Tekemistä kohteessa
Güellin puisto

Koe yksi Gaudin upeimmista luomuksista ja ihaile upeita näkymiä kaupunkiin.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Gaudín Park Güellin viisi yksityiskohtaa

Barcelonan viehättävässä Park Güellissa voi nähdä vaikutteita Englannin kaupunkipuutarhatrendistä, mutta muuten puisto on Gaudín tyylille ominainen mestariluomus. Puisto on täynnä suuren arkkitehdin tavaramerkiksi muodostunutta ikonografiaa. Tässä puiston viisi upeaa yksityiskohtaa.

 • "Kauppahalli"

  1. "Kauppahalli"

  Park Güell suunniteltiin asuinrakennusalueen keskipisteeksi, mutta asuinrakennuksia ei saatu valmiiksi. Tyyliltään kauppahalli muistuttaa kreikkalaisia temppeleitä, ja siinä on nyökkäys lähellä aikanaan kulkeneen roomalaistien suuntaan.

 • Lohikäärme

  2. Lohikäärme

  Pääporraskäytävää koristavassa El Drac -lohikäärmeessä voi nähdä uskonnollisia viittauksia aina Eedenistä Pyhään Yrjöön. Sen vartioimassa suihkulähteessä on vaikutteita myös muinaisen Delfoin lohikäärmeestä, Pythonista.

 • Gaudin talomuseo

  3. Gaudin talomuseo

  Vain kaksi 60 suunnitellusta rakennuksesta saatiin valmiiksi. Gaudí asui talossa vuodesta 1906 vuoteen 1925 saakka, sillä talolle ei löytynyt ostajaa. Nykyään talossa on esillä Gaudín töitä. Vierailua varten tarvitaan erillinen lippu.

 • Kiemurteleva penkki

  4. Kiemurteleva penkki

  Salvador Dalí ylisti tätä mosaiikein koristeltua penkkiä ja piti sitä surrealistityylin edeltäjänä. Hän jos joku tunsi surrealistiset teokset!

 • Talonmiehen koppi

  5. Talonmiehen koppi

  Uskonnollisten ja poliittisten symbolien lisäksi tämän piparkakkutalomaisen rakennuksen ylösalaisin olevien kuppien sanotaan viittaavan siihen, että Gaudí luopui kahvin juomisesta.

Suunnittele vierailusi

 • Kuinka paljon aikaa vierailulle kannattaa varata?

  Voit nähdä Gaudín rakennukset vain muutamassa tunnissa, mikäli et viivy Barcelonassa pitkään. Puistossa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää kuin edellä mainitut monumentit, joten jos nautit ulkoilmasta, voit mainiosti viettää vaikka kokonaisen iltapäivän tutustuen puiston eri osiin!

 • Mitkä ovat puiston aukioloajat?

  Parc Güellin monumenttialue on auki sesonkiaikaan klo 8.00-21.30 (4. toukokuuta - 6. syyskuuta), 29. maaliskuuta - 3. toukokuuta ja 7. syyskuuta - 24. lokakuuta klo 8.00-20.00 ja talvisin klo 8.30-18.15. Puistoon pääsee puolen tunnin välein 400 vierailijaa, joten suosittelemme, että varaat liput puistoon etukäteen!

 • Kuinka pääsen puistolle?

  Kukkulalle kiipeäminen ei ole täysin vaivatonta, mutta pääset perille myös liukuportaita pitkin (Baixada de la Gloria). Matkusta metrolla Lesseps-pysäkille, joka on 20 minuutin kävelymatkan päässä, tai saavu taksilla. Myös bussit 24 ja 92 pysähtyvät yhdellä sisäänkäynneistä.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Aukioloajat vaihtelevat, joten tarkasta voimassa olevat aukioloajat etukäteen verkosta.
 • Hinta
  Aikuisten lippu maksaa 8 euroa sisäänkäynnillä.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta on hyötyä. Suosittelemme tarkastamaan suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  20 minuutin kävely Lesseps-metropysäkiltä. Bussit 24 ja 92 pysähtyvät yhdellä sisäänkäynneistä, ja sieltä voit kävellä monumenttialueelle.
 • Lisävinkkejä

  • Monumenttialueelle pääsee 400 vierasta aina puolen tunnin välein!

  • Muista laittaa aurinkorasvaa ja jalkaasi hyvät kävelykengät!

Güellin puisto: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Güellin puisto? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Güellin puisto : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.2 / 5

perustuen 15 529 arvosteluun

Retki oli vaikuttava.

Opas oli asiantunteva, mutta puhui välillä niin voimakkaalla espanjalaisella korostuksella, että puheesta oli vaikeata saada selvää. Retken kohteet olivat vaikuttavia, mutta varsinkin Guell Parkissa viivyttiin turhan kauan ottaen huomioon miten vähän siellä lopulta on Gaudin varsinaisia rakennelmia. Sagrada Familia on sanoinkuvaamattoman upea, mutta retken olisi voinut suunnitella siten, että Guell Parkissa olisi vietetty vähemmän aikaa ja käytetty säästynyt aika Sagrada Familian museossa, jossa olisi ollut mukavaa kuulla kirkon vaiheista viileässä, ilmastoidussa tilassa, kun ulkona li kova helle.

Mieheni ja minä rakastimme tätä puistoa. Kaikista hienoista asioista, joita saimme nähdä Barcelonassa, Park Güel oli suosikkimme. Se on tilava upealla näköalalla. Kauniisti hoidettu luonto ympärillämme. Ja värit ja mosaiikkitaide olivat vain upeita. Menimme aamulla ennen kuin valtava väkijoukko saapui paikalle. Suosittelemme sitä.

must kategoria

Ehdottomasti käymisen arvoinen. 2017 osa remontissa, mutta paljon vielä nähtävää. Hikinen vaellus vaivan arvoinnen. syyskuussa on pahin helle jo takana mutta lämpöa silti riittää. Gaudin ystäville ehdoton paikka.

Mielenkiintoinen ja kaunis puisto.

Mahtavia keramiikasta tehtyjä seinämiä ja upea lisko! Kuunostuksen alla kaksi osaa puistosta! Harmi! Hieman liikaa ihmisiä. Kannatti käydä!

Park Guell oli todella hieno.

Kaikki toimi erinomaisesti! Kannatti ostaa lippu etukäteen.