaminen alkoi 800-luvulla. 1400-luvulla muuria paranneltiin mm. rakentamalla 15 linnaketta.

 • Lovrijenac

  5. Lovrijenac

  37 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva linnoitus on peräisin 1300-luvulta. Sisäänkäynnin yläpuolella lukee, että vapaus ei ole myynnissä edes kaikkea maailman kultaa vastaan.

 • Srđ-kukkula

  6. Srđ-kukkula

  Matkusta köysiradalla lähes 400 metrin korkeuteen ja ihaile huipulta Dubrovnikin terrakottataloja sekä sinistä merta.

 • Trstenon Arboetum

  7. Trstenon Arboetum

  Trstenon kylässä sijaitsevassa kasvitieteellisessä puistossa on renessanssirakennus, Neptunus-suihkulähde ja akvedukti. Sisäänkäynnillä sijaitsevat idänplantaani-puut ovat 500 vuotta vanhoja.

 • Koločep

  8. Koločep

  Myös Kalamota-saarena tunnettu rauhallinen paratiisi sijaitsee lyhyen matkan päästä Dubrovnikistä. Pulahda kristallinkirkkaaseen veteen tai melo kajakilla Sinisen luolan läpi.

 • Lokrum

  9. Lokrum

  Tämä saari tarjoaa oivat puitteet rentoutumiselle, vaeltamiselle sekä riikinkukkojen bongaamiselle. Saarelle pääsee lautalla Dubrovnikistä 30 minuutin välein.

 • Korčula

  10. Korčula

  Valkoviineistä tunnetun saaren sanotaan olevan Marco Polon synnyinpaikka. Korčulan kaupungin arkkitehtuuri ja historia hurmaavat sinut takuulla.

Suunnittele vierailusi

 • Matkan suositeltu kesto

  Muurien ympäröimän kaupungin merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä parissa päivässä, mutta Dubrovnik on hyvä tukikohta, josta kannattaa tehdä päiväretkiä lähialueille. Näin ehdit myös rentoutua iltaisin vanhassa kaupungissa.

 • Kaupungissa liikkuminen

  Vanhan kaupungin nähtävyydet voi nähdä helposti jalan. Aluksi kaupunki saattaa vaikuttaa monimutkaiselta sokkelolta, mutta sen tutkiminen on hauskaa. Stradunin toinen puoli on tasainen, mutta toisella puolella on myös jyrkkiä alueita. Bussit 1A, 1B ja 1C kulkevat säännöllisin väliajoin vanhan kaupungin ja päälinja-autoaseman välillä.

 • Dubrovnikin majoitusvinkit

  Vanha kaupunki on alueista suositeltavin, mutta myös muurien ulkopuolella on oivia alueita, kuten Lapad ja Ploce. Hieman mäkisestä Plocesta avautuu upeat näkymät historialliseen Dubrovnikiin.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Kroatia
 • Rahayksikkö
  Kroatian kuna (HRK)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +385
 • Paras aika vierailla
  Risteilijät ja Game of Thrones -fanit tulvivat kaupunkiin toukokuusta elokuuhun. Suositeltavin aika vierailulle on loppukeväästä, jolloin lämpötilat ovat miellyttävimmillään eikä kaupungissa ole kovin ruuhkaista. Muista, että laivat liikennöivät saarille hieman harvemmin sesonkiajan ulkopuolella.

Other Sightseeing Options in Dubrovnik

Want to discover all there is to do in Dubrovnik? Click here for a full list.

Dubrovnik : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 11 618 arvosteluun

Oppaamme oli erittäin mukava ja asiantunteva. Lisäksi hän vaikutti ryhmästä välittävältä ja vaikutti myös tekevän työtä mielellään, mikä oli asiakkaan kannalta tärkeää- matkalla oli hyvä fiilis. Myös kuski oli erittäin ystävällinen. Matka oli todella monipuolinen mikä yllätti positiivisesti. Hinta-laatu-suhde oli erinomainen! Myös kuljetukset läheltä omaa hotellia oli hienosti järjestetty. Suosittelisin matkaa ehdottomasti eteenpäin. Erityisesti kiitokset ystävälliselle ja asiantuntevalle henkilökunnalle!

Retki oli kiva ja monipuolinen. Omaa aikaa oli Stonissa ja Korculassa juuri sopivasti. Olisimme toivoneet enemmän tietoa alueesta ja luonnosta oppaalta bussimatkojen aikana. Opas oli suurimman osan ajasta hiljaa. Olisimme myös toivoneet ohjeita esim. Korculassa, että olisimme löytäneet Marco Polon kotitalolle. Korcula oli kyllä kaikin tavoin ihana paikka, joten ei haitannut vaikka emme nähneet Polon taloa.

Kiva matka, Mostarissa ehtii hyvin syödä lounaan. Hyvä opas koko matkan mukana ja Mostarissa oli asiantunteva paikallisopas. Vesiputous oli viilentävä kokemus ja kaunis paikka. Vesiputouksilla olisi voinut viettää 30 min pidemmän pätkän ennen paluuta Kroatiaan. Huikeat maisemat koko matkalla.

Great small stops on the way and enough time to spend in Kotor and Bubva. And the guide was awesome! He told lots of stories, chatted with us about history of Croatia ja Montenegro and maked us laugh. A warm recommendation for a day trip.

Koko päivän kestävä matka pikku bussilla Mostarin kaupunkiin ja Kravican putouksille oli hieno kokemus. Aikaa paikoissa oli riittävästi. Rajanylityksen veivät yllättävästi aikaa. Opas kertoi paikallisesta elämästä ja historiasta.