Krakova
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Krakova

Krakova: Kaikki retket ja aktiviteetit

Krakova: huippunähtävyydet

Krakovan parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit

Veiksel-joen rannalla sijaitsee yksi Euroopan upeimmista kaupungeista. Historialliset rakennukset ja monumentit tekevät Krakovasta Puolen kulttuuripääkaupungin. Tässä parhaat vinkit Krakovaan!

Kansallismuseo, Krakova
Valokuva: Marcin Zieliński @Flickr (CC BY-SA 3.0)

Kansallismuseo, Krakova

Puolan kansallismuseon merkittävimmässä yksikössä on noin 780 000 taideteosta ja -esinettä. Museo tunnetaan parhaiten kuitenkin sen laajasta puolalaisten maalausten kokoelmasta.

Wieliczkan suolakaivos

Wieliczkan suolakaivos

1200-luvulta peräisin olevan Wieliczkan suolakaivos oli toiminnassa vuoteen 2007 saakka. Kaivosmiehet viettivät kaivoksessa niin pitkiä aikoja, että he veistivät vuorisuolasta katolisia patsaita ja kappeleita!

Wawelin katedraali

Wawelin katedraali

Tämä maanpinnalla sijaitseva rakennus on ollut Krakovan uskonnollinen keskus aina 1000-luvulta lähtien. Paavi Johannes Paavali II vihittiin papiksi Wawelin katedraalissa vuonna 1946.

Bieszczady-vuoret

Bieszczady-vuoret

Vaeltamisesta kiinnostuneiden kannattaa tehdä päivämatka Bieszczady-vuoristoon, jonka upeat maisevat ällistyttävät takuulla.

Tatravuoret

Tatravuoret

Bieszczadya korkeampi vuoristo on myös huomattavasti haastavampi. Suositelemme välttämään Tatra-vuoriston pahamaineisen vaarallista Orla Perć -reittiä!

Krakovan pääaukio

Krakovan pääaukio

Haluatko nähdä Krakovan merkittävimmät nähtävyydet päivän aikana? Aloita kierroksesi vanhasta kaupungista. Krakovan pääaukiolta löytyy muun muassa Verkahalli, kaupungintalon torni sekä Adam Mickiewiczin patsas.

Wawel

Wawel

Wavel on upea linnoitus, joka oli keskiaikana Puolan monarkian vallan keskus. Linnoitus on kuitenkin tätäkin vanhempi, sillä sen vanhin rakennus on peräisin vuodelta 970!

Suunnittele käyntisi paikassa Krakova

Matkan kesto

Krakovassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Myös kaupungin lähiympäristössä on useita päiväretken arvoisia kohteita. Varaa matkallesi aikaa ainakin neljä tai viisi päivää.

Majoitusehdotuksia

Varaa majoituspaikka nähtävyyksien lähellä sijaitsevasta vanhasta kaupungista tai Kazimierzistä, mikäli viivyt Krakovassa vain muutaman päivän. Vehreä Zwierzyniec on hyvä vaihtoehto, mikäli haluat majoittua turistialueiden ulkopuolelle!

Matkabudjetti

"Krakova on edullinen kaupunki. Vaikka söisit ainoastaan vanhassa kaupungissa, riittää noin 30 euron budjetti kattamaan sekä ruoat että juomat. Varaa saman verran kierroksia ja nähtävyyslippuja varten, ja hieman enemmän mikäli haluat käydä päiväretkillä kauempana.
Rahan vaihtaminen voi olla fiksumpaa vasta paikan päällä. Älä avaa piikkiä tuntemattomissa baareissa tarkistamatta ensin hintoja!"

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Puola
 • Rahayksikkö
  Puolan złoty (zł)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +48
 • Paras aika vierailla
  Lämpötilat ovat miellyttävimmillään keväällä ja syksyllä. Kaupungissa on tuolloin myös kesää vähemmän turisteja.

