Suosittelemamme elämykset kaupungissa Luang Prabang

Luang Prabang: Kuang Si vesiputoukset: Risteily Pak Oun luolille ja Kuang Si vesiputouksille

1. Luang Prabang: Kuang Si vesiputoukset: Risteily Pak Oun luolille ja Kuang Si vesiputouksille

Nauti Luang Prabangista lähtevästä yksityisestä tai jaetusta ryhmäveneretkestä Pak Oun luoliin ja Kuang Si -vesiputouksille. Sinut haetaan majapaikastasi ja matkustat suoraan laiturille. Hyppää pitkähäntäveneen kyytiin ja nauti rentouttavasta matkasta Mekong-jokea pitkin. Nauti vesiltä avautuvista näkymistä, kun ohitat paikallisia kyliä ja kalastajakuntia. Ensimmäisen tunnin ja vähän tunnin jälkeen vene pysähtyy ensimmäisen kerran suositussa Ban Xang Haissa, joka tunnetaan myös nimellä "viskikylä". Tutustu kylään, näe Lao Laon, maan rakastetun riisiviskin valmistusprosessi ja maista valmista tuotetta. Jatka matkaa veneellä hitaasti Mekongia pitkin kohti loistavia Pak Oun luolia. Saavu pienelle venelaiturille, josta portaat johtavat suoraan ylös luolaan. Nämä kalkkikiviset buddhalaisluolat ovat olleet palvontapaikka tuhansien vuosien ajan, ja tänä aikana kokoelma Buddha-patsaita ja epäjumalia on täyttänyt nämä hengelliset luonnonluolat. Mene Oujoen varrelle ja vieraile kalkkikivikallioilla. Saavu sitten 30 minuutin veneajelun jälkeen Mekong-jokea pitkin Manifa Elephant Campiin lounaalle. Nauti täydellisestä buffet-lounaasta ravintolassa, josta on näkymät Mekong-joelle ja vapaasti liikkuville norsuille. Lounastauon jälkeen matkustat autolla Kuang Si -vesiputouksille. Nauti 2 tunnin vapaa-ajasta tutustuaksesi kolmikerroksisiin Kuang Si -vesiputouksiin. Kävele luonnonsuojelualueen poluilla ja ui virkistävissä turkooseissa vesialtaissa ja vieraile karhujen pelastuskeskuksessa. Lähtö Luang Prabangiin, ja matkalla pysähdytään lyhyesti Ban Na Uan Hmong-kylässä. Palaa kaupunkiin ja jätä sinut hotellillesi.

Luang Prabang: Pak Oun luoliin

2. Luang Prabang: Pak Oun luoliin

Tutustu Laosin monipuolisiin ja luonnonkauniisiin maisemiin tällä opastetulla kierroksella. Kun olet noutanut hotellistasi Luang Prabangissa, suuntaa pohjoiseen Nam Ou Riversidelle, josta aloitat kajakkimatkasi. Tämä on helppo melontajoki, jossa voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä rauhalliselle maaseudulle ja nähdä luonnollisesti muodostuneita kalkkikivikallioita. Kajakki matkaa kohti Pak Oua, jossa vierailet kuuluisissa Pak Oun luolissa – 2 yhdistettyä luolaa, jotka on täynnä tuhansia kullalla lakattuja erimuotoisia ja -kokoisia Buddha-patsaita, jotka omistautuneita pyhiinvaeltajia jättävät. Nauti opastetusta kierrosta luolissa ennen kuin aloitat kajakkisi toisen osan Mekong-joella. Meloa alas Mekongia 30 minuuttia päästäksesi lounaskohteeseesi. Istu herkulliselle buffetlounaalle ja ihaile henkeäsalpaavia näkymiä Mekongille. Lounaan jälkeen jatka Kuang Si Fallsille ja nauti vapaa-ajasta tutustuaksesi näihin ainutlaatuisiin 3-kerroksisiin putouksiin. Voit käydä kävelyllä ympäröivien luontopolkujen poluilla, pulahtaa virkistävän turkoosin veden altaisiin tai käydä karhun pelastuskeskuksessa. Aloita lopuksi matka takaisin Luang Prabangiin. Pysähdy Ban Na Uan hmong -kylässä ja hanki mahdollisuus kokea hmong-kylän elämää, tavata paikallisia ihmisiä ja nähdä heidän perinteisiä kirjontakäsitöitä. Jää takaisin hotellillesi päivän päätteeksi.

