Lisää päivät

EdinburghArkeologia

Suosituksemme kategoriassa Edinburgh Arkeologia

Edinburghin: Maanalaisten holvien kierros

1. Edinburghin: Maanalaisten holvien kierros

Tämä opastettu kävelykierros vie sinut Edinburghin Vanhan kaupungin katujen alle himmeästi valaistuun tilaan, jossa monien mielestä kummittelee. Kierroksesi aikana pääset vierailemaan South Bridgen holveissa, jotka ovat peräisin 1700-luvun alusta. Nämä ovat samat holvit, jotka mainittiin Most Haunted Live! -ohjelmassa yhtenä maailman pelottavimmista paikoista. Tutustu siihen, miten holveja on käytetty vuosien varrella, millaisissa oloissa köyhät ja kodittomat asukkaat ovat eläneet ja millaisten henkien oletetaan kummittelevan niissä. Edinburghin historian pimeämpi puoli avautuu sinulle vaeltaessasi läpi kynttilöin valaistun maanalaisen alueen. Oppaaltasi kuulet lisää Burken ja Haren murhista sekä noitavainoista. Tutustu hahmoihin, jotka ovat väijyivät Vanhan Edinburghin kaduilla, ja holveihin liittyviin paranormaaleihin tarinoihin. Kummittelevien holvien kierrosvaihtoehto kattaa hieman enemmän paranormaaleja tarinoita ja kummitusjuttuja. Astu kidutusnäyttelyyn ja tutki, miten ja miksi näitä esineitä käytettiin.

Edinburgh: Haunted Underground Vaults and Graveyard Tour: Haunted Underground Vaults and Graveyard Tour

2. Edinburgh: Haunted Underground Vaults and Graveyard Tour: Haunted Underground Vaults and Graveyard Tour

Tule mukaan opastetulle kävelykierrokselle Greyfriarsin hautausmaalle ja tutustu yhteen Edinburghin kuuluisimmista koiraeläimistä ja kuule tarinoita pahamaineisista rikollisista. Näe goottilaisia mausoleumeja ja tutustu merkittäviin hautauksiin, kun tutustut hautausmaan synkkään historiaan.Hautausmaan synkkään historiaan. Jatka vierailulla läheisiin Edinburghin holveihin, jotka sijaitsevat South Bridgen kaarissa. Kuule säännöllisistä paranormaaleista tapahtumista ja siitä, miten jotkut historian hahmot eivät ole koskaan oikeasti poistuneet. Tutustu entiseen köyhien, noitien ja helvetinpaloklubin kotiin ja kuule, miten kummitusholvia riivaa nyt jokin todella paha.

Edinburgh: Real Mary King's Closen opastettu kierros

3. Edinburgh: Real Mary King's Closen opastettu kierros

Sukella Edinburghin salaiseen historiaan Real Mary King's Closella, joka on äänestetty Skotlannin parhaaksi perinneturismikohteeksi. Tutustu yli 400 vuoden historiaan ja kuule kiehtovia tarinoita Edinburghin muinaisista asukkaista. Valmistaudu oikeaan vyöryyn kiehtovia tarinoita, aina ruttoepidemian ajoista kuuluisiin kuninkaallisiin vieraisiin. Matkaa ajassa taaksepäin ja opi miksi Close, joka ennen oli vilkas kauppapaikka auringon alla, joutui maan alle. Tämä sosiaalihistoriaan paneutuva kierros, jota vetää henkilöhahmoiksi pukeutuneet oppaat, sisältää immersiivisen kierroksen kaupungin hyvin säilyneisiin maanalaisiin tiloihin ja kaduille. Ne kaikki sijaitsevat Edinburghin kuuluisan Royal Milen alla. Valmistaudu todella ainutlaatuiseen kurkistukseen kaupungin menneisyyteen. 

