Loch Ness

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi myyttiä ja legendaa Loch Nessin hirviöstä

Skotlannissa sijaitsevan Loch Nessin hirviö on ollut myyttien ja tarinoiden päähahmo jo yli 1 500 vuoden ajan. Vaikka Skotlannin ylängöt ovatkin uskomattomia, kerää myös tämä kuuluisa järvi useita vierailijoita, jotka haluavat nähdä vilauksen salaperäisestä hirviöstä.

 • Mitä pinnan alla piileekään?

  1. Mitä pinnan alla piileekään?

  Skottien tarut kertovat salaperäisistä pinnan alla elävistä olioista, kuten kelpieistä, selkiestä ja vesihevosista. Näiden tarujen sanotaan inspiroineen Loch Ness -legendan synnyn.

 • Pelastavat pyhimykset

  2. Pelastavat pyhimykset

  Ensimmäinen havainto hirviöstä on vuodelta 565, jolloin Pyhä Columba ajoi äänellään hirviön pois ja esti tätä syömästä kumppaniaan.

 • Rakeinen kuva kertoo tuhat tarinaa

  3. Rakeinen kuva kertoo tuhat tarinaa

  Vuonna 1933 rannan läheisyydessä käynnissä ollut tietyö herätti Nessien kiinnostuksen. Vuotta myöhemmin julkaistussa mustavalkoisessa kuvassa voi nähdä kapean kaulan ja pienen pään nousevan pinnalle.

 • Jättiläismäiset mittasuhteet

  4. Jättiläismäiset mittasuhteet

  Nessien ulkomuoto muistuttaa plesiosaurusta, joka oli 200 miljoonaa vuotta sitten jurakaudella elänyt vesimatelija.

 • Älä herätä nukkuvaa petoa

  5. Älä herätä nukkuvaa petoa

  Hirviötä on etsitty huipputeknologian avustuksella tuloksetta. Muinaisen legendan mukaan seutua odottaa katastrofaalinen kohtalo, mikäli Nessie joskus herätetään.

Suunnittele vierailusi

 • Kuinka pääsen Loch Nessille?

  Mikäli vuokraat auton, aja A82-moottoritietä pitkin Drumnadrochitin luontokeskukselle, joka sijaitsee Loch Nessin luoteisrannalla. Järvelle pääsee myös päivittäin bussilla Invernessistä (30 minuuttia) ja Fort Williamsista (1,5 tuntia).

 • Loch Ness -aktiviteetit

  Drumnadrochitilla sijaitseva Loch Ness Centre and Exhibition -keskus kertoo alueen sekä Nessien historiasta. Suosituin aktiviteetti on tunnin risteily Loch Nessilla aluksella, joka on kaiken varalta varusteltu kaikuluotaimella sekä vedenalaisilla kameroilla. Hirviövillitysten lisäksi alueella sijaitsee myös Urquhartin linna. Vaikka linnasta on jäljellä vuoden 1692 tuhon jälkeen vain rauniot, tarjoaa se upeat näkymät Loch Nessille.

 • Paras aika vierailulle

  Skotlannin sää vaihtelee paljon. Saatat herätä aamulla harmaassa sadesäässä, mutta lounasaikaan nauttia auringonpaisteesta. Sää on parhaimmillaan ja päivät pisimmillään toukokuussa ja kesäkuussa. Myös syyskuussa vierailemista kannattaa harkita, sillä väkijoukot eivät ole silloin kovin suuria.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Vierailusi riippuu pitkälti tavasta, jolla saavut paikalle. Risteilyitä järjestetään vain tiettyinä aikoina.
 • Hinta
  Hinnat riippuvat liikennevälineestä sekä aktiviteeteista, joihin haluat osallistua.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas ei ole pakollinen, mutta lyhyellä vierailulla oppaasta on apua.
 • Kuinka päästä perille
  Loch Nessille pääsee autolla ja bussilla. Suurin osa kierroksista kulkee isoimpien kaupunkien kautta.
 • Lisävinkkejä

  • Varaudu sateiseen säähän ja pukeudu asianmukaisesti.

  • Tarkista liikennöintiaikataulut etukäteen matkaa suunnitellessasi.

Loch Ness: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Loch Ness? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Loch Ness : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 8 321 arvosteluun

12 tunnissa matkustat aina Pohjois-Skotlantiin, mikä antaa sinulle maistaa ylänköjä viettämättä paljon aikaa missään paikassa. Toivomme, että olisimme voineet tehdä yli 3 päivän matkan ylängölle tai Skye-saarelle, mutta tämä teaser-kiertue oli mitä voimme sovittaa aikatauluun. Rory teki hienoa työtä antaessaan taustaa vierailemiemme paikkojen historiaan ja taustaan. Ensimmäisessä kiertueessaan useita kuukausia se ei näyttänyt, ja hän teki hienoa työtä. COVID-varotoimet: valmentaja oli pieni, mutta samoin ryhmän koko, joten jokainen ryhmä pystyi levittämään mukavasti ilman huolta. Meitä pyydettiin myös pysymään naamioituneina koko ajan valmentajalla.

Saapuessaan tapaamispaikkaan opas Rory oli niin ystävällinen ja sai meidät kaikki tuntemaan olonsa mukavaksi. Kaikkien lämpötilojen tarkistus saatiin päätökseen ennen bussille nousua, ja kaikille ilmoitettiin käytettävien naamioiden säännöt. Matka jokaiseen paikkaan sujui nopeasti ja Roryn kertomat tarinat olivat hauskoja. Matkaoppaamme Rory sopi kaikkeen ja ryhmä itse oli täsmällinen, mikä tarkoitti sitä, että pääsimme jokaiseen paikkaan ajoissa. Kokonaisuutena kiertue ei tuntunut kiireiseltä ja näkymät olivat houkuttelevia. Suosittelemme

Vietin ihanan päivän erittäin asiantuntevan oppaan kanssa. Hänellä oli paljon tarinoita kerrottavaa. Erittäin hyvä kuljettaja, joka tiesi hyvin reitin hyvät kohdat. Onneksi meillä oli myös mahtava aurinkoinen kevätpäivä. Yksi huoleni oli tilanne Covid-19: n kanssa, mutta tunsin oloni turvalliseksi koko päivän. Pikkubussin sisällä oli paljon tilaa sosiaaliselle etäisyydelle, ja kaikki muut ryhmässä olivat iloisia voidessaan käyttää kasvonaamiota. Suosittelen ehdottomasti kiertuetta

Todella onnistunut reissu! Nähtiin paljon, opas Barney oli huippu. Hän kertoi ajomatkojen aikana paljon mielenkiintoisia tarinoita Skotlannin historiasta. Pydähdyimme useissa hienoissa ja kuvauksellisissa paikoissa. Taukoja oli sopivasti ja ehdimme hyvin syödä Fort Augustuksessa. Suosittelen.

Opas Stephen oli hyvä ja hauska. Juttua riitti koko pitkän päivän ajan. Bussimatka oli pitkä ja mutkainen, Loch Ness risteily oli lisämaksullinen mutta kannatti käydä.