Krakova
Kuljetukset

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Kuljetukset: Suosikit / Krakova

Krakova: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Krakova? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Krakova : Mitä vierailijat sanovat

Ei voi kuin suositella. Meidät noudettiin hotellilta minuutilleen ajallaan. Erittäin ystävällinen kuski vei meidät tila-autolla varsinaisen pikkubussin luokse, jolla lähdettiin matkaan. Matkalla katsottiin dokumentti Auschwitzista. Perillä 10min vessatauko ja oppaan johdolla Parin tunnin kierrokselle. Oppaamme oli kaikin puolin aivan huippu. Kierroksen jälkeen taas 10min tauko, jonka jälkeen jatkoimme bussilla Birkenauhun. Sama opas odotti meitä siellä. Tunnin kierros, jonka jälkeen taas hyvin nopea tauko. Meistä pidettiin hyvä huoli koko päivän. Kierroksilla ollaan paljon ulkoilmassa, joten kylmällä ilmalla kannattaa pukeutua lämpimästi. Jotain evästä kannattaa varata myös etukäteen mukaan bussissa syötäväksi. Ainoa miinus siitä, että menomatkalla kuski laittoi ilmastoinnin päälle vasta aivan loppumatkasta. Bussi oli aivan täynnä ja happi meinasi loppua. Kukaan ei kuitenkaan kehdannut huomauttaa asiasta.

English: One of the best guides that I have ever had! Pavel was REALLY helpful and polite. Offered us going to the gas station so we couls get snacks a little cheaper. When coming back, asked us where we wanted to be dropped off. I would REALLY recommend this! Suomeksi: Pavel oli todella ystävällinen ja mukava opas, halusimme ostaa pikkunaposteltavaa, niin tarjoutui viemään huoltoasemalle jotta saisimme ne hieman edullisemmin. Lisäksi paluumatkalla kysyi missä haluamme jäädä kyydistä. Vaikka itse olen yleensä kriittinen, tätä suosittelen ehdottomasti!

Suosittelen omatoimista matkaa ja aikaa kierrokselle. 2h Auschwitzin puolella riittää hyvin, sekä 1h Birkenaussa, vaikka ensin tuntui, että meni pelkäksi juoksuksi, mutta kun kuuntelee linja-auton opasta, mitkä kannattaa kiertää, niin saa kaiken olleellisen irti ja ehtii hyvin. Saisihan siellä aikaa enemmänkin kulumaan, mutta kun tietää, missä on, niin lisäaika tuottaisi vain lisää tuskaa. Opaskirja ehdottomasti mukaan, ellei halua itse ihmisoppaan kanssa kiertää.

Very nice English speaking guide picked us up and gave Finnish guidebook. He told the group in both camps which are the most important sites to see. More time to see the places than with guide really recommended if you want to see Auschwitz on your own pace.

Kuljetus sujui kätevästi majoituksen ovelta, kuljettaja puhui sujuvaa englantia. Kohteessa tauot olivat lyhyitä, mutta riittäviä. Oppaan perhetyneisyys oli omaa luokkaansa ja kerronta mielenkiintoista. Täydet suositukset!