Dubrovnik
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Dubrovnik

Dubrovnik: Kaikki retket ja aktiviteetit

Dubrovnik: huippunähtävyydet

Dubrovnikin top 10 -nähtävyydet

Kobaltinsinisen meren taustoittaman Dubrovnikin vanhat muurit ovat suojelleet kaupungin arkkitehtonisia aarteita vuosisatojen ajan. Nähtyäsi tämän Adrianmeren timantin vannot varmasti palaavasi.

Stradun

Stradun

Tämä auringonpaisteessa kimaltavalla kalkkikivellä päällystetty kävelykatu on peräisin 1000-luvulta. Vanhan kaupungin halki kulkeva katu on eloisa niin päivällä kuin yölläkin.

Dubrovnikin katedraali

Dubrovnikin katedraali

Pyhälle Blasiukselle omistettu 1700-luvulla rakennettu barokkirakennus sijaitsee paikalla, jolla on aiemmin ollut muitakin katedraaleja. Katedraalin aarrekammiossa on pyhimyksen kullatut käsi, jalka ja kallo.

Dubrovnikin synagoga
Valokuva: Matt Zimmerman@Flickr (CC BY 2.0)

Dubrovnikin synagoga

Ulica Žudioskalla eli "juutalaisella kadulla" sijaitseva rakennus on vuodelta 1408. Se on maailman vanhin sefardisynagoga, ja samalla Prahan synagogan jälkeen Euroopan toiseksi vanhin synagoga.

Dubrovnikin muurit

Dubrovnikin muurit

Kaupunkia ympäröivien muurien rakentaminen alkoi 800-luvulla. 1400-luvulla muuria paranneltiin mm. rakentamalla 15 linnaketta.

Lovrijenac

Lovrijenac

37 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva linnoitus on peräisin 1300-luvulta. Sisäänkäynnin yläpuolella lukee, että vapaus ei ole myynnissä edes kaikkea maailman kultaa vastaan.

Srđ-kukkula
Valokuva: Kate@Flickr (CC BY-SA 2.0)

Srđ-kukkula

Matkusta köysiradalla lähes 400 metrin korkeuteen ja ihaile huipulta Dubrovnikin terrakottataloja sekä sinistä merta.

Trstenon Arboetum

Trstenon Arboetum

Trstenon kylässä sijaitsevassa kasvitieteellisessä puistossa on renessanssirakennus, Neptunus-suihkulähde ja akvedukti. Sisäänkäynnillä sijaitsevat idänplantaani-puut ovat 500 vuotta vanhoja.

Koločep

Koločep

Myös Kalamota-saarena tunnettu rauhallinen paratiisi sijaitsee lyhyen matkan päästä Dubrovnikistä. Pulahda kristallinkirkkaaseen veteen tai melo kajakilla Sinisen luolan läpi.

Lokrum

Lokrum

Tämä saari tarjoaa oivat puitteet rentoutumiselle, vaeltamiselle sekä riikinkukkojen bongaamiselle. Saarelle pääsee lautalla Dubrovnikistä 30 minuutin välein.

Korčula

Korčula

Valkoviineistä tunnetun saaren sanotaan olevan Marco Polon synnyinpaikka. Korčulan kaupungin arkkitehtuuri ja historia hurmaavat sinut takuulla.

Suunnittele käyntisi paikassa Dubrovnik

Matkan suositeltu kesto

Muurien ympäröimän kaupungin merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä parissa päivässä, mutta Dubrovnik on hyvä tukikohta, josta kannattaa tehdä päiväretkiä lähialueille. Näin ehdit myös rentoutua iltaisin vanhassa kaupungissa.

Kaupungissa liikkuminen

Vanhan kaupungin nähtävyydet voi nähdä helposti jalan. Aluksi kaupunki saattaa vaikuttaa monimutkaiselta sokkelolta, mutta sen tutkiminen on hauskaa. Stradunin toinen puoli on tasainen, mutta toisella puolella on myös jyrkkiä alueita. Bussit 1A, 1B ja 1C kulkevat säännöllisin väliajoin vanhan kaupungin ja päälinja-autoaseman välillä.

