Suosittelemamme elämykset kaupungissa Glasgow

Glasgow'n nähtävyydet: Hop-On Hop-Off -bussikierros

1. Glasgow'n nähtävyydet: Hop-On Hop-Off -bussikierros

Tutustu yhteen Skotlannin värikkäimmistä ja jännittävimmistä kaupungeista yhden tai kahden päivän lipulla Glasgow'n Hop-On Hop-Off -nähtävyysbussiin. Vieraile mielenkiintoisissa museoissa, taidegallerioissa, kauniissa puistoissa ja rakennuksissa, ja hyödynnä vain Lontoosta kakkoseksi jäävät shoppailumahdollisuudet. Myös kaupungin pubit, kahvilat, baarit ja yökerhot tekevät kaupungista suositun matkakohteen lyhyemmille kaupunkilomille. Nähtävyydet ja mielenkiintoiset paikat sijaitsevat ympäri kaupunkia, joten paras tapa tutustua niihin on opastettu kaupunkikierros avokattoisella bussilla, joka kiertää kaikki tärkeimmät kohteet. Jää kyydistä millä tahansa 21 pysäkistä, jotka sijaitsevat kätevästi mm. goottilaiskatedraalilla, kuljetus- ja matkustusmuseolla, vastikään restauroidulla Kelvingrove Art Galleryllä, Glasgow'n yliopistolla, Glasgow Greenillä ja Clydeside Distilleryllä. Bussit lähtevät 15 minuutin välein. Reitin pysäkit: George Square, Glasgow Cathedral, Merchant City, Barras Market, Glasgow Green, St Enoch, St Vincent Place, Radisson Hotel, Argyle Street, Hilton Garden Inn, SECC, Clydeside Distillery, Riverside Museum, Kelvin Way, Byres Road, Kelvingrove Art Gallery, Kelvin Park, University of Glasgow, Charing Cross, Sauchiehall St, Theatre Royal, Buchanan Bus Station.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe ja Highlands Tour: Loch Ness, Glencoe and Highlands Tour

2. Glasgow: Loch Ness, Glencoe ja Highlands Tour: Loch Ness, Glencoe and Highlands Tour

Lähde Glasgow'sta opastetulle retkelle Loch Lomondin kansallispuistoon, Rannoch Mooriin, Glencoen, Great Gleniin, Loch Nessiin ja Pitlochryyn. Opi oppaaltasi historiaa jokaisen käännöksen takana. Lähde Glasgow'sta ja matkusta pohjoiseen kohti Ylämaata Loch Lomondin "bonnie, bonnie" -rantaa pitkin. Ylität Skotlannin halki kulkevan muinaisen luonnonmurtumalinjan ja matkustat majesteettisiin Ylämaahan, jossa maisema muuttuu nopeasti ja dramaattisesti - alankojen tasaiset hedelmälliset tasangot väistyvät hohtavien järvien, jylhien vuorenhuippujen ja metsäisten lakeuksien tieltä. Matkustat pohjoiseen Breadalbanen eli "Skotlannin ylänkömaan" kautta ja nouset kohti Rannoch Moorin villiä erämaata ja laskeudut Skotlannin kuuluisimpaan laaksoon, Glencoeen. Glencoe on surullisen kuuluisa Glencoen verilöylyn tapahtumapaikkana vuonna 1692. Glencoen jälkeen pääset Great Gleniin, syvään jäätikkölaaksoon, joka seuraa geologista ruhjelinjaa. Fort Williamin kaupungin läpi ajetaan Britannian korkeimman vuoren, Ben Nevisin, alta ennen kuin saavutaan Fort Augustukseen Loch Nessin etelärannalle. Pidä silmällä legendaarisia havaintoja Loch Nessin hirviöstä, Nessiestä. Nauti näkymistä Fort Augustusin viehättävään kaupunkiin ja Caledonian Canaliin, joka yhdistää Great Glenin järvet. Lounaan jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua viiden tähden Loch Nessin laivaristeilylle Fort Augustuksesta*. Kun lähdet vesille, sinulla on parhaat mahdollisuudet havaita hirviö ja ihailla tämän salaperäisen järven kauneutta. Jatka pohjoiseen Invernessin kautta ennen kuin matkustat etelään Cairngormsin kansallispuiston upeiden vuorten läpi. Aja Drumochter Passin yli, joka kohoaa 1500 jalan korkeuteen merenpinnasta, ja ohita 1200-luvulla rakennettu Blair Castle, Athollin herttuan esi-isien koti. Jatka etelään Perthshiren metsien halki ja pysähdy pikaiselle virkistäytymispysäkille paluumatkalla Glasgow'hun. *Tämä reitti muuttuu 1. huhtikuuta 2023 alkaen, eikä kiertomatka kulje Loch Nessin koko pituutta pitkin.

