Firenze
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Firenze

Firenze: Kaikki retket ja aktiviteetit

Firenze: huippunähtävyydet

Matkavinkit Firenzeen

Firenze on Toscanan sielu, joka huokuu renessanssitunnelmaa. Kulttuurisessa kaupungissa on lukuisia arkkitehtonisia ihmeitä ja upeita taiteen mestariteoksia, jotka tekevät siitä mestarillisen kaupungin.

Uffizi

Uffizi

Uffizin galleria on Firenzen suosituin museo, jossa on myös Botticellin maailmankuulu Venuksen syntymä -teos. Liput museoon kannattaa varata etukäteen, jotta välttäisi pitkät jonot.

Galleria dell'Accademia

Galleria dell'Accademia

Michelangelon Daavid on syystäkin tämän museon keskipiste. Myös klassisen musiikin ystävät viihtyvät Accademia-gallerian instrumenttimuseon näyttelyiden parissa.

Daadid

Daadid

Firenzessä sijaitseva patsas on kenties koko maailman kuuluisin patsas. Daavid on kerännyt lukuisia ihailijoita aina vuodesta 1504 saakka.

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchion sisäänkäynnillä sijaitseva Daavid-jäljennös merkitsee patsaan alkuperäisen paikan, jossa se oli vuoteen 1873 saakka. Maailmankuulu Viidensadan sali kuuluu rakennuksen museoalueeseen.

Piazza della Signoria

Piazza della Signoria

Piazza della Signorialla on useita veistoksia: Loggia dei Lanzi -gallerian veistokset , Cosimo I:n ratsastajapatsas sekä Neptunuksen lähde, joka muistutttaa hieman Cosimoa.

Florence Cathedral

Florence Cathedral

Il Duomona tunnetun katedraalin huipulta voi ihailla upeita näkymiä Firenzen terrakottakatoille ja Toscanan kukkuloille.

Battistero di San Giovanni

Battistero di San Giovanni

Kaupungin pyhimykselle Johannes Kastajalle omistettu Battistero di San Giovanni tunnetaan sen valkoisesta ja vihreästä prato-marmorista tehdystä kupolista sekä upeista kultaisista mosaiikeista.

Santa Maria Novella

Santa Maria Novella

Santa Maria Novella ei ole ehkä ulkoapäin katseltuna maailman vaikuttavin kirkko, mutta sen sisäpuolelta löytyy lukuisia ihailemisen arvoisia yksityiskohdia. Kirkon luostari tarjoaa myös hyvä puitteet rentoutumishetkelle.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Pastelliväriset asuinrakennukset sekä koruja, taidetta ja matkamuistoja myyvät kaupat reunustavat Ponte Vecchiota, joka on Arno-joen yli kulkeva ainutlaatuinen ja samalla kaupungin vanhin silta.

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti

Kävele Ponte Vecchion yli kohti Medicin perheen entistä asuinkompleksia. Palazzo Pittiin kuuluu viisi museota, kuten modernin taiteen museo sekä ylellinen Galleria Palatina.

Suunnittele käyntisi paikassa Firenze

Kuinka kauan Firenzessä kannattaa viipyä?

Viiden päivän ja neljän yön matkalla voit tutustua kaupungin merkittävimpiin nähtävyyksiin ilman kiirettä. Viikon tai useamman päivän lomalla voit tutustua kaupungin kaikkiin renessanssikohokohtiin.

Kaupungissa liikkuminen

Firenzen keskusta on kompakti ja kaupungissa on helppo kulkea kohteelta toiselle jalan. Kaupungin historiallinen keskusta on UNESCOn maailmanperintökohde, jonne ei voi ajaa autolla. Mikäli haluat vuokrata auton, tulee se pysäköidä sille varatulle paikalle. Varaudu maksamaan noin 15 euroa per päivä pysäköinnistä, sillä Firenzessä ilmaiset pysäköintipaikat ovat harvinaisuus.

Kuinka kallis kohde Firenze on?

Useilla nähtävyyksillä, myös kirkoilla, peritään pääsymaksu. Firenzen katedraalissa voi vierailla ilmaiseksi, mutta sen kupolissa sijaitsevalle näköalatasanteelle tulee ostaa lippu. Italian ravintoloissa on käytössä pane e copert -palvelumaksujärjestelmä, joka ei kuitenkaan ole juomaraha tarjoilijalle.. Muutaman euron maksun summa riippuu ruokailijoiden määrästä.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Italia
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +39
 • Paras aika vierailla
  Lokakuussa sää on miellyttävän mukava ja pahin turistisesonki alkaa laantumaan.

Tekemistä: Firenze

Huippunähtävyydet kohteessa Firenze

Kaupungit: Italia

Firenze: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Firenze? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Firenze : Mitä vierailijat sanovat

Remontti vaikutti kerroksiin menoa. Huoneet oli selkeästi numeroitu ja nimetty. Kahvilaan tullessa luulin, että kaikki taide oli jo kierretty. Se vaikutti asennoitumiseen katsoa galleria loppuun saakka. Turisteja oli paljon ja ehkä vähän liikaa yleishälinääkin, mutta siihen olimme varautunee. Hyvä asia oli ostaa liput valmiiksi. Säästyi pitkältä jonottamiselta.

Hieno kokemus, upea rakennus ja kauniita tauluja ja patsaita monipuolinen kattaus. Kannattaa tähyillä ylöspäinkin, gallerian katot/kattomaalaukset on upeat. Ei ollut tungosta, kivasti mahtui kulkemaan. Vieralimme syyskuun lopulla, ja lippuja sai oveltakin 10min.jonotuksella 20€, maksoimme etukäteislipuista 29€ !

Firenze: Uffizin gallerian ajoitettu pääsylippu Arvostelija: Kirsi, 01.10.2019

Our guide Lori was amazing. She knew so much about history and art and was able to answer all the questions. The visit to Uffizi was inspiring. We learned a lot. Everything was well organized and we had also lot of time after the tour to wonder around by our selves.

Nettisivulta ei ilmennyt ennen lipunostoa selvästi, meneekö alle 6-vuotiailta pääsymaksua. Opastetun kierroksen piti sisältyä maksamaamme lippuun, eikä kuitenkaan opastusta ollut saatavana varaamanamme ajankohtana (maanantai 15.7. klo 10.00).

Liput Uffiziin sain varattua kätevästi etuktäeen ennen matkaa haluamaamme ajankohtaan ,ei tarvinnut jonotella ja kaikki sujui helposti. Lippujen hintakin oli huomattavasti edullisempia, kuin lippumyymälästä ostettuna, Helppoa!

Firenze: Uffizin gallerian ajoitettu pääsylippu Arvostelija: Pekka, 27.02.2020