Firenze

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Firenze

Matkavinkit Firenzeen

Firenze on Toscanan sielu, joka huokuu renessanssitunnelmaa. Kulttuurisessa kaupungissa on lukuisia arkkitehtonisia ihmeitä ja upeita taiteen mestariteoksia, jotka tekevät siitä mestarillisen kaupungin.

 • Uffizi

  1. Uffizi

  Uffizin galleria on Firenzen suosituin museo, jossa on myös Botticellin maailmankuulu Venuksen syntymä -teos. Liput museoon kannattaa varata etukäteen, jotta välttäisi pitkät jonot.

 • Galleria dell'Accademia

  2. Galleria dell'Accademia

  Michelangelon Daavid on syystäkin tämän museon keskipiste. Myös klassisen musiikin ystävät viihtyvät Accademia-gallerian instrumenttimuseon näyttelyiden parissa.

 • Daadid

  3. Daadid

  Firenzessä sijaitseva patsas on kenties koko maailman kuuluisin patsas. Daavid on kerännyt lukuisia ihailijoita aina vuodesta 1504 saakka.

 • Palazzo Vecchio

  4. Palazzo Vecchio

  Palazzo Vecchion sisäänkäynnillä sijaitseva Daavid-jäljennös merkitsee patsaan alkuperäisen paikan, jossa se oli vuoteen 1873 saakka. Maailmankuulu Viidensadan sali kuuluu rakennuksen museoalueeseen.

 • Piazza della Signoria

  5. Piazza della Signoria

  Piazza della Signorialla on useita veistoksia: Loggia dei Lanzi -gallerian veistokset , Cosimo I:n ratsastajapatsas sekä Neptunuksen lähde, joka muistutttaa hieman Cosimoa.

 • Florence Cathedral

  6. Florence Cathedral

  Il Duomona tunnetun katedraalin huipulta voi ihailla upeita näkymiä Firenzen terrakottakatoille ja Toscanan kukkuloille.

 • Battistero di San Giovanni

  7. Battistero di San Giovanni

  Kaupungin pyhimykselle Johannes Kastajalle omistettu Battistero di San Giovanni tunnetaan sen valkoisesta ja vihreästä prato-marmorista tehdystä kupolista sekä upeista kultaisista mosaiikeista.

 • Santa Maria Novella

  8. Santa Maria Novella

  Santa Maria Novella ei ole ehkä ulkoapäin katseltuna maailman vaikuttavin kirkko, mutta sen sisäpuolelta löytyy lukuisia ihailemisen arvoisia yksityiskohdia. Kirkon luostari tarjoaa myös hyvä puitteet rentoutumishetkelle.

 • Ponte Vecchio

  9. Ponte Vecchio

  Pastelliväriset asuinrakennukset sekä koruja, taidetta ja matkamuistoja myyvät kaupat reunustavat Ponte Vecchiota, joka on Arno-joen yli kulkeva ainutlaatuinen ja samalla kaupungin vanhin silta.

 • Palazzo Pitti

  10. Palazzo Pitti

  Kävele Ponte Vecchion yli kohti Medicin perheen entistä asuinkompleksia. Palazzo Pittiin kuuluu viisi museota, kuten modernin taiteen museo sekä ylellinen Galleria Palatina.

Suunnittele vierailusi

 • Kuinka kauan Firenzessä kannattaa viipyä?

  Viiden päivän ja neljän yön matkalla voit tutustua kaupungin merkittävimpiin nähtävyyksiin ilman kiirettä. Viikon tai useamman päivän lomalla voit tutustua kaupungin kaikkiin renessanssikohokohtiin.

 • Kaupungissa liikkuminen

  Firenzen keskusta on kompakti ja kaupungissa on helppo kulkea kohteelta toiselle jalan. Kaupungin historiallinen keskusta on UNESCOn maailmanperintökohde, jonne ei voi ajaa autolla. Mikäli haluat vuokrata auton, tulee se pysäköidä sille varatulle paikalle. Varaudu maksamaan noin 15 euroa per päivä pysäköinnistä, sillä Firenzessä ilmaiset pysäköintipaikat ovat harvinaisuus.

 • Kuinka kallis kohde Firenze on?

  Useilla nähtävyyksillä, myös kirkoilla, peritään pääsymaksu. Firenzen katedraalissa voi vierailla ilmaiseksi, mutta sen kupolissa sijaitsevalle näköalatasanteelle tulee ostaa lippu. Italian ravintoloissa on käytössä pane e copert -palvelumaksujärjestelmä, joka ei kuitenkaan ole juomaraha tarjoilijalle.. Muutaman euron maksun summa riippuu ruokailijoiden määrästä.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Italia
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +39
 • Paras aika vierailla
  Lokakuussa sää on miellyttävän mukava ja pahin turistisesonki alkaa laantumaan.

Firenze: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Firenze? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Firenze : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 48 282 arvosteluun

Hyvä hinta/laatu-suhde, kokonaisuus oli hyvä.

Sienassa vapaata aikaa olisi saanut olla hieman enemmän, mutta koska matkan kesto oli näin jo 11 tuntia, sitä olisi ehkä vaikea toteuttaa. Radiokuulokkeista Sienan oppaan puhe kaikui/kumisi ja oli nopeaa englantia, pystyimme tavoittamaan vain joitain lyhyitä lauseita. Retken opas nuori naishenkilö oli erittäin reipas ja tomera ja hoiti matkan asiat hyvin. Sää oli koko viikon meille kovin kuuma, myös kiertomatkalla, mutta se ei tietenkään ole retken järjestäjän vika. Bussissa oli onneksi hyvä ilmastointi. Kokonaisuutena jäi hyvä mieli.

Erittäin hyvä opastus kompaktilla ryhmäkoolla

Ryhmässä oli (sattumalta?) vain kahdeksan henkilöä, joten opas pääsi muodostamaan jäseniin varsin suoran kontaktin ja opastus tuntui juuri meille suunnatulta. Jonon ohitus toimi melko hyvin ja opastuksesta saimme ummikkoinakin hyvän käsityksen ko. aikakauden taiteesta ja esimerkiksi renessanssin käsitteestä.

Our guide Lori was amazing. She knew so much about history and art and was able to answer all the questions. The visit to Uffizi was inspiring. We learned a lot. Everything was well organized and we had also lot of time after the tour to wonder around by our selves.

Very good guide and funny. Amazing views. In hot weather the climb is like sport. We did not get that gelato or water bottle which was promised when we booked the tour.

Opas oli asiantunteva ja mukaansatempaava.

Opas oli valinnut joka aikakaudelta tärkeimmät teokset ja kertoi niistä kiinnostavasti, samoin kuin muista aikakauteen liittyvistä asioista.