Edinburgh: Maanalaisten holvien kauhukierros myöhään illalla

4. Edinburgh: Maanalaisten holvien kauhukierros myöhään illalla

Lähde mukaan tälle 75 minuutin kierrokselle tutustuaksesi Edinburghin karmivimpiin ja hurjimpiin tarinoihin, joita oppaasi kertoo sinulle Royal Milen kaduilla sekä maanpinnan alapuolella. Käveltyäsi Royal Milen kapeilla kujilla ja kuunneltuasi kauhutarinoita katuja terrorisoineista muhaajista ja rikollisista, oppaasi vie sinut kaupungin maanalaisiin kammioihin. Rohkeimmat osallistujat voivat tutustua erilaisissa näyttelyissä kidutuslaitteisiin sekä siihen, miten niitä käytettiin. Käy The Watcher -haamun kodissa ja kiviholvilla, jonne sinun ei kuitenkaan kannata astua sisään!

Edinburgh: Aavemaiset maanalaiset kammiot -kierros

5. Edinburgh: Aavemaiset maanalaiset kammiot -kierros

Seuraa opastasi Edinburghin kummittelevan historian läpi kulkiessasi vanhankaupungin katuja. Tämä kävelykierros vie sinut eri kaupunginosiin sekä Edinburghin maanalaisiin kammioihin. Kaapuun pukeutunut oppaasi kertoo sinulle tarinoita kaupungin synkästä historiasta samalla, kun kävelet pitkin Royal Milen mukulakivikatuja. Voit kävellä myös ainoastaan muutaman metrin levyisillä aavemaisilla kujilla, jos vain uskallat. Seuraavaksi menet South Bridgelle ja suuntaat maan alle, jossa Edinburghin kammiot sijaitsevat. Kammiot rakennettiin alunperin liikkeiden ja kauppojen varastoiksi, mutta 1700-luvun lopulla ne vallattiin asumiskäyttöön. Kammiot muuttuivat myöhemmin slummeiksi ja punaisten lyhtyjen alueeksi. Nykyään tyhjinä olevissa kammiossa kävellessäsi voit kuunnella tarinoita niiden kurjista elinoloista sekä rikollisista, jotka riehuivat kammioissa vuosien ajan. Karmivissa kammiossa seikkaillessasi voit kiittää onneasi, ettet lähtenyt niihin yön pimeydessä.

Edinburgh: Maanalainen kummituskierros illalla

6. Edinburgh: Maanalainen kummituskierros illalla

Koe maailman aavemaisin kaupunki tällä Edinburghin kummituskierroksella ja säiky pahamaineisia hahmoja heidän johdattaessaan sinua vanhankaupungin pimeälle puolella. Tutustu piilotettuihin pikkukujiin Royal Milen läheisyydessä ja kuuntele tarinoita Edinburghin hirvittävistä salaisuuksista. Vieraile sitten maailman kaikista aavemaisimpana pidetyllä hautausmaalla, Greyfriars Kirkyardilla. Lopuksi kierros suuntaa maan alle, ja pääset tutustumaan Edinburghin maanalaisiin holveihin. Vuonna 1788 valmistuneita kammioita käytettiin tavernoina ja säilytystiloina laittomalle tavaralle. Esimerkiksi pahamaineiset sarjamurhaajat Burke ja Hare pitivät siellä surmaamiensa ihmisten ruumiita, joita he käyttivät lääketieteellisiin kokeisiinsa. Matkaa historiassa yli 400 vuoden läpi ja kuuntele hirvittäviä tositarinoita hirttämisestä, kidutuksesta, murhista ja noituudesta. Tutise kuullessasi outoja ääniä ja haistaessasi käsittämättömiä hajuja, jotka ilmestyvät esiin vasta pimeän tulon jälkeen! 

