Tekemistä kohteessa
Lissabon

Yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista täynnä upeita laattoja, historiallisia rakennuksia ja eläväistä kulttuuria.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Peruuta aktiviteetti ilmaiseksi jopa 24 tuntia ennen kierroksesi alkua saadaksesi täyden hyvityksen.

Kymmenen vinkkiä Lissaboniin

Portugalin pääkaupungissa historiallinen kaupunkimaisema elää suvassa sovussa modernin kaupunkikulttuurin kanssa. Lissabon on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, jossa riittää lähes loputtomasti näettävää ja koettavaa. Tässä vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun.

 • Hieronymuksen luostari

  1. Hieronymuksen luostari

  Upea Hieronymuksen luostari sijaitsee Belémin rannikon läheisyydessä ja se oli aikanaan hieronymusmunkkien asuttama. Näiden katolisten erakkojen päätehtävä oli rukoilla kuninkaan sielun puolesta.

 • Bairro Alto

  2. Bairro Alto

  Vapaasti käännettynä ylänaapurustoa tarkoittava alue on Lissabonin historiallisesti merkittävin kaupunginosa. Bairro Alto tarjoaa huippunähtävyyksineen erinomaiset puitteet romanttiselle kävelyretkelle.

 • Lissaobnin katedraali

  3. Lissaobnin katedraali

  Vuonna 1147 rakennetussa ja sittemmin laajennetussa Lissabonin katedraalissa lukuisat arkkitehtoniset tyylit sekoittuvat sen keskiaikaiseen inkarnaatioon.

 • Praça do Rossio

  4. Praça do Rossio

  Aikanaan juhlien, härkätaisteluiden, teloitusten ja vallankumousten tapahtumapaikkana tunnettu Rossion aukio on nykyään niin paikallisten kuin turistienkin suosittu kohtaamispaikka.

 • Alfama

  5. Alfama

  Tämä kaupungin vanhin kaupunginosa sijaitsee São Jorgen linnan ja Tajo-joen välissä. Alfama tunnetaan Lissabonin parhaiden ravintoloiden ja fado-baarien alueena!

 • Tajo-joki

  6. Tajo-joki

  Tutustu Lissabonin sykkeeseen joko polkupyörän selästä tai jokiristeilyllä. Tajon suisto on lukuisten kalalajien, lintujen sekä flamingojen koti!

 • Praça do Comércio

  7. Praça do Comércio

  Praça do Comérciona tunnettu aukio tunnetaan myös palatsiaukiona (Terreiro do Paço). Aukiolla sijaitse ennen kuninkaallinen palatsi, joka kuitenkin tuhoutui vuoden 1755 maanjäristyksessä.

 • Belémin torni

  8. Belémin torni

  Belémin torni oli merkittävässä roolissa 1500-luvun valtausyrityksissä sekä Portugalin löytöretkien ajan aikaan.

 • Chiado-aukio

  9. Chiado-aukio

  Chiadosta muodostui sen vuoden 1988 tulipalon jälkeisen jälleenrakennuksen jälkeen kaupungin vaurain alue. Nykyään se on Lissabonin kuuluisin shoppailualue.

 • Santa Justan hissi

  10. Santa Justan hissi

  Lissabon rakennutti pian sähkön keksimisen jälkeen kaupunkiin kaksi hissiä helpottamaan mäkisillä kaduilla kulkemista. Tämä hissi on todellinen insinöörityön mestariteos!

Suunnittele vierailusi

 • Mikä on paras aika vierailla Lissabonissa?

  Lissabonissa voi nauttia Euroopan lämpimimmistä talvista, mutta kaupungissa ei kuitenkaan ole hiostavan kuuma kesällä. Subtrooppisessa ilmastossa saattaa tulla sadekuuroja myös kirkkaina päivinä. Kevään loppupuolella ja alkusyksyllä hotellien hinnat ovat matalalla eivätkä väkijoukot ole kovinkaan suuret.

 • Kuinka monta päivää Lissabonissa kannattaa viettää?

  Lissabonin ytimessä viihtyy helposti pidennetyn viikonlopun, mutta monet kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä sijaitsevat sen laitamilla. Hyviä kohteita päivän reissuille ovat muun muassa Belém, Sintra, Fátima, ja Cascais. Kunkin kohteen näkemiseen kannattaa varata vähintään yksi ja mielellään pari päivää.

 • Kuinka Lissabonin lentokentältä pääsee kaupunkiin?

  Lissabon on eurooppalaisittain melko edullinen pääkaupunki, mutta lentokentällä olevat taksit ovat silti melko kalliita. Metro on kätevin tapa matkustaa keskustaan, mikäli sinulla ei ole paljoa matkatavaroita. Matka keskustaan kestää vain noin 25 minuuttia.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Portugali
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +351

Lissabon: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Lissabon? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Lissabon : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 61 692 arvosteluun

Mario oli hämmästyttävä opas, joka yhdisti historiallisen taustan, vähän tunnetut tosiasiat ja komedian, jotta kiertueemme ei unohdu. Varhainen alku oli järkevää, kun voitimme väkijoukot Pena Palacessa ja vaihtoimme paikkoja näiden matkailijoiden kanssa Sintran keskustaan nappaamaan rento lounas. Näkymät Cabo da Rocaan olivat upeita, mutta CasCais todella täydensi kokemuksen. Kaunis rantakaupunki, jossa on uskomattomia mereneläviä ja nähtävyyksiä. Erittäin suositeltava päiväretki ja ole valmis ottamaan askeleesi!

Se oli hienoa :) Olimme veneessä 5 + 2. Se oli täydellinen. Opimme paljon rannikoista, tyhjistä rakennuksista ja tehtaista matkan varrella. Valitettavasti sää ei ollut hyvä, mutta miehistö ei voi tehdä mitään asialle. Varasimme kiertueen uudelleen auringonlaskutakuulla :)

Kiertue oli hämmästyttävä! Vierailimme upeissa paikoissa ja opas Joao oli ehdottoman ystävällinen, täsmällinen ja erittäin hyvin valmistautunut ja myös erittäin turvallinen kuljettaja! Ehdotan tätä kiertuetta, koska löysin sen täydelliseksi kaikilta osin!

Olimme kaksi perhettä, joten oli helppo löytää sopimus ajanhallinnasta. Hyvin valmisteltu opas ehdotti kunkin vaiheen ohjelmaa ja pyysi meiltä hyväksyntää. Erittäin mukava päivä upeilla paikoilla ja erittäin tervetullut oppaan meille antama tieto.

Vaikka ei ollutkaan mitään yleisöryntäystä niin oli kiva päästä heti tutkimusmatkalle linnaan. Ihana paikka, ehdottomasti kannattaa käydä.