Edinburgh

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Edinburgh

Edinburghin top 10 aktiviteetit ja nähtävyydet

Edinburgh on upea yhdistelmä Skotlannin karuja maisemia, värikästä kulttuuria ja mielenkiintoista historiaa. Jopa sen New Town (uusi kaupunki) on UNESCO:n maailmanperintökohde. Mitkä ovatkaan tämän ainutlaatuisen kaupungin parhaat nähtävyydet?

 • Edinburghin linna

  1. Edinburghin linna

  Edinburghin linna rakennettiin jo 1100-luvulla. Castle Rock -kukkulalla sijaitseva linna on nähnyt historian saatossa useita verisiä konflikteja.

 • Stirlingin linna

  2. Stirlingin linna

  Useista valtausyrityksistä selvinnyt Stirling on yksi Skotlannin merkittävimmistä linnoista. Upea linna ja sen maisemat ovat ehdottomasti päiväretken arvoinen kohde, vaikket olisikaan erityisen kiinnostunut historiasta.

 • Loch Lomond

  3. Loch Lomond

  Mikä olisikaan matka Skotlantiin ilman tutustumista sen kuvankauniisiin järviin? Loch Lomond on yksi maan suurimmista ja kauneimmista järvistä, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Edinburghista!

 • Holyroodin palatsi

  4. Holyroodin palatsi

  Holyroodin luostarin vieressä sijaitseva Holyroodin palatsi on raunioina vuoden 1688 mainion vallankumouksen jälkeen. Tiesitkö, että Holyrood tarkoittaa vanhaksi englanniksi pyhää ristiä?

 • Royal Mile

  5. Royal Mile

  Tiesitkö, että skottimaili on tavallista mailia pidempi mitta? Sen pituisen matkanRoyal Milena tunnettu tie kulkee Edinburghin vanhan kaupungin läpi linnalta Holyroodille.

 • Greyfriarsin kirkko

  6. Greyfriarsin kirkko

  Skotlantilaisen 1600-luvulla syntyneen presbyteriaanisuuden syntypaikkana tunnettu kirkko on maan uskonnollisen historian maamerkki. Kirkossa pidetään myös nykyään sunnuntaisin jumalanpalveluksia englanniksi ja gaeliksi.

 • Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

  7. Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

  Vuonna 1670 perustetussa puutarhassa kasvatettiin aiemmin lääkekasveja. Nykyään se on matkailijoiden suosima suojelukohde, jossa on yli 13 000 kasvilajia!

 • HMY Britannia

  8. HMY Britannia

  Vuonna 1953 Walesin prinssille rakennettu jahti on yksi Yhdistyneen Kuningaskunnan parhaista nähtävyyksistä. Voit jopa nauttia lounaan tai viettää teehetken kuninkaallisen aluksen kannella!

 • 9. Rosslynin kappeli

  Edinburghin eteläpuolella sijaitseva Roslinin kylä tunnetaan sen 600 vuotta vanhasta kappelista, joka on ainutlaatuinen uskonnollinen arkkitehtoninen kohde!

 • 10. Dynaaminen maailmamme

  Holyroodin alue sijaitsee uinuvan tulivuoren päällä, joten se on erinomainen paikka tutustua muuttuneeseen maailmaamme aina alkuräjähdyksestä lähtien!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Edinburgh on täynnä matkailijoita aina kesäisin hyvästä syystä, sillä silloin on kaupungin festivaaliaika! Mikäli haluat tutustua kaupunkiin hiljaisempaan aikaan, tulee sinun uskaltautua kohtaamaan Skotlannin talvi. Skotlannin maisemat ovat onneksi kauneimmillaan pilvisenä ja sateisena kautena!

 • Milloin Edinburgh Festival järjestetään?

  Edinburghissa on kesäisin mm. suuria elokuva-, jazz- ja kirjafestivaaleja. Elokuussa 25 päivää kestävää maailman suurinta esittävän taiteen festivaalia, Edinburgh Fringeä pidetään virheellisesti ainoana merkittävänä. Voit löytää ajankohtaiset lisätiedot festivaaleista täältä.

