Edinburgh
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Edinburgh

Edinburgh: Kaikki retket ja aktiviteetit

Edinburgh: huippunähtävyydet

Edinburghin top 10 aktiviteetit ja nähtävyydet

Edinburgh on upea yhdistelmä Skotlannin karuja maisemia, värikästä kulttuuria ja mielenkiintoista historiaa. Jopa sen New Town (uusi kaupunki) on UNESCO:n maailmanperintökohde. Mitkä ovatkaan tämän ainutlaatuisen kaupungin parhaat nähtävyydet?

Edinburghin linna

Edinburghin linna

Edinburghin linna rakennettiin jo 1100-luvulla. Castle Rock -kukkulalla sijaitseva linna on nähnyt historian saatossa useita verisiä konflikteja.

Stirlingin linna

Stirlingin linna

Useista valtausyrityksistä selvinnyt Stirling on yksi Skotlannin merkittävimmistä linnoista. Upea linna ja sen maisemat ovat ehdottomasti päiväretken arvoinen kohde, vaikket olisikaan erityisen kiinnostunut historiasta.

Loch Lomond

Loch Lomond

Mikä olisikaan matka Skotlantiin ilman tutustumista sen kuvankauniisiin järviin? Loch Lomond on yksi maan suurimmista ja kauneimmista järvistä, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Edinburghista!

Holyroodin palatsi

Holyroodin palatsi

Holyroodin luostarin vieressä sijaitseva Holyroodin palatsi on raunioina vuoden 1688 mainion vallankumouksen jälkeen. Tiesitkö, että Holyrood tarkoittaa vanhaksi englanniksi pyhää ristiä?

Royal Mile

Royal Mile

Tiesitkö, että skottimaili on tavallista mailia pidempi mitta? Sen pituisen matkanRoyal Milena tunnettu tie kulkee Edinburghin vanhan kaupungin läpi linnalta Holyroodille.

Greyfriarsin kirkko

Greyfriarsin kirkko

Skotlantilaisen 1600-luvulla syntyneen presbyteriaanisuuden syntypaikkana tunnettu kirkko on maan uskonnollisen historian maamerkki. Kirkossa pidetään myös nykyään sunnuntaisin jumalanpalveluksia englanniksi ja gaeliksi.

Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

Vuonna 1670 perustetussa puutarhassa kasvatettiin aiemmin lääkekasveja. Nykyään se on matkailijoiden suosima suojelukohde, jossa on yli 13 000 kasvilajia!

HMY Britannia
Valokuva: Hugh Llewelyn @flickr (CC BY-SA 2.0)

HMY Britannia

Vuonna 1953 Walesin prinssille rakennettu jahti on yksi Yhdistyneen Kuningaskunnan parhaista nähtävyyksistä. Voit jopa nauttia lounaan tai viettää teehetken kuninkaallisen aluksen kannella!

Rosslynin kappeli

Edinburghin eteläpuolella sijaitseva Roslinin kylä tunnetaan sen 600 vuotta vanhasta kappelista, joka on ainutlaatuinen uskonnollinen arkkitehtoninen kohde!

Dynaaminen maailmamme

Holyroodin alue sijaitsee uinuvan tulivuoren päällä, joten se on erinomainen paikka tutustua muuttuneeseen maailmaamme aina alkuräjähdyksestä lähtien!

Suunnittele käyntisi paikassa Edinburgh

Paras aika vierailulle

Edinburgh on täynnä matkailijoita aina kesäisin hyvästä syystä, sillä silloin on kaupungin festivaaliaika! Mikäli haluat tutustua kaupunkiin hiljaisempaan aikaan, tulee sinun uskaltautua kohtaamaan Skotlannin talvi. Skotlannin maisemat ovat onneksi kauneimmillaan pilvisenä ja sateisena kautena!

Milloin Edinburgh Festival järjestetään?

Edinburghissa on kesäisin mm. suuria elokuva-, jazz- ja kirjafestivaaleja. Elokuussa 25 päivää kestävää maailman suurinta esittävän taiteen festivaalia, Edinburgh Fringeä pidetään virheellisesti ainoana merkittävänä. Voit löytää ajankohtaiset lisätiedot festivaaleista täältä.

