Lisää päivät

Kivisilta

Kivisilta: Suosittelemamme kierrokset ja aktiviteetit

Sofiasta: Skopje, Pohjois-Makedonia

1. Sofiasta: Skopje, Pohjois-Makedonia

Skopjen historia alkoi traakialaisten asuttamisesta ja Scupin linnoituksen perustamisesta. Sittemmin kaupunki on vaihtanut hallitsijaansa lukuisia kertoja, sillä se on kuulunut lyhytaikaisesti roomalaisiin, bysanttilaisiin, bulgarialaisiin ja serbialaisiin maihin. Osmanit valloittivat kaupungin vuonna 1392 ja muuttivat sen nimen Uskubiksi, josta tuli lukuisten osmanien, bulgarialaisten ja albaanien koti. Vuonna 1912 kaupunki vapautettiin ottomaaneilta ensimmäisen Balkanin sodan aikana, ja siitä tuli lopulta osa Serbian maata. Kahden maailmansodan aikana kaupunki luovutettiin lopulta Bulgarialle, minkä jälkeen siitä tuli Makedonian federaation pääkaupunki Jugoslavian sosialistisessa tasavallassa. Sen jälkeen kaupunki alkoi kasvaa nopeasti teollisesti ja taloudellisesti. Valitettavasti valtava maanjäristys vuonna 1963 tuhosi suuren osan kaupungista, ja yli 100 000 ihmistä jäi ilman kotia. Skopje onnistui toipumaan siitä nopeasti, juuri ajoissa tullakseen itsenäisen Makedonian pääkaupungiksi. Päiväsi Skopjessa (Pohjois-Makedonia) Lähtö on aikaisin, noin klo 8.00 riippuen hotellista noutoaikasi, sillä ajoaika on 4 tuntia kumpaankin suuntaan, ja rajanylitys voi kestää jonkin aikaa. Matkalla Makedoniaan käytät viehättävää tietä Osogovo-vuoriston kautta, joka on yksi kauneimmista vuoristoista sekä Bulgariassa että Makedoniassa. Jossain klo 11.30 (10.30 paikallista aikaa) saavut Skopjeen. Kävelykierros alkaa Skopjen historian museosta, joka on omistettu kaupungille ja joka sijaitsee vanhalla rautatieasemalla. Sieltä jatkat matkaa kohti Äiti Teresan muistotaloa ja tutustut albanialaista alkuperää olevan hämmästyttävän makedonialaisen naisen elämään. Tällä hetkellä tiedon nälkäsi korvataan hyvällä ruoalla, kun suuntaat kohti pääaukiota nähdäksesi Aleksanteri Suuren valtavan patsaan ja löytääksesi ihanan ravintolan Vardar-joen etelärannalta. Lounaan jälkeen jatkat kävelykierrosta Vardar-joen toiselle puolelle ylittäen sen Kivisillan kautta - Skopjen vanhimman ja kuuluisimman sillan, joka on nykyään kaupungin symboli. Sen jälkeen suuntaat kohti vanhaa linnoitusta, jonka huipulta voit ottaa upeita kuvia kaupungista. Lopuksi vierailet vanhassa kaupunginosassa ja sen kuuluisassa Pyhän Vapahtajan kirkossa. Kun sinulla on hieman vapaata aikaa ostaa matkamuistoja, suuntaat kohti autoa unohtamatta ohittaa Skopje 2014 -hankkeen valtavia rakennuksia. Noin klo 15:30-16:00 lähdette Skopjesta ja saavutte takaisin Sofiaan noin klo 19:30-20:00.

