Tekemistä kohteessa
Edinburgh

Skotlannin pääkaupungista löydät elämyksiä aina viskistä Harry Potteriin.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Peruuta aktiviteetti ilmaiseksi jopa 24 tuntia ennen kierroksesi alkua saadaksesi täyden hyvityksen.

Edinburghin top 10 aktiviteetit ja nähtävyydet

Edinburgh on upea yhdistelmä Skotlannin karuja maisemia, värikästä kulttuuria ja mielenkiintoista historiaa. Jopa sen New Town (uusi kaupunki) on UNESCO:n maailmanperintökohde. Mitkä ovatkaan tämän ainutlaatuisen kaupungin parhaat nähtävyydet?

 • Edinburghin linna

  1. Edinburghin linna

  Edinburghin linna rakennettiin jo 1100-luvulla. Castle Rock -kukkulalla sijaitseva linna on nähnyt historian saatossa useita verisiä konflikteja.

 • Stirlingin linna

  2. Stirlingin linna

  Useista valtausyrityksistä selvinnyt Stirling on yksi Skotlannin merkittävimmistä linnoista. Upea linna ja sen maisemat ovat ehdottomasti päiväretken arvoinen kohde, vaikket olisikaan erityisen kiinnostunut historiasta.

 • Loch Lomond

  3. Loch Lomond

  Mikä olisikaan matka Skotlantiin ilman tutustumista sen kuvankauniisiin järviin? Loch Lomond on yksi maan suurimmista ja kauneimmista järvistä, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Edinburghista!

 • Holyroodin palatsi

  4. Holyroodin palatsi

  Holyroodin luostarin vieressä sijaitseva Holyroodin palatsi on raunioina vuoden 1688 mainion vallankumouksen jälkeen. Tiesitkö, että Holyrood tarkoittaa vanhaksi englanniksi pyhää ristiä?

 • Royal Mile

  5. Royal Mile

  Tiesitkö, että skottimaili on tavallista mailia pidempi mitta? Sen pituisen matkanRoyal Milena tunnettu tie kulkee Edinburghin vanhan kaupungin läpi linnalta Holyroodille.

 • Greyfriarsin kirkko

  6. Greyfriarsin kirkko

  Skotlantilaisen 1600-luvulla syntyneen presbyteriaanisuuden syntypaikkana tunnettu kirkko on maan uskonnollisen historian maamerkki. Kirkossa pidetään myös nykyään sunnuntaisin jumalanpalveluksia englanniksi ja gaeliksi.

 • Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

  7. Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

  Vuonna 1670 perustetussa puutarhassa kasvatettiin aiemmin lääkekasveja. Nykyään se on matkailijoiden suosima suojelukohde, jossa on yli 13 000 kasvilajia!

 • HMY Britannia

  8. HMY Britannia

  Vuonna 1953 Walesin prinssille rakennettu jahti on yksi Yhdistyneen Kuningaskunnan parhaista nähtävyyksistä. Voit jopa nauttia lounaan tai viettää teehetken kuninkaallisen aluksen kannella!

 • 9. Rosslynin kappeli

  Edinburghin eteläpuolella sijaitseva Roslinin kylä tunnetaan sen 600 vuotta vanhasta kappelista, joka on ainutlaatuinen uskonnollinen arkkitehtoninen kohde!

 • 10. Dynaaminen maailmamme

  Holyroodin alue sijaitsee uinuvan tulivuoren päällä, joten se on erinomainen paikka tutustua muuttuneeseen maailmaamme aina alkuräjähdyksestä lähtien!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Edinburgh on täynnä matkailijoita aina kesäisin hyvästä syystä, sillä silloin on kaupungin festivaaliaika! Mikäli haluat tutustua kaupunkiin hiljaisempaan aikaan, tulee sinun uskaltautua kohtaamaan Skotlannin talvi. Skotlannin maisemat ovat onneksi kauneimmillaan pilvisenä ja sateisena kautena!

 • Milloin Edinburgh Festival järjestetään?

  Edinburghissa on kesäisin mm. suuria elokuva-, jazz- ja kirjafestivaaleja. Elokuussa 25 päivää kestävää maailman suurinta esittävän taiteen festivaalia, Edinburgh Fringeä pidetään virheellisesti ainoana merkittävänä. Voit löytää ajankohtaiset lisätiedot festivaaleista täältä.

 • Kuinka pitkään Edinburghissa kannattaa viipyä?

  Varaa Edinburgin matkallesi aikaa ainakin yksi viikko. Monilla kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä tulee helposti vietettyä suunniteltua pidempään ja kaupungissa on paljon koettavaa, etenkin festivaalien aikana. Suosittelemme myös käymään päiväretkellä Skotlannin upealla maaseudulla!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Keväällä sää on miellyttävä, kesällä Edinburghissa on festarikausi!

Edinburgh: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Edinburgh? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Edinburgh : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 53 661 arvosteluun

12 tunnissa matkustat aina Pohjois-Skotlantiin, mikä antaa sinulle maistaa ylänköjä viettämättä paljon aikaa missään paikassa. Toivomme, että olisimme voineet tehdä yli 3 päivän matkan ylängölle tai Skye-saarelle, mutta tämä teaser-kiertue oli mitä voimme sovittaa aikatauluun. Rory teki hienoa työtä antaessaan taustaa vierailemiemme paikkojen historiaan ja taustaan. Ensimmäisessä kiertueessaan useita kuukausia se ei näyttänyt, ja hän teki hienoa työtä. COVID-varotoimet: valmentaja oli pieni, mutta samoin ryhmän koko, joten jokainen ryhmä pystyi levittämään mukavasti ilman huolta. Meitä pyydettiin myös pysymään naamioituneina koko ajan valmentajalla.

Saapuessaan tapaamispaikkaan opas Rory oli niin ystävällinen ja sai meidät kaikki tuntemaan olonsa mukavaksi. Kaikkien lämpötilojen tarkistus saatiin päätökseen ennen bussille nousua, ja kaikille ilmoitettiin käytettävien naamioiden säännöt. Matka jokaiseen paikkaan sujui nopeasti ja Roryn kertomat tarinat olivat hauskoja. Matkaoppaamme Rory sopi kaikkeen ja ryhmä itse oli täsmällinen, mikä tarkoitti sitä, että pääsimme jokaiseen paikkaan ajoissa. Kokonaisuutena kiertue ei tuntunut kiireiseltä ja näkymät olivat houkuttelevia. Suosittelemme

Vietin ihanan päivän erittäin asiantuntevan oppaan kanssa. Hänellä oli paljon tarinoita kerrottavaa. Erittäin hyvä kuljettaja, joka tiesi hyvin reitin hyvät kohdat. Onneksi meillä oli myös mahtava aurinkoinen kevätpäivä. Yksi huoleni oli tilanne Covid-19: n kanssa, mutta tunsin oloni turvalliseksi koko päivän. Pikkubussin sisällä oli paljon tilaa sosiaaliselle etäisyydelle, ja kaikki muut ryhmässä olivat iloisia voidessaan käyttää kasvonaamiota. Suosittelen ehdottomasti kiertuetta

Oli upea aika tämän kiertueen kanssa. Matkaoppaamme Monique on erittäin innostunut ja asiantunteva. Melko yllättynyt eri sivustoista, joihin hän vei meidät, mihin emme todellakaan tiedä, jos emme ole tehneet tätä kiertuetta.

Opas Stephen oli hyvä ja hauska. Juttua riitti koko pitkän päivän ajan. Bussimatka oli pitkä ja mutkainen, Loch Ness risteily oli lisämaksullinen mutta kannatti käydä.