Luang Prabang: Pangang Pangang: Mekongin auringonlaskun risteily ja Hot Pot -illallinen

3. Luang Prabang: Pangang Pangang: Mekongin auringonlaskun risteily ja Hot Pot -illallinen

Nauti Luang Prabangin parhaista näkymistä auringonlaskun aikaan yksityisellä risteilyllä Mekong-joella. Koe perinteinen tuk-tuk-kyyti, purjehdi Mekongia pitkin ja nauti herkullinen hot pot -illallinen. Kunhan sinut haetaan hotelliltasi tuk-tukilla, suuntaa kuninkaallisen palatsin takana olevalle venelaiturille ja lähde 2 tunnin risteilylle Mekong-jokea pitkin. Kuuntele paikallisen oppaan selostusta Mekongin ja sen asukkaiden historiasta purjehtiessasi. Tarjolla on juomia ja välipaloja.Hyvinvointimatkalla voi ostaa juomia ja välipaloja. Risteily ajoitetaan auringonlaskun aikaan, joten voit rentoutua veneen terassilla ja katsella näkymiä auringonlaskuun Luang Prabangin ja Chompetin takana. Voit myös ottaa valokuvan oppaasta. Hämärän laskeuduttua palaa maihin ja hyppää takaisin tuk-tukiin, josta pääset nopeasti illallispaikallesi, Sin Dat Hot Pot and Barbecue Restaurantiin. Pidä hauskaa kokkaamalla oma ateriasi illalliseksi paikallisten tapaan, ennen kuin sinut viedään illalla takaisin hotellillesi.

Luang Prabang: Pangang Pangang: Bambunkudonta työpaja & ruoanlaittokurssi

4. Luang Prabang: Pangang Pangang: Bambunkudonta työpaja & ruoanlaittokurssi

Nauti puolen päivän rentouttavasta kokemuksesta, jossa yhdistyvät bambunkudontatyöpaja ja perinteinen laolainen ruoanlaittokurssi. Aloita nouto hotelliltasi tuk-tukilla klo 8.30 aamupäivällä tai klo 16.00 iltapäivällä. Suuntaa maalaismaiseen paviljonkiin, joka on mallinnettu perinteisestä laoslaisesta talosta ja joka sijaitsee maalauksellisessa ympäristössä Luang Prabangin laitamilla. Lämpimän tervetulotoivotuksen jälkeen oppaasi kertoo, miten bambu on keskeinen osa laoslaista kulttuuria. Tutustu siihen, miten monet perinteisissä laoslaisissa kotitalouksissa käytetyt esineet, kuten kalastusvälineet ja soittimet, on itse asiassa valmistettu monipuolisesta bambukasvista. Kokeile sitten itse kutoa bambukasvin suikaleista valmistettu matkamuistomatto. Kärsivällinen opettajasi opastaa sinua tekniikoissa, joita on käytetty satoja vuosia. Opit teroittamaan veitsiä ja leikkaamaan bambua suikaleiksi ja tekemään sitten pienen maton päällekkäisellä kudontaprosessilla. Kun olet ihaillut valmista luomustasi, opit, miten bambukasvi on myös tärkeä osa laoslaista ruokakulttuuria. Avustat kokkia paikallisten ruokien, kuten bambunversokeiton, banaaninlehdessä höyrytettyjen bambunversojen ja bambunversodippien, valmistuksessa käytännön demonstraatiossa. Kun aktiviteetti on päättynyt, sinut kuljetetaan takaisin hotelliisi Luang Prabangissa.

Luang Prabang: Pangang Pangang: Iltaisin ruoanlaittokurssi & paikallinen Baci-seremonia