Skopje: Kaupungin kohokohtien kierros kuljetuksella ja ruoalla

2. Skopje: Kaupungin kohokohtien kierros kuljetuksella ja ruoalla

Tutustu kaikkiin Skopjen tärkeimpiin maamerkkeihin tällä perusteellisella opastetulla kierroksella kaupungin ikonisimpien alueiden läpi ja sen ulkopuolella. Kokeile herkullisia paikallisia aterioita ja herkkuja, kun tutustut ympäristöösi paikallisen asiantuntijan kanssa. Aloita päiväsi ihanalla kahvilla The Dude Specialtyssa ja aamiaisella pienessä leipomossa, jossa voit kokeilla kuuluisaa burekia jogurtin kanssa. Aloita kiertue suuntaamalla Vodno-vuorelle. Lähde jännittävälle köysiratamatkalle huipulle nähdäksesi Millennium Cross ja ihaillaksesi upeita näkymiä. Jatka matkaasi Matka Canyoniin ja kävele Treska-joen rantaa pitkin päästäksesi Pyhän Andreaksen luostariin. Myöhemmin voit lähteä rentouttavalle veneretkelle ja ihailla upeita maisemia. Pysähdy Cave Vrelossa, joka on täynnä upeita tippukivikivikiviä ja sisältää kaksi pientä järveä. Aja takaisin Skopjeen ja aloita kävely kaupunkikierroksella vierailemalla Kalen linnoituksella, sitten Mustafa Pashan moskeijalla ja lopuksi kävelemällä vanhan Skopjen basaarin läpi, jossa on edelleen nähtävissä kolme karavaansaraitaa sekä kaksi turkkilaista kylpylää 15-luvulla. Nauti lounasta Destanissa, upeassa perinteisessä kebabravintolassa, ja kokeile paikallista Skopsko-olutta. Lounaan jälkeen kierros jatkuu kohti modernia kaupunginosaa. Ylitä Kivisilta nähdäksesi lukuisia patsaita ja monumentteja, ja päätä sitten matkasi vierailulla Äiti Teresan muistotaloon.

Skopjen kaupungin parhaat nähtävyydet

3. Skopjen kaupungin parhaat nähtävyydet

Kuljettajasi noutaa sinut hotellistasi tai mistä tahansa Skopjessa sijaitsevasta paikasta mukavalla ilmastoidulla henkilöautolla / tila-autolla ja vie sinut tasangolle, jossa nykytaiteen museo sijaitsee. Sieltä avautuu upea näkymä Skopjen keskiosaan, ja tästä alkaa tarina kaupungista. Sen jälkeen vieraillaan Kalen linnoituksessa. Seuraavaksi käydään Mustapha Pashan moskeijassa ja sen jälkeen Pyhän Vapahtajan kirkossa. Toinen vierailu on Makedonian museossa, joka koostuu kolmesta osasta: ikonigalleriasta, etnologisesta ja historiallisesta osastosta. Sitten jatkat kävelyä vanhan basaarin läpi, jossa on vielä kaksi karavaanarihuonetta, joissa voi nähdä turkkilaiset kylpylät - Chifte Hammam ja Daut Pasha Hammam, jotka ovat peräisin 1400-luvulta. Kierros jatkuu kohti kaupungin modernia osaa Vardar-joen oikealla rannalla. Ennen kuin ylität kivisillan, joka on yksi Skopjen vanhimmista maamerkeistä, näet holokaustin muistokeskuksen ja Makedonian itsenäisyystaistelun, IMRO:n ja kommunismin uhrien museon. Joen toisella rannalla on Makedonian pääaukio, jossa on paljon uusia patsaita ja muistomerkkejä. Kävelet Makedonian pääkatua pitkin, joka yhdistää aukion vanhaan rautatieasemaan. Voit jäädä lyhyelle vierailulle Äiti Teresan muistotaloon, ja kierros päättyy Skopjen kaupungin museon eteen, joka sijaitsee vanhan rautatieaseman rakennuksessa, joka tuhoutui osittain vuoden 1963 maanjäristyksessä. Vodno-vuorelta jatketaan köysiradalla Millennium-ristille ja takaisin keskelle Vodnoa. Kun olet palannut takaisin keskimmäiseen Vodnoon, jatkat autolla / tila-autolla Gorno Nerezin kylään, jossa näet Pyhän Pantelejmonin kirkon. Matka jatkuu vierailulla Matka-kanjoniin, joka sijaitsee noin 17 km Skopjesta, ja jatkamme kävelyä Treska-joen rantaa pitkin, joka on kuuluisa siinä järjestettävistä melontakilpailuista. Seuraat polkua, joka kulkee padon ja keinotekoisen Matka-järven ohi, ja saavut Pyhän Andreaksen luostariin. Tämän jälkeen lähdet veneajelulle pitkin Matka-kanjonia (8 km pitkä) ja nautit upeasta ympäristöstä sekä vierailet Vrelon luolassa.

