Ho Chi Minh City
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City: Kaikki retket ja aktiviteetit

Ho Chi Minh City: huippunähtävyydet

Ho Chi Minh - parhaat aktiviteetit ja nähtävyydet

Kommunistijohtaja Ho Chi Minhin mukaan nimetty ja aiemmin Saigonina tunnettu kaupunki on synkästä menneisyydestään huolimatta nykyään yksi Aasian kiehtovimmista kaupungeista, joka tunnetaan värikkäästä katuelämästä, upeista rakennuksista sekä lämpimästä säästä. Tässä kymmenen vinkkiä matkallesi tähän kiehtovaan kaupunkiin.

Cu Chi -tunnelit
Valokuva: David McKelvey@Flickr (CC BY 2.0)

Cu Chi -tunnelit

Kuinka Yhdysvallat hävisi Vietnamin sodan? Oppaasi esittelee sinulle Cu Chi -tunneleiden ansaluukut, joilla oli merkittävä osuus taistelussa Yhdysvaltojen armeijaa vastaan.

Saigonin oopperatalo (kaupunginteatteri)
Valokuva: Tun Tun Win@Flickr (CC BY 2.0)

Saigonin oopperatalo (kaupunginteatteri)

Pariisin Petit Palais'n innoittama kaupunginteatteri on upea esimerkki ranskalaisten siirtomaa-arkkitehtuurista. Teatterissa järjestetään kaupungin parhaat konsertit.

Saigonin pääposti
Valokuva: seafaringwoman @Flickr (CC BY 2.0)

Saigonin pääposti

Gustave Eiffelin suunnittelema Saigonin pääposti on toiminnassa yhä tänäkin päivänä ja on samalla yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Saigonin Notre-Dame -katedraali
Valokuva: yeowatzup @Flickr (CC BY 2.0)

Saigonin Notre-Dame -katedraali

Pyhiinvaeltajat kerääntyivät tähän kauniiseen palatsiin vuonna 2005, jolloin sen Neitsyt Maria -patsaan sanottiin kyynelehtineen. Saigonin Notre-Dame -katedraali on kuitenkin vierailemisen arvoinen kohde myös sen upean arkkitehtuurin ansiosta.

Yhdistymisen palatsi

Yhdistymisen palatsi

Alun perin Vietnamin itsenäistymisen alla maan vahvuuden symboliksi rakennettu palatsi purettiin, rakennettiin uudelleen ja nimettiin Yhdistymisen palatsiksi Saigonin kaatumisen jälkeen.

Pham Ngu Lao -katu

Pham Ngu Lao -katu

Reppureissaajien katuna tunnettu Pham Ngu Lao ja sen vaatevalikoima, sotamuistoesineet sekä muut tavarat ovat kaikenlaisten ihmisten suosiossa.

Sotamuseo
Valokuva: amrufm @Flickr (CC BY 2.0)

Sotamuseo

Sotamuseo välittää värikkään ja traagisen kuvan maan 1900-luvun raadollisesta historiasta. Kaikkien Vietnamin monimutkaisesta historiasta kiinnostuneiden tulisi vierailla museossa.

Dam Sen Park

Dam Sen Park

Dam Sen -huvipuiston järvet, puutarhat sekä laitteet takaavat, että puistossa viihtyvät niin hurjapäät kuin huvipuistoista vähemmän kiinnostuneet vierailijatkin!

Jadekeisari-pagodi
Valokuva: ePi.Longo @Flickr (CC BY 2.0)

Jadekeisari-pagodi

Upeista kaiverruksista sekä ympäröivästä suitsukepilvestä tunnettu pagodi on ehdoton nähtävyys. Ihaile upeaa piha-aluetta pagodin huipulta!

Ho Chi Minhin kaupunginmuseo

Ho Chi Minhin kaupunginmuseo

Vanhassa Gia Long -palatsissa sijaitsevan museon valokuvat ja esineet ovat ikkuna Vietnamin veriseen menneisyyteen. Museo on voimakas kokemus, mutta toteutus ei ole perusteeton tai mauton.

Suunnittele käyntisi paikassa Ho Chi Minh City

Lentokentältä Ho Chi Minh Cityyn

Edullisin tapa kulkea lentokentältä keskustaan on bussi 152 saapuvien lentojen alueen uloskäynniltä. Lisähinta peritään, mikäli matkatavarasi painavat yli 10 kg, mutta pääset bussilla aina keskustan bussiasemalle, Cho Ben Tanhin lähelle. Taksit siajitsevat terminaalista katsottuna vasemmalla puolella. Varmista, että hyppäät mittarilla varustetun taksin kyytiin. Maksa ainoastaan Vietnamin dongeilla, jottet tule huijatuksi.

Ruokailuvinkit

Ho Chi Minh Cityn parhaita puolia ovat sen edulliset katuruokavaihtoehdot, jotka jättävät monet ravintolatkin varjoonsa. Vieraile ainakin Dong Khoilla, joka on vilkas ostos- ja baarikatu joen ja katedraalin välissä.

Shoppailuvinkit

Ho Chi Minch Cityssä on useita shoppailualueita edellämainitun Pham Ngu Laon lisäksi. Suurimmat alueet ovat Cho Ben Tanh ja Cho Lon. Cho Lon -kiinalaisalueella on valtava valikoima mitä mielenkiintoisempia tavaroita, ja se on alueista vähemmän suosittu turistien keskuudessa. Ben Tanh on alueista virallisemman oloinen ja siellä on vähemmän piraattituotteita sekä taskuvarkaita. Ole valppaana molempien vuoksi.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Vietnam
 • Rahayksikkö
  Vietnamin dong (VND)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+07:00)
 • Maakoodi
  +84
 • Paras aika vierailla
  Kevät

Tekemistä: Ho Chi Minh City

Huippunähtävyydet kohteessa Ho Chi Minh City

Kaupungit: Vietnam

Ho Chi Minh City: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Ho Chi Minh City? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.