Glasgow: Celtic Park Stadium Tour

3. Glasgow: Celtic Park Stadium Tour

Koe Celtic Park -stadion uusista näkökulmista tällä opastetulla kierroksella. Opi Celticin perinnöstä ja kulttuurista, jotka ovat tehneet klubista kuuluisan ja tunnetun kaikkialla maailmassa. Celtic Park on yksi Euroopan suurimmista jalkapallostadioneista. Teemme Celtic Parkista täydellisen paikan oppia kaikkea Celtic Football Clubin värikkäästä historiasta ja perinnöstä sen perustamisesta vuonna 1888. Lähde opastetulle kierrokselle stadionille sekä tee matka seuran historiaan eri informatiivisten ja vaikuttavien näyttelyiden kautta. Kiertueesi sisältää vierailun kotijoukkueen pukuhuoneessa ja Celtic FC:n kokoushuoneessa ennen kuin kävelet legendojen jalanjäljissä tunnelia pitkin, istutaan korsussa ja nautitaan tunnelmasta kentän puolella.

Glasgow: City Centre Guided Walking Tour

4. Glasgow: City Centre Guided Walking Tour

Lähde opastetulle kävelykierrokselle ympäri kaupunkia, mikä antaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden tutustua kaupunkiin ja oppia sen historiasta ja kulttuurista. Katso Glasgow'n kasvu siitä, mistä se alkoi, missä se on nyt ja kuinka nykyinen vilkas kulttuuri syntyi sen rikkaan historian kautta. Kiertue kestää noin 1,5 tuntia, ja siihen sisältyy tauko, joka antaa sinulle mahdollisuuden vierailla nekropolissa ja viettää penniäkään. Kiertue on noin 3 mailia pitkä, joten muista tämä. Kiertueella tutustutaan Glasgow'n kuuluisiin hahmoihin, kuten St. Mungoon, ja heidän tarinoihinsa, kun käymme läpi kaupungin. Keskeisiä vierailukohteita ovat George Square, Glasgowin katedraali ja nekropolis, Glasgow Green, The Clyde ja Wellingtonin herttu. Lisäksi tutustu kaupungin piilotettuihin aarteisiin, joita et itse näe.

Glasgowsta: Loch Lomond, Trossachs & Stirling Castle Tour

5. Glasgowsta: Loch Lomond, Trossachs & Stirling Castle Tour

Lähde opastetulle bussikierrokselle Loch Lomondille, Trossachille ja Stirlingin linnalle Glasgowsta. Nauti näkymistä vehreälle Skotlannin maaseudulle ja opi William Wallacesta ja Rob Roystä kuljettajaltasi. Poistuttuasi Glasgowsta pysähdy Loch Lomondin "bonnie-rannalle", joka on yksi kauneimmista ja suurimmista järvistä koko Skotlannissa. Lähde risteilylle ja nauti upeista näkymistä järven monille saarille ja ympäröiville vuorille. Vaihtoehtoisesti voit kävellä viehättävässä järvenpuoleisessa Lussin suojelukylässä, jossa on viehättäviä taloja, kahviloita ja upeita näkymiä järven länsirannikolle. Syö lounas Aberfoylen kylässä, joka sijaitsee Trossachsin kansallispuiston sydämessä. Jatka läpi Trossachsin, Skotlannin ensimmäisen kansallispuiston, joka tunnetaan nimellä "Highlands in miniature" runsaiden järvien, vuorten ja metsien vuoksi sekä legendaarisen lainsuojattoman Rob Roy MacGregorin kotimaan kautta. Viimeinen pysäkkisi on Stirlingin linna, joka sijaitsee korkealla vulkaanisen kiven päällä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Varaa aikaa vierailla linnassa ja oppia tärkeiden historiallisten henkilöiden, kuten William Wallacen, Robert Brucen ja Maryn Skotlannin kuningattaren, käytöksistä. Vierailun jälkeen Stirlingin linnassa palaa Glasgowiin.