5. Luang Prabang: Pangang Pangang: Iltaisin ruoanlaittokurssi & paikallinen Baci-seremonia

Tällä aktiviteetilla opit valmistamaan perinteisen laoslaisen kotiruokaillallisen ja osallistut Baci-seremoniaan, jossa juhlitaan erityistä tapahtumaa, avioliittoa, kotiinpaluuta, syntymää tai jotakin vuosittaista juhlaa. Aloita tapaamalla kuljettajasi Luang Prabangissa sijaitsevan hotellisi aulassa klo 16.00. Pysähdy paikallisilla ruokamarkkinoilla ja opi lisää tuoreista raaka-aineista ja yrteistä, joita paikalliset ihmiset käyttävät päivittäisessä ruoanlaitossaan. Sitten opit valmistamaan 5 tyypillistä ruokalajia paikallisista raaka-aineista, ennen kuin syöt yhdessä paikallisten kanssa perinteiseen laolaiseen tyyliin. Illallisen jälkeen voit nauttia perinteisen musiikin esityksestä, jonka esittää paikallinen muusikko hmong-perinnepuvussa. Musiikkia kuunnellessasi voit ihailla henkeäsalpaavia näkymiä rakennusta ympäröiville riisipelloille. Sen jälkeen voit todistaa Baci-seremoniaa, joka on paikallinen tapa, joka suoritetaan, kun äiti on toipunut synnytyksestä, kun sairas henkilö on parantunut tai kun munkit astuvat temppeliin. Seremonia voi tapahtua minä viikonpäivänä tahansa ja läpi vuoden, mutta mieluiten ennen keskipäivää tai ennen auringonlaskua. Kun tämä viimeinen kokemus on päättynyt, sinut kuljetetaan takaisin hotelliisi.

Luang Prabang: Pangang Pangang: Unescon maailmanperintökohteiden kiertoajelu

6. Luang Prabang: Pangang Pangang: Unescon maailmanperintökohteiden kiertoajelu

Tutustu Luang Prabangiin asiantuntevan paikallisen oppaan johdolla. Vieraile eri kohokohdissa ja selvitä, miksi Luang Prabangia pidetään yhtenä Aasian kiehtovimmista paikoista. Tällä kiertomatkalla on neljä vaihtoehtoa, jotka koostuvat yhteisestä aamupäivän kaupunkikierroksesta ja kolmesta erilaisesta iltapäivän reittisuunnitelmasta. Kaikki voivat olla jaettuja tai yksityisiä kierroksia. Voit myös lisätä varhaisaamun almuja ja aamun markkinakierroksen (ostoskoriin ennen kassalle menoa). (1) Aamupäivän kaupunkikierros (ei sisällä lounasta) (2) Koko päivän kaupunkikierros, aamupäivän kaupunkikierros + iltapäivän kierros: Paperikylä, UXO-keskus, Wat Visoun, Wat Mai (ei sisällä lounasta). (3) Aamupäivän kaupunkikierros, iltapäivällä Kuang Si -vesiputoukset, Hmong-kylä (ei sisällä lounasta). (4) Aamulla kaupunkikierros, iltapäivällä Pak Oun luolat, viskikylä, Mekongin auringonlaskuristeily (ei sisällä lounasta). Aloita kiertoajelu aikaisin aamulla hotellin noutopalvelulla. Valitse lisäosa, jos haluat tilaisuuden todistaa paikallisten kanssa vuosisatoja vanhaa päivittäistä almujenantoseremonian perinnettä. Sen jälkeen vierailemme aamumarkkinoilla ja palaamme hotelliin aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen hotellissasi suuntaat pieneen puistoon niemen kärjessä. Saat lyhyen esittelyn Luang Prabangista, joka seisoo Nam Khan -joen ja Mekong-joen yhtymäkohdassa. Kävele sieltä Wat Xieng Thongille, Laosin kunnioitetuimmalle temppelille. Tutustu Luang Prabangin temppeleille tyypilliseen arkkitehtuuriin, jossa on niille ominaiset matalat harjakatot. Liity paikallisten pyhiinvaeltajien seuraan ja tutustu heidän päivittäisiin buddhalaisiin uskomuksiinsa. Lähde sitten temppelihyppelylle lähiseudulle. Jatka kuninkaalliseen palatsiin katsomaan historiallisten esineiden kokoelmaa. Jokainen esine kertoo tarinan, joten kuuntele, kun oppaasi kertoo sinulle Laon historiasta ja kuninkaallisista. Ihaile perinteisten laoslaisten motiivien ja ranskalaisen Beaux-Arts-arkkitehtuurin sekoitusta. Aamukierroksen päätteeksi kaikki kiipeävät Phousi-vuorelle ja nauttivat huipulta avautuvista panoraamanäkymistä Luang Prabangiin. Jos haluat, että kierros jatkuu vielä yhden päivän kanssamme, tarjoamme 3 vaihtoehtoa; (2) Vapaa-ajan jälkeen lounaalle kaupungissa, vierailu Ban Xang Khongin paperikylässä Mekong-joen varrella. Opi sotahistoriasta UXO Lao Visitor Centerissä, käy Wat Wisunaratissa, vanhimmassa temppelissä, sekä Wat Maissa, Luang Prabangin suurimmassa temppelissä. (3) Kun sinulla on vapaata aikaa lounaalle kaupungissa, vieraile Kuang Si -vesiputouksilla. 2,5 tuntia vapaa-aikaa. Vieraile hmong-kylässä paluumatkalla Luang Prabangiin. (4) Suuntaa Manifa Elephant Campiin lounaalle. Sitten veneellä Pak Oun luoliin. Tutustu luoliin ja kierrä ympäröivää maisemaa veneestä käsin. Auringonlaskuristeily Mekong-joella noin 20 km Luang Prabangiin pysähdyksen jälkeen viskikylässä.

