Lisää päivät

KrakovaKoulutusaktiviteetit

Suosituksemme kategoriassa Krakova Koulutusaktiviteetit

Krakova: Auschwitz-Birkenau, kierros, hotellinouto, lounas

1. Krakova: Auschwitz-Birkenau, kierros, hotellinouto, lounas

Tutustu Auschwitzin taustoihin päiväkierroksella Krakovasta. Kierroksella opit Auschwitz-Birkenaun keskitysleirien historiaan virallisen historioitsija-oppaan johdolla. Vuonna 1940 perustettu Auschwitz-Birkenau oli natsien suurin keskitysleiri. Se oli lukuisien traagisesti menehtyneiden viimeinen lepopaikka. Astu sisään Arbeit macht frei -portin alta ja tutustu oppaan johdolla Auschwitz I -leiriin ja sen taustoihin.  Käy seuraavaksi Birkenaun leirissä.

Krakova: Suolakaivos ja Auschwitz-Birkenau, yhden päivän kierros

2. Krakova: Suolakaivos ja Auschwitz-Birkenau, yhden päivän kierros

Tämä Krakovan tapaamispaikalta alkava elämys esittelee sinulle Auschwitz-Birkenau -muistomerkin sekä suolakaivoksen yhdistelmäkierroksen aikana. Voit valita kierrokselle joko noudon Krakovasta tai aloittaa kierroksen tapaamispaikalta. Kierroksen kesto on yhteensä noin 11 tuntia. Matkat taitetaan mukavan bussin kyydissä. Asiantunteva opas kertoo sinulle matkan aikana nähtävyyksistä. Kierroksen ensimmäinen etappi on Auschwitz-Birkenaun muistomerkki. Opi historiallisen alueen taustoista asiantuntevan oppaan johdattamana. Seuraavaksi näet oppaan johdattamana vaikuttavan Wieliczkan suolakaivoksen, joka kätkee taakseen kiehtovan historian. Tutustu muun muassa suolaveistoksiin, upeisiin luoliin ja kaivoksessa työskennelleiden työskentelytilat. Kierros kestää koko päivän ja sen aikana on tauko lounasta varten, mutta välipalojen ottaminen mukaan on suositeltavaa. Elämys loppuu noin klo 20.00.

Krakova: Schindlerin tehdas -kierros

3. Krakova: Schindlerin tehdas -kierros

Vieraile yhdessä Krakovan suosituimmista ja tärkeimmistä museoista. Schindlerin emalitehdas, joka sijaitsee osoitteessa Lipowa-katu 4, on osa Krakovan historiallista museota. Päänäyttely otsikko on ''Krakova natsimiehityksen alla 1939-1945".  Lähde kierroksella englantia puhuvan ammattilaisoppaan kanssa, joka kertoo sinulle kaiken näyttelystä mukaan lukien Oskar Schindlerin tarinan. Päivitä kokemuksesi ja viihdy opastetulla kierroksella Kazimierzin alueella vanhassa juutalaiskorttelissa Krakovassa, ghetossa tai Wieliczkan suolakaivoksessa.

Krakovasta: Wieliczkan suolakaivoksen retki & opastettu kierros

4. Krakovasta: Wieliczkan suolakaivoksen retki & opastettu kierros

Wieliczkan suolakaivos on yksi Puolan kulttuurihistorian arvokkaimmista muistomerkeistä. Yli miljoona turistia eri puolilta maailmaa vierailee suolakaivoksessa vuosittain katsomassa sen hienoja kaiverruksia ja reliefejä. Tämä ainutlaatuinen paikka on ollut Unescon kulttuuri- ja luonnonperintöluettelossa vuodesta 1978 lähtien, mikä nostaa sen vieläkin korkeammalle matkailijoiden "to do -listalla". Kaivostyöläiset jättivät Wieliczkaan kymmeniä suolasta leikattuja veistoksia ja basreliefejä, jotka säilyttävät heidän työnsä elossa vielä monta vuotta. Kaivokseen johtaa noin 800 askelmaa. Noin 350 niistä käytyäsi pääset ensimmäiseen kerrokseen maan alla. Kierroksen jälkeen hissi vie sinut ylös kohti uloskäyntiä.