Edinburgh: Vanhakaupunki ja maanalainen historiallinen kierros

7. Edinburgh: Vanhakaupunki ja maanalainen historiallinen kierros

Sukellu Edinburghin historiaan opastetulla kaupunkikävelykierroksella. Seuraa kaupungin alkuperää tutustuessasi Royal Mileen, maanalaisiin holveihin ja vanhaankaupunkiin, jossa jokaisen käännöksen taakse kätkeytyy tarinoita. Historiallinen kierros alkaa Edinburghin Royal Mile -kadulla sijaitsevasta Old Police Boxista, jossa paikallinen historioitsija ottaa sinut vastaan ja jatkaa suoraan maanalaisiin holveihin. Edinburghin maanalainen on yli 400 vuotta vanha ja täynnä kiehtovaa historiaa, josta opas kertoo sinulle. Maanalaisiin holveihin tutustumisen jälkeen oppaasi vie sinut ympäri Edinburghin Royal Milen ja vanhaa kaupunkia ja vierailee muutamissa piilotetuissa suluissa ja muissa historiallisesti merkittävissä paikoissa. Tutustu Edinburghin osiin, joiden olemassaolosta et tiennyt, enimmäkseen turistireittien ulkopuolella. Kuule, että maailman ensimmäiset pilvenpiirtäjät rakennettiin Edinburghiin, selvitä paikallisen rikollisen henkilöllisyys, josta tuli inspiraatio Jekyll ja Hyde -elokuvaan, ja opi, mistä sanonta "Musta pörssi" on peräisin.Hyvä on, että Edinburghissa rakennettiin maailman ensimmäiset pilvenpiirtäjät. Ota selville, minne Ebeneezer Scrooge on haudattu - kyllä, oikeasti - ja miten Edinburghin yliopisto teki tiivistä yhteistyötä sarjamurhaajien Burken ja Haren kanssa. Edinburghin historia on pitkä ja kiehtova, ja siitä tulee vieläkin erikoisempaa, kun siitä kertoo innostunut, intohimoinen ja paikallinen oppaasi.

Edinburghista: Hadrianuksen valli ja Roomalainen Britannia

8. Edinburghista: Hadrianuksen valli ja Roomalainen Britannia

Tällä kokopäiväretkellä Edinburghista etelään pääset matkaamaan roomalaisten aikaista Dere Street -tietä, joka yhdisti Etelä-Englannin satamat vanhaan Yorkin kaupunkiin. Tie vei myös Hadrianuksen vallilta roomalaisasutukselle Keski-Skotlantiin. Kierroksella käydään ensin Jedburghin rajakaupungissa. Tämä historiallinen kylä sijaitsee vain 12 mailin päässä Skotlannin ja Englannin rajasta. Sinulla on aikaa kävellä kylän kapeita kujia, ihailla aikoinaan mahtavan Augustinian Abbeyn jäänteitä. Jatka matkaa etelään, ja pysähdy nopeasti Carter Barilla ihailemassa maisemia Cheviot Hillsin reunalla. Tämä risteyskohta Englannin ja Skotlannin rajalla on lähellä roomalaista tietä, joka on ollut merkkinä näidne kahden maan rajasta jo 700 vuotta. Kierros jatkuu Northumberlandin kansallispuiston mahtavien metsien läpi, ennen kuin käännytään länteen kohti Hadrianuksen vallia. Seuraa tietä muurin eteläpuolta pitkin. Pysähdy Steel Riggillä, jossa näet suuria paloja jäljelle jääneestä muurista. Kävele rauhassa muurin viertä, ja tunne minkälaista Rooman sotilaiden oli vahtia valtakuntaansa barbaareiden hyökkäyksiltä. Matka jatkuu länteen kohti Lanercostin vuorijonoa, joka on Hadrianuksen vallin läntinen portti. Pysähdy lounaalle Birdoswaldissa, joka on yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista linnoituksista koko vallin matkalta. Sinulla on aikaa tutkia aluetta ja muurin osia, ennen kuin kierros kääntyy takaisin pohjoiseen paluumatkalle. Paluumatkalla läpi Gallowayn kukkuloiden pysähdytään vielä viktoriaanisessa kylpylässä Moffatin kaupungissa ennen jatkamista Edinburgiin Skotlannin ylämaiden halki.

