Tekemistä kohteessa
Lontoo

Kaksikerrosbussit, pubit ja musikaalit. Iso-Britannian pääkaupungista löytyy jokaiselle jotain.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Lontoo: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat kohteen Lontoo parhaat nähtävyydet?

Millä kohteen Lontoo kierroksilla noudetetaan erityisiä Covid-19-turvatoimia?

Lontoon vaikuttavimmat nähtävyydet ja aktiviteetit

"Kun ihminen on väsynyt Lontooseen, on hän väsynyt elämään", sanoi Samuel Johnson. Hän oli oikeassa. Halusitpa sitten nähdä musikaalin West Endissa, matkustaa kaksikerrosbussilla, käydä Sherlock Holmesin pubissa tai bongata Kate Middletonin lounaspaikat, Lontoon pääkaupungissa on loputtomasti näettävää ja koettavaa.

 • Warner Bros. Studio

  1. Warner Bros. Studio

  Lontoon kokemus ei ole mitään ilman vierailua Harry Potterin maailmaan! Lähde Lontoosta päiväkierrokselle Warner Brothers Studiolle, jossa voit shoppailla Viistokujalla, maistaa kermakaljaa ja jutella Huispauksesta.

 • Stonehenge

  2. Stonehenge

  Maailman kuuluisimmat esihistorialliset rauniot ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen nähtävyys. Matka Stonehengelle kestää n. 90 minuuttia. Samalla matkalla voit vierailla myös esimerkiksi Windsorin linnalla tai Bathissa.

 • The Shard

  3. The Shard

  Selkänä päivänä kannattaa suunnata The Shardille ihailemaan upeita näkymiä joka puolelle Lontoota. Länsi-Euroopan korkeimman rakennuksen näköalatasanne tarjoaa unohtumattomat näköalat.

 • Madame Tussaud's

  4. Madame Tussaud's

  Haluatko bongata brittijulkkiksia? Madame Tussaud'sissa voit ainakin nähdä heidän vahanukkeversionsa. Hauska aktiviteetti esimerkiksi sateisena päivänä.

 • Tower of London

  5. Tower of London

  Tower of London on historiallinen linna Thames-joen varrella. Kuningattaren linnoituksen kierroksella voit nähdä myös kruununjalokivet!

 • London Eye

  6. London Eye

  Hyppää Euroopan suurimman maailmanpyörän hyttiin ja kohoa jopa 135 metrin korkeuteen. London Eye tarjoaa upeat näkymät parlamenttitalolle, Buckinghamin palatsille ja Hyde Parkille.

 • South Bank

  7. South Bank

  Kävelymatkalla London Eyelta Tower Bridgelle voi bongata South Bankin upeat taidekeskukset. Tutustu Tate Modernissa modernin taiteen mestariteoksiin ja käy sitten lounaalla Borough Marketilla.

 • Thames-joki

  8. Thames-joki

  Thames-joki virtaa Lontoon ytimen läpi. Käy iltapäivällä venekierroksella, jolla voit nähdä Tower of Londonin, parlamentin ja muita jokivarren nähtävyyksiä.

 • Wembley Stadium

  9. Wembley Stadium

  Vuonna 2007 avattu Wembley on 90 000-paikkainen Englannin jalkapallomaajoukkueen kotistadion sekä lukuisten merkittävien tapahtumien ja konserttien tapahtumapaikka.

 • London Zoo

  10. London Zoo

  London Zoo tarjoaa puitteet koko perheen hauskalle päivälle. Katsele kun eläimiä ruokitaan, tutustu perhostarhaan tai opi lisää eläinsuojelusta.

Suunnittele vierailusi

 • Kuinka monta päivää Lontoossa kannattaa viettää?

  Mikäli olet Lontoossa ensimmäistä kertaa, suosittelemme että viivyt siellä ainakin neljä päivää, jolloin ehdit nähdä muun muassa Buckinghamin palatsin. Matka Lontooseen kannattaa suunnitella huolellisesti etukäteen. Kaupungissa on loputtoman paljon nähtävää ja koettavaa, joten matkasuunnitelmasta on hyötyä, jotta matkaseurueesi ehtii nähdä kaikki kiinnostavat nähtävyydet.

 • Kuinka paljon taksi- ja kaksikerrosbussikyydit maksavat?

  Lontoossa paikasta toiseen siirtyminen on pahamaineisen kallista. Matkusta metrolla ja taksilla ainakin kerran kokeaksesi niiden viehätyksen. Paikalliset liikkuvat paikasta toiseen jalan tai bussilla. Lontoon bussikartta voi vaikuttaa sekavalta, mutta linja-autolla matkustaminen on edullinen vaihtoehto. Matkan päätteeksi oletkin jo bussilinjojen asiantuntija, mistä on hyötyä seuraavalla Lontoon matkallasi!

 • Mikä on paras aika vuodesta vierailla Lontoossa?

  Lontoota ei turhaan kutsuta sumuiseksi kaupungiksi ja maassa on aina pieni sateen mahdollisuus vuodenajasta riippumatta. Myös kesällä kannattaa pitää mukana sateenvarjoa tai takkia. Suunnittele matkasi halutessasi klassisen Lontoon tapahtuman, kuten Oxford Cambridge -venekilpailun tai Harrod'sin jouluvaloshow'n ajalle.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Sää on sumuinen ja mahdollisesti sateinen ympäri vuoden. Keväällä puistot kukkivat vehreästi, kun taas talvella ja syksyllä hotellien hinnat ovat edullisimmillaan.

Lontoo: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Lontoo? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Lontoo : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 120 671 arvosteluun

Well organized tour, with guide Simon and coach driver Ahmed. Enough time to see all the places and in good time back to London. We had paid for entrances but due to some slip in the office, were given wrong tour tickets at the check in. Thanks to Simon, things were sorted out and we got what we had paid for :). Also the partial refund for Windsor entrance was sent promptly.

Helppo tapa hankkia lippu London Eye:lle. Jono kulki nopeasti ja kyytiin pääsi lippuun kirjoitettua aikaa aikaisemmin. Alueella liikkuu paljon ihmisiä, joten kannattaa olla ajoissa paikalla.

Very Good!! Super guide Fiona!! A lot of detailed information for Harry Potter fans and also some interesting things about history of London. Well worth spent pounds, great work!

Tosi kiva ja kerrottiin paljon muustakin kuin Harry Potterista (itse siis olin kiinnostunut siitä muusta enemmän, mutta 11-v. poika tykkäsi kovin Harry Potter osiosta)

Kaikki sujui aikataulun mukaan ja vierailuun oli riittävästi aikaa.