Krakova: Nähtävyysristeily Veiksel-joella

5. Krakova: Nähtävyysristeily Veiksel-joella

Risteily alkaa Wawelin linnakukkulalta läheltä Dębnickiin siltaa. Nähtävyyskierros Veiksel-joella antaa sinulle mahdollisuuden nähdä enemmän Krakovan parhaita nähtävyyksiä. Risteilyllä näet kaikki päänähtävyydet ja saat nauttia mahtavasta palvelusta. Kulje läpi Zwierzyniecin alueen, Joka ulottuu Veiksel- ja Rudawa-joille. Kyseessä on yksi Krakovan vehreimmistä alueista. Salwator on osa Krakovaa, johon kuuluu Zwierzyniecin vanha kylä jossa Kościuszkon kukkula sijaitsee. Näet myös Rudawa-joen, Veikselin vasemman sivujoen, joka on yksi Krakovan juomavesilähteitä. Myöhemmin kierros jatkuu premonstratenssien luostarille, sekä Dębnikille, Zakrzówekille ja Skałkalle - joka on yksi Krakovan vanhimmista pyhistä monumenteista. Nauti risteilypäivästä ja näe kaikki Krakovan päänähtävyydet!

Krakova: Sähköautokierros ja valinnainen Schindlerin tehdas

6. Krakova: Sähköautokierros ja valinnainen Schindlerin tehdas

Tutustu Krakovan kaupunkiin päivässä. Saavu sovitulle tapaamispaikalle, jotta et eksy kaupunkiin. Ammattimaiset englannintaitoiset kuljettaja-oppaat vievät sinut unohtumattomalle retkelle ympäristöystävällisellä sähköautolla. Tämä liikkumismuoto takaa sinulle mahdollisuuden vierailla kaupungin kolmessa historiallisimmassa kaupunginosassa vain kahdessa tunnissa. Tutustu kaupunkiin ja sen historiaan tällä upealla kierroksella. Matkan varrella voit nähdä seuraavia paikkoja: • Vanhakaupunki: Wavelin linna, useita upeita kirkkoja ja piispan palatsi, Jagellon yliopisto ja muita historiallisia rakennuksia • Juutalaiskortteli: Upeita kristillisiä kirkkoja, vanhoja juutalaissynagogia ja historiallisia rakennuksia Kazimierzin entisessä kaupungissa • Getto: Geton muurien ja pääaukion rauniot sekä Schindlerin tehdas Kahden tunnin kierros päättyy Schindlerin tehtaalle. Saat ohita jonot liput (lisähintaan), ja voit tutustua museoon omatoimisesti yhden tunnin ajan. Tunnin jälkeen sinut noudetaan tehtaalta ja saatetaan kierroksen aloituspaikalle. Jos et halua vierailla tehtaassa, voit palata kierroksen aloituspaikalle.

Krakovasta: Opastettu kokopäiväretki Auschwitz-Birkenauhun

7. Krakovasta: Opastettu kokopäiväretki Auschwitz-Birkenauhun

Sinut noudetaan majoituspaikaltasi ilmastoidulla tila-autolla. Vieraile KL Auschwitz I:ssä. Kävele surullisenkuuluisan Arbeit Macht Frei -portin läpi, joka tarkoittaa "työ vapauttaa). Näe 22 tiilikasarmia, joissa sadat holokaustin uhrit asuivat. Kaikkein karmivin rakennuksista oli kasarmi 11, jota kutsuttiin vankilaksi vankilan sisällä. Rakennus 11:n sisältä löytyi kidutuskammioita, kuten pimeitä kammioita ja seisomasellejä, joissa erilaisia rangaistuksia pantiin toteen. Myös ensimmäiset Zyklon B -kokeet tehtiin tässä rakennuksessa. Viimeinen jäljellä oleva krematorio ja kaasukammio löytyvät leirin lopussa.  Vieraile seuraavaksi KL Auschwitz 2 Birkenaussa, jonne siirryt tila-autolla. Tämä osa on 25 kertaa Auscwitz 1:tä suurempi ja se ole kuolemanleireistä suurin. Yli miljoona ihmistä menetti täällä henkensä. Alueella oli 62 puukasarmia sekä neljän krematorion rauniot ja kaasukammioita, jotka natsit yrittivät tuhota piilottaakseen rikostensa todisteet.  Muistomerkkivierailun lopuksi voit kunnioittaa uhrien muistoa. 