Edinburgh: Paranormaali maanalainen kummituskierros

9. Edinburgh: Paranormaali maanalainen kummituskierros

Koe kummituskierros, joka soveltuu parhaiten niille, jotka pitävät itseään erittäin rohkeina ja uskaltautuvat Edinburghin aavemaisimpiin paikkoihin sekä maan päällä että sen alla. Tämä vain aikuisille tarkoitettu kierros ei sovellu heikkohermoisille ja se on ihanteellinen kovimmille kummitustenmetsästäjille - tai niille, jotka eivät moisiin usko. Matkaat pitkin vanhoja kujia, jotka johtavat maailman aavemaisimmalle hautausmaalle. Sitten kävelet kuoleman polkua pitkin! Kummitukset vaanivat katujen alla. Matkaa läpi paranormaalien kummitustarinoiden ja kuule tarinan molemmat puolet. Tutustu hirvittäviin tositarinoihin hirttämisestä, kidutuksesta, murhista, noidista ja kannibaaleista. 

Rosslynin kappeli & Scottish Borders -kierros Edinburghista

10. Rosslynin kappeli & Scottish Borders -kierros Edinburghista

Tutustu Graalin maljaa ja Rosslynin kappelia ympäröiviin myytteihin ja legendoihin tällä pienryhmäkierroksella. Pääset myös vierailemaan Scottish Bordersin kauniissa Melrosen kylässä ja sen historiallisessa luostarissa. Klo 9.45 alkava kierros vie sinut etelään maailmankuululle Scott's View -näköalapaikalle katselemaan upeita näkymiä yli Tweed Valleyn ja Eildon Hill -vuoren. Sinulla on myös mahdollisuus vierailla alkuperäisellä Wallace Monument -muistomerkillä. Täältä matkustat Melroseen ja sinulla on mahdollisuus tutustua sen mahtavaan Border Abbeyyn, jonka sisterssiläiset perustivat 1100-luvulla. Sisterssiläismunkeilla oli erittäin läheiset suhteet Temppeliherrain ritarikuntaan ja Melrosen luostari on Robert Brucen sydämen hautapaikka, jonne se tuotiin takaisin maurilaisen Espanjan ristiretkiltä. Nautittuasi lounasta Melrosessa, matkaat upealle 1400-luvun Rosslynin kappelille, jonka Dan Brownin Da Vinci -koodi ikuisti. Täällä pääset tutustumaan Graalin maljan sijaintia ympäröiviin myytteihin ja legendoihin. Melrosesta palaat takaisin Edinburghiin, jonne saavut noin klo 16.15.

43 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 3

Ohittamattomia nähtävyyksiä

Edinburgh: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Edinburgh? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Edinburgh : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 352 arvosteluun

Fantastinen kummituskiertue. Northbridgen alla olevat holvit olivat upeita ja vierailu hautausmaalla oli myös erittäin mielenkiintoinen. Meillä oli kiertue Sawney Beanin kanssa ja hän oli upea! Hän vastasi ryhmään ja kysymyksiin ja teki kiertueesta erittäin interaktiivisen ja kuvaavan! Erittäin suositeltavaa, jos haluat saada yleiskatsauksen Skotlannin pelottavasta historiasta. Itse holvi on vain pieni osa kiertueesta.

Paul, Pyöveli oli erinomainen opas, hänen tarinansa ja paikallishistorian tuntemuksensa olivat tarpeeksi mielenkiintoisia ja pelottavia, jotta voit odottaa kolhua tai olkapäähän napautusta. Tämä on ensimmäinen vierailumme Edinburghiin, ja nautimme perusteellisesti haamukiertueesta. Suosittelen kiertuetta kaikille Edinburghissa vieraileville.

Matka oli erinomainen! Minulla oli runsaasti aikaa nähdä kaikki, ja matkan varrella sain upeita tarinoita oppaaltamme Jim Davinelta. Suosittelemme tekemään kiertueen, koska näet niin paljon tavallisilta teiltä. Jim oli loistava ja hän on kasvanut alueella, joten hän tietää kaikki tarinat ja historian, minne olet menossa.

Edinburgh Vaults, South Bridgen alla, on synkkä ja pimeä paikka, jossa harjoitettiin laitonta ja rikollista toimintaa. ne ovat vierailun arvoisia ymmärtääksesi kuinka köyhät ihmiset elivät noina julmina aikoina (1700-luvun puolivälin ja 1800-luvun puolivälin välillä). Siinä on varmasti suuri viehätys.