Glasgow: Celtic Park Stadium -kierros ja ruokailukokemus

6. Glasgow: Celtic Park Stadium -kierros ja ruokailukokemus

Nauti kulissien takaa pääsystä Celtic Parkiin opastetulla stadionkierroksella ja tutustu Celtic FC:n kokoushuoneeseen, kotipukuhuoneeseen, tunneliin ja korsuihin. Kierroksen jälkeen sinut viedään ravintolaan, jossa aikuiset ruokailevat 3 ruokalajin menulla. Lapset ruokailevat lasten menulta.

Glasgow: Oban, Glencoe, Ylämaiden järvet & linnat -kierros

7. Glasgow: Oban, Glencoe, Ylämaiden järvet & linnat -kierros

Tutustu upeisiin järviin ja linnoihin läntisillä ylämailla tämän Glasgow'sta alkavan pienryhmäkierroksen aikana. Pääset näkemään Kilchurnin upeat rauniot Loch Awella, länsirannikon vilkkaan satamakaupungin Obanin sekä Glencoen dramaattisen kauneuden. Lähdet Glasgow'sta klo 8.30 ja matkaat upean Glen Fruinin läpi ajaen Loch Longin suuntaisesti. Ylität sitten Ylämaan rajan, jossa maisema muuttuu äkkiä dramaattisesti - Alamaiden tasaiset tasangot antavat tilaa kimalteleville järville, rosoisille vuorille ja metsäisille laaksoille. Jatka ajomatkaa yli Rest and Be Thankful -vuoristosolan yli ennen kuin suuntaat Arrochar Alps -vuoriston halki. Saavut sitten Inverarayn viehättävään satamakaupunkiin Loch Fynen rannalle. Täältä ajomatka jatkuu Skotlannin pisimmän järven, Loch Awen, rantaa pitkin, jonne pysähdyt ottamaan valokuvia Kilchurnin linnasta. Sen mahtavat rauniot sijaitsevat keskellä Loch Awea ja se on Breadalbanen Campbellien entinen asuinpaikka. Jatkat sitten matkaa Obanin satamakaupunkiin, joka on reitti saarille ja jossa pääset nauttimaan lounasta. Lounaan jälkeen matkustat pohjoiseen Appinia ympäröivää rannikkoa pitkin, ohittaen vaikuttavan Castle Stalkerin ja lopulta Skotlannin kuuluisimpaan laaksoon, Glencoeen. Tämä on Skotlannin suurin järvi ja se on saanut nimensä Ben Lomond -vuorelta. Päivän viimeinen pysähdys on Lussissa, 1700-luvun suojelukylässä, jossa on kartanon työntekijöille rakennettuja mökkejä.

Glasgow: Glenfinnan, Mallaig ja Glencoe -seikkailuretki.

8. Glasgow: Glenfinnan, Mallaig ja Glencoe -seikkailuretki.

Hyvästä opastettu päiväretki Glasgow'sta bussilla, jossa tutustut Mallaigin satamaan, Glencoeen ja Loch Lomondiin, ja saavu Glenfinnan Viaductille juuri ajoissa, jotta näet Jacobite-höyryjunan (joka tunnetaan myös Harry Potterin Tylypahka Expressinä) ylittävän korkean sillan. Lähde Glasgow'sta ja matkusta pohjoiseen, pysähdy kahville ja virvokkeille pieneen vuoristokylään. Jatka matkaasi ja saavu Glencoeen, jonka monet tuntevat MacDonaldin klaanin verilöylyn tapahtumapaikkana vuonna 1692. Ota valokuvia tästä kauniista alueesta samalla kun opit sen myrskyisästä menneisyydestä. Matkusta Glencoen jälkeen edelleen pohjoiseen Fort Williamiin. Pysähdy virkistäytymään ja ehkä syömään ennen kuin jatkat matkaa Road to the Isles -tietä pitkin. Tutustu alueen historiaan lähestyessäsi Mallaigia, jossa vietät aikaa nauttien lounaasta ja merinäköaloista. Matkusta Mallaigista itään Glenfinnanin päänähtävyyteen. Saavu paikalle ja näe, kuinka Jacobite-höyryjuna (joka tunnetaan myös Harry Potter -elokuvien Tylypahkan pikajunana) ylittää sillan. Nauti ikonisesta näkymästä, joka tunnetaan monien Harry Potter -kohtausten, kuten Loch Shielin, näyttämönä. Matkusta Glenfinnanista etelään ja pysähdy virvokkeille ennen kuin saavut Lussista Loch Lomondiin. Vietä täällä aikaa nauttien kauniista näkymistä järven rannalla ennen kuin palaat Glasgow'hun.

