Lisää päivät

KreetaKierrokset yksin matkustaville

Suosituksemme kategoriassa Kreeta Kierrokset yksin matkustaville

Gramvousan ja Baloksen laguunin risteily alkaen Kissamosta

1. Gramvousan ja Baloksen laguunin risteily alkaen Kissamosta

Tämä Kissamoksesta alkava päiväristeily esittelee sinulle Baloksen laguunin ja Gramvousan saaren. Katsele vaikuttavia näkymiä, pulahda upeaan veteen, paistattele päivää rannoilla ja vieraile Gramvousan linnakkeessa. Elämyksesi lähtee Kissamoksen satamasta. Risteily lahdella kestää noin tunnin. Koet risteilyllä ensin asuttamattoman Gramvousan ja sen jälkeen Baloksen laguunin, tai päinvastoin, matkasuunnitelmasta riippuen. Upean sinisen meren lisäksi vaikuttavat sannat ja kalliot luovat upean taustan kierrokselle. Näe suuri luola, jonka sanotaan olleen muinainen telakka. Päästyäsi lahden päätyyn voit mennä Vouxa-lahden sekä Gramvousan saaren välistä. Koe Valentin, Pontikonosin, Baloksen laguugin ja Imeri Gramvousan kaltaiset nähtävyydet ja niiden maisemat. Opi Gramvousan satamaan saapuessasi alueen luonnosta, monivaiheisesta historiasta ja tarinoista. Näe ranta, jossa makaa vain yksinäinen haaksirikkoutunut hylky. Ihastele Gramvousan korkeimman huipun kohdalla olevaa upeaa linnaa. Voit joko laskea täällä vesiliukumäessä tai uida Agioi Apostoloi -kirkon tuntumassa olevan vesistön luona. Seuraava etappi kierroksella on Baloksen kuuluisa laguuni. Tiganin lahden ja Gramvousan niemen väliin sijoittuva laguuni kuuluu koko planeetan upeimpien rantojen joukkoon. Pulahda uimaan vesiin, ihaile vaikuttavia maisemia tai käy vaaleanpunaisen hiekkarannan luona. Tämän jälkeen paluumatka alkaa.

Haniasta: Samarian rotkon kokopäiväretki

2. Haniasta: Samarian rotkon kokopäiväretki

Lähde opastetulle kokopäiväretkelle Samarian rotkoon Haniasta. Saavu Omalosiin Valkoisten vuorten sydämeen ja nauti aamiainen ennen kuin lähdet vaeltamaan Euroopan pisintä rotkoa pitkin, joka on 1200 metriä merenpinnan yläpuolella.  Aamiaisen jälkeen menet Samarian rotkoon. Kävele oman tahtiisi ryhmässä, jonka perässä kulkee englantia puhuva opas, joka auttaa tarpeen tullen. Vaella kallioiden ja kivien lomassa, tuhatvuotiaiden puiden muodostaman metsän läpi ja jokea pitkin, ja kulje matkan varrella makean veden lähteiden ohi. Nauti Kreetan kauneimman vuoriston upeista maisemista ja näe kreetalaisia villivuohia laiduntamassa vuoristossa. Haasta itsesi pitkän vaelluksen aikana. Vaelluksen jälkeen käy Agia Roumelin kylässä, josta löytyy monia tavernoita, baareja ja kauppoja. Vietä vapaa-aika uiden tai nauttien lounasta. Voit noutaa lauttaliput oppaalta sovitulta tapaamispaikalta. Myöhään iltapäivällä hypätään veneen kyytiin, joka vie sinut Agia Roumelista Sougiaan, josta on bussikuljetus takaisin retken alkupisteeseen klo 19.30.

Hania: Päiväkierros Elafonisin saarelle.

3. Hania: Päiväkierros Elafonisin saarelle.

Tämä hotellikuljetukset sisältävä elämys tutustuttaa sinut Kreetan lounaispuoleen. Haniasta alkava kierros vie sinut Elafonisin saarelle. Pulahda uimaan upeaan siniseen veteen, ihaile saaren maisemia ja rentoudu pinkillä rannalla. Elämyksesi alkaa, kun sinut noudetaan hotelliltasi. Ihaile vaikuttavaa vehreyttä matkalla kohti saarta. Näe paikalliset kylät ja Topolian rotko. Eloksen kylässä, joka tunnetaan sen kastanjapuista, voit pistäytyä tauolla nauttimassa aamiaista ja kahvia. Kun saavut Elafonisiin, vietä neljä tuntia nauttien vedestä ja rannan rentouttavasta tunnelmasta. Muista myös nauttia herkullinen lounas paikallisessa tavernaravintolassa. Lounas ei kuulu kierroksen hintaan. Aivan Kreetan saaren tuntumassa sijaitsevaan Elafonisiin pääset helposti kahlaamalla veden läpi. Luonnonsuojelualueenakin tunnettu saari ja ranta ovat todellinen luonnonkaunis ihme.

