Grand Canyon

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi geologista faktaa Grand Canyonista

Arizonassa sijaitseva Grand Canyon on upea näky niin helikopterista, veneestä kuin vaelluskierroksellakin. Tässä Pohjois-Amerikan upeimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvan kanjonin viisi kehitysaskelta!

 • Kaibabin tasanko

  1. Kaibabin tasanko

  Kaibabin tasanko kohosi ja laajeni 35 miljoonaa vuotta sitten. Coloradojoen reitti muuttui kohoamisen seurauksena kohti Tyyntämerta.

 • Bidahochi-järven synty

  2. Bidahochi-järven synty

  Joki laski uuden reitin seurauksena Meksikonlahdelle. Vulkaanisen toiminnan aniosta jokeen syntyi este, jonka jälkeen Bidahochi-järvi syntyi.

 • Joet yhdistyvät

  3. Joet yhdistyvät

  Reitti halkaisi lopulta Kaibabin tasangon. Viimeinen jääkausi nopeutti eroosiota, ja vanha Tyyneenmereen laskenut osa yhdistyi osaksi jokea.

 • Pieni Coloradojoki

  4. Pieni Coloradojoki

  Muutosten seurauksena Bidahochi-järvi tyhjentyi. Nykyään sen paikalla virtaa Pieni Coloradojoki.

 • Muutos jatkuu!

  5. Muutos jatkuu!

  Eroosio ja kivenvyörymät ovat laajentaneet kanjonia entisestään. Kanjoni saattaakin näyttää 35 miljoonan vuoden päästä täysin erilaiselta!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Paras aika vierailla Grand Canyonilla on huhtikuusta kesäkuuhun, jolloin lämpötila ei ole liian korkea. Syyskuussa ja marraskuun alussa vieraileminen on myös suositeltavaa, sillä kanjonilla ei ole silloin niin paljoa ihmisiä eikä lämpötila ole vielä laskenut liian kylmäksi.

 • Mitä pakata mukaan?

  Sää saattaa olla arvaamaton ja vaihtua nopeasti, joten pakkaa reppuusi sadevarusteet. Kesäisin kanjonin virkistävät tuulahdukset saattavat piilottaa auringonsäteiden lämmön, joten muista ottaa mukaasi aurinkovoidetta. Tarvitset myös vettä sekä välipalaa. Säästä välipalasi reissulle äläkä syö raskasta ateriaa ennen retkeäsi!

 • Miten pukeutua?

  Pukeudu lämpimällä säällä kevyesti ja ilmaviin vaatteisiin. Älä pukeudu paljastaviin toppeihin tai shortseihin, sillä saatat palaa helposti. Ota kesällä mukaasi myös aurinkohattu sekä aurinkolasit ja kaikkina vuodenaikoina mukavat kävelykengät. Varmista, että kenkäsi ovat tukevat, sillä jyrkillä ja haastavilla poluilla jalkoihisi saattaa tulla rakkoja.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Kanjonin eteläpuoli on avoinna ympäri vuoden. Pohjoispuoli on avoinna 15. toukokuuta - 15. lokakuuta.
 • Hinta
  Lippu maksaa 12 dollaria ja on voimassa seitsemän päivää.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Katsasta suosituimmat kierrokset - löydät niistä takuulla juuri sinua kiinnostavan vaihtoehdon!
 • Kuinka päästä perille
  Aja autolla Kaibabin kansallismetsän läpi, tai rentoudu Arizona Shuttle -sukkulabussin kyydissä.
 • Lisävinkkejä

  • Kanjonilla voi vierailla joinain päivinä ilmaiseksi. Tarkista päivämäärät verkkosivuilta!

  • Jos saavut paikalle autolla, sinun tulee maksaa myös ajoneuvolupa.

Grand Canyon: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Grand Canyon? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Grand Canyon : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 5 473 arvosteluun

Retki oli paljon edullisenpi kuin muiden toimistojen matkat. Opas oli mukava, Kaikki toimi hyvin ja hieno reissu muuten, mutta reissuun sisältyvä aamiainen ja lounas olivat vain sipsejä ja kylmä sub leipä, joka oli tilattu etukäteen kaikille sama.

Oli tosi mahtava ja ikimuistoinen reissu. Kyyti hotellilta sujui mutkattomasti ja itse lento myös. Lentäjä oli tosi mukava ja ammattitaitoinen. Maisemat oli ihan uskomattomat. Kyllä saatiin vastinetta rahoille.

Päivä oli antoisa ja elämyksellinen. Hieman häiritsi ajankohdan ongelma; wc:t olivat pääosin suljettuja eri kohteissa. Tulkkaus kahdelle kielelle vei aikansa.

Mahtava elämys ja Grand Canyonin näkeminen kanjonin pohjalta sekä helikopterista käsin oli upeaa.