Grand Canyon

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi geologista faktaa Grand Canyonista

Arizonassa sijaitseva Grand Canyon on upea näky niin helikopterista, veneestä kuin vaelluskierroksellakin. Tässä Pohjois-Amerikan upeimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvan kanjonin viisi kehitysaskelta!

 • Kaibabin tasanko

  1. Kaibabin tasanko

  Kaibabin tasanko kohosi ja laajeni 35 miljoonaa vuotta sitten. Coloradojoen reitti muuttui kohoamisen seurauksena kohti Tyyntämerta.

 • Bidahochi-järven synty

  2. Bidahochi-järven synty

  Joki laski uuden reitin seurauksena Meksikonlahdelle. Vulkaanisen toiminnan aniosta jokeen syntyi este, jonka jälkeen Bidahochi-järvi syntyi.

 • Joet yhdistyvät

  3. Joet yhdistyvät

  Reitti halkaisi lopulta Kaibabin tasangon. Viimeinen jääkausi nopeutti eroosiota, ja vanha Tyyneenmereen laskenut osa yhdistyi osaksi jokea.

 • Pieni Coloradojoki

  4. Pieni Coloradojoki

  Muutosten seurauksena Bidahochi-järvi tyhjentyi. Nykyään sen paikalla virtaa Pieni Coloradojoki.

 • Muutos jatkuu!

  5. Muutos jatkuu!

  Eroosio ja kivenvyörymät ovat laajentaneet kanjonia entisestään. Kanjoni saattaakin näyttää 35 miljoonan vuoden päästä täysin erilaiselta!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Paras aika vierailla Grand Canyonilla on huhtikuusta kesäkuuhun, jolloin lämpötila ei ole liian korkea. Syyskuussa ja marraskuun alussa vieraileminen on myös suositeltavaa, sillä kanjonilla ei ole silloin niin paljoa ihmisiä eikä lämpötila ole vielä laskenut liian kylmäksi.

 • Mitä pakata mukaan?

  Sää saattaa olla arvaamaton ja vaihtua nopeasti, joten pakkaa reppuusi sadevarusteet. Kesäisin kanjonin virkistävät tuulahdukset saattavat piilottaa auringonsäteiden lämmön, joten muista ottaa mukaasi aurinkovoidetta. Tarvitset myös vettä sekä välipalaa. Säästä välipalasi reissulle äläkä syö raskasta ateriaa ennen retkeäsi!

 • Miten pukeutua?

  Pukeudu lämpimällä säällä kevyesti ja ilmaviin vaatteisiin. Älä pukeudu paljastaviin toppeihin tai shortseihin, sillä saatat palaa helposti. Ota kesällä mukaasi myös aurinkohattu sekä aurinkolasit ja kaikkina vuodenaikoina mukavat kävelykengät. Varmista, että kenkäsi ovat tukevat, sillä jyrkillä ja haastavilla poluilla jalkoihisi saattaa tulla rakkoja.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Kanjonin eteläpuoli on avoinna ympäri vuoden. Pohjoispuoli on avoinna 15. toukokuuta - 15. lokakuuta.
 • Hinta
  Lippu maksaa 12 dollaria ja on voimassa seitsemän päivää.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Katsasta suosituimmat kierrokset - löydät niistä takuulla juuri sinua kiinnostavan vaihtoehdon!
 • Kuinka päästä perille
  Aja autolla Kaibabin kansallismetsän läpi, tai rentoudu Arizona Shuttle -sukkulabussin kyydissä.
 • Lisävinkkejä

  • Kanjonilla voi vierailla joinain päivinä ilmaiseksi. Tarkista päivämäärät verkkosivuilta!

  • Jos saavut paikalle autolla, sinun tulee maksaa myös ajoneuvolupa.

Grand Canyon: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Grand Canyon? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Grand Canyon : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 5 473 arvosteluun

Grey Line oli kuljetuspalvelujen tarjoaja. Kuljettajan nimi oli Thomas. Hän oli viihdyttävä ja osaava. Matka oli sujuvaa paitsi parilla, joka palasi bussiin 1,5 tuntia myöhemmin kuin sanottiin. Bussilla olevat ihmiset olivat eläviä ja Thomas piti ammattitaitoaan, mutta myös kertoi heille olevansa väärässä. Matka oli mahtava muuten. Joku, joka myös halusi mennä katsomaan kanjonia. Se oli täydellinen minulle ja perheelle. Mutta jos varaat skywalk-matkan .... Varo ... et voi viedä kameraasi tai matkapuhelinta ulko-alustalle. Ole valmis ostamaan kuvia laitokselta, jos haluat. Ne ovat kohtuuhintaisia 14,00 dollaria yhdestä valokuvasta (ajattelin, että se olisi paljon enemmän) .Osta paketti noin 10 kuvaa hintaan 65.00. Varmista vain, että sinulla on valokuvaaja ottaa useita kuvia ja kulmia !!

Koko kokemus alusta loppuun sujui saumattomasti. Liikenne räjähti ajoissa, aula lentokentällä oli hämmästyttävää ja lentäjämme "Joe" loistava. Hän oli erittäin hyödyllinen ja informatiivinen koko ajan! En voinut suositella enempää, jos haluat nähdä Grand Canyonin Vegasista. Miksi viettää noin 15 tuntia täynnä valmentajaa koko päivän, kun saat kaiken tehdä stressittömästi 3,5-4 tunnissa!

Nouto tottuu tasaiseksi. Päivän lentäjämme oli erittäin ystävällinen ja sai meidät todella tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja mukavaksi. Se oli kaunis matka. Ensimmäinen Hoover & Lake Mead. Sitten pois Grand Canyoniin. Upea näky. Rakasti sitä. Suosittelisin kaikille

Matka oli upea. Lentäjämme AJ oli hieno ja yritti tehdä asioista todella mieleenpainuvia. Nouto oli ajoissa ja samppanja piknik lisätty hoito.

Mikä upea kokemus !!! Tekisi sen uudestaan ja uudestaan