Lontoo
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Lontoo

Lontoo: Kaikki retket ja aktiviteetit

Lontoo: huippunähtävyydet

Lontoon vaikuttavimmat nähtävyydet ja aktiviteetit

"Kun ihminen on väsynyt Lontooseen, on hän väsynyt elämään", sanoi Samuel Johnson. Hän oli oikeassa. Halusitpa sitten nähdä musikaalin West Endissa, matkustaa kaksikerrosbussilla, käydä Sherlock Holmesin pubissa tai bongata Kate Middletonin lounaspaikat, Lontoon pääkaupungissa on loputtomasti näettävää ja koettavaa.

Warner Bros. Studio

Warner Bros. Studio

Lontoon kokemus ei ole mitään ilman vierailua Harry Potterin maailmaan! Lähde Lontoosta päiväkierrokselle Warner Brothers Studiolle, jossa voit shoppailla Viistokujalla, maistaa kermakaljaa ja jutella Huispauksesta.

Stonehenge

Stonehenge

Maailman kuuluisimmat esihistorialliset rauniot ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen nähtävyys. Matka Stonehengelle kestää n. 90 minuuttia. Samalla matkalla voit vierailla myös esimerkiksi Windsorin linnalla tai Bathissa.

The Shard

The Shard

Selkänä päivänä kannattaa suunnata The Shardille ihailemaan upeita näkymiä joka puolelle Lontoota. Länsi-Euroopan korkeimman rakennuksen näköalatasanne tarjoaa unohtumattomat näköalat.

Madame Tussaud's

Madame Tussaud's

Haluatko bongata brittijulkkiksia? Madame Tussaud'sissa voit ainakin nähdä heidän vahanukkeversionsa. Hauska aktiviteetti esimerkiksi sateisena päivänä.

Tower of London

Tower of London

Tower of London on historiallinen linna Thames-joen varrella. Kuningattaren linnoituksen kierroksella voit nähdä myös kruununjalokivet!

London Eye

London Eye

Hyppää Euroopan suurimman maailmanpyörän hyttiin ja kohoa jopa 135 metrin korkeuteen. London Eye tarjoaa upeat näkymät parlamenttitalolle, Buckinghamin palatsille ja Hyde Parkille.

South Bank

South Bank

Kävelymatkalla London Eyelta Tower Bridgelle voi bongata South Bankin upeat taidekeskukset. Tutustu Tate Modernissa modernin taiteen mestariteoksiin ja käy sitten lounaalla Borough Marketilla.

Thames-joki

Thames-joki

Thames-joki virtaa Lontoon ytimen läpi. Käy iltapäivällä venekierroksella, jolla voit nähdä Tower of Londonin, parlamentin ja muita jokivarren nähtävyyksiä.

Wembley Stadium
Valokuva: londonfilmgeek @flickr (CC BY 2.0)

Wembley Stadium

Vuonna 2007 avattu Wembley on 90 000-paikkainen Englannin jalkapallomaajoukkueen kotistadion sekä lukuisten merkittävien tapahtumien ja konserttien tapahtumapaikka.

London Zoo

London Zoo

London Zoo tarjoaa puitteet koko perheen hauskalle päivälle. Katsele kun eläimiä ruokitaan, tutustu perhostarhaan tai opi lisää eläinsuojelusta.

Suunnittele käyntisi paikassa Lontoo

Kuinka monta päivää Lontoossa kannattaa viettää?

Mikäli olet Lontoossa ensimmäistä kertaa, suosittelemme että viivyt siellä ainakin neljä päivää, jolloin ehdit nähdä muun muassa Buckinghamin palatsin. Matka Lontooseen kannattaa suunnitella huolellisesti etukäteen. Kaupungissa on loputtoman paljon nähtävää ja koettavaa, joten matkasuunnitelmasta on hyötyä, jotta matkaseurueesi ehtii nähdä kaikki kiinnostavat nähtävyydet.

Kuinka paljon taksi- ja kaksikerrosbussikyydit maksavat?