Kuinka pitkään Edinburghissa kannattaa viipyä?

Varaa Edinburgin matkallesi aikaa ainakin yksi viikko. Monilla kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä tulee helposti vietettyä suunniteltua pidempään ja kaupungissa on paljon koettavaa, etenkin festivaalien aikana. Suosittelemme myös käymään päiväretkellä Skotlannin upealla maaseudulla!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Keväällä sää on miellyttävä, kesällä Edinburghissa on festarikausi!

Tekemistä: Edinburgh

Huippunähtävyydet kohteessa Edinburgh

Kaupungit: Iso-Britannia

Edinburgh: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Edinburgh? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Edinburgh : Mitä vierailijat sanovat

Ikimuistoinen kokemus upeissa maisemissa.

Kierros oli kyllä hintansa arvoinen. 12h bussimatka josta 8h istumista. Pysähdyimme tähtinähtävyyksien juurelle jaloittelemaan ja ottamaan valokuvia. Bussin ikkunasta näki kyllä maisemat hyvin. Välillä bussinkuljettaja kertoi historiasta ja soitti teemaan liittyvää musiikkia. Jylhät maisemat jäävät kyllä ikuisesti mieleen. Retkelle kannattaa varata käteistä, sillä retken järjestäjä hoitaa pääsyliput linnaan ja risteilylle, mutta vain käteisellä. Lisäksi kannattaa varata evästä/naposteltavaa mukaan. Lisäksi lämmin pukeutuminen tulee huomioida, keli voi vaihtua silmänräpäyksessä. Turvallinen retki myös yksinmatkustavalle. Paluumatkalle olisin toivonut pari jaloittelua enemmän. Kuljettaja ajoi välillä turhan kovaa pikkuteillä, muuten oli erittäin asiallinen ja ystävällinen.

Ihan onnistunut retki, vaikka taukopaikkojen kiire stressasi.

Pikakelaus Skotlannin Ylämaihin. Maisemat bussista katsottuina olivat upeat. Loch Ness -risteily melko vaisu, mutta onneksi aurinko paistoi. Miksi kaikkien retkibussien pitää lähteä yhtä aikaa ja pysähtyä samojen ravintoloiden kohdalla? Tauot olivat ihan liian lyhyet lounastamiseen ja vessakäyntiin. Jonot joka paikkaan hirven pitkät. Laura opas-kuljettaja rento ja hauska tyyppi.

Loch Ness, Glencoe & Ylämaat -kierros Edinburghista Arvostelija: Marja-Leena, 06.06.2018

Reissu oli antoisa ja maisemat mitä upeimpia.

Kierros oli mukava ja antoisa. Maisemat henkeä salpaavia ja lyhyessä ajassa tuli nähtyä upeat ylämaat. Sää suosi ja opas Kenny oli mitä mahtavin ja teki matkasta mukavan ja leppoisan. Suosittelen lämpimästi mikäli haluaa nähdä paljon ja pienessä ajassa eikä bussissa istuminen haittaa.

Loch Ness, Glencoe & Ylämaat -kierros Edinburghista Arvostelija: Anonyymi, 01.04.2018

Hieno matka Skotalnnin ylängöille, sai hyvä kuvan kauniista maasta

Kaikki sujui hienosti eikä 13 tunnin bussimatka tuntunut pitkältä. Ainoa miinus oli, että jotkut pysähdykset jäivät niin lyhyiksi, ettei ehtinyt käydä vessassa. Olisi myös hyvä saada etukäteen ohjelma, jossa näkisi kuinka monta pysähdystä ja ruokailutaukoa on tulossa.

Kivaa oli käydä tutustumassa kohteeseen :)

Matkan ainoa harmitus oli se ettei voitu tehdä retkeä suunnitelman mukaisesti. Paluureittinä käytettiin tuloreittiä, koska paluureitin varrella oli tapahtunut onnettomuus. Maisemat oli ihanat ja tekisi mieli tehdä lomamatka vain ylämaalle aktiviteettien kera.