Tekemistä: Krakova

Huippunähtävyydet kohteessa Krakova

Kaupungit: Puola

Krakova: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Krakova? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Krakova : Mitä vierailijat sanovat

Todella ammattitaitoisesti järjestetty retki.

Oppaamme oli erittäin ammattitaitoinen ja tiesi paljon aiheesta. Oppaamme puhui selkeää ja yksinkertaista englantia, ja puhetta oli helppo seurata. Opas oli täydellinen valinta tälle retkelle. Krakovan keskustassa oli hieman epävarmuutta siitä, olimmeko oikeassa kohtaamispaikassa, mutta kannattaa luottaa vaan karttaan, kohtaamispaikka on täysin siinä missä sen sanotaankin olevan. Minibussi oli paahtavan kuumalla säällä hyvin ilmastoitu, kuskin ajotyyli tosin ehkä hieman lennokas, mikä senkin taitaa olla osa puolalaista kulttuuria. Aikataulut ovat tarkat ja niitä kannattaa noudattaa orjallisesti, silloin retkestä saa eniten irti. Kannattaa myös tutustua pukeutumisohjeisiin ja yleisiin sääntöihin Auschwitziin vieraillessa, jotta ei vaaranna pääsyään alueelle vääränkokoisen laukun tai vaatetuksen takia. Vettä kannattaa alueelle erityisesti helteellä ottaa mukaan. Kokonaisuutena suosittelemme vahvasti!

Loistavasti hoidettu kuljetus, ainutlaatuinen kohde

Lähes privaattikuljetus hotellilta henkilöautolla kohteeseen parin muun matkustajan kanssa. Perillä oli vähän odottamatonta ekstra-aikaa ennen kierrosta, mutta ehtipähän hyvin lounastaa ja ostaa matkamuistoja. Itse kohde on ainutlaatuinen ja opas kertoi siitä viihdyttävästi. Wieliczkan kaivokset ovat fyysisesti raskaita kiertää, koska kävelyä on noin 3km ja portaita 800 aina 135m syvyyteen, mutta matkalla on taukoja ja tasolta toiselle siirrytään vähä kerrallaan, joten terveelle aikuiselle käynti ei ole mitenkään mahdoton. Suosittelen!

Auschwitz-Birkenauhun jokaisen pitäisi tulla käymään

Puhutteleva päiväretki yhteen maailman karmaisevampaan paikkaan. Aika Birkenaussa ja Auschwitzissa oli aavistuksen liian lyhyt. Etenkin Birkenaussa, joka oli alueena valtavan suuri. Muuten retki oli kattava, opas asiantunteva ja puhui hyvää englantia. Bussi tuli sovittuun paikkaan, sovittuna aikana ja matka sujui turvallisesti.

Krakovasta: Auschwitz-Birkenaun vierailu ja kuljetus Arvostelija: Anonyymi, 24.09.2019

Erittäin hyvin organisoitu reissu, suosittelen!

Kerrassaan loistava kokemus! Opas oli asiallinen ja todella mukava! Keskitysleirivierailulla oli eri opas, mutta tämäkin todella mukava! Puheesta sai hyvin selvää, vastasi hyvin kysymyksiimme ja avasi keskitysleirin tapahtumia vieläkin syvemmin. Oli kyllä mahtava ja silmiä avaava reissu, Suosittelen!

Mielenkiintoinen paikka, mutta ainakin lomasesongin aikana ruuhkaista

Kuljetuksen järjestelyt toimivat hyvin. Lomasesongista johtuen paikalla oli todella paljon porukkaa ja opas meni todella ripeästi eteenpäin. Kaikkeen ei kerennyt tutustumaan ja paikoin kierros meni perässä juoksemiseksi. Paikka oli silti kokemisen arvoinen.

Auschwitz-Birkenau -kierros lisensoidun oppaan kanssa Arvostelija: Anonyymi, 21.08.2019