Krakova: Auschwitz-Birkenau, kuljetus- ja lounasvalinnat

8. Krakova: Auschwitz-Birkenau, kuljetus- ja lounasvalinnat

Tämä kolmen ja puolen tunnin elämys tutustuttaa sinut historiallisesti traagiseen keskitysleirimuseoon. Kierroksen aikana tutustut kolmeen alueeseen. Auschwitz I oli aikanaan hallintokeskus, Auschwitz II Birkenau toimi tuhoamispaikkana ja Monowitzina tunnettu Auschwitz III oli työleirinä. Auschwitz-Birkenau oli natsien suurin keskitysleiri, joka rakennettiin vuonna 1940 Se vapautettiin 27.1.1945, jota ennen arkistot ja leiri yritettiin polttaa ja tuhota SS-joukkojen toimesta. Nykyään alue toimii Puolan hallituksen perustamana museona ja muistomerkkinä urheille. Leirin pääsisäänkäynnin tuntumassa voit nähdä entiset päärakennukset. Opi vankien historiasta ja tarinoista museon pysyvässä näyttelyssä ja näe heidän aitoja tavaroitaan. Seuraavaksi näe krematoriot ja kaasukammiot, jotka sijaitsevat Birkenaun leirissä. Auschwitz I -osion pituus on kaksi tuntia ja Auschwitz II -osion pituus on yksi tunti. Elämyksen aikana on kolme taukohetkeä. Ensimmäinen tauko pidetään Krakovasta tulemisen jälkeen (10–20 minuuttia), toinen tauko on ennen Auschwitz II -osiota (10–15 minuuttia) ja kolmas tauko ennen paluumatkaa Krakovaan (10–20 minuuttia).

Krakova: Eläintarha ja hotellin nouto

9. Krakova: Eläintarha ja hotellin nouto

Krakovan eläintarha perustettiin vuonna 1929 ja se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee viehättävässä Wolskin metsässä, ja siellä voit nähdä erilaisia eläimiä, jotka on pelastettu sukupuuttoon kuolemiselta. Niitä hoidetaan nyt asianmukaisesti luomalla olosuhteet, joissa otetaan huomioon niiden luonnolliset tarpeet. Kun saat kyydin Krakovan hotellistasi, voit tutustua eläintarhan kuuluisimpiin eläimiin, kuten Rothschild-kirahviin, kääpiövirtahepoon, amurintiikeriin ja röyhelölemuriin. Eläintarhassa on valtava valikoima nisäkkäitä, matelijoita ja lintuja, joten siellä on paljon nähtävää ja kiinnostavaa kaikenikäisille.

Krakova: Kazimierzin juutalaiskorttelin kävelykierros

10. Krakova: Kazimierzin juutalaiskorttelin kävelykierros

Krakovan Kazimierzin kaupunginosalla on pitkä juutalainen historia. Keskiajalta lähtien juutalaisia asui tämän kaupunginosan ympäristössä. Muistona tästä rikkaasta historiasta ovat Kazimierzin ympäristössä sijaitsevat kauniit säilyneet synagogat, rukoushuoneet ja pienet kaupat. Oppaasi kiertää kanssasi kuuluisan Szeroka-kadun, jossa korostuvat Remu ja Vanha synagoga - yksi Euroopan arvokkaimmista juutalaisen uskonnollisen arkkitehtuurin muistomerkeistä. Näet myös Kupa-synagogan ja Tempel-synagogan sekä vilkkaan Uuden aukion, jota ympäröivät kahvilat, baarit ja ravintolat, ja upean Corpus Christi -kirkon, joka on kuuluisa upeasta ja valokuvauksellisesta sisustuksestaan.

92 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 6

Krakova: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Krakova? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Krakova : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 26 298 arvosteluun

Great trip, the bus was rather small but enough to seat everyone. Highly recommed the lunchbox, there are very limited options for food during the entire day (only two basic kiosks, next to the museum entrences). Good guide, quite a long walks if you are disabeled.

Koko päivän kestänyt retki oli hyvin organisoitu ja kaikki meni sovitun mukaan. Oppaat kohteissa olivat ammattilaisia ja antoivat kattavan opastuksen kaikissa kohteissa. Lounaspaketti oli runsas ja herkullinen.

Näkemisen arvoinen paikka, ja vain lyhyen ajomatkan päässä Krakovasta. Kuskimme Marcel oli ystävällinen.

The whole process (reservation, confirmation, pick up and the tour) went very smoothly.

Mahtava opastus Auschwitzissa, ystävälliset ja avuliaat oppaat, todella edullinen.