Dubrovnikin majoitusvinkit

Vanha kaupunki on alueista suositeltavin, mutta myös muurien ulkopuolella on oivia alueita, kuten Lapad ja Ploce. Hieman mäkisestä Plocesta avautuu upeat näkymät historialliseen Dubrovnikiin.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Kroatia
 • Rahayksikkö
  Kroatian kuna (HRK)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +385
 • Paras aika vierailla
  Risteilijät ja Game of Thrones -fanit tulvivat kaupunkiin toukokuusta elokuuhun. Suositeltavin aika vierailulle on loppukeväästä, jolloin lämpötilat ovat miellyttävimmillään eikä kaupungissa ole kovin ruuhkaista. Muista, että laivat liikennöivät saarille hieman harvemmin sesonkiajan ulkopuolella.

Tekemistä: Dubrovnik

Huippunähtävyydet kohteessa Dubrovnik

Kaupungit: Kroatia

Dubrovnik: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Dubrovnik? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Dubrovnik : Mitä vierailijat sanovat

Erinomainen kokemus ja ystävällinen palvelu

Varasimme 6h kestävän yksityisen veneretken. Ottivat yhteyttä edellisenä päivänä ja sovimme noutopaikan,josta seurueemme nousi kyytiin. Vietimme todella hienon päivän ajellessamme kipparin suosittelemille paikoille ihastelemaan maisemia ja halutessamme hän ankkuroi veneen rauhalliseen paikkaan,jossa saimme uida ja nauttia auringosta. Vei meidät myös pieneen kalastajakylän,jossa nautimme omatoimisesti lounaan.Todella hienoja paikkoja,joita ei olisi tullut muuten koettua. Kippari oli mukava,luotettava ja taitava ajamaan venettä isommassakin aallokossa kyydissä olevat huomioiden. Ainoa miinus oli se,että varaustiedoissa luvattiin snorkkelit,vedenalainen kamera ja kuivapussi. Veneestä löytyi maskit,mutta ei muuta. Vahva suositus tälle firmalle.

Dubrovnik: Yksityinen Elafiti-saaristo Cruise Arvostelija: Marja, 10.06.2019

Hyvin järjestetty veneretki upeissa maisemissa.

Retki oli hyvin järjestetty ja henkilökunta oli ystävällistä. Laivalla oli paljon ihmisiä, mutta tilaa oli hyvin ja istumapaikkoja riittävästi. Retkellä pysähdyttiin kolmella saarella, kaksi ensimmäistä oli pienempiä saaria, jossa oli hieman lyhyempi aika tutustua saariin. Aika riitti kuitenkin hyvin kiertämiseen/kahvitteluun. Viimeisellä saarella aikaa oli runsaasti ja ehti hyvin uimaan, kahville ja ostoksille. Laivalla tarjottu ruoka oli hyvää (vaihtoehtoja myös kasvissyöjille ja gluteenittomille). Ihana tapa viettää todella helteistä päivää!

Upea kohde ja upea opas sekä kuski. Kiitos

Itse olin rollaattorin ja kävelykepin kanssa. Opas oli kovasti huolehtivainen ja avulias. Samoin kuski. Mielettömän hyvä henki koko matkan ajan. - Loistava ruokapaikka Jadrin (?) Budvassa. Simpukka-ateria loistava. Oppaana oli hauska "isoääninen" DJ - kuten itse sanoi. Terveisiä ja kiitokset hänelle

Päiväretki Dubrovnikistä Montenegroon Arvostelija: Paula, 22.05.2019

Hienosti järjestetty, mielenkiintoinen päivä.

Matka oli helppo varata ja kuljettaja tuli sovittuun aikaan hakemaan sovitusta paikasta. Saimme jo matkanaikana paljon tietoa Kroatiasta sekä Mostarista. Paikanpäällä opas kierrätti meitä vanhassa kaupungissa ja kertoi sen historiasta.

Dubrovnikista: Kokopäiväretki Mostariin Arvostelija: Anonyymi, 20.07.2017

Paljon kauniita maisemia yhden päivän aikana

Hyvin opastettu retki ja todella paljon kauniita maisemia. Hyvin järjestetty retki ja hyvä opas. Hyvin informoitiin tekstiviestillä, kun noutopaikan ja aikaan tuli muutoksia. Todella hyvää palvelua!

Päiväretki Dubrovnikistä Montenegroon Arvostelija: RIITTA, 22.04.2018