Tekemistä kohteessa

Istanbul

Itä ja länsi, bysantti ja ottomaanit, vilkas ja lehtevä – Istanbul on täynnä upeita yllätyksiä.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Istanbulin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Istanbulin strateginen sijainti Euroopan ja Aasian välissä muinaisella Silkkitiellä on tehnyt siitä historiallisesti merkittävän kaupungin. Tässä kymmenen vinkkiä, joiden avulla voit päättää, mitä kaikkea haluat kokea loputtomien elämyksien kaupungissa!

 • Hagia Sofia

  1. Hagia Sofia

  Hagia Sofia oli ennen kirkko, joka sittemmin on toiminut moskeijana ja museona. Sen upea kupoli on todellinen arkkitehtoninen ihme, joka on kuitekin romahtanut historiasa aikana kahdesti!

 • Sulttaani Ahmedin moskeija

  2. Sulttaani Ahmedin moskeija

  Sinisenä moskeijana tunnettu upea rakennus on täynnä iznik-laattoja, jotka tekevät siitä sinisemmän kuin se oikeasti onkaan.

 • Dolmabahçen palatsi

  3. Dolmabahçen palatsi

  Vaikuttava Dolmabahçen palatsi dominoi Bosporinsalmen Euroopan puolen siluettia. Palatsi oli osmanien imperiumin hallinnollinen päärakennus.

 • Topkapin palatsi

  4. Topkapin palatsi

  Topkapin palatsi on ollut useiden sulttaanien koti, josta avautuu upea näköala Istanbuliin. Palatsissa on esillä useita kruununjalokiviä, jotka häikäisevät vaikuttavuudellaan!

 • Galata-torni

  5. Galata-torni

  Ahmet Çelebin sanotaan lentäneen Bosporinsalmen yli Galata-tornin huipulta 1600-luvulla. Suurin osa tornilla vierailevista tyytynee vain ihailemaan sen huipulta aukeavia uskomattomia maisemia.

 • Suuri basaari

  6. Suuri basaari

  Suuri basaari kuuluu maailman suurimpiin ja vanhimpiin kauppapaikkoihin. Mielenkiintoisesta valikoimasta tunnettu torialue kerää vuosittain lukuisia vierailijoita, joten varaudu ruuhkiin!

 • Süleymaniyen moskeija

  7. Süleymaniyen moskeija

  Suuren arkkitehdin Sinanin suunnittelema Suleimanin moskeija rakennettiin Suleiman Suurelle. Pistäydy evästauolla tien toisella puolella sijaitsevassa Ali Baba -ravintolassa, josta löytyy kaupungin parhaat turkkilaiset pavut!

 • Maustebasaari

  8. Maustebasaari

  Myös egyptiläisenä basaarina tunnettu maustebasaari perustettiin vuonna 1660. Sen mausteiden, pähkinöiden, marmeladien ja muiden herkkujen valikoima on yhä tänäkin päivänä vertaansa vailla!

 • Cistern-basilika

  9. Cistern-basilika

  Tämä epätavallinen nähtävyys tunnetaan roomalaisreliikeistä, joita bysanttilaisrakentajat käyttivät rakenteiden tukemisessa. Rakennus oli ennen myös kaupungin vedenjakokeskus.

 • Sile Feneri

  10. Sile Feneri

  Tämä historiallinen majakka sijaitsee Bosporinsalmella olevalla pienellä saarella. Majakka toimi ennen vartiotornina, mutta nykyään siellä on kahvila-ravintola, josta voi ihailla upeita rannikkonäkymiä.

Suunnittele vierailusi

 • Matkan suositeltu kesto

  Istanbul on todellinen elämysten labyrintti, jossa riittää loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Viikossa ehdit nähdä merkittävimmät nähtävyydet, mutta tekeminen ei taatusti lopu kesken, mikäli haluat tutustua kaupunkiin ja sen historiaan tarkemmin.

 • Matka lentokentältä keskustaan

  Terminaalin ulkopuolelta lähtevät Havataş-sukkulabussit liikennöivät Taksimiin puolen tunnin välein klo 4.00-1.00. Taksi on kuitenkin kätevin tapa matkata keskustaan, eikä se ole neljän hengen ryhmälle bussia kalliimpi. Älä tartu lentokentän sisätiloissa parveilevien taksikuskien tarjouksiin, vaan ota virallinen taksi terminaalin uloskäynniltä.

 • Missä majoittua?

  Merkittävimmät turistialueet ovat Fatih ja Taksim. Fatih on Istanbulin vanha kaupunki, josta löytyy useita historiallisia nähtävyyksiä. Taksim taas on moderni alue, joka soveltuu erinomaisesti shoppailusta, ruokailusta ja juhlimisesta kiinnostuneille. Kaupunginosasta toiseen liikkuminen on kuitenkin helppoa, joten voit Hagia Sofian jälkeen suunnata vaivattomasti tanssilattialle niin halutessasi!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Turkki
 • Rahayksikkö
  Turkin liira (₺)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+02:00)
 • Maakoodi
  +90
 • Paras aika vierailla
  Sää on hyvä ympäri vuoden, mutta keskikesällä vierailemista kannattaa välttää, mikäli et pidä paahtavasta helteestä.

Istanbul: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Istanbul? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Istanbul : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.3 / 5

perustuen 12 519 arvosteluun

Se oli ensimmäinen kerta, kun olimme tulleet Istanbuliin, meillä oli upea aika. Tietenkin niin monen kuukauden kuluttua, meidät kaikki oli lukittu taloon. Meillä oli yö täynnä tanssia ja hauskaa. Kaikki henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja aina halukas auttamaan sinua. En voi sanoa, että ruoka oli täydellistä, mutta sinä menet hauskanpitoon ja se laskee ja hauskuus oli alkuun! Suosittelemme sitä ehdottomasti ystävillemme ja perheellemme. Ja me varmasti palaamme Augukseen!

Huomattavaa! Rauhan ilme dervisien kasvoilla Kun he tanssivat silmät kiinni, oli kunnioitusta herättävä. Oli sääli, että osa yleisöstä keskusteli ja liikkui esityksen aikana ja pilaa sen muille. Suosittelen menemään aikaisin ja lukemaan tiedotustaulut, joissa selitetään, mitä sufit ovat ja mitä tanssi edustaa.

Kaikki oli huippuluokkaa: palvelu, ruoka, tanssi, näkymät Istanbuliin yöllä ... Meillä oli uskomaton lepo. Vain hyvät vaikutelmat. Ainoa asia, rohkealle tanssille annettiin hyvin vähän aikaa, vaikka odotimme sitä eniten. Toivottavasti se saa enemmän huomiota tulevaisuudessa. Muuten, toistan, kaikki on super!

Bussilla saa hyvän yleiskuvan Istanbulista. Tätä täydensi Bosborin salmen risteily. Suosittelen.

mielenkiintoinen ja sopivan kompakti

Ainut huomautus tulee Hagia Sofian käynnistä. Pieni kiireen tuntu oman ajan puitteissa.