Lontoossa paikasta toiseen siirtyminen on pahamaineisen kallista. Matkusta metrolla ja taksilla ainakin kerran kokeaksesi niiden viehätyksen. Paikalliset liikkuvat paikasta toiseen jalan tai bussilla. Lontoon bussikartta voi vaikuttaa sekavalta, mutta linja-autolla matkustaminen on edullinen vaihtoehto. Matkan päätteeksi oletkin jo bussilinjojen asiantuntija, mistä on hyötyä seuraavalla Lontoon matkallasi!

Mikä on paras aika vuodesta vierailla Lontoossa?

Lontoota ei turhaan kutsuta sumuiseksi kaupungiksi ja maassa on aina pieni sateen mahdollisuus vuodenajasta riippumatta. Myös kesällä kannattaa pitää mukana sateenvarjoa tai takkia. Suunnittele matkasi halutessasi klassisen Lontoon tapahtuman, kuten Oxford Cambridge -venekilpailun tai Harrod'sin jouluvaloshow'n ajalle.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  Punta (£)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +44
 • Paras aika vierailla
  Sää on sumuinen ja mahdollisesti sateinen ympäri vuoden. Keväällä puistot kukkivat vehreästi, kun taas talvella ja syksyllä hotellien hinnat ovat edullisimmillaan.

Tekemistä: Lontoo

Huippunähtävyydet kohteessa Lontoo

Kaupungit: Iso-Britannia

Lontoo: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Lontoo? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Lontoo : Mitä vierailijat sanovat

Mielenkiintoinen historiallinen nähtävyys

Olen käynyt aikaisemmin Buckinghamin palatsissa, joten käynti Kensingtonin palatsissa täydensi mukavasti kuvaa Englannin kuninkaallisten kodeista. Sai kiehtovan katsauksen kuninkaallisten elämään ja entisiin aikoihin. Kannatti ehdottomasti vierailla palatsissa. Käynnin jälkeinen Afternoon Tea- hetki palatsin viereisessä viehättävässä Pavilion-ravintolassa juhlisti mainiosti vierailua edelleen.

Kensingtonin palatsin nähtävyydet -pääsyliput Arvostelija: Marjatta, 08/12/2019

Helposti keskustasta suoraan studioille.

Perille olisi päässyt julkisillakin. Olin reissussa kahden lapsen kanssa, ja olen tyytyväinen, että mentiin tällä bussilla. Lähtöportti löytyi helposti linja-autoasemalta. Toinen lapsista otti torkut matkalla, itse ehdin katsoa maisemia... Ja Harry Potter studiot oli tosi mielenkiintoinen kohde. Parempi kuin luulin. Suosittelen.

Harry Potter: Warner Bros. Studio Tour ja kuljetukset Arvostelija: Anonyymi, 11/02/2018

Kannattaa poiketa, erityinen suositus jos ei jonoa

Jonotus kesti noin 30 minuuttia, mutta maisemat kyllä olivat erittäin hienot: Lontoon mittakaava on vaikuttava. Maailmanpyörän liike rauhallinen, eikä aiheuta korkeanpaikan kammoa. Suosittelen. Paremmat läntiset suurkaupunkinäköalat saat vasta Manhattanilla esim. Rockefeller Centerin katolla.

London Eye Arvostelija: Anonyymi, 07/05/2019

Mahtava paikka kaiken ikäisille ja ystävällinen palvelu

Harry Potter faneille suosittelemme lämpimästi käymään ja tutustumaan studioihin. Lähtö paikka oli helppo löytää. Olimme 7,5 tunnin kierroksella (sisältäen matkat) ja aikameni siivillä. Todella ystävällistä palvelua.

Hieno paikka ja kaikki toimi moitteettomasti.

Pitkä jono sisälle, mutta jono liikkuu tosi nopeasti. T-pysäkki normaali linja-auto pysäkki jossa ei lue erikseen Harry Pottereista mitään. Suomenkielinen lippu kelpasi kun näytti missä nimi lukee.