London Eye

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi nähtävyyttä, jotka voi nähdä London Eyelta

London Eye -maailmanpyörän oli alunperin tarkoitus olla tilapäinen rakennelma, joka juhlisti vuosituhannen vaihdosta. Nykyään se on yksi Lontoon rakastetuimmista nähtävyyksistä. Tässä viisi nähtävyyttä, jotka voit nähdä maailmanpyörässä 135 metrin korkeudesta!

 • St. Paulin katedraali

  1. St. Paulin katedraali

  Christopher Wrenin mestariteos siintää pohjoisessa. St. Paulin katedraali oli kaupungin korkein rakennus vuodesta 1710 vuoteen 1962 saakka.

 • Buckinghamin palatsi

  2. Buckinghamin palatsi

  Yksi Lontoon tunnetuimmista monumenteista sijatsee lännessä joen toisella puolella. Buckinhamin palatsi on Big Benin sekä Hyde Parkin välissä.

 • Tower of London ja Tower Bridge

  3. Tower of London ja Tower Bridge

  Lontoon kuuluisin silta ja linna näkyy joen alajuoksulla idässä. Voisit nähdä samassa suunnassa myös Shakespearen Globe-teatterin, jollei Tate Modern olisi sen tiellä!

 • Battersean voimalaitos

  4. Battersean voimalaitos

  Suuri osa Lontoon nähtävyyksistä sijaitsee joen pohjoispuolella, mutta myös etelässä on hieman vaatimattomampia monumentteja, kuten Battersean voimalaitos ja Oval Cricket Ground.

 • Windsorin linna

  5. Windsorin linna

  Selkeänä päivänä voit nähdä jopa Windsorin linnalle saakka. Se on yksi Euroopan pisimpään asutetuista palatseista syystäkin, sillä se näkyy jopa 40 kilometrin päähän!

Suunnittele vierailusi

 • Milloin London Eyella kannattaa vierailla?

  Tarkasta säätiedotus ennen kuin varaat lippusi. Valitse vierailullesi mahdollisimmat vähäsumuinen päivä. Mikäli sinun ei ole pakko nähdä kaikkia nähtävyyksiä, maailmanpyörä on upea kokemus myös iltaisin!
  Lipputoimisto aukeaa tavallisesti klo 9.30 ja ensimmäinen maailmanpyöränkierros alkaa klo 10.00. Sulkemisajat vaihtelevat kauden mukaan. Tarkasta tarkat lisätiedot osoitteesta londoneye.com!

 • Kuinka pitkään kierros kestää?

  Yksi täysi kierros kestää puoli tuntia.

 • Kuinka pääsen London Eyelle?

  London Eye sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Embankmentin metroasemalta sekä Waterloon ja Charing Crossin metro- sekä maanpäällisasemilta. Pääset perille myös busseilla 77, 211 ja 381.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Lipputoimisto aukeaa yleensä klo 9.30 ja ensimmäinen matka alkaa klo 10.00. Sulkemisaika vaihtelee.
 • Hinta
  Aikuisten lippu alkaen 29,95 puntaa. Voit löytää alennuksia varatessasi lipun verkossa.
 • Tarvitsenko oppaan?
  London Eye kannattaa ottaa osaksi Lontoon kierrosta! Katsasta suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  London Eye sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä useista metro- sekä bussipysäkeistä.
 • Lisävinkkejä

  • Saatavilla on myös päivä ja yö -paketteja, jolla voit nähdä kaksi eri näkymää kaupungista!

  • London Eyella on turvatarkastus.

London Eye : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.3 / 5

perustuen 10 948 arvosteluun

Kannattaa poiketa, erityinen suositus jos ei jonoa

Jonotus kesti noin 30 minuuttia, mutta maisemat kyllä olivat erittäin hienot: Lontoon mittakaava on vaikuttava. Maailmanpyörän liike rauhallinen, eikä aiheuta korkeanpaikan kammoa. Suosittelen. Paremmat läntiset suurkaupunkinäköalat saat vasta Manhattanilla esim. Rockefeller Centerin katolla.

Kiinnostava elämys ja upeat maisemat. Vaikka ensin jännitti korkealle nouseminen, niin cabiinissa oli hyvin turvallista eikä korkeus pelottanut yhtään. Suosittelen lämpimästi tätä kokemusta kaikille. Pisteenä i:n päälle tämän jälkeen lippuun kuuluu 4D esitys, joka oli aivan ihastuttava!

Miksi liput ovat Suomen kielellä. Virkailijat yrittävä ohjata meidät tavalliseen jonoon, vaikka meillä oli fast track liput, kun evät ymmärtäneet mitä lipussa luki. Liput englanniksi kiitos. Sama ongelma muuallakin.

Kiertoajelu oli oikein monipuolinen, mielenkiintoinen ja hyödyllinen.

Saimme ajelusta varsin hyvän kokonaiskuvan Lontoosta. Paljon monipuolista ja mielenkiintoista nähtävää. Olimme oikein tyytyväisiä. Kiitos!

Vallan mainio ja toimiva tapa tutustua tähän miljoonakaupunkiin. Hintataso nähtävyyksien näkemiseen verrattuna ei päätä huimaa.