Iraklion: Knossoksen palatsi E-lippu

4. Iraklion: Knossoksen palatsi E-lippu

Koe muinainen Kreeta omaan tahtiisi yhdistetyllä e-lipulla saaren kahteen tärkeimpään arkeologiseen nähtävyyteen, Knossoksen palatsiin ja Iraklionin arkeologiseen museoon. Saat lippusi erillisessä sähköpostiviestissä aktiviteetin tarjoajalta. Matkusta sitten ajassa taaksepäin ja koe Kreetan mahtavuus minolaiselta ajalta roomalaisaikaan. Tutustu Knossoksen palatsiin ja sen monumentaaliseen Minoksen palatsiin. Tutustu Heraklionin arkeologisessa museossa esillä oleviin hienoihin esineisiin ja sen ainutlaatuiseen kokoelmaan minolaisista taiteellisista mestariteoksista.

Iraklion: Dian saarelle aterioineen.

5. Iraklion: Dian saarelle aterioineen.

Lähde purjehtimaan Heraklionin vanhasta venetsialaisesta satamasta Dia-saarelle purjehdusretkellä. Risteile Välimeren halki. Tunne tuuli ihollasi, viilennä itseäsi meressä snorklaamalla ja uimalla ja nauti täysipainoinen ateria laivalla. Tunnin purjehduksen jälkeen laskeudu ankkuriin Pyhän Yrjön lahteen, saaren suurimpaan lahteen. Vietä siellä 2,5 tuntia uiden, snorklaten ja kalastaen. Tutustu Välimeren biologiseen monimuotoisuuteen ja muinaisen minolaisen sataman jäänteisiin snorklausvälineiden avulla, jotka ovat kaikkien saatavilla aluksella. Tai käytä kalastusvälineitä ja kokeile kalastusta paikallista ekosysteemiä kunnioittaen. Seikkailunhaluisimmat voivat myös kävellä saaren villiä maisemaa pitkin kohti Analipsin kappelia. Palaa myöhemmin laivaan maistelemaan paikallista ruokaa. Istu kannella, nauti ateriasi, ihaile maisemia ja kuuntele musiikkia.

Knossoksen palatsi: Varattu E-lippu ja älypuhelinopas

6. Knossoksen palatsi: Varattu E-lippu ja älypuhelinopas

Vieraile Kreetan historiallisessa Knossoksessa ohita jono -e-lipun avulla, johon kuuluu kiehtova ladattava audio-opas ja yksityiskohtainen alueen kartta. Käy minolaisen kulttuurin pääkaupungissa, Heraklionin eteläpuolella. Näe vaikuttavat rauniot ja värikkäät freskot, jotka heräävät eloon minolaisesta kulttuurista kertovan selostuksen avulla. Eteläisen Propylaian freskot esittävät minolaisen Kreetan jokapäiväistä elämää ja seremonia-aktiviteetteja, jotka kertovat tuon ajan elämän ihanteista. Opi minolaisen muodin kehityksestä, ihmisten suosimista hiustyyleistä ja kauneustuotteista. Näe sitten palatsin varastointitilat, opi organisoidusta byrokratiasta, lineaarisen kirjoituksen varhaisesta muodosta sekä minolaisesta taloudesta ja kaupankäynnistä. Näe kopio kuuluisasta Prince of the Lilies -taideteoksesta eteläisellä sisäänkäynnillä, ja katsele Juktas-vuorta, jota palatsin muurin rauniot kehystävät. Käy kuningattaren megaronissa, joka on koristeltu sinisellä delfiinifreskolla, ja josta löytyy kylpyhuone. Voit siis tutustua minolaiseen kylpykulttuuriin.

