Madrid
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Madrid

Madrid: Kaikki retket ja aktiviteetit

Madrid: huippunähtävyydet

Madridin top 10 -aktiviteetit

Madridin kulttuuri korostaa vapaa-aikaa enemmän kuin kovaa raatamista, mutta kaupungista löytyy silti Euroopan upeimpia taideteoksia ja rakennuksia. Tässä Espanjan pääkaupungin parhaat palat!

Plaza de España

Plaza de España

Hyppää pois samannimisellä metroasemalla saapuaksesi Plaza de Españalle, jossa on muun muassa Miguel de Cervantesin, Don Quijoten ja Sancho Panzan patsaat.

Santiago Bernabéu

Santiago Bernabéu

Futisfanit nauttivat takuulla Real Madridin Santiago Bernabéu -stadionin kierroksesta, joka käy kentällä, pukuhuoneessa ja joukkueen valtavalla pokaalikaapilla!

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
Valokuva: Jean-Pierre Dalbéra @Flickr (CC BY 2.0)

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Reina Sofian modernin taiteen museossa on yksi merkittävimmistä espanjalaisen taiteen kokoelmista, johon kuuluu muun muassa Picasson Guernica.

Museo del Prado

Museo del Prado

Museo del Pradossa voi tutustua perinteiseen taiteeseen. Museossa on espanjalaisia mestariteoksia 1100-luvulta aina 1800-luvulle saakka.

Palacio Real

Palacio Real

Madridin kuuluisin maamerkki Palacio Real on yksi Euroopan upeimmista palatseista. Kauniiden pihojen ja puutarhojen ympäröimä rakennus on rakennettu espanjalaisesta marmorista.

Plaza Mayor

Plaza Mayor

Plaza Mayor oli ennen härkätaisteluiden ja karnevaalien tapahtumapaikka. Nykyään alueelta voi löytää Madridin parhaat ravintolat ja historiallisen toriaukion.

Gran Vía

Gran Vía

Tämä energinen ja erikoinen ostoskatu on Madridin yöelämän keskus. Katu tunnetaankin myös Espanjan Broadway -lempinimellä!

Museo Thyssen-Bornemisza

Museo Thyssen-Bornemisza

Kahden edellä mainitun museon kanssa Madridin taiteen kultaisen kolmion muodostavan Museo Thyssen-Bornemiszan omistaja on entinen Miss Espanja, ja se on kenties kolmikon ekletisin.

Círculo de Bellas Artes
Valokuva: jacinta lluch valero @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Círculo de Bellas Artes

Tältä Madridin taidekentän merkittävän osan kattoterassilta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin! Ehdottomasti kaupungin paras näköalapaikka.

Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro

Madridissa on useita viheralueita, joista Retiro-puiston suihkulähteet, patsaat ja kukkaloisto tarjoavat kenties parhaat puitteet lenkkeilijöille, eväsretkeläisille, veneilijöille ja juuri sinulle!

Suunnittele käyntisi paikassa Madrid

Paras aika vierailulle

Kesällä lämpötilat ovat niin korkeita, että jopa paikalliset lähtevät rentoutumaan viileämpiin lämpötiloihin. Kesä on silti Madridin suosituin turistikausi. Paras aika matkustamiselle on keväällä ja syksyllä, mutta myös talvikuukaudet ovat miellyttäviä ainakin siksi, että hotellien hinnat ovat silloin huomattavasti edullisempia.

Matkan kesto

Madridissa riittää nähtävää ja koettavaa ainakin viikoksi. Kaupungista voi myös tehdä halutessaan päiväreissuja esimerkiksi historiallisiin Toledoon ja Segoviaan tai Ribera del Dueron viinialueelle!

Kuinka pääsen lentokentältä kaupunkiin?

Barajasin kansainvälinen lentokenttä on yksi maailman suurimmista lentokentistä, mutta sieltä on myös hyvät kulkuyhteydet kaupunkiin! Takseja on saatavilla, mutta Renfe-juna on vaihtoehdoista halvin ja nopein. Ruuhka-aikaan lentokenttäbussi voi kuitnkin olla parempi vaihtoehto. Kentälle ja pois sieltä pääsee myös metrolla, joka voi kuitenkin olla matkatavaroiden kanssa hieman haastavaa.

Madridissa liikkuminen

Madridissa on kattava ja edullinen bussien sekä metrojen muodostama liikennejärjestelmä. Matkailijoille suositellaan Madrid Touris Travel Pass -lippua, jolla voi matkustaa junissa ja busseissa yhden, kolmen, viiden tai seitsemän päivän ajan. Kaupungissa on myös paljon takseja, joilla ajaminen on moniin muihin Euroopan kaupunkeihin verrattuna edullista.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Espanja
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +34
 • Paras aika vierailla
  Kesäisin ja syksyisin lämpötilat ovat miellyttäviä ja kaupungissa on vähemmän turisteja

Tekemistä: Madrid

Huippunähtävyydet kohteessa Madrid

Kaupungit: Espanja

Madrid: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Madrid? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.