Edinburgh
Päiväretket

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Sightseeing in Edinburgh

Möchten Sie alle Aktivitäten in Edinburgh entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Edinburgh : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 8 269 arvosteluun

Ikimuistoinen kokemus upeissa maisemissa.

Kierros oli kyllä hintansa arvoinen. 12h bussimatka josta 8h istumista. Pysähdyimme tähtinähtävyyksien juurelle jaloittelemaan ja ottamaan valokuvia. Bussin ikkunasta näki kyllä maisemat hyvin. Välillä bussinkuljettaja kertoi historiasta ja soitti teemaan liittyvää musiikkia. Jylhät maisemat jäävät kyllä ikuisesti mieleen. Retkelle kannattaa varata käteistä, sillä retken järjestäjä hoitaa pääsyliput linnaan ja risteilylle, mutta vain käteisellä. Lisäksi kannattaa varata evästä/naposteltavaa mukaan. Lisäksi lämmin pukeutuminen tulee huomioida, keli voi vaihtua silmänräpäyksessä. Turvallinen retki myös yksinmatkustavalle. Paluumatkalle olisin toivonut pari jaloittelua enemmän. Kuljettaja ajoi välillä turhan kovaa pikkuteillä, muuten oli erittäin asiallinen ja ystävällinen.

Ryan oli erinomainen opas. Hänellä oli paljon tietoa ja osasi kertoa hyvin. Autossa soi musiikki, oli opastusta ja hiljaista hetkeä ei ollut. Se oli hyvä asia, sillä matka oli pitkä ja päivä raskas. Jos opas ei olisi ollut aktiivinen olisi puolet porukasta varmasti nukkunut ja maisemat olisivat menneet ohitse. Reitti on hieno, sattui hyvä ilma ja nautimme hienoista näkymistä bussin ikkunasta. Onnistuimme näkemään erilaisia eläimiä. Pysähdyksillä saimme hienoja maisemakuvia. Viimeinen pysähdys talvi-iltana tuntui turhalta mutta uskon että kesällä se oli oikein mukava stoppi. Ruokataukoja ei ollut (eikä vessa-) joten nämä asiat tulee huomioida kun bussiin nousee. Ostimme tarjolla olleen eväspaketin ja se oli oikein hyvä.

Mahtava päiväretki! Kaikki toimi kuten pitikin ja ajallaan, opas oli hauska ja maisemat olivat upeita! Pidemmät välipysähdykset tosin olivat vähän onnettomissa paikoissa, viimeistä Pitlochrya lukuunottamatta. Lievästä pakkomyynti-yrityksestä huolimatta jätimme Loch Ness-risteilyn väliin ja en koe jääneeni mistään paitsi. Aikaa jäi näin rauhalliselle lounaalle (vain yksi ravintolavaihtoehto) ja hengailulle/kuvien ottamiselle järven rannalla.

Erittäin hieno kierros ylämailla! Oppaamme/kuljettajamme Brian oli erittäin asiantunteva ja miellyttävä. Saimme kattavan kuvauksen alueen historiaan, historiallisiin henkilöihin ja elämään. Maisemat olivat silmiä hivelevät. Loch Ness -risteily oli ihan OK, mutta ei mitenkään erityisen mieleenpainuva. Retki olisi vielä parempi, jos siihen saisi mahdutettua edes lyhyen pysähdyksen jollakin linnalla.

Todella onnistunut reissu! Nähtiin paljon, opas Barney oli huippu. Hän kertoi ajomatkojen aikana paljon mielenkiintoisia tarinoita Skotlannin historiasta. Pydähdyimme useissa hienoissa ja kuvauksellisissa paikoissa. Taukoja oli sopivasti ja ehdimme hyvin syödä Fort Augustuksessa. Suosittelen.