Haniasta tai Rethymnonista: Patikkaretki Samarián rotkoon

7. Haniasta tai Rethymnonista: Patikkaretki Samarián rotkoon

Samarian rotko on Euroopan pisin rotko. Upea luonnonalue on täynnä kukkia ja yrttejä, ja kristallinkirkas vesi laskeutuu rotkoon suoraan vuorilta. Sinut noudetaan aikaisin aamulla (klo 5.30 - 6.30) Rethymnonista tai Haniasta majoituksesi läheiseltä noutopisteeltä, jolta matka jatkuu vuorten halki ohittaen Omalosin ylängön. Saavut suoraan Samarian rotkon alkupisteen puisille portaille. Voit valita aloitatko kävelyn heti vai nautitko aamiaisen tavernassa ennen lähtöä. 16 kilometrin patikkaretki kestää noin 6-7 tuntia upeissa maisemissa. Kun olet päässyt perille, voit uida ja nauttia lounasta tavernassa Agia Roumelissa. Suuntaa-antava aikataulu: Klo 5.20-18.10: Nouto Klo 7.30: Ensimmäinen pysähdys Omalos Plateaulla Klo 8.00: Xyloskalo-patikkaretken aloitus Klo 14:00: Patikkaretken lopetus Agia Roumelin kylässä Huomaathan, että lopullinen aikataulu riippuu kävelytahdista ja ruokataukojen pituudesta.

Ierapetrasta: Veneristeily Chrissin saarelle

8. Ierapetrasta: Veneristeily Chrissin saarelle

Aloita veneristeilysi Ierapetran satamasta ja suuntaa eksoottiselle Chrissille. Seilaa Libyanmeren turkooseilla vesillä lokkien ja delfiinien seurassa. Laivan itsepalvelubaari on avoinna koko risteilyn ajan, ja sieltä saa mm. kevyitä aterioita sekä salaatteja, viiniä, virvoitusjuomia, kahvia, jäätelöä. Laiva ankkuroidaan saaren eteläpuolelle, jolloin pääset uimaan ja rentoutumaan. Mikäli haluat, voit kulkea polkua pitkin setrimetsän läpi eksoottiselle Belegrinana tai Chrissi Ammosina tunnetulle rannalle, jolla on tuhansia simpukankuoria.  Chrissin saari sisältyy eurooppalaiseen NATURA 2000 -aloitteeseen, ja se tunnetaan eksoottisista sinivihreän värisistä vesistään, kultaisista rannoistaan sekä suojellusta metsästään, jonka setripuut ovat yli 200 vuotta vanhoja. Setrimetsä ulottuu Chrissin keskelle ja se kattaa yli 350 000 neliömetrin alueen. Kivien värit ovat upeita, ja melkein koko saarta peittää kultainen hiekka.  Kävele länteen Belegrinalta, seuraavaksi näkemäsi ranta on nimeltään Hatzivolakas. Suuntaa hiljaisemmalle alueelle, jossa on kivikkoisempi maisema. Hatzivolakasin länsipuolelta löytyy jälkiä minolaisesta asutuksesta, joka menestyi kauppaamalla porphyraa, suosittua punaista pigmenttiä, jota käytettiin kuninkaallisten vaatteisen värjäämiseen. Agios Nikolaoksen luonnonkaunis kappeli ja saaren majakka sijaitsevat täällä. Kirkolta koilliseen löydät vanhaa marskimaata ja saaren ainoan talon, joka on rakennettu ikivanhojen raunioiden päälle. 

Jonon ohi Knossoksen palatsiin: Opastettu kävelykierros

9. Jonon ohi Knossoksen palatsiin: Opastettu kävelykierros

Knossos, tuo monimutkainen, yli 1500 huonetta yhdistelevä, hämmästyttävä palatsi on rakennettu pronssikauden kuninkaalle. Kävellessäsi labyrinttimäisten raunioiden läpi, sinulla on mahdollisuus nähdä Minoksen alkuperäinen valtaistuin, salaperäisiä pyhättöjä, kuninkaallisen perheen ylelliset asuinkortteerit, joihin kerran kasattiin Kreetan aarteita, sekä palatsin hämmästyttävät vesihuoltojärjestelmät! Knossosta sanotaan Euroopan vanhimmaksi kaupungiksi. Sen ensimmäinen palatsi rakennettiin pian vuoden 2000 eKr. jälkeen. Vuonna 1700 eKr. se tuhoutui maanjäristyksessä. Uusi palatsi rakennettiin välittömästi, ja siitä tuli kaikkein merkittävin ja monimutkaisin rakennelma, joka yli 300 vuotta toimi vallanpesäkkeenä pronssikauden Kreetalla. Uusi palatsi oli kiemurainen, merkittäviä arkkitehtonisia innovaatioita ja upeita freskoja sisältävä rakennus. Sen sadat huoneet jakautuivat neljään kerrokseen, ja palatsissa oli myös vaikuttavat säilytystilat, erikoistyöpajoja ja tilavat tuomioistuimet, joissa järjestettiin juhlatilaisuuksia. 1300-luvun lopulla ennen ajanlaskun alkua maanjäristykset kuitenkin tuhosivat palatsin täysin. 