Sofiasta: Kosovon ja Pohjois-Makedonian 2-päiväinen kiertomatka

4. Sofiasta: Kosovon ja Pohjois-Makedonian 2-päiväinen kiertomatka

Aloita nouto hotellista tai majoituspaikasta Sofiassa klo 8:00. Matkusta noin 3,5 tuntia kaksipäiväisen retken ensimmäiseen kohteeseen, Skopjen kaupunkiin, joka on Pohjois-Makedonian pääkaupunki. Tutustu ajon aikana alueen poliittiseen historiaan. Saavuttuasi Skopjeen voit nauttia 2 tunnin kaupunkikierroksesta makedonialaisen oppaan johdolla. Tutustu sekä kaupungin vanhaan että uuteen osaan ja näe sen tärkeimmät maamerkit. Kävelykierroksen jälkeen voit nauttia vapaa-ajasta (keskustele asiasta oppaasi kanssa), jonka aikana sinulla on mahdollisuus levätä ja maistella paikallista ruokaa. Jatka sen jälkeen matkaa Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan, joka kestää noin 2 tuntia. Kun saavut Pristinaan, voitte nauttia vapaa-ajasta tutustuaksenne kaupungin nähtävyyksiin, minkä jälkeen matkustatte maan kulttuuripääkaupunkiin Prizeniin. Yövytte ihanassa hotellissa kaupungin sydämessä. Toisena päivänä nautit aamiaisen hotellissa, jonka jälkeen klo 8.30 alkaen järjestetään kävelykierros Prizenissä. Tutustu kapeisiin mukulakivikatuihin ja autenttisiin ottomaanien rakennuksiin. Vieraile Mehmet Pasha Hamamissa, 1400-luvun kivisillalla ja korkealla kaupungin yläpuolella sijaitsevassa linnoituksessa. Täältä avautuu upea näkymä koko kaupunkiin. Tämä on viimeinen vierailukohde Prizrenissä. Sitten palaamme takaisin Skopjeen (ajomatka kestää noin 2,5 tuntia), jossa meillä on aikaa rentoutua ja syödä lounasta. Kello 15:00 lähdemme takaisin Sofiaan, jossa sinut jätetään haluamaasi paikkaan.

Skopjen 4 tunnin kävelykierros

5. Skopjen 4 tunnin kävelykierros

Tämä 4 tunnin kävelykierros Skopjessa alkaa yleensä tasangolta, jossa sijaitsee nykytaiteen museo. Sieltä avautuu upea näkymä Skopjen keskiosaan, ja tästä alkaa tarina kaupungista. Sen jälkeen vierailet Kalen linnoituksessa ennen kuin käyt Mustapha Pashan moskeijassa, Pyhän Vapahtajan kirkossa ja Goce Delchevin pienessä museossa. Toinen vapaaehtoinen vierailu on Makedonian museoon, joka koostuu kolmesta osasta: ikonigalleriasta, etnologisesta osastosta ja historiallisesta osastosta. Sitten jatkat kävelyä vanhan basaarin läpi, jossa on vielä 2 karavaanarirakennusta sekä 2 turkkilaista kylpylää: Chifte Hammam ja Daut Pasha Hammam. Kierros jatkuu kohti kaupungin modernia osaa. Ennen kuin ylität kivisillan, joka on yksi Skopjen vanhimmista maamerkeistä, näet Makedonian juutalaisten holokaustin muistokeskuksen ja Makedonian itsenäisyystaistelun, IMRO:n ja kommunismin uhrien museon. Joen toisella rannalla on pääaukio, Makedonia-aukio, jossa on paljon uusia patsaita ja muistomerkkejä. Kävelet pääkatua, Makedonia-katua, pitkin, joka yhdistää aukion vanhaan rautatieasemaan. Jäätte lyhyelle vierailulle Äiti Teresan muistotaloon ja päätätte kierroksen Skopjen kaupungin museon eteen, joka sijaitsee vanhan rautatieaseman rakennuksessa.