 • Kuinka pitkään Edinburghissa kannattaa viipyä?

  Varaa Edinburgin matkallesi aikaa ainakin yksi viikko. Monilla kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä tulee helposti vietettyä suunniteltua pidempään ja kaupungissa on paljon koettavaa, etenkin festivaalien aikana. Suosittelemme myös käymään päiväretkellä Skotlannin upealla maaseudulla!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Keväällä sää on miellyttävä, kesällä Edinburghissa on festarikausi!

Edinburgh: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Edinburgh? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Edinburgh : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 45 913 arvosteluun

Ikimuistoinen kokemus upeissa maisemissa.

Kierros oli kyllä hintansa arvoinen. 12h bussimatka josta 8h istumista. Pysähdyimme tähtinähtävyyksien juurelle jaloittelemaan ja ottamaan valokuvia. Bussin ikkunasta näki kyllä maisemat hyvin. Välillä bussinkuljettaja kertoi historiasta ja soitti teemaan liittyvää musiikkia. Jylhät maisemat jäävät kyllä ikuisesti mieleen. Retkelle kannattaa varata käteistä, sillä retken järjestäjä hoitaa pääsyliput linnaan ja risteilylle, mutta vain käteisellä. Lisäksi kannattaa varata evästä/naposteltavaa mukaan. Lisäksi lämmin pukeutuminen tulee huomioida, keli voi vaihtua silmänräpäyksessä. Turvallinen retki myös yksinmatkustavalle. Paluumatkalle olisin toivonut pari jaloittelua enemmän. Kuljettaja ajoi välillä turhan kovaa pikkuteillä, muuten oli erittäin asiallinen ja ystävällinen.

Ryan oli erinomainen opas. Hänellä oli paljon tietoa ja osasi kertoa hyvin. Autossa soi musiikki, oli opastusta ja hiljaista hetkeä ei ollut. Se oli hyvä asia, sillä matka oli pitkä ja päivä raskas. Jos opas ei olisi ollut aktiivinen olisi puolet porukasta varmasti nukkunut ja maisemat olisivat menneet ohitse. Reitti on hieno, sattui hyvä ilma ja nautimme hienoista näkymistä bussin ikkunasta. Onnistuimme näkemään erilaisia eläimiä. Pysähdyksillä saimme hienoja maisemakuvia. Viimeinen pysähdys talvi-iltana tuntui turhalta mutta uskon että kesällä se oli oikein mukava stoppi. Ruokataukoja ei ollut (eikä vessa-) joten nämä asiat tulee huomioida kun bussiin nousee. Ostimme tarjolla olleen eväspaketin ja se oli oikein hyvä.

Mahtava päiväretki! Kaikki toimi kuten pitikin ja ajallaan, opas oli hauska ja maisemat olivat upeita! Pidemmät välipysähdykset tosin olivat vähän onnettomissa paikoissa, viimeistä Pitlochrya lukuunottamatta. Lievästä pakkomyynti-yrityksestä huolimatta jätimme Loch Ness-risteilyn väliin ja en koe jääneeni mistään paitsi. Aikaa jäi näin rauhalliselle lounaalle (vain yksi ravintolavaihtoehto) ja hengailulle/kuvien ottamiselle järven rannalla.

Erittäin hieno kierros ylämailla! Oppaamme/kuljettajamme Brian oli erittäin asiantunteva ja miellyttävä. Saimme kattavan kuvauksen alueen historiaan, historiallisiin henkilöihin ja elämään. Maisemat olivat silmiä hivelevät. Loch Ness -risteily oli ihan OK, mutta ei mitenkään erityisen mieleenpainuva. Retki olisi vielä parempi, jos siihen saisi mahdutettua edes lyhyen pysähdyksen jollakin linnalla.

Todella onnistunut reissu! Nähtiin paljon, opas Barney oli huippu. Hän kertoi ajomatkojen aikana paljon mielenkiintoisia tarinoita Skotlannin historiasta. Pydähdyimme useissa hienoissa ja kuvauksellisissa paikoissa. Taukoja oli sopivasti ja ehdimme hyvin syödä Fort Augustuksessa. Suosittelen.