Glasgow'sta: Loch Ness, Glencoe & Ylämaat -kierros

9. Glasgow'sta: Loch Ness, Glencoe & Ylämaat -kierros

Glasgow'sta matkustamme pohjoiseen kohti Skotlannin Ylämaita. Ensimmäiseksi pysähdymme nauttimaan kupillisen teetä tai kahvia kahvilassa Loch Lomondin rannalla. Kiipeämme sitten Ylämaille ainutlaatuisen Rannoch Moorin aution maiseman ylle ja Black Mountilta Glencoeen, joka oli vuoden 1692 MacDonaldin klaanin verilöylyn tapahtumapaikka. Fort Williamissa nautitun lounaan jälkeen matka jatkuu Britannian korkeimman vuoren, Ben Nevisin, juurelle ja siitä Great Glenille. Voit nauttia upeista näkymistä Loch Nessille, Kaledonian kanavalle ja Fort Augustuksen kauniiseen kylään. Loch Nessillä voi kokea Urquhartin linnan ja lähteä Jacobite-risteilylle tai rentoutua Dochgarrochissa. Paluumatkalle lähdemme Ylämaiden pääkaupungista, Invernessistä. Ennen kuin saavumme takaisin Glasgow'hun, ylitämme Grampianvuoret sekä Perthshiren metsämaiseman, johon sisältyy Athollin metsä.

Glasgow: Vintage-bussikierros iltapäiväteen tai ginin kera

10. Glasgow: Vintage-bussikierros iltapäiväteen tai ginin kera

Kokea Glasgow'n tärkeimmät nähtävyydet luonnonkauniilla bussikierroksella ja nauti samalla herkullisia herkkuja. Sinulle tarjoillaan hienostunut iltapäiväteevalikoima brittiläisiä välipaloja ja päivitä kokemuksesi virkistävällä gin-cocktaililla, joka tarjoillaan teekannussa. Tutustu tärkeimpiin maamerkkeihin ohi kulkiessasi. Hyppää vintage-kaksikerroksiseen bussiin ja valmistaudu ainutlaatuiseen seikkailuun. Istu alas, rentoudu ja ilahduta aistejasi samalla, kun katselet kaupungin tarjoamia nähtävyyksiä. Valitse joko perinteinen iltapäivätee ja kahvi tai lisää gin-cocktaileja aromaattisilla yrteillä ja herkullisilla syötävillä kukilla. Katsele suosittuja kohteita, kuten People's Palace, Kelvingrove Art Gallery ja Transport Museum. Kuule jokaisesta ohittamastasi paikasta kaiken laivalla olevalta oppaaltasi. Maistele herkullisia voileipiä, petit fours -leipiä, cupcakeja, scones-leipiä ja minikvitsejä ja siemaile lasillinen proseccoa ennen lähtöä.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Glasgow
Skotlannin suurin kaupunki tarjoaa vierailijoille portin Ylämaalle, lumoavia museoita ja upeaa arkkitehtuuria.

Parhaat aktiviteetit

Glasgow: parhaat nähtävyydet

Kaikki aktiviteetit

117 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 8

Immersiivisiä elämyksiä

Glasgow: Koe enemmän

Näytä kaikki

Glasgow: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Glasgow?

Parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Glasgow ovat

Edinburgh

Mitkä ovat parhaat tarjoukset ja alennukset aktiviteetteihin ja nähtävyyksille kohteessa Glasgow?

Glasgow: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Glasgow? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Glasgow : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.7 / 5

perustuen 8 186 arvosteluun

Upeat maisemat, aurinko paistoi, mukava bussi, sopivasti ajoitetut tauot, loistava opas Cameron.