Köln
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Köln

Köln: Kaikki retket ja aktiviteetit

Köln: huippunähtävyydet

Kölnin parhaat aktiiviteetit ja nähtävyydet

Köln on Reininmaan kulttuurin kehto, joka tunnetaan sen upeista kirkoista, lukuisista museoista sekä maailman vanhimpien joukkoon kuuluvasta yliopistosta. Tässä vinkit, joiden avulla saat kaupungista kaiken irti!

Kölnin tuomiokirkko

Kölnin tuomiokirkko

Kaupungin suosituin nähtävyys on varmasti Kölnin tuomiokirkko, joka rakennettiin kolmen kuninkaan pyhäinjäännöslipasta varten. Vuonna 1248 alkanut rakennusurakka päättyi vasta vuonna 1880!

Kölnin eläintarha
Valokuva: Alexander Kaiser @Flickr (CC BY 2.0)

Kölnin eläintarha

Vuonna 1860 perustettu Kölnin eläintarha tunnetaan ympäri maailman. Kädellisiin erikoistuneessa eläintarhassa on yli 700 lajia, akvaario sekä oma talo selkärangattomille.

Imhoff-Schokoladenmuseum
Valokuva: Daniel Farrell @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Imhoff-Schokoladenmuseum

Vanhassakaupungissa sijaitseva suklaamuseo kattaa maailman suosituimman herkun historian sen alkuvaiheista Keski-Amerikassa aina nykypäivän suklaatuotantoon.

Roomalaistornit ja -muurit
Valokuva: NH53 @Flickr (CC BY 2.0)

Roomalaistornit ja -muurit

Kölnin roomalaisrauniot ovat kaupungin ajallisesti vanhimmat osat. Torni sekä muurin parhaiten säilynyt osa sijaitsee Ulrepfortessa.

Hohenzollernin silta
Valokuva: Luftphilia @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Hohenzollernin silta

Rakkauden siltana tunnettu rakennelma on saanut lempinimensä sen lukemattomista rakkaudenlukoista. Rein-joen yli kulkeva silta saattaa olla myös reitti ikuiseen onneen!

Kolumba
Valokuva: Georgie Pauwels @Flickr (CC BY 2.0)

Kolumba

Yksi kaupungin vanhimmista museoista tunnetaan sen uskonnollisen taiteen sekä ikonografian näyttelyistä. Museota toimii yhä Kölnin arkkihiippakunnan alaisuudessa.

Veistospuisto

Tässä vaatimattomassa mutta kuvankauniissa modernissa veistospuistossa vieraileminen on ilmaista! Puiston isäänkäynti sijaitsee Riehler Strassella.

Suunnittele käyntisi paikassa Köln

Paras aika vierailulle

Sää Kölnissä on melko kostea kesäisin, joten kaupungin matkustussesonki ajoittuu syksylle. Älä siis ylläty, mikäli hotellit maksavat enemmän lokakuussa! Myös kevät on hyvä ajankohta matkalle, sillä kaupunki herää silloin horroksestaan ja ihmiset siirtyvät rentoutumaan olutterasseille. Talvella vieraileminenkin kannattaa maailmankuulujen joulumarkkinoiden takia. Kaupungin karnevaalit järjestetään helmikuussa!

Milloin joulumarkkinat ovat auki?

Kölnissä on kuusi merkittävää joulumarkkina-aluetta, joista jokaisella on oma viehätysvoimansa. Vieraile ainakin suklaamuseon lähellä sijaitsevalla keskiaikateemaisella torilla! Torialueet ovat avoinna 23. marraskuuta - 23. joulukuuta.

Matkan kesto

Kölnin päänähtävyydet ehtii nähdä kahdessa tai kolmessa päivässä. Muista kuitenkin, että kaupungin lähellä sijaitsee lukuisia muita mielenkiintoisia kohteita, kuten Bonn ja Düsseldorf. Myös Reinin rotko sijaitsee etelässä vain lyhyen matkan päässä. Päiväretkiä varten kannattaa siis varata ylimääräistä aikaa yksi päivä tai muutamia!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Lämpötilat ovat miellyttävimmillään keväällä ja kesällä, mutta talvella kaupungissa järjestetään joulumarkkinat.

Tekemistä: Köln

Huippunähtävyydet kohteessa Köln

Kaupungit: Saksa

Köln: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Köln? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.