Tekemistä kohteessa
Edinburgh

Skotlannin pääkaupungista löydät elämyksiä aina viskistä Harry Potteriin.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Edinburgh: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat kohteen Edinburgh parhaat nähtävyydet?

Millä kohteen Edinburgh kierroksilla noudetetaan erityisiä Covid-19-turvatoimia?

Edinburghin top 10 aktiviteetit ja nähtävyydet

Edinburgh on upea yhdistelmä Skotlannin karuja maisemia, värikästä kulttuuria ja mielenkiintoista historiaa. Jopa sen New Town (uusi kaupunki) on UNESCO:n maailmanperintökohde. Mitkä ovatkaan tämän ainutlaatuisen kaupungin parhaat nähtävyydet?

 • Edinburghin linna

  1. Edinburghin linna

  Edinburghin linna rakennettiin jo 1100-luvulla. Castle Rock -kukkulalla sijaitseva linna on nähnyt historian saatossa useita verisiä konflikteja.

 • Stirlingin linna

  2. Stirlingin linna

  Useista valtausyrityksistä selvinnyt Stirling on yksi Skotlannin merkittävimmistä linnoista. Upea linna ja sen maisemat ovat ehdottomasti päiväretken arvoinen kohde, vaikket olisikaan erityisen kiinnostunut historiasta.

 • Loch Lomond

  3. Loch Lomond

  Mikä olisikaan matka Skotlantiin ilman tutustumista sen kuvankauniisiin järviin? Loch Lomond on yksi maan suurimmista ja kauneimmista järvistä, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Edinburghista!

 • Holyroodin palatsi

  4. Holyroodin palatsi

  Holyroodin luostarin vieressä sijaitseva Holyroodin palatsi on raunioina vuoden 1688 mainion vallankumouksen jälkeen. Tiesitkö, että Holyrood tarkoittaa vanhaksi englanniksi pyhää ristiä?

 • Royal Mile

  5. Royal Mile

  Tiesitkö, että skottimaili on tavallista mailia pidempi mitta? Sen pituisen matkanRoyal Milena tunnettu tie kulkee Edinburghin vanhan kaupungin läpi linnalta Holyroodille.

 • Greyfriarsin kirkko

  6. Greyfriarsin kirkko

  Skotlantilaisen 1600-luvulla syntyneen presbyteriaanisuuden syntypaikkana tunnettu kirkko on maan uskonnollisen historian maamerkki. Kirkossa pidetään myös nykyään sunnuntaisin jumalanpalveluksia englanniksi ja gaeliksi.

 • Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

  7. Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

  Vuonna 1670 perustetussa puutarhassa kasvatettiin aiemmin lääkekasveja. Nykyään se on matkailijoiden suosima suojelukohde, jossa on yli 13 000 kasvilajia!

 • HMY Britannia

  8. HMY Britannia

  Vuonna 1953 Walesin prinssille rakennettu jahti on yksi Yhdistyneen Kuningaskunnan parhaista nähtävyyksistä. Voit jopa nauttia lounaan tai viettää teehetken kuninkaallisen aluksen kannella!

 • 9. Rosslynin kappeli

  Edinburghin eteläpuolella sijaitseva Roslinin kylä tunnetaan sen 600 vuotta vanhasta kappelista, joka on ainutlaatuinen uskonnollinen arkkitehtoninen kohde!

 • 10. Dynaaminen maailmamme

  Holyroodin alue sijaitsee uinuvan tulivuoren päällä, joten se on erinomainen paikka tutustua muuttuneeseen maailmaamme aina alkuräjähdyksestä lähtien!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Edinburgh on täynnä matkailijoita aina kesäisin hyvästä syystä, sillä silloin on kaupungin festivaaliaika! Mikäli haluat tutustua kaupunkiin hiljaisempaan aikaan, tulee sinun uskaltautua kohtaamaan Skotlannin talvi. Skotlannin maisemat ovat onneksi kauneimmillaan pilvisenä ja sateisena kautena!

 • Milloin Edinburgh Festival järjestetään?

  Edinburghissa on kesäisin mm. suuria elokuva-, jazz- ja kirjafestivaaleja. Elokuussa 25 päivää kestävää maailman suurinta esittävän taiteen festivaalia, Edinburgh Fringeä pidetään virheellisesti ainoana merkittävänä. Voit löytää ajankohtaiset lisätiedot festivaaleista täältä.

 • Kuinka pitkään Edinburghissa kannattaa viipyä?

  Varaa Edinburgin matkallesi aikaa ainakin yksi viikko. Monilla kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä tulee helposti vietettyä suunniteltua pidempään ja kaupungissa on paljon koettavaa, etenkin festivaalien aikana. Suosittelemme myös käymään päiväretkellä Skotlannin upealla maaseudulla!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Keväällä sää on miellyttävä, kesällä Edinburghissa on festarikausi!

Edinburgh: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Edinburgh? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Edinburgh : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.7 / 5

perustuen 54 583 arvosteluun

Vietin ihanan päivän erittäin asiantuntevan oppaan kanssa. Hänellä oli paljon tarinoita kerrottavaa. Erittäin hyvä kuljettaja, joka tiesi hyvin reitin hyvät kohdat. Onneksi meillä oli myös mahtava aurinkoinen kevätpäivä. Yksi huoleni oli tilanne Covid-19: n kanssa, mutta tunsin oloni turvalliseksi koko päivän. Pikkubussin sisällä oli paljon tilaa sosiaaliselle etäisyydelle, ja kaikki muut ryhmässä olivat iloisia voidessaan käyttää kasvonaamiota. Suosittelen ehdottomasti kiertuetta

Aivan ihana päivä! Andy oli hieno kaveri, erittäin ystävällinen, hyvä huumorintaju ja miellyttävä seura! Kiitos paljon Andy! Mikä kaunis päivä Outlander-näyttelyn tärkeimpien paikkojen ympärillä. Vauhti oli täydellinen, ja aikaa oli paljon nähtävää. En ole koskaan tuntenut kiirettä, hyvä tasapaino ohjauksen ja vapaa-ajan välillä! Erittäin suositeltavaa, vaikka et olisikaan Outlander-nörtti, ne paikat ovat upeita ja näkemisen arvoisia!

Outlander-kiertue oli todella upea! Oppaamme Douglas Hunter oli erittäin miellyttävä ja runsaasti tietoa! Vierailimme useimmissa tärkeissä kuvauskohteissa ja meillä oli tarpeeksi aikaa kävellä raunioiden tai vierailemamme kaupungin ympäri. Nautimme täysin yhdeksästä tunnistamme hänen kanssaan ... Suosittelisin ehdottomasti häntä ja Rabbie'sia kaikille, jotka haluavat ottaa tämän kiertueen!

Mieheni ja minä olemme juuri palanneet lyhyeltä tauolta Edinburghista ja käytimme Airlink 100 -lentokenttäkuljetusbussia. Se maksoi meille molemmille 15 puntaa avoimella palautuksella. Bussit olivat usein, ei odottelua ja helppo löytää. Käyttäisi niitä uudestaankin. Loistavaa palvelua!

Se oli kaikkien aikojen paras päivä, kuljettajamme ja oppaamme Mac oli niin perehtynyt vain käymiemme paikkojen historiaan ja Skotlannin historiaan ja tarinoihin yleensä. Hän todella herätti kiertueen eloon ja teki siitä hauskaa, vaikka et olisikaan historian ihailija.