Krakova Kävelyretket
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Paras hinta-laatusuhde

Krakova: Suosikit / Kävelyretket

Kävelyretket: Katso kaikki
Kaikki 547 lippua ja kierrosta

Krakova : Mitä vierailijat sanovat

Helppo ja mielenkiintoinen tapa vierailla keskitysleireillä

Bussi saapui ja lähti ajoissa ennaltasovitusta, helposti löydettävissä olevalta tapaamispaikalta. Bussissa oli ensin oma englanninkielinen opas, joka kertoi käytännön asioista kohteessa. Bussimatka kesti n. 1,5h ja perillä oli vastassa varsinainen oppaamme. Opas kierrätti meidät ensin läpi Auschwitzin, jonka jälkeen siirryimme omalla bussillamme Birkenauhun. Opas puhui asioista kunnioittavaan sävyyn, mutta rehellisesti asioiden oikeilla nimillä. Suosittelen ehdottomasti ottamaan retken opastuksen kanssa. Koen ainakin itse näin jälkikäteen, ettei siitä olisi saanut irti yhtä paljoa ilman liveopastusta. Varaa mukaan evästä(mutta huomioi, ettet saa syödä niitä leirialueilla etkä bussissa, retkellä on muutama lyhyt tauko eväille ja wc-käynneille), nenäliinoja (itselle ainakin nousi pala kurkkuun jo portilla) ja juomista (ei alkoholia). Huomioi myös, että leirialueelle saa tuoda max A4 paperiarkille mahtuvan laukun tai pussin.

Selkeä ja hyvin järjestetty historiaan tutustuminen

Retki oli reipas. Kuski oli ajoissa ja välttävällä englannilla kertoi matkan kulun. Autoon jätimme eväät, juomapullot otimme mukaan. Kohteessa odotimme hetken kunnes menimme turvatarkastukseen. Sen jälkeen opas odotti meitä ja museovierailu alkoi. Opas kertoi kattavasti ja asiallisesti tunteella paikan historiasta. Historian kosketus niin konkreettisesti liikutti kovasti monia ryhmäläisiä. Kierros Auchwitsissä kesti n.1h 45min. Sen jälkeen ajoimme n 10min matkan Birkenauhun. Matkan varrella söimme eväitä. Birkenaussa sama opas odotti meitä ja lähdimme kierrokselle jonka aikana kävelimme n. 3km. Tahti oli reipas ja helteisessä säässä +30, osa porukasta jäi jälkeen, joita sitten odoteltiin ennen kun opas aloitti jutustelun. Olisi kaivannut rauhallisempaa tahtia varsinkin Birkenaussa. Koko matkan kesto meidän päivänä oli se 7h Kaikenkaikkiaan hyvä ja mielenkiintoinen retki ja helppo toteuttaa vähemmänkin matkustaneen.

Todella ammattitaitoisesti järjestetty retki.

Oppaamme oli erittäin ammattitaitoinen ja tiesi paljon aiheesta. Oppaamme puhui selkeää ja yksinkertaista englantia, ja puhetta oli helppo seurata. Opas oli täydellinen valinta tälle retkelle. Krakovan keskustassa oli hieman epävarmuutta siitä, olimmeko oikeassa kohtaamispaikassa, mutta kannattaa luottaa vaan karttaan, kohtaamispaikka on täysin siinä missä sen sanotaankin olevan. Minibussi oli paahtavan kuumalla säällä hyvin ilmastoitu, kuskin ajotyyli tosin ehkä hieman lennokas, mikä senkin taitaa olla osa puolalaista kulttuuria. Aikataulut ovat tarkat ja niitä kannattaa noudattaa orjallisesti, silloin retkestä saa eniten irti. Kannattaa myös tutustua pukeutumisohjeisiin ja yleisiin sääntöihin Auschwitziin vieraillessa, jotta ei vaaranna pääsyään alueelle vääränkokoisen laukun tai vaatetuksen takia. Vettä kannattaa alueelle erityisesti helteellä ottaa mukaan. Kokonaisuutena suosittelemme vahvasti!

Täsmällisesti hoidettu, tiivis, asiantunteva ja pysäyttävä retki.

Hyvin järjestetty retki. Oli melko hankalaa löytää kiss and ride- pysäkkiä, vaikka etsittiin porukalla edellisenä iltana. Retki oli tiivis, hyvin vähän mutta riittävästi taukoja. Opas kertoi jo linja-autossa täsmällisesti miten toimitaan, missä tavataan ja missä aikataulussa edetään. Paikallinen kiertueen opas oli erittäin hyvä ja tiesi mistä puhui, asiaa tuli paljon ja tyyli kertoa asioista oli hyvin selkeä. Olin vaikuttunut oppaan tavasta kertoa asioista selkeästi, uhrien muistoa kunnioittaen. Turisteja oli valtavasti, joten oli hienoa ettei tarvinnut jonottaa yhtään. Jäi tyytyväinen olo koko 5 hengen seurueellemme.

Loistavasti hoidettu kuljetus, ainutlaatuinen kohde

Lähes privaattikuljetus hotellilta henkilöautolla kohteeseen parin muun matkustajan kanssa. Perillä oli vähän odottamatonta ekstra-aikaa ennen kierrosta, mutta ehtipähän hyvin lounastaa ja ostaa matkamuistoja. Itse kohde on ainutlaatuinen ja opas kertoi siitä viihdyttävästi. Wieliczkan kaivokset ovat fyysisesti raskaita kiertää, koska kävelyä on noin 3km ja portaita 800 aina 135m syvyyteen, mutta matkalla on taukoja ja tasolta toiselle siirrytään vähä kerrallaan, joten terveelle aikuiselle käynti ei ole mitenkään mahdoton. Suosittelen!