Tekemistä kohteessa

Edinburgh

Skotlannin pääkaupungista löydät elämyksiä aina viskistä Harry Potteriin.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Edinburghin top 10 aktiviteetit ja nähtävyydet

Edinburgh on upea yhdistelmä Skotlannin karuja maisemia, värikästä kulttuuria ja mielenkiintoista historiaa. Jopa sen New Town (uusi kaupunki) on UNESCO:n maailmanperintökohde. Mitkä ovatkaan tämän ainutlaatuisen kaupungin parhaat nähtävyydet?

 • Edinburghin linna

  1. Edinburghin linna

  Edinburghin linna rakennettiin jo 1100-luvulla. Castle Rock -kukkulalla sijaitseva linna on nähnyt historian saatossa useita verisiä konflikteja.

 • Stirlingin linna

  2. Stirlingin linna

  Useista valtausyrityksistä selvinnyt Stirling on yksi Skotlannin merkittävimmistä linnoista. Upea linna ja sen maisemat ovat ehdottomasti päiväretken arvoinen kohde, vaikket olisikaan erityisen kiinnostunut historiasta.

 • Loch Lomond

  3. Loch Lomond

  Mikä olisikaan matka Skotlantiin ilman tutustumista sen kuvankauniisiin järviin? Loch Lomond on yksi maan suurimmista ja kauneimmista järvistä, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Edinburghista!

 • Holyroodin palatsi

  4. Holyroodin palatsi

  Holyroodin luostarin vieressä sijaitseva Holyroodin palatsi on raunioina vuoden 1688 mainion vallankumouksen jälkeen. Tiesitkö, että Holyrood tarkoittaa vanhaksi englanniksi pyhää ristiä?

 • Royal Mile

  5. Royal Mile

  Tiesitkö, että skottimaili on tavallista mailia pidempi mitta? Sen pituisen matkanRoyal Milena tunnettu tie kulkee Edinburghin vanhan kaupungin läpi linnalta Holyroodille.

 • Greyfriarsin kirkko

  6. Greyfriarsin kirkko

  Skotlantilaisen 1600-luvulla syntyneen presbyteriaanisuuden syntypaikkana tunnettu kirkko on maan uskonnollisen historian maamerkki. Kirkossa pidetään myös nykyään sunnuntaisin jumalanpalveluksia englanniksi ja gaeliksi.

 • Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

  7. Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

  Vuonna 1670 perustetussa puutarhassa kasvatettiin aiemmin lääkekasveja. Nykyään se on matkailijoiden suosima suojelukohde, jossa on yli 13 000 kasvilajia!

 • HMY Britannia

  8. HMY Britannia

  Vuonna 1953 Walesin prinssille rakennettu jahti on yksi Yhdistyneen Kuningaskunnan parhaista nähtävyyksistä. Voit jopa nauttia lounaan tai viettää teehetken kuninkaallisen aluksen kannella!

 • 9. Rosslynin kappeli

  Edinburghin eteläpuolella sijaitseva Roslinin kylä tunnetaan sen 600 vuotta vanhasta kappelista, joka on ainutlaatuinen uskonnollinen arkkitehtoninen kohde!

 • 10. Dynaaminen maailmamme

  Holyroodin alue sijaitsee uinuvan tulivuoren päällä, joten se on erinomainen paikka tutustua muuttuneeseen maailmaamme aina alkuräjähdyksestä lähtien!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Edinburgh on täynnä matkailijoita aina kesäisin hyvästä syystä, sillä silloin on kaupungin festivaaliaika! Mikäli haluat tutustua kaupunkiin hiljaisempaan aikaan, tulee sinun uskaltautua kohtaamaan Skotlannin talvi. Skotlannin maisemat ovat onneksi kauneimmillaan pilvisenä ja sateisena kautena!

 • Milloin Edinburgh Festival järjestetään?

  Edinburghissa on kesäisin mm. suuria elokuva-, jazz- ja kirjafestivaaleja. Elokuussa 25 päivää kestävää maailman suurinta esittävän taiteen festivaalia, Edinburgh Fringeä pidetään virheellisesti ainoana merkittävänä. Voit löytää ajankohtaiset lisätiedot festivaaleista täältä.

 • Kuinka pitkään Edinburghissa kannattaa viipyä?

  Varaa Edinburgin matkallesi aikaa ainakin yksi viikko. Monilla kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä tulee helposti vietettyä suunniteltua pidempään ja kaupungissa on paljon koettavaa, etenkin festivaalien aikana. Suosittelemme myös käymään päiväretkellä Skotlannin upealla maaseudulla!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Keväällä sää on miellyttävä, kesällä Edinburghissa on festarikausi!

Edinburgh: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Edinburgh? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Edinburgh : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 47 027 arvosteluun

Todella onnistunut reissu! Nähtiin paljon, opas Barney oli huippu. Hän kertoi ajomatkojen aikana paljon mielenkiintoisia tarinoita Skotlannin historiasta. Pydähdyimme useissa hienoissa ja kuvauksellisissa paikoissa. Taukoja oli sopivasti ja ehdimme hyvin syödä Fort Augustuksessa. Suosittelen.

Aivan huippu opas! Kivasti aiheesta innostunut ja ryhmää kannustava ote, ystävällinen ja huomaavainen asiakkaille. Harry Potter kierroksella oli paljon kiinnostavaa sisältöä ja se oli suunniteltu ja aikataulutettu hyvin. Iso kiitos, Eddie!

Excellent and just the right amount of spookiness for a November night! Our guide Steve was fantastic. Felt like being in a theatre show! Very engaging and time flew past so fast! Loved every minute of it! Highly recommended it to all!

Opas Stephen oli hyvä ja hauska. Juttua riitti koko pitkän päivän ajan. Bussimatka oli pitkä ja mutkainen, Loch Ness risteily oli lisämaksullinen mutta kannatti käydä.

Pitkät ajomatkat, lyhyet pysähdykset kehnojen kahviloiden ja matkamuistomyymälöiden luona. Hyvä kuva seudun maisemista, perus turistikierros muutoin