Lissabon
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Lissabon

Lissabon: Kaikki retket ja aktiviteetit

Lissabon: huippunähtävyydet

Kymmenen vinkkiä Lissaboniin

Portugalin pääkaupungissa historiallinen kaupunkimaisema elää suvassa sovussa modernin kaupunkikulttuurin kanssa. Lissabon on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, jossa riittää lähes loputtomasti näettävää ja koettavaa. Tässä vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun.

Hieronymuksen luostari

Hieronymuksen luostari

Upea Hieronymuksen luostari sijaitsee Belémin rannikon läheisyydessä ja se oli aikanaan hieronymusmunkkien asuttama. Näiden katolisten erakkojen päätehtävä oli rukoilla kuninkaan sielun puolesta.

Bairro Alto

Bairro Alto

Vapaasti käännettynä ylänaapurustoa tarkoittava alue on Lissabonin historiallisesti merkittävin kaupunginosa. Bairro Alto tarjoaa huippunähtävyyksineen erinomaiset puitteet romanttiselle kävelyretkelle.

Lissaobnin katedraali

Lissaobnin katedraali

Vuonna 1147 rakennetussa ja sittemmin laajennetussa Lissabonin katedraalissa lukuisat arkkitehtoniset tyylit sekoittuvat sen keskiaikaiseen inkarnaatioon.

Praça do Rossio

Praça do Rossio

Aikanaan juhlien, härkätaisteluiden, teloitusten ja vallankumousten tapahtumapaikkana tunnettu Rossion aukio on nykyään niin paikallisten kuin turistienkin suosittu kohtaamispaikka.

Alfama

Alfama

Tämä kaupungin vanhin kaupunginosa sijaitsee São Jorgen linnan ja Tajo-joen välissä. Alfama tunnetaan Lissabonin parhaiden ravintoloiden ja fado-baarien alueena!

Tajo-joki

Tajo-joki

Tutustu Lissabonin sykkeeseen joko polkupyörän selästä tai jokiristeilyllä. Tajon suisto on lukuisten kalalajien, lintujen sekä flamingojen koti!

Praça do Comércio

Praça do Comércio

Praça do Comérciona tunnettu aukio tunnetaan myös palatsiaukiona (Terreiro do Paço). Aukiolla sijaitse ennen kuninkaallinen palatsi, joka kuitenkin tuhoutui vuoden 1755 maanjäristyksessä.

Belémin torni

Belémin torni

Belémin torni oli merkittävässä roolissa 1500-luvun valtausyrityksissä sekä Portugalin löytöretkien ajan aikaan.

Chiado-aukio
Valokuva: PortoBay Hotels & Resorts@ flickr (CC BY 2.0)

Chiado-aukio

Chiadosta muodostui sen vuoden 1988 tulipalon jälkeisen jälleenrakennuksen jälkeen kaupungin vaurain alue. Nykyään se on Lissabonin kuuluisin shoppailualue.

Santa Justan hissi

Santa Justan hissi

Lissabon rakennutti pian sähkön keksimisen jälkeen kaupunkiin kaksi hissiä helpottamaan mäkisillä kaduilla kulkemista. Tämä hissi on todellinen insinöörityön mestariteos!

Suunnittele käyntisi paikassa Lissabon

Mikä on paras aika vierailla Lissabonissa?

Lissabonissa voi nauttia Euroopan lämpimimmistä talvista, mutta kaupungissa ei kuitenkaan ole hiostavan kuuma kesällä. Subtrooppisessa ilmastossa saattaa tulla sadekuuroja myös kirkkaina päivinä. Kevään loppupuolella ja alkusyksyllä hotellien hinnat ovat matalalla eivätkä väkijoukot ole kovinkaan suuret.

Kuinka monta päivää Lissabonissa kannattaa viettää?

Lissabonin ytimessä viihtyy helposti pidennetyn viikonlopun, mutta monet kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä sijaitsevat sen laitamilla. Hyviä kohteita päivän reissuille ovat muun muassa Belém, Sintra, Fátima, ja Cascais. Kunkin kohteen näkemiseen kannattaa varata vähintään yksi ja mielellään pari päivää.

Kuinka Lissabonin lentokentältä pääsee kaupunkiin?

Lissabon on eurooppalaisittain melko edullinen pääkaupunki, mutta lentokentällä olevat taksit ovat silti melko kalliita. Metro on kätevin tapa matkustaa keskustaan, mikäli sinulla ei ole paljoa matkatavaroita. Matka keskustaan kestää vain noin 25 minuuttia.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Portugali
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +351

Tekemistä: Lissabon

Huippunähtävyydet kohteessa Lissabon

Kaupungit: Portugali

Lissabon: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Lissabon? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Lissabon : Mitä vierailijat sanovat

Our guide Carlos had extensive knowledge of history, culture, society, agriculture and economics, etc. What ever we asked he was able to answer and also provided background information. Of course he introduced all the usual highlights and then we continued according our interests. He is also very discreetly asked out about our interest and possible limitations to adjust the tour and topics. The drive to Evora went fast on the highway while enjoying the scenery and discuss interesting topics. In Evora we saw the city wall, Roman temple, vantage point, Evora cathedral and adjacent monastery, Church of Francisco, the bone chapel. We also had delicious lunch, wandered Evora's small streets, did little shopping and then visiting vineyards and cellars before the wine tasting. The day went by quickly. Hieno päivä. Oppaallamme Carloksella oli erinomainen tietämys ja hän oli myös hyvä keskustelija. Kävimme esittelyn mukaisissa kohteissa ja kiertelimme vanhassa kaupungissa. Suosittelemme.

Retki oli ok, sää olisi saanut olla parempi. Euroopan mantereen läntisemmällä pisteellä ei juurikaan erottanut rantaviivaa. Jossain kohtaa olisimme halunneet pysähtyä kuvaamaan mahtavia Atlantin aaltoja.

Really good private transportation to City Centre. Definitely worth it. It is relaxing to know that driver will pick up at the airport. You dont need to worry.

Lissabon: Lentokenttäkuljetus Arvostelija: Tomi, 09.01.2020

Erinomainen, viihdyttävä opas Tiago, jolla riitti tietoa koko illan ajaksi. Hyvä kokonaisuus, sopivasti ruokaa, juomaa, kävelyä ja kiinnostavaa seuraa.

Lissabon: Ruoka ja viini -kävelykierros Arvostelija: Anonyymi, 12.11.2019

There was a great tour in five hours - a lot of history, culture and many more things. Special thanks to our great guide Agnes and our driver Paolo.