Krakova
Luonto ja seikkailu

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Luonto ja seikkailu: Suosikit / Krakova

Krakova: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Krakova? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Krakova : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 1 917 arvosteluun

Minibussi tuli hakemaan suoraan hotellin ovelta juuri sovittuna aikana, ja haimme porukkaa kyytiin vielä muista hotelleista. Kuljettaja oli mukava nuori mies, joka ei kuitenkaan juuri ylimääräisiä jutellut tai kertonut paikoista paljonkaan. Matka suuntaansa kestää n. pari tuntia, joten kärsimättömille se ei sovellu. Zakopane oli yllättävän suuri vuoristokylä, jossa pääsi hissillä korkealle mäen päälle katsomaan maisemia (hissilippu sisältyi retkeen) ja ehti hyvin ihmetellä pääkadun meininkiä sekä käydä syömässä. Tämän jälkeen ajoimme n. tunnin kylpylälle, jossa oli kyllä paljon erilaisia altaita, mutta retken nimen termi "kuumat altaat" on hieman harhaanjohtava, sillä kyseessä oli ihan tavallinen kylpylä. Kylpyläaikaa oli yli 2 tuntia, mikä oli mielestämme liikaakiin, joten ehdimme käydä kävelyllä läheisessä pikkukylässä. Syytä huomioida että ainakin meillä aikataulu venyi 11-tuntiseksi, joten retkipäivälle ei kannata muuta ohjelmaa varata. Mutta hyvä retki upeisiin vuoristomaisemiin!

Ei voi kuin suositella. Meidät noudettiin hotellilta minuutilleen ajallaan. Erittäin ystävällinen kuski vei meidät tila-autolla varsinaisen pikkubussin luokse, jolla lähdettiin matkaan. Matkalla katsottiin dokumentti Auschwitzista. Perillä 10min vessatauko ja oppaan johdolla Parin tunnin kierrokselle. Oppaamme oli kaikin puolin aivan huippu. Kierroksen jälkeen taas 10min tauko, jonka jälkeen jatkoimme bussilla Birkenauhun. Sama opas odotti meitä siellä. Tunnin kierros, jonka jälkeen taas hyvin nopea tauko. Meistä pidettiin hyvä huoli koko päivän. Kierroksilla ollaan paljon ulkoilmassa, joten kylmällä ilmalla kannattaa pukeutua lämpimästi. Jotain evästä kannattaa varata myös etukäteen mukaan bussissa syötäväksi. Ainoa miinus siitä, että menomatkalla kuski laittoi ilmastoinnin päälle vasta aivan loppumatkasta. Bussi oli aivan täynnä ja happi meinasi loppua. Kukaan ei kuitenkaan kehdannut huomauttaa asiasta.

Illalla varattiin netin kautta retki suolakaivokselle jo seuraavaksi päiväksi. Kaikki sujui mutkattomasti. Erittäin upea palvelu, meistä pidettiin huolta oppaamme Sofia kertoi kaiken rauhallisella englannilla. Suosittelen lämpimästi.

Uskomaton paikka. Huippu hyvä opas toi kiertoon elävyyttä. Mitä kaikkea suolasta voi tehdäkkään, uskomatonta. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Hyvät kengät jalkaan, paikassa ei ole kylmä, ihmismassa lämmittää käytäviä.

Kuljetus sujui kätevästi majoituksen ovelta, kuljettaja puhui sujuvaa englantia. Kohteessa tauot olivat lyhyitä, mutta riittäviä. Oppaan perhetyneisyys oli omaa luokkaansa ja kerronta mielenkiintoista. Täydet suositukset!