Prizrenin kävelykierros

6. Prizrenin kävelykierros

Tutustu kaupunkiin, jossa puhutaan viittä kieltä, paikkaan, jossa kirkonkellot soivat ja rukouskutsu kuuluu samaan aikaan. Paikka, jossa voit nauttia syömällä erilaisia makuja idästä ja lännestä. - Vierailemme Sinan Pashan moskeijassa, ainutlaatuisessa pyhässä rakennuksessa, joka on sisustettu barokkityyliin. - Vanhalle kivisillalle, joka on yksi Prizrenin maamerkeistä, ottamaan kuvia Prizrenistä kuuluisimmasta kuvauspaikasta. - Pyhän Vapahtajan Prizrenin kirkko, rakennettu14. vuosisadalla, ensi näkemältä vaatimattoman kokoinen kirkko, arkkitehtonisten volyymien osalta sekä sisä- että ulkopuolelta, muistomerkki on tunnettu erittäin taiteellisista ja rakentavista arvoistaan. - Helveti Teke (dervissien luostari), sufien pyhäkkö, 350 vuotta vanha tariqah Prizrenin keskustassa. - Helping Lady katolinen albanialainen kirkko Prizrenissä. (Äiti Teresan isä kastettiin 1800-luvulla). - Gazi Mehmet Pasha Hammam - Gazi Mehmet Pasha rakennutti turkkilaisen kylpylän vuonna 1573 samaan aikaan kuin läheisen moskeijan. Kylpylässä oli erilliset miesten ja naisten alueet. - The League of Prizren-kompleksi, albanialaisten älymystön yhdistys, joka perustettiin vuonna 1878 nykyisen Kosovon Prizrenin alueella ja jonka tarkoituksena oli estää albaanien asuttamien alueiden jakaminen poliittisen ja sotilaallisen painostuksen avulla. - Gazi Mehmet Pasha eli Bajraklin moskeija. Tämä vuodelta 1566 peräisin oleva moskeija on ehkä Prizrenin kaunein moskeija (Gjakovan Hadumin moskeijan veroinen), jossa on koristeellisia puutöitä ja yksityiskohtaisia sinivalkoisia maalauksia. Prizrenin linnoitus Kosovo - Prizrenin linnoitus (Kalaja e Prizrenit) alkoi myöhäispronssikaudella, ja linnoitus rakennettiin noin 1500 vuotta sitten. Linnoituksessa on massiiviset muurit ja erilaisia asuinkortteleita, jotka kuuluvat myöhempiin vaiheisiin, kuten keskiaikaan ja ottomaanien aikaan. Kannattaa tehdä jyrkkä 15 minuutin vaellus ylös Prizrenin vanhasta kaupungista. Kaupunkikierroksemme onnistuneen suorittamisen jälkeen saatamme sinut määränpäähäsi tai majapaikkaasi.