Luang Prabang: Pangang Pangang: Bamboo Experience & Kuang Si Falls Tour: Bamboo Experience & Kuang Si Falls Tour

7. Luang Prabang: Pangang Pangang: Bamboo Experience & Kuang Si Falls Tour: Bamboo Experience & Kuang Si Falls Tour

Vietä koko päivä kokkaamalla perinteistä ja aitoa laolaista ruokaa ja tutustumalla Kuang Si-putouksiin. Aloita matkasi noutamalla tuk-tuk hotelliltasi klo 8.30 ja suuntaa maalaismaiseen paviljonkiin, joka on mallinnettu perinteisen laosilaisen talon mukaan maalauksellisessa ympäristössä. Lämpimän tervetulotoivotuksen jälkeen oppaasi kertoo, miten bambu on keskeinen osa laoslaista kulttuuria ja miten monet laoslaisten kotitalouksissa olevat esineet, kuten kalastustyökalut ja soittimet, on valmistettu monipuolisesta bambukasvista. Kokeile sitten itse kutoa bambukasvin suikaleista valmistettu matkamuistomatto. Paikallinen opettajasi opastaa sinua tekniikoissa, joita on käytetty satoja vuosia. Opit teroittamaan veitsiä ja leikkaamaan bambua suikaleiksi ja tekemään sitten pienen maton päällekkäisellä kudontaprosessilla. Kun olet ihaillut valmista luomustasi, opi, miten bambukasvi on myös tärkeä osa laoslaista ruokakulttuuria. Käytännönläheisessä työpajassa avustat kokkia valmistamaan perinteisiä paikallisia ruokia, kuten bambunversokeittoa, banaaninlehdessä höyrytettyjä bambunversoja ja bambunversodippiä. Tunnin jälkeen voit rentoutua terassilla ja nauttia kulinaarisista luomuksistasi sekä maisemista. Lounaan jälkeen vierailet Luang Prabangin kauneimmilla vesiputouksilla, mahtavilla Kuang Si -putouksilla. Pääset myös näkemään putousten sisällä sijaitsevassa pelastuskeskuksessa eläviä aurinkokarhuja. Nauti lopuksi uimisesta turkoosissa altaassa putousten sisällä, ennen kuin sinut kuljetetaan illalla takaisin hotelliisi Luang Prabangissa.

Luang Prabang: Pangang Pangang: Foodie Walking Tour & munkkien siunaaminen

8. Luang Prabang: Pangang Pangang: Foodie Walking Tour & munkkien siunaaminen

Tule mukaan tälle foodie-kävelykierrokselle Luang Prabangissa oppaasi kanssa ja tutustu kaikkiin paikallisten rakastamiin maukkaisiin ruokapaikkoihin. Maistele perinteisiä välipaloja, tutustu munkkien buddhalaisiin perinteisiin ja vieraile ruokamarkkinoilla ja temppelissä. Aloita kävelykierros keskustan kahvilasta (Joma Bakery), oppaasi tapaa sinut kävellen. Kävele Luang Prabangin aamuisten ruokamarkkinoiden läpi ja tutustu laoslaisen ruoan raaka-aineisiin. Haistele mausteiden ja vastavalmistetun ruoan makea tuoksu kävellessäsi. Opi oppaaltasi kaiken laoslaisen ruoan runsaasta ja mausteisesta mausta. Maista yhtä laosilaisten erikoisruokaa; Luang Prabangia. Tarvitsetko aamukahvia Älä huoli, potkaise päiväsi käyntiin laolaisten kuumalla kahvilla. Vieraile Unescon kaupungissa sijaitsevassa temppelissä oppiaksesi buddhalaisuudesta munkilta ja saadaksesi siunauksen.

Luang Prabang: Pangang Pangang: Maastopyöräretki lounaalla

9. Luang Prabang: Pangang Pangang: Maastopyöräretki lounaalla

Tällä maastopyöräretkellä yhdistyvät hieno pyöräily ja mahdollisuus tutustua aitoon laosilaiseen maaseutuelämään. Jätä tallautunut polku ja löydä oma seikkailusi kaupungin ulkopuolelta. Laita varusteet päälle ja aja ulos kaupungista Mekong-jokea pitkin. Kun olet ylittänyt vanhan kommunistisen sillan, pysähdy vierailemaan Xieng Lekin kylässä, joka on kuuluisa mulperipaperista ja kudonnastaan. Seuraa Nam Xuang -jokea kylien ohi, ennen kuin lähdet maaseudulle, kukkuloille, riisipeltojen ja paikallisten kylien ohi. Aja läpi laajojen riisipeltojen ja Lao Leumin, Hmongin ja Khmun kylien, joissa paikalliset asukkaat huolehtivat laoslaisen maatalouselämän päivittäisistä toimista. Ratsastuksen viimeinen osuus vie Nam Khan -jokea pitkin. Ennen Luang Prabangin kaupunkiin saapumista astu sisään kauniiseen Wat Phon Phaoon, jossa on valtava kultainen stupa ja uskomaton näkymä koko Luang Prabangiin.

Luang Prabangista: Thin Pha Trail & Tad Sae Falls -vaellusreitti

10. Luang Prabangista: Thin Pha Trail & Tad Sae Falls -vaellusreitti

Aloita aamulla kuljetuksella Luang Prabangissa sijaitsevasta hotellistasi 25 minuuttia kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle seikkailuleirille. Ylitä Nam Khan -joki veneellä polun alkupäähän ja aloita vaellus riisipeltojen ja keskimmäisen latvuston läpi. Ensimmäinen pysähdyspaikkasi on Ban Houay Fai -niminen khmu-kylä, jossa oppaasi esittelee sinulle paikallista elämää ja tapoja. Jatka matkaa pitkin harjanteita, kalkkikiviluolia ja kalliorinteitä lounaalle Ban Thin Pha -nimisessä hmong-kylässä, joka on antanut tälle polulle sen nimen. Koe vuorten ja laaksojen monipuolinen kasvisto ja eläimistö ja kulje läpi peltojen ja maaseudun. Pysähdy, katso, kuuntele ja kysy oppaaltasi ympärilläsi elävästä elämästä. Juttele kyläläisten kanssa ja kysy kysymyksiä elämästä Laosissa, ennen kuin päätät vaelluksen Ban Houay Yenin jokivarren kylässä. Siellä sinua odottaa vene, joka vie sinut Nam Khanin kaunista jokiosuutta pitkin ja pysähtyy Tad Saen vesiputouksen luona. Rentoudu ja nauti Tad Saen putouksesta ennen kuin palaat veneellä ja ajoneuvolla Luang Prabangiin. Kun valitset tämän seikkailun, osallistut vierailusi kohteena olevien paikallisyhteisöjen tukemiseen. Kokonaisvaellusmatka on noin 12 kilometriä, ja se kestää noin 4-5 tuntia läpi lehtimetsän ja viljelysmaiden, joiden korkeus on 300-900 metriä. Matalan veden aikaan helmikuusta heinäkuuhun reitti on sama sillä poikkeuksella, että Tad Sae -vesiputous voi olla hyvin matala tai kuiva ja se voidaan jättää pois. Voit valita, osallistutko retkelle julkisessa, pienessä ryhmässä vai yksityisessä ryhmässä.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Luang Prabang

Kaikki aktiviteetit

33 aktiviteettia löydetty
Järjestys:

Immersiivisiä elämyksiä

Luang Prabang: Koe enemmän

Näytä kaikki

Luang Prabang: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat kohteen Luang Prabang parhaat nähtävyydet?

Mitkä ovat parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Luang Prabang?

Parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Luang Prabang ovat

Kuang Sin putoukset

Mitkä ovat parhaat tarjoukset ja alennukset aktiviteetteihin ja nähtävyyksille kohteessa Luang Prabang?

Luang Prabang: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Luang Prabang? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.