Forum Romanum
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Hanki lippusi nyt

Forum Romanum: Varaa liput ja kierrokset

Forum Romanum: Kaikki retket ja aktiviteetit

Rooma: huippunähtävyydet

Kaikki 1340 lippua ja kierrosta

Viisi historiallista faktaa Forum Romanumin rakennusvaiheesta

Useista muista Rooman imperiumin forumeista poiketen Forum Romanumia ei suunniteltu ja rakennettu hetkessä, vaan se kasvoi kaupungin mukana. Tässä viisi mielenkiintoista faktaa Forum Romanumin historiasta!

Alue oli kohtaamispaikka ennen Forumin rakentamista

Alue oli kohtaamispaikka ennen Forumin rakentamista

Alue sijaitsee soisella tasangolla Capitoliumin ja [Palatiumin] (/palatium-l2622/) välissä. Siitä tuli paikallisten itsestäänselvä kohtaamispaikka jo ennen, kuin varsinainen Forum suunniteltiin.

Lucius Tarquinius Priscus kuivatti alueella sijainneen suon

Lucius Tarquinius Priscus kuivatti alueella sijainneen suon

Legendan mukaan alkuperäinen comitium syntyi, kun kukkuloiden heimot solmivat rauhan. Suuri osa alueesta oli liian soista ennen Rooman viidennen kuninkaan rakennuttamaa Cloaca Maximaa.

Forumilla oli monta käyttötarkoitusta

Forumilla oli monta käyttötarkoitusta

Forum oli vuosisatojen ajan Rooman julkisten tapahtumien, puheiden, sotilasmarssien, oikeudenkäyntien, gladiaattoriotteluiden ja toritapahtumien paikkana.

Forumista tuli varhaisten roomalaiskatolisten monumenttien koti

Forumista tuli varhaisten roomalaiskatolisten monumenttien koti

Konstantinus Suuri rakennutti Maxentiuksen kirkon vuonna 312 Forumin viimeiseksi merkittäväksi osaksi. Sittemmin monet temppeleista on muunnettu kristittyjen kirkoiksi.

Kohoava maaperä teki Forumin säilymisestä mahdotonta

Kohoava maaperä teki Forumin säilymisestä mahdotonta

Tiber-joen tulva ja sitä ympäröivien kukkuloiden eroosio aiheuttivat alueella maan kohoamista, joka ajan myötä peittivät rakennukset. Keskiajalla aluetta käytettiin laidunmaana!

Sisäpiirin vinkkimme

Mikä on paras aika vierailulle?

Liput ovat voimassa kaksi päivää ja kattavat myös Colosseumin (/colosseum-l2619/) ja Palatiumin. Alueella on paljon nähtävää, joten siihen tutustuminen kannattaa aloittaa varhain molempina päivinä! Forum aukeaa klo 8.30 (pyhäpäiviä lukuunottamatta), ja sen sulkemisaika vaihtelee vuodenajan mukaan. Alueella voi viipyä pisimpään huhtikuun ja syyskuun välisenä aikana..
Mikäli et varaa lippua etukäteen, kannattaa käyttää Palatiumin lippupistettä, sillä jonot ovat siellä merkittävästi Colosseumia lyhyemmät!

Kuinka pääsen Forumille?

Älä luota karttaan sokeasti! Vaikka alueella vaikuttaisikin olevan useita metroasemia, mikään niistä ei ole lähellä itse pääsisäänkäyntiä. Colosseumin lähellä sijaitseva Colosseon asema on lähin metropysäkki, mutta myös sieltä pitää kävellä Via dei Fori Impearialilla sijaitsevalle pääsisäänkäynnille. Voit myös hypätä bussiin 51, 85, 87, 118 tai 810 ja jäädä pois Fori Imperialilla.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Forum aukeaa joka päivä klo 8.30 (pyhäpäiviä lukuunottamatta) ja sulkeutuu noin tuntia ennen auringonlaskua.
 • Hinta
  2 € maksava aikuisten lippu on voimassa kaksi päivää ja sillä pääsee Colosseumille, Forum Romanumille sekä Palatiumille.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta on ehdottomasti hyötyä. Suosittelemme katsastamaan suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  Kävele Colosseon metroasemalta tai hyppää bussien 51, 85, 87, 118 tai 810 kyytiin ja jää pois Fori Imperiali -pysäkillä.
 • Lisävinkkejä

  • Sisäänpääsy on ilmainen joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina!

  • Kahden euron lisähintaan voit varata lipun etukäteen ja ohittaa jonot.

Forum Romanum : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.5 / 5
perustuen 70 482 arvosteluun

Kuski tuli hakemaan meidät hotellin alaovelta ja lähdimme ajamaan kohti aavikkoa. Aavikkoajelun jälkeen lähdimme kohti Al Khayma-leiriä, jossa pääsimme ratsastamaan kameleilla. Leirillä saimme maistaa arabialaista kahvia ja makeisia. Tämän jälkeen saimme vapaasti käydä polttamassa shishaa ja ottamassa henna-tatuointeja, minkä jälkeen söimme herkullisen aterian. Kaikki, mitä varausvaiheessa luvattiin, toteutettiin. Suosittelen ehdottomasti tätä kokemusta kaikille, tämä todella on hintansa väärtti. Lisäksi kuski oli hauska ja mukava, ja hän piti huolen, että meille jäi omiin puhelimiin rutkasti kuvia päivän kulusta.

Selkeä, sopivan pituinen retki, joka antoi paljon tietoa Colosseumista, Forum Romanumista ja Palatinuksen kukkulasta. Suosittelen lämpimästi opastettua retkeä.

Loistava idea varata "fast-track-liput". Arvostan, että jää aikaa muuhunkin kuin jonottamiseen. Ohjeiden avulla oli helppo löytää oikea paikka sisäämenoon.

Kierros oli hyvä, sopiva yleiskatsaus Colosseumiin, Palatinuksen kukkulalle ja Forum Romanumiin. Reipas eteneminen, eikä tarvinnut jonottaa.

Oli kiva päästä tutustumaan Colosseumiin ja suosittelen lämpimästi ostamaan liput etukäteen. Opastusta meillä ei ollut ja hyvin pärjättiin.