Skopje: Yksityinen kävelykierros historiallisiin nähtävyyksiin

7. Skopje: Yksityinen kävelykierros historiallisiin nähtävyyksiin

Vierailet yhdessä ammattitaitoisen oppaan kanssa kaupungin viehättävimmissä paikoissa. Tiesitkö, että Skopje on värikkään vallankumouksen maa? Haluatko nähdä kaupungin toisesta näkökulmasta? Kalen linnoitus on siihen hyvä vaihtoehto. Onko brutalismiarkkitehtuuri sinulle tuttua? Skopje on täydellinen paikka tutustua siihen. Vanha basaarialue tai Debar Maalo, Skopjen boheemi osa, tarjoaa sinulle aitoa balkanilaista kahvia. Tulet yllättymään siitä, kuinka monta tarinaa kätkeytyy Skopjen kaduille, rakennuksiin ja nurkkiin. Paikallinen karismaattinen opas paljastaa salaisuuksia ja mielenkiintoisia faktoja Aleksanteri Suuren muistomerkistä, Kalen vanhasta linnoituksesta ja Pyhän Pentelejmonin luostarista. Pääset tutustumaan myös seuraaviin nähtävyyksiin: - Skopjen linnoitus - Mustafa Pasha - Skopjen vanha basaari - Makedonian aukio - Kivisilta

Prizrenin kävelykierros

8. Prizrenin kävelykierros

Tutustu kaupunkiin, jossa puhutaan viittä kieltä, paikkaan, jossa kirkonkellot soivat ja rukouskutsu kuuluu samaan aikaan. Paikka, jossa voit nauttia syömällä erilaisia makuja idästä ja lännestä. - Vierailemme Sinan Pashan moskeijassa, ainutlaatuisessa pyhässä rakennuksessa, joka on sisustettu barokkityyliin. - Vanhalle kivisillalle, joka on yksi Prizrenin maamerkeistä, ottamaan kuvia Prizrenistä kuuluisimmasta kuvauspaikasta. - Pyhän Vapahtajan Prizrenin kirkko, rakennettu14. vuosisadalla, ensi näkemältä vaatimattoman kokoinen kirkko, arkkitehtonisten volyymien osalta sekä sisä- että ulkopuolelta, muistomerkki on tunnettu erittäin taiteellisista ja rakentavista arvoistaan. - Helveti Teke (dervissien luostari), sufien pyhäkkö, 350 vuotta vanha tariqah Prizrenin keskustassa. - Helping Lady katolinen albanialainen kirkko Prizrenissä. (Äiti Teresan isä kastettiin 1800-luvulla). - Gazi Mehmet Pasha Hammam - Gazi Mehmet Pasha rakennutti turkkilaisen kylpylän vuonna 1573 samaan aikaan kuin läheisen moskeijan. Kylpylässä oli erilliset miesten ja naisten alueet. - The League of Prizren-kompleksi, albanialaisten älymystön yhdistys, joka perustettiin vuonna 1878 nykyisen Kosovon Prizrenin alueella ja jonka tarkoituksena oli estää albaanien asuttamien alueiden jakaminen poliittisen ja sotilaallisen painostuksen avulla. - Gazi Mehmet Pashan eli Bajraklin moskeija. Tämä vuodelta 1566 peräisin oleva moskeija on ehkä Prizrenin kaunein moskeija (Gjakovan Hadumin moskeijan veroinen), jossa on koristeellisia puutöitä ja yksityiskohtaisia sinivalkoisia maalauksia. Prizrenin linnoitus Kosovo - Prizrenin linnoitus (Kalaja e Prizrenit) alkoi myöhäispronssikaudella, ja linnoitus rakennettiin noin 1500 vuotta sitten. Linnoituksessa on massiiviset muurit ja erilaisia asuinkortteleita, jotka kuuluvat myöhempiin vaiheisiin, kuten keskiaikaan ja ottomaanien aikaan. Kannattaa tehdä jyrkkä 15 minuutin vaellus ylös Prizrenin vanhasta kaupungista. Kaupunkikierroksemme onnistuneen suorittamisen jälkeen saatamme sinut määränpäähäsi tai majapaikkaasi.

Kivisilta: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Kivisilta? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.