Güellin puisto
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Hanki lippusi nyt

Güellin puisto: Varaa liput ja kierrokset

Güellin puisto: Kaikki retket ja aktiviteetit

Barcelona: huippunähtävyydet

Kaikki 664 lippua ja kierrosta

Gaudín Park Güellin viisi yksityiskohtaa

Barcelonan viehättävässä Park Güellissa voi nähdä vaikutteita Englannin kaupunkipuutarhatrendistä, mutta muuten puisto on Gaudín tyylille ominainen mestariluomus. Puisto on täynnä suuren arkkitehdin tavaramerkiksi muodostunutta ikonografiaa. Tässä puiston viisi upeaa yksityiskohtaa.

"Kauppahalli"

Park Güell suunniteltiin asuinrakennusalueen keskipisteeksi, mutta asuinrakennuksia ei saatu valmiiksi. Tyyliltään kauppahalli muistuttaa kreikkalaisia temppeleitä, ja siinä on nyökkäys lähellä aikanaan kulkeneen roomalaistien suuntaan.

Lohikäärme

Lohikäärme

Pääporraskäytävää koristavassa El Drac -lohikäärmeessä voi nähdä uskonnollisia viittauksia aina Eedenistä Pyhään Yrjöön. Sen vartioimassa suihkulähteessä on vaikutteita myös muinaisen Delfoin lohikäärmeestä, Pythonista.

Gaudin talomuseo

Gaudin talomuseo

Vain kaksi 60 suunnitellusta rakennuksesta saatiin valmiiksi. Gaudí asui talossa vuodesta 1906 vuoteen 1925 saakka, sillä talolle ei löytynyt ostajaa. Nykyään talossa on esillä Gaudín töitä. Vierailua varten tarvitaan erillinen lippu.

Kiemurteleva penkki

Kiemurteleva penkki

Salvador Dalí ylisti tätä mosaiikein koristeltua penkkiä ja piti sitä surrealistityylin edeltäjänä. Hän jos joku tunsi surrealistiset teokset!

Talonmiehen koppi

Talonmiehen koppi

Uskonnollisten ja poliittisten symbolien lisäksi tämän piparkakkutalomaisen rakennuksen ylösalaisin olevien kuppien sanotaan viittaavan siihen, että Gaudí luopui kahvin juomisesta.

Sisäpiirin vinkkimme

Kuinka paljon aikaa vierailulle kannattaa varata?

Voit nähdä Gaudín rakennukset vain muutamassa tunnissa, mikäli et viivy Barcelonassa pitkään. Puistossa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää kuin edellä mainitut monumentit, joten jos nautit ulkoilmasta, voit mainiosti viettää vaikka kokonaisen iltapäivän tutustuen puiston eri osiin!

Mitkä ovat puiston aukioloajat?

Parc Güellin monumenttialue on auki sesonkiaikaan klo 8.00-21.30 (4. toukokuuta - 6. syyskuuta), 29. maaliskuuta - 3. toukokuuta ja 7. syyskuuta - 24. lokakuuta klo 8.00-20.00 ja talvisin klo 8.30-18.15. Puistoon pääsee puolen tunnin välein 400 vierailijaa, joten suosittelemme, että varaat liput puistoon etukäteen!

Kuinka pääsen puistolle?

Kukkulalle kiipeäminen ei ole täysin vaivatonta, mutta pääset perille myös liukuportaita pitkin (Baixada de la Gloria). Matkusta metrolla Lesseps-pysäkille, joka on 20 minuutin kävelymatkan päässä, tai saavu taksilla. Myös bussit 24 ja 92 pysähtyvät yhdellä sisäänkäynneistä.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Aukioloajat vaihtelevat, joten tarkasta voimassa olevat aukioloajat etukäteen verkosta.
 • Hinta
  Aikuisten lippu maksaa 8 euroa sisäänkäynnillä.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta on hyötyä. Suosittelemme tarkastamaan suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  20 minuutin kävely Lesseps-metropysäkiltä. Bussit 24 ja 92 pysähtyvät yhdellä sisäänkäynneistä, ja sieltä voit kävellä monumenttialueelle.
 • Lisävinkkejä

  • Monumenttialueelle pääsee 400 vierasta aina puolen tunnin välein!

  • Muista laittaa aurinkorasvaa ja jalkaasi hyvät kävelykengät!

Güellin puisto : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.2 / 5
perustuen 14 612 arvosteluun

Puisto oli hyvä, järjestäjästä olen toista mieltä.

Turhaan maksoin järjestäjäle, kun tapaamispaikka oli epämääräinen enkä löytänyt sitä, yht.nroon ei vastattu. Menimme keskenämme sisään ilman ohjausta. En tule käyttämään getyourguidea jatkossa. Myös se, pitääkö olla tulostettu kuitti, oli epämääräistä eikä mistään voi kysyä.

Barcelona: Güellin puiston pääsylippu Arvostelija:

Todella kaunis puisto varsinkin monumenttialueelta.

Lipun aika kannattaa miettiä tarkkaan.. Huonoa oli että paikalle yli tunnin myöhässä tuleet pääsivät edelleen sisään,mutta me emme päässeet puolta tuntia tai minuuttiakaan aikaisemmin kuin lipussa luki. Jonotus tapahtui kuumassa auringonpaahteessa.

Barcelona: Güellin puiston pääsylippu Arvostelija:

Hieno kohde, ehdottomasti kannattaa hankkia lippu ennakkoon.

Menimme puistoon ko 16:00 ja jos puistoon olisi mennyt ilman ennakkoon ostettua lippua, olisi jonotusaika ollut 3,5 h. Kannattaa ehdottomasti ostaa lippu ennakkoon.

Barcelona: Güellin puiston pääsylippu Arvostelija: