Lisää päivät

Maanalainen Napoli

Maanalainen Napoli: Suosittelemamme kierrokset ja aktiviteetit

Pääsylippu Napolin Sotterranean maanalaisiin käytäviin

1. Pääsylippu Napolin Sotterranean maanalaisiin käytäviin

Oppaasi vie sinut matkalle 2 400 vuoden halki historiaan aina muinaisesta Kreikasta nykypäivään paljastaen Napolin "sydämen" arkeologisesta, historiallisesta, antropologisesta ja geologisesta perspektiivistä. Kierrokseen sisältyy vierailu kreikkalais-roomalaisella akveduktilla, roomalaisteatterin raunioilla ja Summa Caveassa, restauroidulla osalla roomalaisteatteria.  Opas selostaa sekä englanniksi ja italiaksi, mutta voit seurata opastusta myös muilla kielellä ilmaisen monikielisen sovelluksen avulla, jonka voit ladata vierailusi alussa. Lisäksi saatavilla on opasvihko usealla eri kielellä, jotta voit seurata kierrosta helpommin. Myös valokuvaus matkan varrella on sallittu.

Napoli: Spanish Quarters Underground Opastettu kierros

2. Napoli: Spanish Quarters Underground Opastettu kierros

Sukella maanalaisen Napolin historialliseen paikkaan sisäänkäynnillä ja opastetulla kierroksella. Liity seikkailuun espanjalaiskorttelista kaupungin piilotettuihin syvyyksiin. Tutustu mutkaisiin tunneleihin ja ohita muinainen napolilainen akvedukti. Mene Espanjan kortteliin tapaamaan ystävällistä oppaasi ja ryhmääsi päivälle. Nauti lyhyen esittelyn kuuntelusta valmistautuessasi menemään tunneleihin Napoliin. Kulje katujen alta, kun opit kaupungin historiasta sen ensimmäisistä muutoksista kreikkalaisten käsissä Napolin akveduktin kehittämiseen ilmahyökkäyssuojaksi toisen maailmansodan aikana.

Napoli: San Lorenzo Maggiore ja Neapolis Sotterrata -lippu

3. Napoli: San Lorenzo Maggiore ja Neapolis Sotterrata -lippu

Tutustu San Lorenzo Maggioren kompleksiin, joka sijaitsee muinaisen Napolin maantieteellisessä keskustassa, ja sen alla piileviin maanalaisiin aarteisiin. Näe Sisto V -salin värikkäitä freskoja, kamarisalin goottilaista charmia ja kaivettuja jäänteitä museossa. Ihaile San Lorenzo Maggioren kirkon kauneutta ja sen fransiskaanien freskoja ennen kuin katselet upeita kattofreskoja Sisto V -salissa. Kulje luostarin läpi ja vieraile Chapter Hallissa, jota koristaa goottilainen portaali 1300-luvun lopulta. Laske sitten 10 metriä maan alle ja löydä Neapoliksen muinaiset rauniot, vanha kreikkalais-roomalainen kaupunki, joka perustettiin vuonna 470 eKr. Tutustu kaupungin muinaiseen kaupalliseen sydämeen, Macellumiin (tori) . Päätä vierailusi viettämällä aikaa museossa, joka esittelee a poikkileikkaus Napolin historiasta klassisesta ajasta 1800-luvulle asti.

Napoli: Keskustakävelykierros ja maanalainen sisäänpääsy

4. Napoli: Keskustakävelykierros ja maanalainen sisäänpääsy

Kävely historiallisessa keskustassa kujilla ja katuilla, tarinoita ja kokemuksia, makuja ja perinteitä. "Täysi uppoutuminen" napolilaiseen kaupunkiin, jossa jokainen askel on kohtaaminen ja tieto, paljastaen poikkeuksellisen monikulttuurisen Napolin, joka on luettavissa paikoista "ylhäällä ja alhaalla". Itse asiassa historiallinen keskusta ei koostu vain historiallisista palatseista, lumoavista aukioista, votiivitorneista, kirkoista ja yllättävistä luostareista, vaan myös käsityöläispajoista, kuuluisasta S. Gregorio Armenosta seimiineen, katutaiteilijoista ja tunnelmasta, joka muuttuu joka nurkkaan. On yllättävää laskeutua 121 askelmaa ja löytää kaupungin toinen kasvo, maanalainen kaupunki Napolin metrokierroksen avulla.

Napoli: Kävelykierros roomalaisten raunioiden pääsylipulla

5. Napoli: Kävelykierros roomalaisten raunioiden pääsylipulla

Uppoudu Napolin kiehtovaan viehätykseen. Rannikolta voit nauttia Napolinlahden lumoavasta kauneudesta ja näkymistä Caprin saarelle ja Vesuvius-vuorelle. Vieraile kaupungin vanhimmassa osassa ja kulje sen kapeilla kaduilla, jotka ovat täynnä luonnetta ja eloisuutta. Näe Gesù Nuovon kirkko ja sen mestariteokset, Santa Chiaran luostari ja kävele kuuluisimman "Spaccanapolin" läpi upeine barokki- ja renessanssipalatseineen, lukemattomineen viehättävine pikkukaupoineen, kahviloineen ja pizzeriaineen. Tutustu maanalaisiin roomalaisiin raunioihin, jotka ovat haudattu kaupungin alle. Näe kaupungin monumentaalinen osa ja sen kuuluisin maamerkki – Castel Nuovo, 1200-luvun linna, kuninkaallinen palatsi, Teatro di San Carlo ja Galleria Umberto, elegantti 1800-luvun ostoskeskus.

Napoli: Kaupunki- ja Lapis-museokierros arkeologin kanssa

6. Napoli: Kaupunki- ja Lapis-museokierros arkeologin kanssa

Napoli on yksi Italian vanhimmista kaupungeista ja säilyttää maailman suurimman maanalaisen polun: kreikkalaisten vesisäiliöiden, roomalaisten akveduktien ja toisen maailmansodan ilmasuojien välissä 45 % kaupungin maanalaisesta on käytännössä tyhjää. Napolin metroon pääsee eri tavoin, ja kokemus vie sinut todellisen piilotetun helmen läpi. Lähde todelliselle arkeologiselle matkalle maanalaisiin (kierros on LAPIS-museopolku). Kiertue alkaa Piazza San Gaetanolta, muinaisesta kreikkalais-roomalaisesta aukiosta, jossa kävelet kaduilla ja paikallisessa kulttuurissa ymmärtääksesi "Napolin maanalaisia kultteja". Ihaile goottilaista kirkkoa ja kurkista sen lasilattian läpi aiemman muinaisen mosaiikin jäännöksiin. Mene seuraavaksi 40 metriä Napolin väkijoukkojen alapuolelle ovikellon kautta yhdessä kaupungin vanhimmista kirkoista: Santa Maria Maggiore. Dianalle omistetun pakana-roomalaisen temppelin päälle rakennetussa kirkossa on edelleen roomalaisia rakenteita. Jatka matkaa alaspäin nähdäksesi kovaan kiveen kaiverretut kreikkalaiset vesisäiliöt. Kun saavut reitin alimmalle kohdalle, kävele tunneleiden läpi päästäksesi säiliöihin, joita käytettiin veden keräämiseen Rooman aikoina. Tätä polkua käytettiin myös keskiajalla temppeliritarien salaisena käytävänä ja vuonna 1943 lentokoneiden pakopaikkana. Monet kylpyhuoneista, keittiöistä ja muistoesineistä ovat säilyneet tähän päivään asti.

Napoli: Espanjalaiskortteli ja Napolin maanalainen kävelykierros

7. Napoli: Espanjalaiskortteli ja Napolin maanalainen kävelykierros

Espanjalaiset asuintalot ja maanalainen Napoli Kapeiden katujen labyrintti, joka on täynnä katutaidetta, pyhimyspyhimyksiä ja sydämiin kirjoitettuja omistusaiheita, jotka roikkuvat tyypillisillä kujilla. Espanjalaiskorttelit ovat kaupungin tyypillisimpiä paikkoja. Ne rakennettiin 1500-luvulla espanjalaisten joukkojen majoittamista varten, ja niitä vältettiin vuosisatojen ajan. Viime aikoina kaupunginosan asukkaat ovat antaneet uudet kasvot tälle kaupunginosalle, josta välittyy nyt vahva tunne yhteenkuuluvuudesta. Sieltä siirrymme historialliseen keskustaan, jossa tutustumme kaupungin alla olevaan kaupunkiin, joka koostuu maanalaisista käytävistä ja säiliöistä. Tapaamispaikka lähellä Toledon asemaa, linja 1, Via Toledo...

Napoli: Maanalainen ja kaupunki Yksityinen kävelykierros

8. Napoli: Maanalainen ja kaupunki Yksityinen kävelykierros

Tutustu Napolin kiehtovaan historiaan, jossa tosiasiat ja fiktio elävät rinnakkain. Noin kolmetuhatta vuotta sitten Rodoksen saarelta tulleet kreikkalaiset uudisasukkaat rantautuivat Vesuviuksen juurella sijaitsevaan lahteen. Tänne, kukkulalle, josta on suora näkymä merelle ja läheiselle saarelle, he perustivat kauppapaikan. Uudelle asutukselle annettiin nimi Parthenope sen seireenin kunniaksi, joka vietteli merimiehiä viettelevällä laulullaan saaren lumotuilla rannoilla. Rakastuttuaan yhteen näistä merimiehistä, samaan ovelaan Odysseukseen, joka osasi vastustaa hänen lauluaan, nainen riisti itseltään hengen toivottomana merimiehen hylkäämisen jälkeen. Hänen ruumiinsa haudattiin lahteen, joka välittää muistoa hänen riemukkaasta vartalostaan ja sen kiemurtelevista ääriviivoista. Historiallinen tosiasia ja myytti yhdistyvät tarinoissa, jotka kertovat yhden Italian vanhimmista ja kiehtovimmista kaupungeista syntymästä. Historiasta tiedämme, että viidennen vuosisadan puolivälissä eaa. kreikkalaisten ja etruskien välisissä valtataisteluissa Tyrrhenanmeren rannikolla kreikkalaisen Cuman kaupungin asukkaat perustivat Parthenopen alapuolelle isomman ja vankemman kaupungin ja antoivat sille nimen Nea Polis eli "uusi kaupunki". Koskaan ei ole ollut sopivampaa nimeä kaupungille, jossa antiikin aika ja nykyaika elävät päivittäin yhdessä ikuisessa nykyisyydessä. Se oli kreikkalainen, roomalainen, bysanttilainen, normannialainen, ranskalainen ja espanjalainen ennen kuin se oli koskaan italialainen, mutta myös hieman arabialainen, afrikkalainen ja viime aikoina jopa amerikkalainen ja aasialainen... Napolin tuhannet kasvot näkyvät kaupungin jokaisessa kolkassa, jossa on säilynyt koskemattomana roomalaisten perustajien muinaisessa keskustassaan omaksuma kaupunkisuunnitelma. Kirkkojen, palatsien ja katujen alla, jotka yhdistyvät sen tiheään kaupunkirakenteeseen, avautuu rinnakkainen kaupunki, jota ei ole koskaan täysin hylätty ja joka koostuu arkeologisista jäännöksistä, kaduista ja tunneleista, jotka on kaivettu vuosisatojen kuluessa pehmeään tuffikallioon, joka muodostaa tämän levottoman maaston, jonka alkuperä on tuliperäinen. Matkamme Napolin perustuksiin alkaa Via dei Tribunalilta, joka kulkee Decumanus majorin, kreikkalais-roomalaisen peruskaupungin pääkatuakselin, reittiä. Sen jälkeen saavumme Forumille, jonka monumentaaliset rauniot ovat säilyneet San Lorenzo Maggioren basilikan maanalaisissa osissa. Pysähdyttyämme kiirastulen sieluille omistetun kirkon maanalaisella hautausmaalla, jossa harjoitettiin makaaberia kuolleiden kulttia, saavumme vilkkaalle Piazza Bellinille, jossa osa kreikkalaisesta muurista on yhä näkyvissä. Via San Sebastianon päässä on Santa Chiaran luostari, joka rakennettiin 1300-luvulla roomalaisten kylpyläpaikkojen paikalle.

Napoli: LAPIS-museon opastettu vierailu italiaksi

9. Napoli: LAPIS-museon opastettu vierailu italiaksi

Vesimuseo on Pietrasantan basilikan maanalaisen polun keskus. Tämä upea vesirakennusprojekti tuo muinaiset kreikkalais-roomalaiset vesisäiliöt takaisin toimintaan. Tämän Napolin historiallisessa keskustassa sijaitsevan kompleksin rakensi arkkitehti Cosimo Fanzago 1600-luvun puolivälissä jumalatar Dianan muinaisen temppelin jäänteisiin. Pietrasantan basilikassa, nykyään LAPIS-museossa, on vihjaileva maanalainen polku, "Submerged Decumanus". Nykyään säiliöt löytävät vettä ja valumia, ja niitä on tehostettu teknisellä valaistusjärjestelmällä, joka korostaa tilavuuksia ja holveja valojen ja värien ansiosta. Merkittävä askel otettiin asentamalla historialliseen keskustaan ensimmäinen arkeologinen hissi, joka pystyy yhdistämään kryptan ympäristön maaperään vain 20 sekunnissa, laskeutuen 35 metrin syvyyteen ja 2000 vuotta ajassa taaksepäin.

Napoli: Historiallinen keskusta opastettu kierros ja maanalainen sisäänpääsy

10. Napoli: Historiallinen keskusta opastettu kierros ja maanalainen sisäänpääsy

Koe Napoli oikealla tavalla tällä pienryhmäkierroksella, jossa on mukana paikallinen opas. Kuljeskele Unescon historiallisen keskustan viehättävässä kaaoksessa ennen kuin sukellat maan alle ja näet, miten kaikki alkoi. Giuseppe, yksi asiantuntevista paikallisoppaistamme, sanoo: "Tämä kierros on hieno yhdistelmä Napolin menneisyyttä ja nykyisyyttä. Opit kaupungin roomalaisista reiteistä ja tutustut siihen, mikä on nykyään yksi Euroopan suurimmista historiallisista keskuksista. Se on myös täysin ainutlaatuinen - et näe missään muualla miehiä laulamassa uusmelodista musiikkia parvekkeiltaan. Kuuntele paikallisen murteen vilinää, kun ihailet kirkkoja, tyylikkäitä aukioita ja historiallisen keskustan historiallisia rakennuksia. Tutustu perinteiseen pikaruokaan, kuten sfogliatella-leivonnaisiin ja Pizza Portafoglioon - taitettuun pizzaan mukaan otettavaksi. Ihaile San Gregorio Armenon kirkon arkkitehtuuria ja kävele sitä yhdistävää katua pitkin. "Tämä katu on kuuluisa käsintehdyistä Presepeistä eli syntymäpäiväkuvista. Näet lukemattomia hahmoja uskonnollisista ja historiallisista hahmoista nykypäivän ikoniin ja jalkapalloilijoihin", kertoo paikallinen opas Giuseppe. Seuraavaksi laskeudutaan 121:n alas maanalaiseen Napoliin. Tunneleissa on ikivanhoista akvedukteista ilmatorjuntasuojiin ja piilotettuihin pakoreitteihin vuosien historiaa. Tutustu vanhaan vesisäiliöön kynttilänvalossa ja näe ripaus nykyaikaa ensimmäisessä maanalaisessa vihanneslaatikossa. Kierros päättyy muinaisen kreikkalais-roomalaisen teatterin jäänteisiin. Jäännökset löydettiin 1800-luvun lopulla, ja niihin pääsee yksityisen talon sängyn alla olevan luukun kautta", Giuseppe kertoo.

Saatavilla olevat aktiviteetit

12 aktiviteettia löydetty
Lajitteluperuste:

Maanalainen Napoli: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Maanalainen Napoli? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.