Heraklionista: Elafonisi Beach Day Tour kanssa Pickup

10. Heraklionista: Elafonisi Beach Day Tour kanssa Pickup

Vietä 4,5 tuntia nauttien Elafonisin saaresta. Älä unohda kameraa, sillä haluat varmasti ikuistaa tämän saaren vaaleanpunaiset hiekkarannat ja kirkkaat Egeanmeren aallot. Päivä alkaa noutamisella lomakohteesi lähellä sijaitsevasta tapaamispaikasta. Matkusta 4 tuntia Elafonisiin, ihastellen matkan varrella kanjoneita, laaksoja ja piilotettuja kyliä. Opi lisää Kreetasta ja sen historiasta paikalliselta oppaalta. Tee 20 minuutin pysähdyksen venytelläksesi jalkojasi tai napataksesi nopean aamiaisen ennen määränpäähän saapumista. Saarelle saavuttuaan vieraat voivat vapaasti uida kirkkaissa vesissä, ottaa aurinkoa hiekkarannalla tai rentoutua ja ottaa juotavaa välipalabaarissa. Vierailun päätteeksi tavataan bussissa paluumatkaa varten Heraklioniin. Matka kestää noin 4 tuntia, riippuen liikenteestä ja kyydistä poistumispaikasta.

84 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 6

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta Kreeta, Kierrokset yksin matkustaville

Kierrokset yksin matkustaville: Mitä muuta kokemista on kohteessa Kreeta?

Kreeta, Kierrokset yksin matkustaville: Sovelletaanko Covid-19-lisävarotoimia?

Kreeta: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Kreeta? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Kreeta : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 3 654 arvosteluun

Matka on erittäin hyvin valmisteltu ja organisoitu, nouto hotellien edestä, joten aikaa ei mene hukkaan ihmisten keräämiseen eri paikkoihin, koska heidät kuljetetaan osittain bussilla. Erittäin mukava opas selitti tarkalleen, mitä voimme odottaa. Suosittelen ammattijalkineiden käyttöä, koska se on välillä todella kovaa ja vaarallista. Koko reitin kävelyn jälkeen voit nauttia rannasta, auringosta jne. Voit hyödyntää lukuisia tavernoja ja ravintoloita, suosittelen KriKri herkullista kalaa! Paluu on vaikeaa, koska näiden jalkojen kilometrien jälkeen täytyy mennä lautalla toiseen kaupunkiin ja päästä hotellille. Olimme klo 5-21 joten voitte kuvitella tämän maratonin :) kovasta ylityksestä huolimatta (emme ole pahimmassa kunnossa, koska olemme aktiivisia ihmisiä), seuraavana päivänä tunsimme kaikki lihakset jaloissa ja selässä, mutta .... näkymät, ilmasto, panoraama, ihmiset sitten taverna ja herkullinen ruoka korvasivat kaiken. Suosittelen upeaa kokemusta!

Pysymällä Haniassa otimme tämän kiertueen ja suosittelemme sitä. Lähtö klo 8 meille, koska bussi poimii osallistujat matkallaan. Saapuminen klo 11 "aamiaistaukolla" tien päällä. Paikan päällä 4 tuntia nauttia rannasta ja sen laguunista. Sepä ihanaa !! Paluumatkalla pysähdy tavernaan lounaalle. Siinä on pieni haittapuoli: kaikki bussit pysähtyvät samassa paikassa: paljon ihmisiä ja nopea ateria. Kiitos Simonalle, oppaallemme, joka antoi meille paljon selityksiä koko matkan varrella. Iso KIITOS kuljettajallemme, koska tie on välillä hyvin kapea.

Kuljetus Samarian rotkoon oli erittäin hyvin järjestetty! Tietenkin on aikaista herätä, mutta se kannattaa, olet rotkossa ennen täynnä väkijoukkoja, joten voit usein kävellä yksin! Menet ryhmässä kanjonille, mutta kun siellä voit kävellä omaan tahtiisi, sinun on vain varmistettava, että olet ajoissa noutopisteessä. Meillä oli kuitenkin sateinen päivä, joten meillä oli vielä paljon aikaa kaupungissa, mutta emme osaneet uida. Kaupunki itsessään ei ole paljon, mutta kävely on pakollinen!

Oikein mukava ilta ja auringonlasku! Tulee ehdottomasti takaisin seuraavan kerran, kun olemme Haniassa.

Mahtava kierros rotkossa. Ei heikkokuntoisille, eikä liikuntarajoitteisille.